Şimdi Ara

• Xiaomi Mi Box S • Ana Konu • (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.153
Cevap
619
Favori
1.215.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olabiliyor TV ile uyumsuzsa. Uygulamalar kısmına girdiğinizde ayarlardan orda üzerine tıklayıp aç diyebiliyorsunuz.
  • Benim cihazda bazı sıkıntılar var alalı daha 1 hafta oldu gündüzleri sıkıntı yok ama akşam olunca cihaza bi haller oluyor sürekli ağ kopuyor bağlanmıyor bi süre, kumanda bağlantıyı kesiyor tekrar tanıt uyarısı çıkıyor, bu sorunları yaşayan varmı çözümü varmıdır
  • hocam,
    cihaz usb yi görmüyor es dosya yönetici kurup usb içeriğine ulaşabiliyorsun,
    ethernet girişi yok usb hub alman lazım en az 60 tl,
    netflix için alıyorsan ses 5.1 çıkmıyor ve görüntü kalitesi düşük,
    cihaz sözde android ama play store da telefon tablet gibi çoğu uygulama yok,
    pc den apk indirip, usb ye atıp, es dosya yöneticisi ile kuarcaksın o da kodinin içine
    kayıt oluyor ana sayfada kısayol olarak gözükmüyor ve air mouse olmadan cihaz kullanımı çok
    zor. air mouse 100-150 tl. çoğumuz apartmanda oturuyoruz, zaten genelde gece kullanıyoruz,
    ses sitemini kullanmak zor komşular ile sorun yaşamamak için bluetooth kulaklık lazım,
    idarelik bir şey bile 300 tl. iptv desen takılıyor. tivibu apk yok çalışmıyor.
    digiturk play veya turkcell tv+ aboneliğin varsa cihaz işe yarar.
    spotify sorunsuz çalışıyor. birde cihazda mesela puhu tv içinde arama yapıyorsun arama sonuçlarını cihaz genelinde yapıyor ve bulduğu sonuçlar genelde youtube oluyor. puhu tv ye
    dizi adını yaz arama yap, çıkan sonucu tıkla youtube tan saçma sapan diziden herhangi bir sahne
    açılıyor. aynı şey browser içinde geçerli. ben apk olarak indirip puffin browser ve chorome kurdum ikisinide kodinin içine attı, chrome için air mouse şart, puffin browser ağ bağlanamadı diyor. wifi yakın olmasına ve fiber 50 mbit bağlantıya rağmen 5 ghz bağlantı da bile 4k ve iptv de donma takılma ses/görüntü senkronizasyon kaybı oldu. cihazın kendi hafızası düşük flaş disk lazım.
    uzun lafın kısası size biraz ilkel gelecek ama ben daha önceleri mini atx kasa pc yi tv ye bağlayıp kullanıyordum ve çok memnundum.7.1 ses kartı vardı, ev sinema sistemine bağlıydı, bluetooth hub ile kablosuz kulaklık keyfi vardı, pc de herşey daha kısa sürede, kolay ve çok daha stabil yapılıyor. ben şahsen bu tv boxların henüz istenilen seviyede olmadığını düşünüyorum.
    cihazın kendisi 450 tl, ayrıca kablolu internet için usb hub 60 tl,ethernet kablo 20 tl, bluetooth kulaklık 300 tl, air mouse 150 tl, usb flaş disk 64 gb 100 tl ohooo oldu 1.080 tl!!! kulaklık hariç diğerleri şart. wifi yetersiz gelirse sinyal genişletici 45 tl (xiaomi II).
    iptv yide kaynağı bulursan bedava yoksa yıllık ortalama 150 tl.
    takdir sizin. netflix 5.1 ses ve 1080p olmasa da olur, tv+ üyeliğim var, youtube filan bunlar bana yeter dersen cihaz alınır. ama iptv, internet browser, işletim sistemi kısmı sıkıntılı.
    bendeki cihaz arkadaşımın halen bende deniyorum. çok beğenmedim açıkçası.

