Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.912
Cevap
45
Favori
212.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok teşekkürler.
  • Uzun süredir telefon almayı düşünmeme rağmen en son karar verip, almışken yenisi olsun diye bu telefonu bekliyorum.. Stok yetişmiyor haberleri de sinirimi bozuyor..

Şeytan diyor git Çin Romlu kayıtsız telefonlardan al ama daha sonra vazgeçiyorum. Ekstra sorun olasılığı, global rom çıkana kadar ingilizce kullanım, global rom yükleme uğraşı ve garantisiz oluşu.. fiyat konusunu göz ardı etsem bile saydığım bu durumlardan dolayı bekliyorum. Doğru mu yapıyorum sizce?

Umarım 2 ay falan sürmez. En geç Mart sonuna kadar ithalatçı mithalatçı birileri getirir şunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFormul -- 2 Mart 2019; 23:11:30 >
  • TheFormul kullanıcısına yanıt
    İthalatçı garantili olarak en az 4500 gibi fiyatlara gelecektir. Ben Çin romlu olarak şimdiden sipariş verdim. Dedikleri gibi stok yetişmiyor. 80 usd fazla verip aldırdım. 2 haftaya gelecek elime.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gekren kullanıcısına yanıt
    Şu an gidip kanlı canlı Doğubank'tan daha ucuza alabilirdiniz.
  • erayaman2 kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani? 3000 liraya Mi9 var Doğubank'ta?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avrupa da satışa sunulanlar Global Rom degil mi ? Global Rom versiyon sanırım tanıtıldı,yanlış mı biliyorum?

• Hicks kullanıcısına yanıt
    Doğubank'ta satılanlar kaydı yapılmış cihazlar. Arkadaşın getireceği için ayrıca 700 TL'ye kayıt yaptırması gerekecek.
  • erayaman2 kullanıcısına yanıt
    3600 liraya da yok Doğubank'ta...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    6 GB'lık versiyonların 3500'e satılacağını söyledi bir satıcı.
  • Peki arkadaslar sunu diyebilecek olan var mı

Bu telefonu ithalatcı garantili almak mantıklı mı
    İthalatcı garantili olanlar genelde cin versiyon mu oluyor

Yoksa kvknın veya evafon getirdigi zaman mı almak mantıklı

Bende bazı arkaşlar gibi bu telefonu beklemekteyim hali hazırda kullandıgım telefonum parcalandı suan telefonsuzum

Ne yapacagım konusunda kararsız kaldım...

• gekren kullanıcısına yanıt
    O da biraz mantıksız olmuş sanki. 3600 3700 gibi bir fiyata gelecekse bile 4.3 4.4 de verilebilirmis garantili olsun diye.

Bir de iki hafta o zamana kadar fiyatlar da belli olabilirdi.

Tabii hayırlı uğurlu olsun orası ayrı sorunsuz olur umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: TheFormul

O da biraz mantıksız olmuş sanki. 3600 3700 gibi bir fiyata gelecekse bile 4.3 4.4 de verilebilirmis garantili olsun diye.

Hakkı Alkan in aldığı yerde suanda 4000 tl kayıtsız, 4500 tl kayıtlı. 8/128 gblik versiyon yanlış görmediysem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eric Cartman.

Rica ederim.

Mi 9 duyurulmasaydı, Poco F1 alacaktım; ama bence beklediğime değecek gibi Mi 9. Batarya ve kamerada OIS olmaması haricinde bir eksiği bulunmuyor. OIS yok ama EIS var. Batarya konusunda da 7 nm'lik işlemci ve AMOLED ekranla bence rakiplerini aratmayacaktır.

Kesinlikle GCam ile Stock uygulamayı karşılaştıracaktır. Bakalım, IMX586 lens nasıl bir iş çıkaracak ? Balon mu, devrim mi, göreceğiz.

Alıntıları Göster
    Evet hocam beklediğine değmez mi. Telefoto Kamera da daha iyi diyafram, Ultra Geniş açı lens, ekrandan parmak izi okuma, daha iyi ekran kasa orani. Sd 855den bahsetmeye gerek yok

Ois olmaması her türlü dezavantaj hocam, Gsmarena incelemesinde özellikle bahsetmisler. Düşük ışıkta fotoğraf çekiminin zor olduğunu belirtmisler. Eis Video çekiminde güzel iş çıkarıyor ama, Düşük ışık fotoğraf çekimi dezavantaj. Hicks hocamın bahsettiği Vdm (farklı ismi de olabilir) motoru (2 yönlü ois gibi calisiyordu sanırım), Fotoğraf çekiminde yetmiyor anladığım kadarı ile. Keske Ois + Eis olsa idi. Biz Telefoto Kamerada Ois beklerken, bu konuda şok etti bizi Xiaomi.

