Şimdi Ara

• Xiaomi Mi Box S • Ana Konu • (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
15.153
Cevap
619
Favori
1.215.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fişi çekiyorsunuz galiba. Fişi çekince çoğu ayar sıfırlanır.
  • eP_362 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynısından arkadaşıma aldık baya beraber kullandık fiside çektik hiç kumandayı tekrar tanıma ihtiyacı duymadi. Ona 41mb güncelleme geldi benimki direk güncel geldi. Sonuçta aynı cihaz aynı yazılım niye böyle oluyor canım sıkıldı. Diğer türlü sorun yok sadece kumanda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Limonen kullanıcısına yanıt
    Kullandığım da fişi çekince öyle oluyor. Hatta ekran çözünürlüğünü bile otomatiğe alıyor tekrar ayarlıyorum. Fişi çekmeyin mümkünse.
  • Bazı arkadaşlar sanki sorun yaşayanlar yalan söylüyormuş veya uyduruyormuş gibi yorum yapmışlar. Bakın tekrar söylüyorum cihazı almayı düşündüğüm için bir arkadaşımdan denemek üzere emanet aldım cihazda farklı sorunlar var. Mesela bu akşam ağ bağlantısı sorunu yaşıyorum telefon bilgisayar tüm cihazlar bağlanıyor mi box bağlanmıyor arada bir bağlantı geldiğinde YouTube açtım Hatta Video da çektim ekran yemyeşil ama ses geliyor cihazı da yeni taktım ısınma falan gibi bir şeyden olamaz. Vodafone fiber internet 50 mbit hız ile Huawei modem kullanıyorum bir arkadaş detaylı açıklama yapmış aynı modemi kullanan, modem veya cihazla ilgili yapmam gereken bir ayar mı var? Telefondan wifi için hız testi yapıyorum 35 40 Mbit arası yani hız sorunu yok wifi 5G ile bağlı YouTube'da bile donma oluyor. Az önce yanlışlıkla kumandadaki netflix tuşuna bastım N harfinde takılı kaldı altta kırmızı yuvarlak dönüyor, üşenmeden beş dakika bekledim arada geri tuşuna bastım ama olmadı. Cihazın fişini çektim derken tekrar ağ bağlantısı koptu. Sizce ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakalım, yolladım bende dün mi box s i, inşallah iade değilde değişim olur, şuan aldığım fiyata yok hiçbir yerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: iCankat

hocam Zyxel VMG3312-B10A model modemim var benimkinde o dediğiniz destekler var mı Mi Box S'i kablosuzdan son sürat kullanabilir miyim? Turknet 32mbs vdsl kullanıyorum ve wifi ile bilgisayardan 28-29mbs alıyorum hızı. Keza telefondan da aynı şekilde hız alıyorum. Uzun açıklamanız için teşekkürler, üstteki arkadaşın yorumunu okuyunca almaktan vazgeçecektim ne nalet bi cihazmış demiştim de sizinkini görünce tekrar almaya karar verdim projeksiyonumun gelmesini bekliyorum o arada da indirim olursa belki diye şimdiden almadım Mi Box S'i.
    Bu modemin wireless N desteği var teoride 300mbit destekler ama günlük kullanımda 140 mbit civarı bağlantı görürsün. Vdsl'de 30 mbit hızları zaten wifi ile pc'de alabildiğini yazmışsın mi box'ta da konum olarak araya duvarlar vs.. girmezse sorunsuz alabilirsin.

Burda önemli etken modemle araya çok fazla duvar vs girmemesi.

• TT'nin 24mbit netini kullanıyorum modem markası tilgin, Wifi'ye leptopdan girip hız testi yapıyorum ping7-8 hız 20-24mbit arası çıkıyor, aynı işlemi mi s tv box dan girip yapıyorum, ping70-80 hız 4-5mbit arası çıkıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim, cihaz modemden neti tam çekemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rain_of_Pain -- 10 Ocak 2019; 9:53:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realdeal80