• * Cihaz netflix'de de youtube'de de 1080p ekran görüntüsü veriyor.
    * Cihazın ethernet kablosuna ihtiyacı yok 5ghz çalışan modem ile gayet kesintisiz ve hızlı internet hizmeti sağlıyor zaten. Olsaydı daha iyi olurdu tabii.
    * Es dosya yönetici kısayol olarak ekranda gözüküyor bende.
    * Bulunamayan apk leri aptoide uygulaması ile bulabiliyorsunuz. Android'in genel problemi bazı telefonlarda da facebook, instagram dahi görülmediği oluyor. Google'den aratıp playstore'ye yönelip uygulamanın içinde cihaz ile uyumlu değil yazısı ile karşılaşabiliyoruz. Aptoide store ile çözebilirsiniz.
    * Google asistan genelde youtube'den videolar buluyor doğru.
    * Puffin browser'i googleplay'den bulup indirdim, internete bağlanıyor. Mause imleci çok ağır hareket ediyor. Mause şart, yalnızca bu box için değil hepsi için şart.
    * İptv'de de netflix'de de takılma donma yaşamadım. Senkronizasyon kaybı yaşatmadı.
    * Cihaz hafızası düşük kesinlikle.
    * 5.1 sesi aktif etmek için;
    @Orijinalden alıntı: oxcy

Merhaba arkadaşlar.
    Evimde 2013 model LG 47LM660s tv ve LG HB1100RE 5.1 Bluray ses sistemi mevcut. Eski sürümlerde Ayarlar - ses - sound output kısmında "always" seçeneği vardı. Bu "always" seçeneği kaldırılıp sadece "auto" ve "pcm" getirildikten sonra kodi vb. diğer playerlardan 5.1 ses almama rağmen netflix uygulamasından 5.1 simgesi kayboldu ve 5.1 sesi alamaz oldum. Bununla ilgili birçok makale okudum. Herkes hdcp desteğinden, hdmi kablosunun değiştirilmesinden, tv den ses çıkış ayarının DD yada DTS olarak ayarlanmasından bahsetmiş. Benim tv ve ses sisteminin eski olmasından kaynaklı böyle bir ayarı bulunmaması nedeniyle tek çare olarak yeni yazılım çıkmasını beklerken reddit sitesinde yayınlanan çözüme rast geldim. Bu sayede Netflix 5.1 simgesi geldi ve artık 5.1 ses alabiliyorum.
    ÇÖZÜM:
    1- Ayarlar - hakkında kısmına girerek yapı sekmesinin üzerine geliyoruz ve yapı sekmesine 5 kez ard arda tıklıyoruz. "Artık siz bir geliştiricisiniz" yazdıktan sonra ayarlarda geliştirici seçenekleri ekranı açılıyor.
    2- Ayarlar - geliştirici seçenekleri kısmına girerek "Usb hata ayıklaması"nı aktif hale getiriyoruz.
    3- Sonrasında bilgisayarımıza gelerek sitesinden "adb-setup-1.4.3" uygulamasını indirip programın kurulumunu gerçekleştiriyoruz.
    4- ADB kurulumu tamamlandıktan sonra bilgisayarımızda "komut istemcisi"ni açıyoruz.
    5- Mi box a uzaktan bağlanmak için komut istemcisine "adb connect <Mi box IP>:5555" yazıyoruz.
    Burada <Mi box IP> yazan kısma Mi box ın modemden aldığı ip numarasını yazacağız. Bunu öğrenmek için ise "ayarlar - kablosuz kısmına girip kablosuz ağımızı tıkladığımızda ip adresi görülecektir.
    Örneğin benim bilgisayarda IP adresi "192.168.1.101"
    Sonuç olarak komutu "adb connect 192.168.1.101:5555" yazıp enter tuşuna basıyoruz.
    6- Enter tuşuna bastığımızda mi box ın ekranında "usb hata ayıklamasına izin verilsin mi" diye soruyor. Bu soruya tamam diyoruz.
    7- Tekrar bilgisayarımızda komut penceresine döndüğümüzde "connected to 192.168.1.104:5555" yazısını görüyorsak artık mi box a bağlıyız demektir.
    8- Komut satırına tekrardan aşağıda belirttiğim bu iki kodu sırayla giriyoruz. (tırnak işaretleri hariç)
    "adb shell settings put global digital_sound 1"
    "adb shell settings put global encoded_surround_output 2"
    9-Böylelikle artık mi box ın ses ayarları eski sürümlerde mevcut olan "always" seçeneğine ayarlanmış oldu. Şimdi netflix uygulamasını açtığımızda artık 5.1 işaretinin geldiğini görüyoruz.
    10- Son olarak 2396 sürümünden mi kaynaklanıyor emin değilim ama "usb hata ayıklaması"nı açtığımızda Miboxın usb bağlantısı çalışmıyor. Bu nedenle bütün işlemlerin sonunda "ayarlar - geliştirici seçenekleri" ne girerek usb hata ayıklamasını tekrar pasif hale getiriniz.
    Yukarıda belirttiğim adımları doğru bir şekilde uyguladığımız takdirde Netflix üzerinden 5.1 sesi artık kullanabiliriz. Artık ayarlar - ses kısmına girdiğimizde "sound output" yazısı altında auto yada pcm yazmamakta boş olarak gözükmektedir. Bu nedenle bu ayarla oynarsanız eski hale döneceği için oynamıyoruz.
    Mümkün mertebe bütün detaylarıyla anlatmaya çalıştım ancak resim eklemediğim için size karışık gelebilir. Bu çözüm bende işe yaradı umarım sizlerde de işe yarar.