Yinede Kamera performansı çok güzel görünüyor herseye rağmen. Google Camera incelemesini görürseniz muhakkak paylaşın hocam

Bu arada Işıksız ortamda Face Unlock nasıl çalışıyor acaba, Mi8 e göre? En çok merak ettiğim husus bu hocam benimde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eric Cartman.

Telefondaki IMX586 sensörünün yaptığı işlem, esasen şu şekilde :

Alıntıları Göster
    Hocam işin ilginci, P20 Pro daki 40 Mp fotoya göre daha düşük detay görünüyor, şimdiye kadar gördüğüm videolarda (48 mp çekimde). Bu sebeple, 20 Mp diye bahsedilmis olabilir gibi. Bu durumda, Sensör ile alakalı değil o zaman, paylastiginiz Açıklama doğru ise. Xiaomi nin yazılımı ile alakalı demekki.

Gerçi kim 48 Mp de fotoğraf çekecek orası da ayrı konu da.

• quote:

Orijinalden alıntı: erayaman2

Şu an gidip kanlı canlı Doğubank'tan daha ucuza alabilirdiniz.
    çin romlu olarak çin den 2900 tl ye aldım hocam şu an. doğubank tan bu fiyata alabileceğimi sanmıyorum.bu arada aldığım 8 / 128
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheFormul

hocam benim çinden aldığım 8 /128 versiyonu ve 2900 e geliyor şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gekren

çin romlu olarak çin den 2900 tl ye aldım hocam şu an. doğubank tan bu fiyata alabileceğimi sanmıyorum.bu arada aldığım 8 / 128

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun hocam, çok iyi fiyat Hicks hocam hiç kaçırmasın bu fiyata

Bu arada arkadaşlar, Gsmarena nin neden Qc 4.0+ adaptörü kutu içeriğinden çıkmayacak dediğini anladim, Global versiyon inceleme videolarında kutudan Qc 3.0 adaptörü çıkıyor. Çin versiyonunda ise Qc 4.0+. Xiaomi neden böyle birşey yapıyor anlamak güç.

Lte 20 band desteği haricinde, ilk etapta Çin cihazi şarj cihazı konusunda şuan daha avantajli durumda (Qc 4.0+ Şarj cihazı piyasadan kolaylikla ve hızlıca temin edilemedigi için)

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Benimde en çok sevmediğim yanı ois olmaması, ois olmadı mı düşük ışıkta 1/50 altı direk çöp oluyor fotoğraf. Yeni sistem İnşallah oisi aratmaz,
    Face unlock zifiri karanlıkta çalışmıyormuş, Mi8 gibi. Yüzüne yakın tutup ekran ışığı yüzüne vurursa açılır ancak. İncelemelerden anladığım bu.

• İsmini hatırlayamadığım genç bir arkadaş incelemesinde kendisine benzeyen abisinin yüz kilidini rahatça açtığını söyledi. Büyük ihtimal fotoğrafla da kandırılabilir.. Zaten Xiaomi bu konuda hiç iddialı değildi.

Ben büyük ihtimal parmak izini kullanacağım. İncelemelerdeki hızı fena değil, pratikte nasıl olacak göreceğiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

Benimde en çok sevmediğim yanı ois olmaması, ois olmadı mı düşük ışıkta 1/50 altı direk çöp oluyor fotoğraf. Yeni sistem İnşallah oisi aratmaz,
    Face unlock zifiri karanlıkta çalışmıyormuş, Mi8 gibi. Yüzüne yakın tutup ekran ışığı yüzüne vurursa açılır ancak. İncelemelerden anladığım bu.
    Evet hocam ayni Sekilde düşünüyorum bende. Mi6da Ois çalışan Google Camera ile 1/2 snye kadar sorunsuz fotoğraf çekiyorum gece modunda, cihazda Ois olduğu için. Tabi elimde biraz alışkın cihazi sabit tutmaya, bununda etkisi var. 1 sn.lik pozlama suresinde ise 10-15 fotoğraftan 1 tanesini ancak tutturabiliyorum.

Ahmet Emre İncelemesinde bahsetmis dediğiniz gibi, fakat bu deneyimi Videoda göstermiyor. Acaba siz Videoda gösterilen Face Unlock (zifiri karanlık için) deneyimi gördünüz mü?

Yinede bir şekilde açılıyor hocam, fakat Mi8den bu cihaza geçenler en çok bu konuda bocalar gibi.

Bu arada Bir tanıdıkta Mi8 Pro gördüm, Cihazi kaldırirken daha yüz tanıyıp ekrani açıyordu. Fakat Mi9 incelemelerinde bu kadar hızlı yüz tanıma yapmıyor gibi geldi cihaz. Bilmiyorum artık bana mi öyle denk geldi ama Mi8 ile Mi9 un yüz tanımasını karşılaştiracak var mi bakalım.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.