Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.912
Cevap
45
Favori
212.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi 8 alacaktım güya o kadar geç çıktı ki kendinden soğutmuştu ve aklım OnePlus 6T'ye kaymıştı fakat bir türlü para ayarlayamadığımdan 6T'yi alamadım, komplike bir telefon olarak gördüğüm Mi 9'u beklemekte yarar var diye düşünüyorum umarım bir an önce gelir. İthalatçı garantili Mi 8 128gb 3000TL falan iken Mi 9 128'in maksimum 4000TL'den çıkması lazım. Benim anlayamadığım şu anda kullandığım ekranı kırık, ses tuşu çıkmış yavaş çalışan 4-5 senelik telefonum olan HTC One M8'den kat kat iyi telefona sahip kişilerin; böyle fahiş fiyatlara Mi 9 satan yerlere fazla ilgi göstermesi, üzgünüm ama fiyatların yüksek olmasında biraz bizlerin de suçu var diye düşünüyorum. Samsung S10 kablosuz kulaklığı, hediye çeki, Türkiye garantisi ile vs derken zaten baskı oluşturmuşken, bu fiyatlar biraz anlamsız bence.
  • Dostlar global versiyon bulunabiliyor mu? Çıktı mı? Sahibinden de bir kaç tane gördüm ama net bilgim yok.

• FoxyDogy kullanıcısına yanıt
    Sahibinden'dekilerin tamamı Çin sürümüdür büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jerry smith

Mi 9 imei atıla biliyor mu ?
    Şu an için hayır pasaport kaydı 618.65 TL zorunlu gözüküyor. Bakalım zaman bunu değiştirecek mi ?
  • Birkaç gündür merak ettiğim ve karışık bir durum vardı. Kutudan çıkan adaptörün üstünde 27W yazıyordu ama bazı kişiler 18W verdiğini söylüyordu. Ben de o şekilde düşünüyordum fakat durum şu imiş: Çin'den gelen versiyonlarda kutudan 27W adaptör çıkıyormuş. Avrupa versiyonlarında ise 18W çıkıyormuş. Buyrun videoda da kutudan çıkan adaptörle şarj testi yapıyor arkadaşımız. 5:20'den sonra da kutudan çıkanla yaptığını söylüyor.
    Frankie Techyoutube
    Xiaomi Mi 9 One Week Review - 27W Charge, Speaker Test & Fortnite!
    https://www.youtube.com/watch?v=1IP4c7qP26o

• FoxyDogy kullanıcısına yanıt
    global değildir dikkat edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayaman2

Birkaç gündür merak ettiğim ve karışık bir durum vardı. Kutudan çıkan adaptörün üstünde 27W yazıyordu ama bazı kişiler 18W verdiğini söylüyordu. Ben de o şekilde düşünüyordum fakat durum şu imiş: Çin'den gelen versiyonlarda kutudan 27W adaptör çıkıyormuş. Avrupa versiyonlarında ise 18W çıkıyormuş. Buyrun videoda da kutudan çıkan adaptörle şarj testi yapıyor arkadaşımız. 5:20'den sonra da kutudan çıkanla yaptığını söylüyor.https://www.youtube.com/watch?v=1IP4c7qP26o
    Evet hocam bir önceki sayfada bende bu durumdan bahsettim. Techtablets incelemesinde Qc 3.0 cikarken kutudan (Kutuda Global Versiyon yazıyordu), Çin versiyonlarda 27 wattlik şarj cihazı çıkıyor.

Benim şuan merak ettiğim konu ise, Kablosuz şarjin 1.5 saatte Tam dolum yaptığı söyleniyor, fakat ne herhangi bir test gördüm, nede kimsenin bu hususu denedigini. Acaba Kablosuz şarjda da, hızlı şarj özelliği var mi? Yani, bilindiği üzere Hızlı Şarj in en büyük farkı, 15 dk veya yarım saat gibi bir sürede bataryanin büyük kısmını doldurabilmesi. Acaba Kablosuz şarjda da, örneğin 30 dk da bataryanin yüzde 50sini doldurabilme tarzinda bir özellik var mi?

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    kablosuz şarjı daha iyi diyi biliyorum hatta bunun üzerinde durmuşlardı.
    10 dakikada %16
    40 dakikada %50
    95 dakikada %100
    Tucker Carlsonyoutube
    Xiaomi Mi 9 Fast Charging Test |0% to 100% Time
    https://www.youtube.com/watch?v=3Ict8Nncsx4

Yani evet, varmış hocam. Orantılarsak ilk başlarda daha kısa sürede daha hızlı dolduruyor.

• quote:

10 dakikada %16
    40 dakikada %50
    95 dakikada %100
    https://www.youtube.com/watch?v=3Ict8Nncsx4

Yani evet, varmış hocam. Orantılarsak ilk başlarda daha kısa sürede daha hızlı dolduruyor.
    Çok teşekkürler hocam paylaşımınız için, ben bulamamıştım

Qc 3.0 ile yarın saatte Yüzde 50 dolum yapıyor Mi6 (3350 Mah), Qc 2.0 ile de yüzde 40-45 arası bir dolum yapıyordu. Sanırım Kablosuz şarj performansini da Qc 2.0 gibi düşünsek yanlış olmaz ki, bana göre fazlası ile iyi. Birçok kişi içinde, gayet yeterli olacaktir diye düşünüyorum, acil durum haricinde hiç cihaza kablo takma ile uğraşmaya gerek yok

Birde düşük ışıkta Face Unlock performansınin gösterildiği ve hatta Mi8 ile hem iyi ışık koşullarinda, hemde karanlıkta bu konuda karşılaştırma yapılan video bulursaniz ekleyebilir misiniz hocam Ben baktım Youtube a da, yine bulamadım

• s10 ile vs. karşılaştırmalı batarya test videosu var mı acaba?

batarya çok az geldi bana.
  • Miui Türkiye forumunda da cihazin içerisinde hangi donanimlarin bulunduğu, görsellerle birlikte paylaşılmış.