Konunun orjinali için link vermek yasak mı bilmiyorum ama reddit sitesinde "Mi Box 3 Int (mdz-16-ab) - Fix for broken DTS/AC3 SPDIF passthrough after FW 2175 and later" başlığıyla arama yaparsanız ingilizce ve daha detaylı anlatım mevcut.

*Görüntü kalitesi muazzam.
    *Wifi çekim gücü 2 ethernet kullanıcılı pc, 2 telefon ile wifi bağlantısı, bir de box'un kendisi 5 adet cihaz ile bağlanılması ve diğer 1 pc ile netflix en yüksek görüntüde izlenirken, aynı anda box'un kendisinden de en yüksek görüntüde izlenildi ve takılma yaşanmadı.
    *Mause ve klavye ve sinyal genişletici sadece bu cihaz için alınmıyor. Maliyet diğer cihazlarda da çıkıyor.

• Bu stabilizede bu fiyatlara böyle bir başka cihaz varsa eyvallah onu gidn alın ama neden gömülüyor anlamış değilim. Normal android telefonlardan ve smart tvlerden daha stabil. PS1 ve PSP emulatörü kurdum sorunsuz oynayabiliyorum PS2 emulatörü de var ancak hala denemedim çok güzel bir cihaz. Ethernet dönüştürücüsü de aldım ancak 4K için dediğim gibi kablosuzda 1080p sıkıntısız kurtarıyor IPTV’de izliyorum Twitch de Youtube de.. Hemen hemen aynı işlemi yapacak ki fiyatına göre daha fazlasını yapmasını beklerim ben 1500 liraları akıllı tv kutusuna vereceğime o fiyatlara kendinden smart tv alırım yani 300-400 liralık cihazla 1500 liralıkları kıyaslamanın mantığı yok.
  • Netflix'in görüntüsü kalitesi niye düşükmüş. Full HD izliyorum, normal işte. 4K panel olsa onda da 4K izleniyor.
  • Apple tv alacağıma ps4 alırım, ekstralarim olmuş olur.
  • Merhaba,
    Bende yaklaşık 1 hafta önce Mi box S aldım, yazılan onca yorumu okudum izlenimlerim aşağıdaki gibidir;

Ayrıca sorun yaşayanlar direk cihazı kötülemiş kendilerinde hiç bir sorun yokmuş gibi. Üşenmedim bütün yazılanları baştan sona okudum, aşırı derece yanlış tespit ve yorum mevcut.

- Wireless 2.4ghz/5 Ghz AC desteği olan ve gayet stabil çalışan bir cihaza neden usb 2.0 ethernet takılır anlamış değilim. Usb ethernet sadece AC destekli bir modeminiz yoksa tavsiye edebilirim ac desteği varsa kesinlikle takılmamalı.
    Evimde Vodafone fiber 50 Mbit Huawei AC 5 Ghz destekli modemim var Netflix, Kodi, 4K videolar ve çeşitli Iptv'ler denedim. Hiçbirinde takılma senkron kayması vs.. gibi en ufak sorun yaşatmadı.
    Şunu da belirtim 2.4Ghz N destekli bir modeminiz bile olsa full Hd yayınlarda veya dosya alışverişinde hiçbir sorun yaşamazsınız. Hele Hele Netflixte asla sorun yaşamazsınız.

