Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.912
Cevap
45
Favori
212.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fox5578

telefon Maşallah toplama pc gibi. bulabildikleri her firmadan bir şeyler koparmışlar sonrada birleştirip telefon yapmışlar.
    Hocam teknik olarak bilemiyorum ama, diğer firmalarin cihazlari da bu şekilde değil mi? Samsung kendi Chipsetini, ramini, bataryasini, ekranini, Kamera Sensörü nü (ki kendisi de sensör üretmesine rağmen Sony Sensör de kullanıyor) vs. Üretiyor da. Diger firmalarda da durum Xiaomi gibidir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-380F0DBF5

bana da öyle geliyor. ekran kalitesi daha düşük olduğu için daha az batarya yiyecek büyük ihtimal. işlemcisi 7nm olduğu için de daha iyi gibi. ama 1 hafta oldu dünyada kimse test etmedi.
    Hocam Gsmarena verilerini topladım. S10+ dan daha uzun batarya ömrü sunuyor gibi görünüyor. Hatta diğer cihazlarin testlerini de ekliyorum. Ilk karşılaştirma olarak güzel görünüyor Mi9 un değerleri, hatta beklediğimden daha da iyi.

★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu

• quote:

Orijinalden alıntı: erayaman2

10 dakikada %16
    40 dakikada %50
    95 dakikada %100
    https://www.youtube.com/watch?v=3Ict8Nncsx4

Yani evet, varmış hocam. Orantılarsak ilk başlarda daha kısa sürede daha hızlı dolduruyor.
    Hocam ayni kanal Kablolu olarak 27 wattlik adaptörlede test etmiş. 30 dkda yüzde 70 dolmuyor gibi ama.

Değerler:
    5 dk %10
    10 dk %20
    25 dk %50
    60 dk %97
    65 dk %100

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Aynen gördüm. Diğer kanallarda %70 civarındaydı ama bu arkadaşta bir anormallik var sanırım.
    Yapar büyük ihtimalle. Epey ilgili bir çocuk. Xiaomi modellerinin de Türkiye'deki incelemelerini ilk o yapıyor genelde.
    teşekkürler değerler gayet güzel duruyor. 3300 ile nasıl bu kadar başarılı olabiliyor hala tam çözemedim :)
  • Mi6 kullanıcısıyım. Henüz model eskitme güncellemeleri gelmedi ama gelirse ilk tercihim bu veya Xiaomi 10 olur. Bu işi iyi yapıyorlar.

Bir de tabi alacak zamanı doğru bilmek lazım, misal bu telefon Türkiye'ye ilk geldiğinde 5000 civarında fiyat etiketine sahip olacağına neredeyse eminim, hatta bu iyimser bir tahmin. Bu telefon seneye bu vakitlerde 3800 e kadar düşer. Şuanki ekonomik duruma göre böyle ama siyaset konuşmadan kendi fikrimce TL daha da değer kaybedeceği için 6000 bile görebiliriz.

• ingenierocivil İ kullanıcısına yanıt
    Hocam ithalatçı olsan hapı yutmuştuk demek, bunlar nasıl tahminler S9 plus 4bin iken, note 9 5 bin, Mi8 3bin iken kimse o paraları vermez mi9a. Tabi kur bu durumdayken,

• ingenierocivil İ kullanıcısına yanıt
    Ne 6000 tl hocam bu fiyatlara tavuk alamazsın imkansız tr garantili bile olsa maksimum 4500 tl olur ne veriyor bu telefon kısacası o kadar para olsun. Mate 20 bile şu anda 5k fiyat etiketi var kaldıki 4k mah batarya suya toza dayanıklı kirin 980 sd kart desteği gibi bir çok özellik var.

Bataryasının nasıl bu kadar diğerlerinden yüksek aldığını çözemedim keza bu bekleme süreleri tam doğru olmayabilir ama bu süreler çok iyi detaylı bir inceleme gelmesi lazım ona göre bakmak gerekiyor.
  • Mart sonuna Çin’den arkadasım gelecek isteyen olursa istediği özellikte renkte cihaz getirtebilirim

Saygılarımla

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xiaomi Mi 9 SE konusu belli mi yav, global olarak gelecek mi? Kesin bilgisi olan yok mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun China versiyona Global ROM kurulması sıkıntı! Böyle olabileceğini daha önce belirtmiştim, bütün emareler bunu gösteriyordu çünkü... Gerçi "might" diye cevap verilmiş ama yine forumlar brick olmuş Mi9 konularıyla dolacak anlaşılan.