Bazı arkadaşlar sanki sorun yaşayanlar yalan söylüyormuş veya uyduruyormuş gibi yorum yapmışlar. Bakın tekrar söylüyorum cihazı almayı düşündüğüm için bir arkadaşımdan denemek üzere emanet aldım cihazda farklı sorunlar var. Mesela bu akşam ağ bağlantısı sorunu yaşıyorum telefon bilgisayar tüm cihazlar bağlanıyor mi box bağlanmıyor arada bir bağlantı geldiğinde YouTube açtım Hatta Video da çektim ekran yemyeşil ama ses geliyor cihazı da yeni taktım ısınma falan gibi bir şeyden olamaz. Vodafone fiber internet 50 mbit hız ile Huawei modem kullanıyorum bir arkadaş detaylı açıklama yapmış aynı modemi kullanan, modem veya cihazla ilgili yapmam gereken bir ayar mı var? Telefondan wifi için hız testi yapıyorum 35 40 Mbit arası yani hız sorunu yok wifi 5G ile bağlı YouTube'da bile donma oluyor. Az önce yanlışlıkla kumandadaki netflix tuşuna bastım N harfinde takılı kaldı altta kırmızı yuvarlak dönüyor, üşenmeden beş dakika bekledim arada geri tuşuna bastım ama olmadı. Cihazın fişini çektim derken tekrar ağ bağlantısı koptu. Sizce ne yapmalıyım?
    Öncelikle yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Bahsettiğiniz ağ sorunları genellikle modem kaynaklı olabilir. Modeminizi vodafone ile görüşüp sıfırlatmanız yararlı olabilir.

Bende sizin gibi vodafone fiber Huawei modem 50 mbit kullanıyorum telefonum Samsung S7 Edge 5 Ghz AC ile bağlı ve 50 mbit altında hız hiç ölçümlemedim. Ben 2.4ghz N ve 5 Ghz Ac olarak 2 farklı yayın yapıyorum. mi box, Samsung smart tv ve telefonlar 5ghz AC ile bağlı. Daha önce sizin gibi bende 35-40 mbit civarlarında hız alıyordum bu sorunu vodafone ile görüşüp modemi sıfırlattıktan sonra AC ve N yayınlarını modem arayüzünden açarak sorunu çözdüm.

Tekrar söylüyorum yaşanan hemen hemen bütün sorunlar yanlış konfigürasyon ve bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Nadirende olsa mi box'ta da sorun olabilir sonuçta elektronik ürün. Ağ'dan %100 eminseniz mi box'ı sıfırlayıp tekrar deneyin yine sorun devam ediyorsa ürün değişimi yaptırabilirsiniz.

Kıdemli Sistem uzmanıyım, uzmanlık alanım kablolu ve kablosuz ağlar. Router modem konfigürasyon konusunda dilerseniz yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rain_of_Pain

TT'nin 24mbit netini kullanıyorum modem markası tilgin, Wifi'ye leptopdan girip hız testi yapıyorum ping7-8 hız 20-24mbit arası çıkıyor, aynı işlemi mi s tv box dan girip yapıyorum, ping70-80 hız 4-5mbit arası çıkıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim, cihaz modemden neti tam çekemiyor
    Öncelikle modem modelini paylaşabilirmisin. Eğer Tılgın HG1332 ise bu modem ile alakalı wireless düzgün çekmeme gibi çok fazla şikayet var.

Laptop ile mi box aynı yerde ikenmi hız ölçümü yapıyorsun bu önemli arada duvar vss.. yok değilmi. Ayrıca yine bu modem ile alakalı olarak modeme çok yakın olduğunda sinyal düşük 2-3 metre uzaklaştığında iyi gibi yorumlar var.

Modemin wireless ayarlarına bir bakmanı ac 5 ghz desteği varsa açmanı (ki yok gibi duruyor) yoksa N aktifmi ona bakmalısın ayrıca kanal seçimi varsa 11. kanalın üzerinde bir kanal seçmen işine yarayacaktır. örneğin 13. kanalı seçebilirsin ancak bu wifi sinyal kapsama alanını biraz düşürecektir ancak daha sağlıklı bir bağlantı alırsın.

Birde mi box üzerinde hız testi yaptığın uygulamanın test sunucusunda da yoğunluk olabilir. Ping süreleri çok yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamirCakir -- 10 Ocak 2019; 10:2:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SamirCakir

Öncelikle modem modelini paylaşabilirmisin. Eğer Tılgın HG1332 ise bu modem ile alakalı wireless düzgün çekmeme gibi çok fazla şikayet var.

Laptop ile mi box aynı yerde ikenmi hız ölçümü yapıyorsun bu önemli arada duvar vss.. yok değilmi. Ayrıca yine bu modem ile alakalı olarak modeme çok yakın olduğunda sinyal düşük 2-3 metre uzaklaştığında iyi gibi yorumlar var.

Modemin wireless ayarlarına bir bakmanı ac 5 ghz desteği varsa açmanı (ki yok gibi duruyor) yoksa N aktifmi ona bakmalısın ayrıca kanal seçimi varsa 11. kanalın üzerinde bir kanal seçmen işine yarayacaktır. örneğin 13. kanalı seçebilirsin ancak bu wifi sinyal kapsama alanını biraz düşürecektir ancak daha sağlıklı bir bağlantı alırsın.