- Cihaz üzerinde 1 adet usb 2.0 port var, çoğu kullanıcı buraya bir usb hub takıp üzerinede okuma yazma hızlarından bi haber flash takıp belleğe dahil ediyor ve bu donmalara, aşırı derecede performans kaybına neden oluyor. Birde üstüne üstlük bu usb hub üzerine usb ethernet takılıp usb bellek veri akışını iyice yavaşlatıyorlar.

- Cihaz üzerindeki usb 2.0 girişi hızlı bir usb belek takılması yada klavye mouse alıcısı takılması için tasarlanmış. Bir cihazı tasarlandığı şey dışında kullanmaya çalışırsanız haliyle kullanışsız hale dönüşecektir.

- Bir arkadaş cihazın sözde android olduğunu ama play storda doğru dürüst uygulama olmadığını yazmış. Adı üstünde bu bir tv box üzerinde de telefonlardaki android versiyonu değil Google lisanslı Android Tv versiyonu vardır. Play stordaki uygulamalarda Android Tv için geliştirilmiş uygulamalardır. Bu ayrıma dikkat edelim.

- Gelelim Netflix muhabbetlerine öncelikle evimdeki sistemi anlatim kabaca;
    Samsung 49MU7400 tv + Samsung M550 Soundbar ses sistemi
    Bağlantı Şekilleri:
    Mi box hdmi ile tv üzerine Hdmi 3 (ARC) girişine bağlı - Tvden' optic kablo ile soundbar'a bağlı. Ancak TV ses ayarlarından Hdmi ses giriş biçimini PCM yerine Veri Girişi olarak değiştirilmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde Netflix ses menülerinde 5.1 seçenekleri çıkıyor. Bundan sonra zaten tv ses menülerinde de Dolby Digital vs.. aktif oluyor.

Veya tüm bu bağlantılar yerine TV'niz eğer 5.1 ses geçişine izin vermiyorsa ve dts, dolby digital lisansları olan bir ses sisteminiz olduğuna eminseniz.
    Direk Mi box optic dönüştürücü kullanarak optic kablo ile ses sistemine girebilirsiniz. Veya Hdmi in-out portları ses sisteminizde varsa tvye bağlanacak hdmi kabloyu ses sistemi üstünden geçirebilirisiniz.

Netflix üzerinde 5.1 ses seçeneklerini görebilmeniz için ses sisteminizin veya televizyonunuzun dts, dolby digital gibi ses desteklerinin olması gerekmektedir.

- Netflix uhd paketi alınmadıysa zaten max 1080p izleyeceğiniz filmler tvnin 4k olması izleyeceğiniz görüntünün 4 K olacağı anamına gelmez. Sadece tv 1080p görüntüyü 4k çözünürlüğe upscale eder ki bu 4k kalitesinde görüntü demek değildir.

- Kodi üzerinde bir çok repo ve uygulama yüklü içerikler içindeki 4k filmler dahil hiçbirinde en ufak sorun yaşanmamakta.

- Bir arkadaş mi box gibi kalitede fiyatına göre makul özelliklerdeki bir cihazı yerden yere vurmuş sonra gidip shield tv almış oh be demiş. Ne kadar yanlış bir karşılaştırma. Biri sıfırı 400 tl diğeri 2500 tl komik bir kıyaslama olmuş.

Xiaomi Mi Box S kullanım deneyimlerime göre amacı Spotify, Netflix, Kodi, IpTV vs.. gibi ihtiyaçlar ise bu fiyata alınabilecek en kaliteli ve iyi cihazdır. Üzerindeki dahili 8 Gb hafiza bunlar için fazlasıyla yeterli. Hepsi yüklü iken 3 gb boş hafıza duruyor.

Ayrıca bir insan neden Nvidia Shield Tv'ye o kadar para verir aklım ermiyor. Sıfır fiyat olarak shield tv'nin yarı fiyatına Xbox One alınabiliyorken.

Bilmeyenler olabilir yazmakta fayda Xbox One üzerine kendi mağazasından ücretsiz Spotify, Netflix, Kodi, IPTV gibi daha bir çok uygulama yüklenip kullanılabiliniyor. Fiyatıda 1700 tl durum böyleyken neden Shield Tv'ye 2500 tl verilsin.