MIUI EN forumda verilen cevap:

"IF you flash global rom on china variant then device might get into SOFT BRICK, and vice versa. You can use china stable or beta rom in china variant"

en.miui.com
    Global rom on Chinese 8 gb version - Mi 9 - Xiaomi MIUI Official Forum
    https://en.miui.com/thread-5858981-1-1.html

Daha açık cevap alabilmek için belirgin bir şekilde sordum, Mi8 gibi tekrar lock edilince mi brick olabilir yoksa direk yüklenince mi? Bakalım ne cavep gelecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 4 Mart 2019; 14:52:8 >

• Hicks kullanıcısına yanıt
    Hocam bazi ithalatci garantili olarak satilanlar da boyle oluyodu di mi hocam. Cinden getirip global kuruyordu. Mesela benim mi 8'i kirmizi global versiyon ibaresi olmamasina ragmen global versiyonlu almistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 4 Mart 2019; 19:14:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Geçmiş olsun China versiyona Global ROM kurulması sıkıntı! Böyle olabileceğini daha önce belirtmiştim, bütün emareler bunu gösteriyordu çünkü... Gerçi "might" diye cevap verilmiş ama yine forumlar brick olmuş Mi9 konularıyla dolacak anlaşılan.

MIUI EN forumda verilen cevap:

"IF you flash global rom on china variant then device might get into SOFT BRICK, and vice versa. You can use china stable or beta rom in china variant"

https://en.miui.com/thread-5858981-1-1.html

Daha açık cevap alabilmek için belirgin bir şekilde sordum, Mi8 gibi tekrar lock edilince mi brick olabilir yoksa direk yüklenince mi? Bakalım ne cavep gelecek...
    Teşekkürler hocam haberdar ettiğiniz için. Mi8 Se gibi Eu rom kurup yola devam edilir diye düşünüyorum ama, ithalatçı Garantili getirenlerde mecburen Global versiyon getirirler o halde. İmei işleri halledilse, ucuza alabiliriz bu cihazi ama. Diğer türlü, kayıtsız almak mantıksiz olur eğer ki durum bu şekilde ise.

Dediginiz Eu takısı bunu işaret ediyormuş demekki. Şuan sorun çıkmasa bile elbet sorun çıkar diye düşünüyorum. Isin garibi, Eu rom gibi özelleştirilmis romlar hangi cihazlara kurulabilecek. Bu romlarda Global cihazlara kurulamayacak mi simdi?

Bekleyip görmek lazım hocam o halde, şuan için acele etmemek gerekli gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-380F0DBF5

teşekkürler değerler gayet güzel duruyor. 3300 ile nasıl bu kadar başarılı olabiliyor hala tam çözemedim :)
    Hocam incelemelerde bekleme durumunda az tükettiginden bahsediliyordu yanlış anlamadiysam. Zaten bakinca, Webde gezinme süresi çok iyi değil, Sd 855in avantajini kullanmis. Video izleme süresi olarak da yine Panel tüketimi avantaji ile, Sd855 avantaji birleşmiş anladığım kadarı ile.

Gerçek hayatta belki Bu kadar iyi süreler görülmez diğer cihazlara kıyasla ama, kötü batarya performansı vermeyecegininde kanıtı oldu bu sonuç.

• çözemeyecek birşey yok adamların yazılım on numara mi 8 kullanıyorum efsane batarya
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayaman2

Aynen gördüm. Diğer kanallarda %70 civarındaydı ama bu arkadaşta bir anormallik var sanırım.
    Evet hocam Ahmet Emre sadece Xiaomi de değil, birçok cihazi ilk inceleyen Türkiye de. Umarım yapar. Gerci cihazin elinden gideceğini, oyun testi bile yapamayacagini söylüyordu ama.

Anladım hocam, sağolun. Ben başka video izlememiştim Şarjla ilgili. Siz gördüyseniz sorun yok o zaman

Acaba kablosuz şarjın zararı varmi cihaza? 10 wattlik Kablosuz şarj cihazı ile, telefonu geceden sabaha şarja bıraksak ne olur? Daha önce hiç kablosuz şarjli cihaz kullanmadığım için merak ediyorum Mi6 yi 1.5 yıldan fazla süredir sürekli Hızlı Şarj ile şarj ediyorum, henüz batarya da bir problem yok misal

• TechTablets.comyoutube
    Xiaomi Mi 9 - 5 Days Later Battery Life, Fornite, Adverts & GCam
    https://youtu.be/C3GZUFZQPUk

Techtablets 5 günlük kullanım deneyimini paylaşmış arkadaşlar. Reklam sağolsun Dhtube olarak ekleyemedim linki. Birisi eklerse, herkes daha rahat görebilir.

buyrun hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

buyrun hocam
    Teşekkürler hocam

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.