Şimdi Ara

Xiaomi Mi 13 T / 13 T Pro [ ANA KONUSU ] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.569
Cevap
78
Favori
130.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

13t pro kaç dereceyi görüyor?

• Redmi 12pro plustan 13t ye gecmeye deger mi.ozellikle kamera, ekran.malzeme kalitesi olarak.para onemli degi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efe80 E kullanıcısına yanıt

Değer hocam,dediginiz ozellikleri karsilar...

• Smaug kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam, biraz kullanıktan sonra cihazı Note 8 ile kıyaslama şansınız olur mu? Özellikle kamera performansında ciddi seviyede bir artış oluyor mu merak ediyorum. GsmArena testlerine baktım ama sonuçlar pek tatmin edici gelmedi.

• Hasilyus H kullanıcısına yanıt

Hocam Note 8 yazdım da Redmi Note 8'di eski cihazım. Arada dağlar var iki cihaz arasında.  

Kamerada da çok fark var iki cihaz arasında. Note 8 giriş segment cihaz sonuçta. Gerçi GCam ile onda da güzel fotoğraflar çekiyordum. :D Kamera konusunda fiyatına göre iyi bence (ben yurt dışı aldım cihazı). Poco F5 düşünüyordum, ondan çok daha iyi kamerada mesela. Bu cihaza da GCam kurdum ama henüz ayar yapma şansım olmadı. Yüksek ihtimalle biraz daha iyi olacaktır GCam ile.

Testlerden ziyade denemeyi öneriyorum hocam. Veya özellikle YouTube'dan gerçek cihaz sahipleri tarafından yapılan kamera karşılaştırmalarını izlemenizi tavsiye ederim (cihaz sahibi olmadan internetten fotoğraf bulup efektle değişiklik yapıp yalan video oluşturan çok).

Eşimde de 11T Pro var. Deneyimlerime göre şöyle çıkarımlarda bulundum:

1. Ana kamerası kesinlikle 11T Pro'dan daha iyi.
    2. 11T Pro'ya GCam yüklenmiş haliyle bile 13T daha iyi.
    3. 13T'deki Leica ile işbirliği biraz garip açıkçası. Vibrant(canlı) modda çeksem de çoğunlukla insan teni soluk çıkıyor. Bazen de güzel renkler gösteriyor. İleriki sürümlerde düzelir.
    4. Ana kamerada 2x'te net olacak yer optik 2x kameraya geçince net olmuyor. Optik kamera aktif olunca daha da uzaktan fotoğraf çekmek gerekiyor yani. Biraz karışık anlatmış olabilirim, müsait zamanda fotoğraf eklerim bu konuda. Ama en azından bu konu için kameraya bir ayar eklenmiş Otomatik Ayarlı Lens adıyla.
    5. Makro modu yok. Elzem değil ama makro da olsaydı kamera modları konusunda çok güçlü olurdu.
    6. Geniş açı ve zoom kamerayı henüz tam denedim sayılmaz. İş görür gibi göründü.

• sıcaklık değişiminde kamerada buğu sorunu var mı herkeste.acil telefon almam lazım bugun. bunun yerine ne önerirsinz. mi 12 iyi mi?

buğu sorunu yok, iki kişide çıkmış sosyal medyada bu iki kişi seksen yere yazınca herkeste var zannediliyor, ben de yok şahsen.

mi 12 de güzel telefon, s23 plus'a da bakabilirsin, almışken ya 8 gen 2 ya da dimensity 9200 işlemcili al redmi k60 pro da olabilir..mi 12 ekranı biraz küçük hatırlatırım.

yd mı alacaksın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 23 Kasım 2023; 12:38:53 >
  • YouTube da birçok video mesajında 13t buğu sorunu var mı diye soruyorlar. Birisi şikayet sitesine oraya buraya yazmış. Yazan kimse çıksın valla bloklamayacağım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hayır böyle bir durumla karşılaşmadım Sivas ayazında da denedim bugu vs. olmadı hiç.

• Mstfmm M kullanıcısına yanıt

bu testte muhakkak çok zorlamışlardır 52 derece olmuştur, 13t pro da ölçsem en yüksek ayarlarda 50'yi falan görür rahat acaip ısındı çünkü oyunu son ayarlara alınca..çok yüksek ayarlarda işlemci performans düşmesin diye çok çalışıyor açıklaması bu sanırım yoksa ayarları bir tık çektiğimde ısınma makul seviyede oluyor.

Redmi Note 8 kullandığınızı forumda cihazın konusundaki yorumlarınızdan biliyorum hocam, ondan yazdım zaten. Ben de RN 8 kullanıcısıyım. Cihaz artık can çekişmeye başladığından yeni cihaz arayışındayım.

RN 8 giriş seviye bir cihaz olmasına rağmen segmentinin üstünde bir kamera performansı var. Otomatik modda düşük ışıkta cihaz ilginç bir şekilde iyi görüntü işliyor. Aşağıya düşük ışıkta RN 8, 13T ve Huawei Mate 50 pro nun karşılaştırıldığı bir link bırakıyorum. 13T RN8 den daha iyi ama aralarında Mate 50 pro ile olan kadar bariz bir kalite farkı yok. Gerçi Mate 50 garip bir cihaz ama 4 yıl sonra daha iyi donanım ile daha iyi bir sonuç beklerdim sanırım. Gerçi iPhone 15 pro ile kıyaslandığında performansı oldukça iyi.

www.gsmarena.com
    Photo compare Xiaomi Redmi Note 8 vs. Xiaomi 13T vs. Huawei Mate 50 Pro - GSMArena.com
    https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=5&idPhone1=9814&idPhone2=12389&idPhone3=11856

