wifi üzerinden arama olayı bende de olmadı malesef. şöyle bir çözüm buldum, bende de eski oneplus var, hattı ona takıp internet paylaşımını da 12t'yle paylaşacağım...yani sadece alo derken oneplus' ı kullanacağım, geriye kalan bütün işleri (whatsapp, banka, müzik, fotoğraf vs) işleri 12t ile yapacağım..yoksa öteki türlü tüm uygulamaları oneplus'a yükle vs bi ton iş.. yılbaşına kadar iki telefonla dolaşacaz artık yapacak birşey yok ama en iyi yöntem bu galiba. |
Xiaomi 12T Güçlü 108MP ★★★ ANA KONU ★★★ (21. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Daha önce söylemiştim major güncellemede sanırım imei durumu yenileniyor diye.şu an android 14 geldi indiriyorum.güncellemeden sonra hattı takıp bakıcam açılırsa şaşırırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
imei değişmez aynı kalır ama
nasıl bir değişiklik olacak merak ettim ben de hocam.
ben de bir yerde global a14 romu indirdim ama globalde arama mesaj uygulamaları google sanırım, çift tıkla ekranı kapatma da yoktu. bunlar çok kötü benim için.
-
tabiki değişmez.ama sanki android 13 yükleyince sayaç sıfırlanmıştı gibi gelmişti bana ama emin değilim.görücez umarım doğru çıkar.ama yüksek ihtimal hikaye çıkar.
Edit: yokmuş öyle bişey hikaye çıktı.zaten nasıl mümkün olabilirki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 12 Ekim 2023; 22:21:25 >
Bi çılgınlık yapıp ani bir kararla dün Android 14 sürümüne geçtim :) Öncesinde veya sonrasında herhangi bir Fabrika Ayarlarına dönüş yapmadım :) Pil performansı kıyaslaması şu an yapamam,belki birkaç gün sonra.Ama gözüme eskisinden daha hızlı ya da yavaş tüketim çarpmadı.MIUI sürümü Android 13'teki ile aynı olmasına rağmen birkaç ufak animasyon ve işlevde farklılık var.Şimdilik farkettiklerim.
Cihazı Kapat-Yeniden Başlat Bölümü değişmiş.
Ana Ekrana eklediğim bazı Widgetlar biraz daha büyük görünüyor.
Üst Barda etkin duruma getirdiğim Bağlantı Hız bilgisinin görünümü de degişmiş.
Cihaz kilitli iken ekrana 2 kez tıklayarak açma komutu verdiğimde sanki eski versiyona göre saliselik yavaşlama var :) Parmak izi okuma hızı da sanki öyle ama altta yazacağımdan olabilir diye düşünüyorum.
Ekran yenileme hızım Android 13'te de şimdiki Android 14'te de Varsayılan durumda.Yani 120Hz'e kadar dalgalı mod.Android 13'te ekranı yukarıdan aşağı örneğin Ayarlar menüsünde kaydırır iken bayağı hızlı iniyordu :) Şimdi ise yine hızlı ama daha homojen.Nitekim Ana Ekran sayfa geçişleri de öyle.Hatta 3.parti uygulamalar-sosyal medya uygulamaları da öyle.Yani yukarıdan aşağı birden inip bu esnada anlık ani hız düşüşüne bağlı takılmalar var iken şimdi daha homojen,aynı hızı koruyarak,takılmalar daha da azalmış,eskisi kadar olmasa da yine hızlı bir geçiş var.
Mobil şebeke seçiminde de 2G'den 5G'ye kadar geçiş seçim ekranında "prefer 4.5G" yazıyor :) Bir tek orası İngilizce görünüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güncellemeden sonra kulaklık sesi azalmış gibi.
Edit: önceki sayfada @aRiSe* yazmış aynen katılıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 13 Ekim 2023; 15:50:39 >
-
önceden xiaomi kullanıyordum 3 sene kadar iphone 11 kullandım şuan tekrar 12t 256gb ile androide geçiş yaptım instagram dışında çok memnun kaldım.. tek sıkıntı xiaomi kilit için başvurunuz alındı dedi 1 hafta oldu ses yok..