Birde mi box üzerinde hız testi yaptığın uygulamanın test sunucusunda da yoğunluk olabilir. Ping süreleri çok yüksek

Alıntıları Göster
    Modem Tilgin HG1332, modem ile tv box yan yana arasında 20cm vardır, modem ile leptop arasıda 50 cm felandır, yani 3 cihazda aynı yerde

Modemin ayarlarına girdim 5ghz desteği yok 2.4ghz, 802.11ng 20/40mhz, kanal seçimi otomatikte duruyor manuel bazı kanlları denedim değişen bişey olmadı.

Test ettiğim yer chrome uygulaması üzerinden test yaptım, mi box cihazında da leptop da da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rain_of_Pain -- 10 Ocak 2019; 10:18:59 >

• Rain_of_Pain kullanıcısına yanıt
    Chrome tv box'larda tam uyumlu değil. Playstorda hız testi için bir uygulama var onunlada denermisin. Modemini kapatıp aç ve mi box'ı sıfırla bu şekilde bağlantı olması normal değil. Wifi kanal ayarınıda 13'e al. Mode kısmında da a/g/n veya varsa sadece n seçeneğini seçmelisin. Modemde Mhz seçeneği varsa 20 Mhz'de kalsın.
  • Türkiyedeki HB vs gibi e ticaret sitelerden alınan cihazların Garantisi hakkında bilgi alabilirmiyim?
    Bir sorun yaŞarsak yardımcı olacaklar mı türkiye için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataxx

Türkiyedeki HB vs gibi e ticaret sitelerden alınan cihazların Garantisi hakkında bilgi alabilirmiyim?
    yasal olarak olmak zorundalar elbette sonuçta distribütör garantili satılan cihazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataxx

Türkiyedeki HB vs gibi e ticaret sitelerden alınan cihazların Garantisi hakkında bilgi alabilirmiyim?
    Ben gitti gidiyor dan satın aldım, ürün arızalı çıktı, geri yolladım, 1 gün içinde para iadesi oldu, gerçi ben para iadesi istemiyordum, değişim istiyordum ama ellerinde yokmuş :( şimdi de aldığım fiyata bulamıyorum, birde satıcı da güvenilirdi, şimdi kime nasıl güveneceğim, ben cepport dan almıştım. Kısmet işte. Bayrampaşa mi store sordum onlarında ellerinde kalmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

Ben gitti gidiyor dan satın aldım, ürün arızalı çıktı, geri yolladım, 1 gün içinde para iadesi oldu, gerçi ben para iadesi istemiyordum, değişim istiyordum ama ellerinde yokmuş :( şimdi de aldığım fiyata bulamıyorum, birde satıcı da güvenilirdi, şimdi kime nasıl güveneceğim, ben cepport dan almıştım. Kısmet işte. Bayrampaşa mi store sordum onlarında ellerinde kalmamış.

Alıntıları Göster
    Kaça almıştın hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanuque

Kaça almıştın hocam?

Alıntıları Göster
    409 tl ye almıştım hocam

• SamirCakir kullanıcısına yanıt
    Şimdi modemin kanal sayısına baktım en son 11 var, mod kısmında ise b/g/bg/ng var, mi cihazı sıfırla derken fabrika ayarlarınamı getireyim
  • system electronıc kullanıcısına yanıt
    Şu an en uygun 427 lira galiba GG de. Ben kasımda 450 ye almıştım hbden. bir ara 380 e kadar düşmüştü yine çıkmış fiyatı.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanuque

Şu an en uygun 427 lira galiba GG de. Ben kasımda 450 ye almıştım hbden. bir ara 380 e kadar düşmüştü yine çıkmış fiyatı.
    Ben 449 a buldum en ucuz, sanırım hepsiburada üzerinden alacağım

• Rain_of_Pain kullanıcısına yanıt
    Evet mi box'ı fabrika ayarlarına sıfırlayın tekrar kurulumu yapıp inceleyin. Tilgin HG1332 modem wifi ile ilgili çok fazla sorun yaşandığı hakkında yazılar var. Ttnet'e modem değişimi yaptırabilirsiniz.

Ayrıca 2.4 Ghz sadece 20 mhz seçimi yapabiliyorsanız 20 Mhz'de kalsın. Modem üzerinde 2.4'te en yüksek hangi kanal varsa onu seçin dediğiniz gibi 11 varsa en yüksek 11'de kalsın.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.