Sonuç olarak cihaz yapması gereken işi hakkıyla yapıyor ve sorunsuz. Almayı düşünenler kafalarını çok karıştırmasın piyasadaki bu fiyata alınabilecek en kaliteli Android Tv Box'tır.

• SamirCakir kullanıcısına yanıt
    Sende baya uçmuşsun. Bi kısmına takıldım. Bizzat kullanıyorum Ethernet ve HUB çoğaltıcıda da hiç bir sıkıntı olmadı ve USB 3.0 olan çoğaltıcı var zaten çoğu kişi onu alıyor. 2 flash disk 1 josystick taktım internet girişi de ordan bağlı gayet sorunsuz.
  • Ayrıca Xiaomi Mi box S 5 Ghz Ac desteği sayesinde teroride 1300 mbit günlük kullanımda ortalama 700-1000 mbit aralığında sorunsuz hızlar ile 4k dahil tamamen sorunsuz izleyebilirsiniz. usb ethernet ile takabileceğiniz usb ethernet 10/100 mbittir. Usb 3.0 ethetlerde 10/100/1000 sunulur. Ancak mi box girişi 2.0 olduğundan usb 3.0 'da 2.0 olarak çalışacaktır. Boşuna paranızı çöpe atmayın.

N destekli modemlerde durum biraz daha farklı teoride 450 mbit denir ama günlük alınabilecek ortalama hız 100-170 mbit civarlarındadır.

Yani AC destekli iyi bir modeminiz varsa usb ethernete boşa para vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamirCakir -- 9 Ocak 2019; 16:55:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gowlet

Sende baya uçmuşsun. Bi kısmına takıldım. Bizzat kullanıyorum Ethernet ve HUB çoğaltıcıda da hiç bir sıkıntı olmadı ve USB 3.0 olan çoğaltıcı var zaten çoğu kişi onu alıyor. 2 flash disk 1 josystick taktım internet girişi de ordan bağlı gayet sorunsuz.
    Uçmadım gerçekleri söylüyorum . usb 3.0 olması bir şey farkettirmez sonuç olarak 2.0 olarak çalışıyor. Hub çoğaltıcıda sıkıntı olur demedim gereksiz dedim. Burda evdeki internet hızın ne buda önemli. Yani herkes sorun yaşar diye bir durum yok işi bilen düzgün yapılandırmasını bilir sorunsuz kullanır. Yinede o usb portun amacı bu değil sendeki usb hub üzerine usb bellek takıp hafızaya birleştirip verileride buraya taşıdıysan dahili belleğine göre biraz daha yavaş çalışır.

Benim gibi hız takıntısı olanlarda bu şekilde kullanamaz.

Örneğin şu şekilde söyliyim bende usb belleği dahil edip kullandım ancak özellikle kodi de menüler arası dolaşımda saniyelik gecikmeler geç algılamalar oluyordu. Dahili bellekte gecikme yok.

Üşenipte yazamadığım birçok konuya açıklık getirmişsiniz. Kendi adıma teşekkür ediyorum. Cihaz tam bir fiyat/performans ürünü. Zevkle kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isacc

Üşenipte yazamadığım birçok konuya açıklık getirmişsiniz. Kendi adıma teşekkür ediyorum. Cihaz tam bir fiyat/performans ürünü. Zevkle kullanıyorum.
    Almadan önce bende burda forumları okudum ve çok kararsız kalmıştım gözü karartıp aldığımda ise tamamen yanlış bilgi olduğunu ve kullanıcıların bireysel ve beklentileri ile ilgili sorunlar nedeniyle cihazı kötülediklerini anlamış oldum. Bu nedenle üşenmeyip böyle bir cihaz arayanları ve çok yüksek bütçelere çıkamayacak olanlar için yazmak istedim.