Ben de yurt dışı almayı düşünüyorum. Cihazınızı güzel günlerde kullanın bu fiyat aralığında daha iyi kamera performansı verecek bir model yok sanırım. 4. maddede belirttiğiniz husus optik kameranın netleme mesefasi ile ilişkili olabilir. Ama testlerde gördüğüm kadarıyla cihazın 125mm ile yapılan çekimleri bile gayet keskin duruyor. RN 8 de bu imkansız bir şey 5x zoom yaptığınızda görüntü genellikle yağlıboyaya dönüyor. Makro modu olmaması ilginç olmuş. Sebebini anlayamadım. Geniş açı ve zoom kamera teknik donanım olarak çok güçlü, yazılım üzerinde iyi çalışırsa cihaz gerçekten bir amiral gemisi katili olabilir. Çünkü yurt dışı olarak düşünüldüğünde bu fiyat segmentinde gerçekten alternatifsiz duruyor. Detaylı tecrübelerinizi bekliyorum.

Hocam Mate 50 Pro ile karşılaştırmak biraz haksızlık bu cihazlara. 13T üst segmet cihazsa Mate 50 Pro amiral seviyesi bir cihaz. Ve Huawei kamera işinde çok iyi. Beklentiniz bu fiyat segmentindeki güncel cihazlar olsun ve Huawei olmasın mümkünse.  

Ben bundan daha iyi bir cihaz bulamadım aldığım fiyatta. Yurt içi/dışı olup 12500 TL'ye alabileceğim bundan iyi cihaz yoktu benim için.   Kamerada çok pişman olacağınızı sanmıyorum. 13T'den daha iyi çekenler varsa bütçenizi artırmanız lazım almak için.

• Selam.dah önce xixomi 12T 256 kullanıyordum.dikkatimi çeken sadece 12t telde speedtest yaptığımda mobilde 100 mbps veya üstünü aliyordu ölçümde devamlı..12t yi satıp 13t pro aldım.hersey aynı simkart aynı yerde speedtest 50 mbps çıkıyor...
    Bu şekil karşılaşan oldumu hiç..evde modemde 100 mbps bağlanıyor wifide sorun yok..mobilde neden oldu anlamadims.5g acsamda aynı 4.5g acsamda aynı çıkıyor..
    Birde 12t telde camera 108 bana göre daha iyidi karsilari zoom.yapip çekerdim yakinlastirdigimda netlwrdi bu telde uzak zom.yaptiginda görüntü bozuluyor net olmuyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Haklısınız hocam, uç örnek olarak verdim Mate 50 proyu, zaten iPhone 15 pro ile benzer performanslar verdiğini de söyledim. Teste onu koyarsanız göreceksiniz ki Apple fanboylarını üzecek bir performansı var 13Tnin ama belki biraz daha iyi bir sonuç bekliyordum. Çünkü RN 8 donanımına göre gerçekten iyi bir kamera performansı sunuyor. Leica ile iş birliği daha fazlasını sunar diye bekliyordum.

Ben de herhangi bir fiyat bandında an itibariyle fiyat/performans olarak daha iyi bir cihaz bulabileceğimi düşünmüyorum. Samsunga bir ara güncelleme desteğinden dolayı aklım kaymıştı ama Xiaomi sagolsun bu cihaza güncelleme sözü de verdi. Keşke Xiaomi Türkiye de Samsung Türkiye gibi ülkeye özel fiyat çalışsaydı ama olmadı. Mecbur ben de yurt dışı düşüneceğim. Direnç işine bulaşmak istemediğimden biraz bekliyorum. Xiaomi Türkiyenin garanti veya teknik servis namına adam akıllı bir politikası yok diye biliyorum zaten.

hocam realme gt3 un kamerasi daha guzel

• gelecek3535 kullanıcısına yanıt

Donanım olarak daha zayıf duruyor. Hem sensör boyutları daha küçük, hem zoom lensi yok hem de verdiği çıktıların çözünürlüğü daha düşük. Bir de cihaz 30 bin liradan daha pahalı duruyor.

hocam media marktta inceledim,çekimleri çok guzeldi.

• Telefon iyi güzel ama kamera tarafında hâlâ bir Samsung yada iPhone gibi değil. Üstelik Samsung ile çok fiyat farkı yok. YouTube da izlediğim incelemelerde kamerası övgü almış doğru. Ama hâlâ rakiplerinin gerisinde olduğuda söyleniyor. Özellikle yakınlaştırmalarda ve bol ışıklı alanlar da rakiplerinin gerisinde.

YD aldığım için YD cihazlarla karşılaştırma yapıyorum, ben memnunum açıkçası. 11T Pro'dan daha iyi fotoğraf çekmesini beklemiyordum açıkçası. Ama optik zoom kamerasının çok iyi olmadığını söyleyebilirim. Sanki ana kamera dijital zoom yapsa daha iyi olurmuş dedim veya bir tık daha iyi bir zoom kamerası koyulabilirmiş ya da 2x yerine 3x veya 5x koysaymış keşke. Detay baya kayboluyor zoom kamerasında.

Leica'nın getirdiği tek şey efektler bence hocam. Ben bir olayını fark etmedim çünkü.  

Geliştirici kitlesi olmadığı için uzun süre güncelleme sözü alması benim için de önemli. Cihaz için bir EU rom var, o da beta gibi bir şey ve ücretli. Bu cihazı kullandığım sürece rom işlerinden elimi ayağımı keseceğim gibi görünüyor.  

3x kamera koymak daha doğru bir yaklaşım olurdu evet. Kağıt üzerinde sensör boyutu büyümüş ama yazılımı iyi yapamamışlar demekki. YD aldığınızda hangi romla elinize geldi cihaz? Endonezyadaki gibi arama kaydedici vb var mı? TR cihazlarında genelde google arama ve mesajlaşma oluyor çünkü.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.