Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.921
Cevap
44
Favori
213.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: smart1978

OIS li yani motorli bir GIMBAL kullanmissiniz. O kadar kabak gibi belli ki bilhassa 17 saniyeden sonra robotik hareketler donusler ile sanki ROBOCOP misali belli ediyor...

Etik degildir yanilticidir yaptiginiz !

OIS her ne kadar statik halde iken pek anlam ifade edilmese de yani fotograf cekerken ama dusuk isikta veya aksam vs veya kapali yetersiz aydinlatmali mekanlarda veya dis mekanlarda OIS ciddi manada faydasini gostermektedir.

EIS bir nebze iade eder ama EIS in bir bedeli vardir EIS mantigi geregi kullandigi algoritmalar geregi gorus acisini biraz kirparak cekmektedir cunki kirpilan koseler zaten titresimde yazilimsal sabitlenemeyen gorseller icermektedir. Sonucta EIS cok mattah birsey degildir...

4K 30 FPS kayit etmeniz de ilginc lakin cihaz 4K 60 FPS kamera kaydi desteklemektedir ...

4K notebook tan 4K olarak izledim ...
    Gözünüzle görmediğiniz halde nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz, anlayamıyorum. Fotoğtafçılığın F'sinden anlamam, oldukça amatör bir kullanıcıyım açıkçası, "çıkar - otomatik çek" tarzında çekimler yapıyorum, ayrıca inanır mısınız, kapalı kutudan çıktığı gibi kullanıyorum telefonu, güncelleme yapmaya dahi korkarım. Ben bu telefonu alana kadar, 6 ay boyunca araştırma yaptım, kullanıcı yorumlarıyla hareket ettim, satın aldım. Şimdi de insanlar, satın aldıkları zaman nelerle karşılacak, nasıl fotoğraflar çekecek, bunları öğrensinler diye paylaşım yapıyorum.

Telefonu elinize alıp kullanmadığınız aşikar, şayet sizin de Mi 9'unuz varsa başka... Demek ki, tam anlamıyla kullanmayı bilmiyorsunuz.

Lütfen bir daha, emin olmadığınız konularda bu denli, dürüst olmamakla suçlayacak kadar hadsizlik etmeyiniz, yaşça büyük olduğunuzu biliyorum, bu yüzden pek fazla da bir şey yazmak istemiyorum.

Teşekkür ederim, iyi forumlar. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Eric Cartman. kullanıcısına yanıt

17. saniyeden itibaren soldan saga donus insan eliyle olacak sey degildir :) .

Mi 9 kullandim merak etmeyin .

Kirmizilarda ve yesillerde Note9 kadar basarili olmadigini da ifade ederim. Beyaz tonlamasinda ise beyazlari daha beyaz Mi 9 da .

Kamerasi da Pixel 2 XL ve Note9 ile kiyaslayinca megapikseli yuksek filan olmasina ragmen cok ta basarili degildi. Onceleri teknik bilgilere dayanarak ustun diyordum bilhassa kamerasi icin ama yanilmisim :/ cihazi elime alip derinlemesine inceleyince kamerasini da gorunce ...

Elbette hizli sarji tartismasiz ustun ...

Icerik olarak FULL HD otesine gidemiyor malum ekrani FULL HD Plus ile aslinda FULL HD ile sinirlandirilmistir ...

Bircok uygulamada yatay veya dikeyde iken tam ekran calismiyor koca sanal serit ile ekranin tamamindna faydalanmiyor :/ ama dikeyde iken sorun yok . Enteresan ...

Videonu tekrardan paylastim karari motorlu OIS li gimbal kullananlar versin ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam Mi9da 30 Fps Video çekiminde Eis bu sekilde çalışıyor. Zaten Mi9un Dxomark dan yüksek Video Skoru almasının sebeplerinden biri de bu stabilizasyon.

Fakat, Bu stabilizasyonu Düşük ışıkta görmek isterseniz sonuç kötü. Renkler suluboya gibi kayıyor.

Ayrıca 60 Fps de stabilizasyon yok, belki Gcam ile gelir ileriye doğru. Fakat Xiaomi den şuanda böyle bir atak beklemiyorum.