Yararlı olabildiyse ne mutlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamirCakir -- 9 Ocak 2019; 17:14:41 >
    hocam Zyxel VMG3312-B10A model modemim var benimkinde o dediğiniz destekler var mı Mi Box S'i kablosuzdan son sürat kullanabilir miyim? Turknet 32mbs vdsl kullanıyorum ve wifi ile bilgisayardan 28-29mbs alıyorum hızı. Keza telefondan da aynı şekilde hız alıyorum. Uzun açıklamanız için teşekkürler, üstteki arkadaşın yorumunu okuyunca almaktan vazgeçecektim ne nalet bi cihazmış demiştim de sizinkini görünce tekrar almaya karar verdim projeksiyonumun gelmesini bekliyorum o arada da indirim olursa belki diye şimdiden almadım Mi Box S'i.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus_2

Hocam urunu tv boxda denedim fakat ekranin ust vercevesine geldihimde ekran karariyor.sizdd boyle bi sorum varmi
    Geç gördüm özür, bende böyle bir sorun yok apk silip farklı bir versionla yeniden kurun
    USB girişi mavi renkte olduğu için ben USB 3.0 zannediyordum açıkçası. 32mbite kadar tarife kullanıyorum aldığım hız 28-32 arası gidip geliyor. Ethernet dönüştürücüsüyle hiç kayıp yaşamıyorum. Dediğim gibi 1080p gerek iptv olsun gerek youtube vs. olsun wireless ile hiç sıkıntı yaşamadım cihaz ile modem arasında 1 duvar var mesafe 5-6 metre maksimum ancak 4K videolarda 10 snde bir donuyordu. İllaki wifide bir veri kaybı olduğunu düşünüyorum. 20 sn tam hız alıyorsan arada bi o sinyal ya gidiyor ya azalıyor modemden kopmaktan bahsetmiyorum veri gönderip alma durumundan bahsediyorum. Ethernet dönüştürücüsüyle hiç bir şekilde 4K’larda sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamirCakir

Merhaba,
    Bende yaklaşık 1 hafta önce Mi box S aldım, yazılan onca yorumu okudum izlenimlerim aşağıdaki gibidir;

Ayrıca sorun yaşayanlar direk cihazı kötülemiş kendilerinde hiç bir sorun yokmuş gibi. Üşenmedim bütün yazılanları baştan sona okudum, aşırı derece yanlış tespit ve yorum mevcut.

- Wireless 2.4ghz/5 Ghz AC desteği olan ve gayet stabil çalışan bir cihaza neden usb 2.0 ethernet takılır anlamış değilim. Usb ethernet sadece AC destekli bir modeminiz yoksa tavsiye edebilirim ac desteği varsa kesinlikle takılmamalı.
    Evimde Vodafone fiber 50 Mbit Huawei AC 5 Ghz destekli modemim var Netflix, Kodi, 4K videolar ve çeşitli Iptv'ler denedim. Hiçbirinde takılma senkron kayması vs.. gibi en ufak sorun yaşatmadı.
    Şunu da belirtim 2.4Ghz N destekli bir modeminiz bile olsa full Hd yayınlarda veya dosya alışverişinde hiçbir sorun yaşamazsınız. Hele Hele Netflixte asla sorun yaşamazsınız.

- Cihaz üzerinde 1 adet usb 2.0 port var, çoğu kullanıcı buraya bir usb hub takıp üzerinede okuma yazma hızlarından bi haber flash takıp belleğe dahil ediyor ve bu donmalara, aşırı derecede performans kaybına neden oluyor. Birde üstüne üstlük bu usb hub üzerine usb ethernet takılıp usb bellek veri akışını iyice yavaşlatıyorlar.

- Cihaz üzerindeki usb 2.0 girişi hızlı bir usb belek takılması yada klavye mouse alıcısı takılması için tasarlanmış. Bir cihazı tasarlandığı şey dışında kullanmaya çalışırsanız haliyle kullanışsız hale dönüşecektir.

- Bir arkadaş cihazın sözde android olduğunu ama play storda doğru dürüst uygulama olmadığını yazmış. Adı üstünde bu bir tv box üzerinde de telefonlardaki android versiyonu değil Google lisanslı Android Tv versiyonu vardır. Play stordaki uygulamalarda Android Tv için geliştirilmiş uygulamalardır. Bu ayrıma dikkat edelim.