Link:https://forum.miuiturkiye.net/konu/xiaomi-mi9-arka-kapak-sokuldu-ve-resimleri-paylasildi.41229/

-20W gücünde şarj sağlayan, kablosuz şarj etmek için kullanılan etkileyici bir bobin.
    -Qualcomm SMB1390
    -Qualcomm PM855
    -Güç amplifikatörü olarak Qorvo QM56023
    -WiFi ve Bluetooth için Qualcomm WCN3998
    -IDT P9382A yonga
    -2.1 UFS RAM (SK Hynix LPDDR4 (Sanırım X takılı olan versiyonudur)
    -3lü kamera seti;
    16MP SONY IMX481 sensör, f/2.2 diyaframlı kamera.
    48MP 1/2" SONY IMX586 sensör, f/1.75 diyaframlı kamera.
    12MP Samsung S5K3M5 sensör, f/2.2 diyafram, 2x optik zoom telefoto kamera.
    Mercek kapağına entegre edilmiş lazer odaklama.
    -Daha yüksek ses ve daha derin bas için yeni SLS 1217 hoparlör
    -Ses gücünü artırmak için kullanılan Cirrus Logic yonga.
    -Beşinci nesil parmak izi sensörü.

Özetlemek gerekirse bahsedilen donanimlar bunlar. Teknik bilgisi olan arkadaşlar donanimlar hakkında daha fazla bilgi verebilirler bize.

Görseller için yukarıda verdiğim linke göz atabilirsiniz.

• Normal S10'u her türlü yiyip yutacaktır. Ama S10 Plus'ın gerisinde kalabilir bir ihtimal. Ama gerisinde kalırsa bile şarj süresiyle yine önüne geçecektir.
    Karşıma çıkan her türlü işe yarar bilgiyi paylaşacağım hocam :D Ahmet Emre diye bir çocuk var YouTube'da. Mi 8'deki kızılötesi sensör sayesinde karanlıkta yüz tanıyabildiğini, ama Mi 9'da kızılötesi sensör bulunmadığı için zifiri karanlıktayken yüz tanımanın iyi çalışmadığını söylemişti. Telefon orta parlaklıktayken telefonun ekranını açınca yüze yansıyan ışık sayesinde 2-3 saniye içinde yüzü tanıyabiliyormuş ama eğer parlaklık çok düşükse ekran yüzünüzü aydınlatmaya yetmediği için yüz kilidi çalışmıyormuş. Karşıma bir video çıkarsa da mutlaka paylaşırım. Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erayaman2 -- 3 Mart 2019; 22:42:19 >
  • erayaman2 kullanıcısına yanıt
    bana da öyle geliyor. ekran kalitesi daha düşük olduğu için daha az batarya yiyecek büyük ihtimal. işlemcisi 7nm olduğu için de daha iyi gibi. ama 1 hafta oldu dünyada kimse test etmedi.
  • Sadece ekran kalitesinden de değil. Xiaomi'nin arayüzü gerçekten pil dostu. Samsung yıllardır pil işini çözemiyor Apple ile birlikte.
    telefon Maşallah toplama pc gibi. bulabildikleri her firmadan bir şeyler koparmışlar sonrada birleştirip telefon yapmışlar.
  • fox5578 kullanıcısına yanıt
    En çok kendi ürettiği parçaları kullanan marka Samsung olmasına rağmen Samsung bile işlemciyi Snapdragon'dan alıyor. Toplama olmasında bir sakınca yok.
  • quote:

Karşıma çıkan her türlü işe yarar bilgiyi paylaşacağım hocam :D Ahmet Emre diye bir çocuk var YouTube'da. Mi 8'deki kızılötesi sensör sayesinde karanlıkta yüz tanıyabildiğini, ama Mi 9'da kızılötesi sensör bulunmadığı için zifiri karanlıktayken yüz tanımanın iyi çalışmadığını söylemişti. Telefon orta parlaklıktayken telefonun ekranını açınca yüze yansıyan ışık sayesinde 2-3 saniye içinde yüzü tanıyabiliyormuş ama eğer parlaklık çok düşükse ekran yüzünüzü aydınlatmaya yetmediği için yüz kilidi çalışmıyormuş. Karşıma bir video çıkarsa da mutlaka paylaşırım. Sevgiler.
    Sağolun hocam, paylaşırsaniz sayenizde bizde öğrenelim

Evet hocam Ahmet Emre nin videosunu bende izledim, ne yazıkki Video ya koymamış. Sadece Bahsetmiş video da. Aslında kendisi de Mi8 kullandığı için, söyle güzel bir Foto - Video - Face Unlock - Batarya vs. Karşılaştirma yapsaydı güzel olurdu.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.