-
Konusunu bulamadığım için sizlere sormak istedim, Xiaomi 12 almayı düşünüyorum ancak 12gb modeli ile 8gb modeli aradında biraz fazla fiyat farkı var şu an, 8gb modeli alsam yeterli olur mu, beni en azından 2 sene götürür mü, fikir verirseniz sevinirim. Iphone se(2020) kullanıcısıyım, maalesef güncel Iphonelar çok pahalı, 20-22000TL aralığında android cihaz arıyorum çok da büyük ekran olmayan realme gt2, poco f5 ve xiaomi 12 arasında gittim geldim ancak bu cihazı beğendim gerçekten. Şimdiden teşekkürler.
android 14 herkese gelmedi herhalde bende gözükmüyor TR cihazı kullandığım
-
Xiaomi 12 güzel cihaz, 2 değil 5 sene bile götürür
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Telefonun özellikleri iyi fakat 2 handikapı var.
1.Neredeyse 2 yıllık cihaz olmak üzere,yazılımsal destek açısından kaç güncelleme daha alır,orası soru işareti.
2.SD 8 Gen 1 güçlü ama onun da bazı sıkıntıları vardı.Nitekim 8+ Gen 1 olarak güncellendi.
8 GB Ram meselesine gelince bu yıl çıkmış pekçok üst seviye cihazda bile 8 GB Ram var.Örneğin S23 ve S23+.Haliyle uygulama geliştiricilerin bu cihazları sıkıntıya sokmayacak işler yapacağını düşünüyorum :)
Eğer yazılımsal da donanımsal da sıkıntı yaşama ihtimalin minimize olsun istiyorsan yeni çıkan Samsung S23 FE var.Ona bakabilirsin.Ya da Poco F5 var.Kağıt üstünde donanımı iyi fakat kamera konusunda 12 ve S23 FE'den geride ve yazılım durumu ne olur bilemiyorum.
Cevaplarınız için teşekkürler, Xiaomi 12 8gb sipariş verdim, yaklaşık 22000TL'ye geldi, bir aksilik olmazsa yarın elimde olur. Umarım memnun kalırım.
-
Herkese merhaba
Android 14 güncellemesinden sonra yukarıda diğer arkadaşların da bahsettiği gibi kulaklık ses şiddetinde bir azalma oldu.
Bir de benim yaşadığım bir problem var. Ekranın üst kısmından kontrol ve bildirim merkezini aşağı indirdiğimde kontrol ve bildirim merkezi aşağı iniyor fakat ekrana dokunmayı bıraktığımda kontrol ve bildirim merkezi de kayboluyor. Bu durumda mobil veriyi, Wi-Fi'yi veya birçok özelliği açıp kapayamıyorum.
Aynı sorunu yaşayan, çözümünü bilen varsa ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egzost -- 17 Ekim 2023; 15:39:32 > -
İsin garibi 14 bekleniyor degisiklikler bekliyoruz hiv goze batan birsey olmuyor ayni hic belli olmuyor.
Arayuz degismiuor birkac degisiklikler disinda beklenen gibi olmuyor
android 14 ile beraber şarj süresinde ciddi iyileşme farkettim ancak kulaklık sesi ciddi manada azalmış. bunun sebebini sorduğumda CE normlarının değiştiğini söylediler, yani güncellemeyle düzelmeyecek. ayarlardan telefonun bölgesini değiştirince (örnegin Macao) kulaklık sesi artıyor
Selamlar.
Daha önce sanırım mi 11 lite kullanmışsınız.. 12 t ile fotoğraf ve video açısından kıyaslamanızı ve yorumlarınızı bilmek isterim..
Aldığımdan beri tek güncelleme yapmadan kullanıyorum. Şarj yorumunuzdan sonra güncellemeleri yapmaya karar verdim. Benim için en önemli özellik şarj süresiydi.quote:
Orijinalden alıntı: LazPlayboy
android 14 ile beraber şarj süresinde ciddi iyileşme farkettim ancak kulaklık sesi ciddi manada azalmış. bunun sebebini sorduğumda CE normlarının değiştiğini söylediler, yani güncellemeyle düzelmeyecek. ayarlardan telefonun bölgesini değiştirince (örnegin Macao) kulaklık sesi artıyor
her sabah şarj eder cikarim. günü zar zor çıkarıyordu benim şarjım, guncellemeden beri aşağı yukarı yüzde 20 iyileşme farkettim şahsen. boş dururken daha az şarj yiyor artık gözlemim o
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X