- Gelelim Netflix muhabbetlerine öncelikle evimdeki sistemi anlatim kabaca;
    Samsung 49MU7400 tv + Samsung M550 Soundbar ses sistemi
    Bağlantı Şekilleri:
    Mi box hdmi ile tv üzerine Hdmi 3 (ARC) girişine bağlı - Tvden' optic kablo ile soundbar'a bağlı. Ancak TV ses ayarlarından Hdmi ses giriş biçimini PCM yerine Veri Girişi olarak değiştirilmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde Netflix ses menülerinde 5.1 seçenekleri çıkıyor. Bundan sonra zaten tv ses menülerinde de Dolby Digital vs.. aktif oluyor.

Veya tüm bu bağlantılar yerine TV'niz eğer 5.1 ses geçişine izin vermiyorsa ve dts, dolby digital lisansları olan bir ses sisteminiz olduğuna eminseniz.
    Direk Mi box optic dönüştürücü kullanarak optic kablo ile ses sistemine girebilirsiniz. Veya Hdmi in-out portları ses sisteminizde varsa tvye bağlanacak hdmi kabloyu ses sistemi üstünden geçirebilirisiniz.

Netflix üzerinde 5.1 ses seçeneklerini görebilmeniz için ses sisteminizin veya televizyonunuzun dts, dolby digital gibi ses desteklerinin olması gerekmektedir.

- Netflix uhd paketi alınmadıysa zaten max 1080p izleyeceğiniz filmler tvnin 4k olması izleyeceğiniz görüntünün 4 K olacağı anamına gelmez. Sadece tv 1080p görüntüyü 4k çözünürlüğe upscale eder ki bu 4k kalitesinde görüntü demek değildir.

- Kodi üzerinde bir çok repo ve uygulama yüklü içerikler içindeki 4k filmler dahil hiçbirinde en ufak sorun yaşanmamakta.

- Bir arkadaş mi box gibi kalitede fiyatına göre makul özelliklerdeki bir cihazı yerden yere vurmuş sonra gidip shield tv almış oh be demiş. Ne kadar yanlış bir karşılaştırma. Biri sıfırı 400 tl diğeri 2500 tl komik bir kıyaslama olmuş.

Xiaomi Mi Box S kullanım deneyimlerime göre amacı Spotify, Netflix, Kodi, IpTV vs.. gibi ihtiyaçlar ise bu fiyata alınabilecek en kaliteli ve iyi cihazdır. Üzerindeki dahili 8 Gb hafiza bunlar için fazlasıyla yeterli. Hepsi yüklü iken 3 gb boş hafıza duruyor.

Ayrıca bir insan neden Nvidia Shield Tv'ye o kadar para verir aklım ermiyor. Sıfır fiyat olarak shield tv'nin yarı fiyatına Xbox One alınabiliyorken.

Bilmeyenler olabilir yazmakta fayda Xbox One üzerine kendi mağazasından ücretsiz Spotify, Netflix, Kodi, IPTV gibi daha bir çok uygulama yüklenip kullanılabiliniyor. Fiyatıda 1700 tl durum böyleyken neden Shield Tv'ye 2500 tl verilsin.

Sonuç olarak cihaz yapması gereken işi hakkıyla yapıyor ve sorunsuz. Almayı düşünenler kafalarını çok karıştırmasın piyasadaki bu fiyata alınabilecek en kaliteli Android Tv Box'tır.
    Rehber niteliğinde baya açıklayıcı olmuş teşekkürler.

• Beyler şu sol alttaki yazıları kaldırabiliyor muyuz? • Xiaomi Mi Box S • Ana Konu •
  • Bende projeksiyonda m box s kullanıyorum. Ben uydunet kullanıyorım ve hızım 50 mb ancak netflix haricindeki uygulamalarda problem yaşıyordum.( ıptv de sürekli donma , turcell tv de görüntü kalitesinde düşme) Sonrasında modem kaynaklı olduğunu düşündüğüm için dark marka bir router ilave ettim ağa ancak yine aynı sorunu yaşadım. En son mobilelite üzerinde wifi paylaşımı yaparak sorunu çözebildim. Mobilelite cihaz üzerinde alanildiğim maksimum hız 16 mb olmasına rağmen bütün sorunlar ortadan kalktı.
  • arkadaşlar hepsiburadadan mi boxs aldım ürün güzel ama kumanda sorunum var ne zaman ürünü açsam belli bi süre sonra kumanda eşleştırme ekranı çıkıyor kendi kendine eşleştirip kayboluyor. bunun çözümü varmı
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.