Mi9da Ois yok, Ois benzeri olarak açıklanan (ki bence alakası yok), 2 Yönlü stabilizasyon sistemi var. Fakat bana göre bir ise yaramıyor günlük hayatta, Direk Mi9 Eis e yükleniyor.

Keşke Oneplus gibi Ois de koysaydi Xiaomi. Mi6da düşük ışıkta fotoğraf çekimlerinde Ois ile çok daha rahattım.

Ki sensör konusunda cok Haklısınız, S9+ un fotoğraf performansı düşük ışıkda işin içine girince daha iyi, günlük kullanımda.

Fotoğraf konusunda Pixel serisi cihazlar ayrıdır hocam, Video konusunda da yine Pixel serisi cihazlar Mi9un yaptığından daha iyi Stabilizasyon yapıyorlar Eis ile. Bu Yüzden Pixel serisi cihazlari diğer Android cihazlar ile kıyaslamamak gerekiyor bana göre. Sadece Eis ile efsane stabilizasyon yeteneği sergiliyor çünkü. Diger üreticiler buna benzer performans göstermesi için Ois + Eis koyuyorlar cihazlara.

Tabi, Pixel cihazlarda sadece Eis olmasınin dezavantaji da, dusuk ışıkta fotoğraf çekiminde ortaya çıkabiliyor (zaman zaman diye bahsetsek daha doğru. Ki Google yazılım işi ile bu duruma bile kısmen çözüm getirmiş. Gcam düşük ışıkta fotoğraf çekiminde yine avantaj sağlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    OIS kamerasinda olmayanin fiyatlandirilma araligi en fazla 3000 TL olmalidir. Snapdragon 855 li diye belki en fazla 3500 TL resmi Turkiye garantili satilmasi gerekirdi ...

Mi 9 Global fiyati da ciddi dusmustur iste :
    Kimovil.com
    Best price for Xiaomi Mi 9
    https://www.kimovil.com/en/xiaomi-mi-9-global/price

Suan icin perakende fiyati 362$ yani bir de bunun satis icin sirketlerin toptan alim fiyatini hesaba katarsak ki eminim en fazla 250 - 300$ dir...

Turkiye'ye gelirken saglam kazikla geliyor ...

Rezalet.

Videoyu inceledim ve Video EİS ile çekilmiş bencede. Çünkü Gimball kullanıyorum Gimballda gram oynama yok bende, hatta kapalı mekan gimball ile çekimler yaptım muhteşem ötesi görüntüler kaydediliyor. Gimballda o küçük sarsıntılar bile olmuyor. Bence sizde bu denli saldırmanız kötü olmuş.
    Aynı zamanda yarı profesyonel fotoğrafçıyım, video işleriyle de uğraşıyorum. Bence sert eleştiriler yaparken biraz daha dikkatli olun.

Bu arada fiyat eleştirileride haklısınız ancak OPPO Reno bile Snapdragon 710 ile 4999 TL ile satılırken, ki reno 10x modeli 7999 TL fiyatı duyruldu, birkaç eksiği ile beraber mi 9 bu fiyatları hak ediyor. Mi 9 T de 6000 TL bandında olacak büyük ihtimalle, gönül isterki Samsung Huawei gibi direk distribitörlü satıcılar olsa da bizde avrupa ile aynı fiyatları kullansak.

Saygılar.
  • Aliexpressten veya yurt içi 27w destekleyen kablo önerisi olan var mı? 3a var 5a var ama bazısı diyor destekler bazısı diyor desteklemez tam çözemedim. Deneyip kullanan varsa Bi link paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler

• thedarkride T kullanıcısına yanıt
    Bu kablo 40w destekli. Baseus markası çok kaliteli tavsiye ederim.

s.click.aliexpress.com
    TRY 12.61 40%OFF | Baseus 40 W Flaş Şarj USB Tipi C Kablosu 5A Hızlı Şarj için Huawei P30 Mate20 Pro Uyumlu 2A Hızlı USB-C Telefonu için şarj
    https://s.click.aliexpress.com/e/brAuIlZq

• arkadaşlar telefonum bozuldu acil telefon alıcam. 4700 e migrostan almamı tavsiye eder misiniz
  • tlserkan kullanıcısına yanıt
    Kostugu filan da yok yani hafif ziplamalar . Benim bahsettigim 17. saniyeden sonra soldan saga hareket etmesi cok fazla puruzsuz olmus sanki robokop style gibi .

Ustune filan gittigim de yoktur. EIS soldan saga hareketleri bu sekilde yapiyorsa enteresan derim ...

Velhasil cihazda OIS eksikligini hissetirecek dogal ortalama bir cekim degil yani hafif ziplamali olan kosmak veya bisiklet ile kullanmak gibi durumlar yok. Sadece hafif seyirde yurumek bu EIS icin bile boy olcusu olamaz kaldi ki OIS icin hic olcusunu bile alamaz ...

Velhasil cihazda OIS yoktur. EIS ile gorus alani kirpilir bu bilinen gerceklerdir EIS anca boyle feragat ederek sonuc elde eder ...

Fiyat olarak Turkiye icin OIS li kameralar sinifindadir lakin kendisi kamerasi cok vasat. Olay sadece video icin degil fotograf cekiminde de megapikseller sadece sayisal bir buyukluk olarak kalmis :/ ...

Belki Google CAmera Mod ile bir nebze iyilesme fotograflarda elde edilebilir... Denemek lazim....

Keske OIS olsaymis..,

Turkiye fiyatlandirmasi da 1500 TL daha ucuz beklerdim ...

• _kartal_07 _ kullanıcısına yanıt
    Migros takiler icin paralel Evofone Garantili degiller o yuzden az birsey ucuz ... Yani paralel ithalat. Sirket garantilidir. Uzak durun. Illa alacaksaniz Evofone Garantili alin 4900 TL diye hatirliyorum ...

Yani paralel ithalatli olacaksa da ederi ciddi manada daha da dusuk olmaliydi.

Evofone garantililer de gerci kazik fiyatli ya ...

KArar sizindir..
    "EIS soldan saga hareketleri bu sekilde yapiyorsa enteresan derim" Sanırım siz denemeden yorum yapıyorsunuz.

Bende 3 haftadır telefonun kullanıcısıyım. Aynen bu şekilde oluyor. OIS yok zaten bizde biliyoruz olmadığını.
    Türkiyede bu fiyatta OİS li telefonlarda olabilir ancak diğer özelliklerini de ele alırsak bu fiyata ancak bu cihaz alınabiliyor. Türkiye de pahalı maalesef.

"cok fazla puruzsuz olmus sanki robokop style gibi" birde cihazı elinize deneyin aynı bu etkiyide yakalayacaksınız.

Koşarken de deneyen youtube da videolarıda var izleyebilir siniz. Şahsen denedim gayet yeterli. Ois olmaması gece belli ediyor. Görüntü açısınıda kırpmıyor, sadece ultra geniş açıda kullanılmıyor EIS. Onun haricinde yeterli. Gece çekimlerinde ışıklarda kayma yaratıyor ona da yapacak birşey yok.

Bu video da 9.45 de video örneği başlıyor dediğiniz etki çok rahat görülüyor LİNK

Bunun gibi bir çok örnek var

LİNK

En güzeli telefonu alıp incelemeniz

• Yeni güncelleme geldi ★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webumut -- 18 Haziran 2019; 19:16:42 >
  • Gimballe çekmişsin diyen çıkmadı şimdiye kadar, iyi bari. İşim gücüm kalmadı da, milleti kandıracağım. :D Neyse...

GCAM da çok iyi çalışıyor bence. Hatta stok uygulamadan özellikle gece modunda çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Aşağıdaki fotoğrafları biraz önce çektim, saat 20:30 civarı, güneş battı. :)

★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu

Bu isin pirilerinden ustelik ellerindekilerini etilesimli icerikle paylasmislar.

www.gsmarena.com
    Photo compare vs. Samsung Galaxy S10+ vs. Samsung Galaxy Note9 - GSMArena.com
    https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idPhone2=9535&idPhone3=9163&idCamera1=300585

Acilan sayfadaki sol gorselde yesil bir cerceve var ona ister tiklayip surukleyerek veya o istenen noktaya tiklayarak pekala gecerek cekilen gorselleri kiyaslayabilirisniz

Ben ozellikle Mi 9 S10 Plus ve Note9 sectim . ISteyen istedigi model istedigi modelin kamerasi icin ve isiklandirma da dahil bircok ince detayina kadar secebilir kiyaslayabilir fikir edinebilir.

Listede sanirim Note9 yeni guncelleme almisti gece cekimi veya dusuk isik performansi basta olmak uzere ciddi iyilestirmeler dahil edilmemis olabilir .

48 megapiksel olayi goruldugu gibi sanki upscalig yapilmis ve detay kayiplari camur gibi bariz kiyaslanarak gorulebilmektedir.

• Eric Cartman. kullanıcısına yanıt
    Gorselleri dogal cozunurlukte yani %100 haliyle baktim camur gibi yani sulu boya efektfi gibi. Detay kayiplar var :( .

Yazilimsal olmayan netlik cok vasat :/ ...

Son cektigin aralarinda kiyaslayinca biraz daha iyi gibi ama hepsi de oyle abartilmamasi gerekir...
    Tabiki de s10+ ve Note 9 basar bu cihaza, hatta p30 pro filan ile kıyaslandırılamaz bile. Ben bu fiyatta olabilecek kalitede olduğundan bahsettim. Yinede evofone pahalı çekiyor ancak 4900 e aldığımda o fiyata en iyisiydi tartışmasız.
    Boş yere s10+ ile karşılaştırmaya gerek yok. 6500₺ lık cihaz nihayetinde

Daha da can alici bir ornek verecegim :
    www.gsmarena.com
    Photo compare vs. Xiaomi Mi A1 (Mi 5X) - GSMArena.com
    https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idPhone2=8776&idCamera1=300585

Xiaomi Mi A1 suan alinsa 1000 bin TL civari belki de daha da asagi ama kamerasina bakiyoruz Mi9 dan bariz ustun ...

Eskimis islemci ve fiyatlamasi ile orta alti hatta giris seviyesi fiyatlandirmadaki bir cihaz kamerasina sahip Xiaomi Mi A1 bariz ustun ... Bir de bunun Mi A2 lisi var ona daha girmedim .

Kamerasi tam bir BALON ... 48 megapiksellik bir balon ... Patladi. Fiyati ile Turkiye'de bilhassa saglam patladi ...

Siz mi 9 aktif kullanıcısı olmadan nasıl bir telefonu bu kadar gömersiniz. Ayrıca karşılaştırmaya baktım a1-a2 den iyi olduğunu söylemek için kör olmak lazım hani Note 7 filan desen anlıcam da saçma saçma konuşuyorsunuz.
    Sıkı bir Anti mi9 cu olduğunuz belli neyse boşverin siz almayın ihtiyacı olan inceler alır.
    Elinizde varsa da satın gitsin. Kör olanlara fazla bu telefon

İyi Forumlar

Cihazi kullandim.

Karar vermek icin kamerasinda zaten gerekenler bellidir : Fotografi belli isik kosullarinda cekersin videolarina da keza ayni sekilde.

Cihazi kullandigim surede hayal kirikligina ugradim.

Yetmedi bu cihazi derinlemesine kapsamli inceleyen ozellikle kameralarinda kaynaklar verdim kiyaslamali.

Sonuc ortada . Olay BEN degil gercekler ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Cihazi kullandim.

Karar vermek icin kamerasinda zaten gerekenler bellidir : Fotografi belli isik kosullarinda cekersin videolarina da keza ayni sekilde.

Cihazi kullandigim surede hayal kirikligina ugradim.

Yetmedi bu cihazi derinlemesine kapsamli inceleyen ozellikle kameralarinda kaynaklar verdim kiyaslamali.

Sonuc ortada . Olay BEN degil gercekler ...
    Sıkıldım artık sizin yorumlarınızı okumaktan. Tamam kabul A1/A2 kamerası bundan iyidir. Hatta 3310'a kamera koy daha iyi çeker. Hadi kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyye -- 19 Haziran 2019; 11:57:50 >
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.