Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı! (356. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.288
Cevap
147
Favori
338.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Loglari atma sansiniz var mi? O sekilde cozum bulabiliriz belki

• Panamalı Hasta kullanıcısına yanıt

Merhabalar, client cihazda farklı bir dns adresi ile test ettiniz mi?

• Arkadaşlar Merhaba, openwrt kurduktan sonra 500mbit olan internetim 100mbit üstüne çıkmıyor. Openwrt kurmadan önce router kendi arayüzü ile bağlanırken 5ghz de 500mbit hızları görüyordum. SQm sebebiyle openwrt kurdum ancak aktif etmememe rağmen hızım 100mbit altında kalıyor. Ne yaptıysam düzelmedi. Fiber internet kullanıyorum. Sanki birşey internetimi 100mbit e kısıtlıyor. Neden olabilir? Ayrica 5ghz desteği olmasına rağmen bilgisayarım sadce 2ghz yi görüyor. Telefonlardan baktığımda 2 ağı da görebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YNaniSK -- 25 Ağustos 2024; 2:3:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt

aynı durum bende de var.

daha önce boş kanallara geçerek düzeltmiştim ama kendi kendine düştü hız sonra.

• Adabeyi A kullanıcısına yanıt
    Bufferbloat'ı A dan A+ çıkaralım derken F lere düşürdük. Nasıl oluyor anlamadım orjinal ayarlarına dokunmadan sadece iss kullanıcı adi şifresi girip kaydettim. Ama hız yerlerde. Routerin kendi yazılımı ile 500ün üzerinde indirme hızı görüyordum. Bu kadar insan pozitif etki görürken negatif etki görmemiz ilginç düzeltilmesi gereken birşey mi var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YNaniSK -- 20 Ağustos 2024; 9:14:20 >
  • kullandığınız cihazların cpu özellikleri ile alakalı olabilir mi? düşük cpu hızı gibi mesela. bu sorun üzerine bir çok konu var internette ve sanki bu openwrt cpu seçiyor olabilir mi?

• Merhaba, 200 mbit internet hızım var, Xiaomi 4a alsam wifi da 200 mbit hız alabilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Cihaz özellikleri bu şekilde. Bilmiyorum alakası var mıdır? Sanki bir limitör var gibi davranıyor. Upload hızında sıkıntı yok ama download hızı 100mbit geçmiyor. Ayrıca yüksek ping sorunu var. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!

Bu cihazda 100mbps üstü düzgün Qos yapılamaması normal. Yüksek hızlarda SQM için güçlü bir işlemci lazım. O da marketlerde satılan cihazlarda yok. Raspberry Pi gibi ya da x86 routerlar gibi güçlü işlemciye sahip bir cihaz lazım. Ben Pi4 ile 1gbps interneti bufferbloat olmadan kullanıyorum.

• tam hatırlamıyorum ama bu openwrt ile uzun zaman önce download hızında ben de sorun yaşamış ve çözememiştim. şimdi upload hızında sorun yok ama download hızında sorun var diyenler olunca aklıma geldi şu an. bir örnek vereceğim şimdi. mikrotikte sqm ile bufferbloat ayarı yapınca alma ve gönderme yönünde bir sorun yaşanmıyor. ama örneğin; fq-codel ile bufferbloat ayarı yapınca download ayarlarında bir terslik oluyor ve yapılan download ayarı upload'a upload ayarı da download'a yazıyor. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!  bunu test esnasında hemen anlıyorsunuz çünkü hızlar ters çıkıyor. öyle zannediyorum ki; openwrt ayarlarınızda buna benzer bir sorun var. bunu nasıl ters yüz edebilirsiniz bilemiyorum. aklıma gelmişken yine yazayım, mikrotik'te bufferbloat için cake ayarında da aynısı oluyor. hızlar ters çıkıyor. verileri ters girince sonuçlar düzgün çıkıyor. bence sizde de buna benzer bir sorun olabilir.

• achfighter kullanıcısına yanıt
    SQM Aktif etmeden de hızım 100mbit geçmiyor. Sorun SQM ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Xiaominin alt modemlerinde de kullanıp sorun yaşamayanlar var. Ayrıca performans göstergeleri yeşilde zorluyor gibi görünmüyor. Openwrt yüklemeden önce aynı routerda 500mbit üzerinde hız alıyordum. Ping seviyeleri de aşırı yüksek değildi sadce bufferbloat testinde A alıyordum. Biraz daha iyileştirmek için yazılım yükledim ama daha kötü oldu. İşlemci kaynaklı olsa kendi yazılımı yüklüyken bu kadar iyi performans almamam lazım diye düşünüyorum. Performansından genel olarak memnundum ama bence kritik bir ayarı var onu kaçırıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YNaniSK -- 20 Ağustos 2024; 19:46:28 >
    Upload hız testi 60mbit çıkıyor. Sorun yok derken ISS deki değeri alabiliyorum anlamında söyledim. Dediğiniz şekilde olsa 500mbit upload hızı almam gerekirdi. Wan girişini de 1gbit gösteriyor ama birşey hız çıkışını limitliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: YNaniSK

Upload hız testi 60mbit çıkıyor. Sorun yok derken ISS deki değeri alabiliyorum anlamında söyledim. Dediğiniz şekilde olsa 500mbit upload hızı almam gerekirdi. Wan girişini de 1gbit gösteriyor ama birşey hız çıkışını limitliyor.

benim dediğim sorunu ilk linkte görebilirsin. sanırım yeniden yükleme yapmak ve ayarları silip yeniden yapılındırma yapmaya çalışırken çözüm üretmeniz mümkün olabilir. bu şekilde soreunu çözen olmuş.

https://forum.openwrt.org/t/sqm-download-upload-speed-limits-inverted/89080

https://forum.openwrt.org/t/sqm-wifi-issues-with-upload-limits/4394/6

https://www.reddit.com/r/openwrt/comments/yeer90/slow_download_speed_testgood_upload

İsteğe bağlı olarak, WAN ve WAN6 arayüzlerini kaldırın veya devre dışı bırakın. Ağ → Arayüzler sayfasında, Önyüklemede getir onay kutusunun işaretini kaldırmak için WAN ve WAN6 arayüzlerini düzenleyin. Veya arayüzleri silin.

Sonra yönlendiriciyi yeniden başlatın. Sonra erişim noktasını yeniden başlatın. Birkaç dakika bekleyin. Sonra tekrar test edin.

• Merhabalar herkese.Bende xiaomi router 4a aldım openwrt kurmak istiyorum.Benimkinde gigabit version değil de giga version yazıyor bi farkları var mıdır ?

İnternetim fiber olduğu için fibere göre bir ayar olduğunu düşünerek aslında wan ve wan6 yı komple kaldırdım. İnternette adsl vdsl ve fiber için ayarları çok detaylı anlatan bir video buldum ve bu videodaki ayarların aynısını yaptım. Ancak tüm bağlantı türleri için de denediğimde hiç birinden internet bağlantısı alamadım. İnternet alabildiğim tek bir ayar tespit ettim videokilerden farklı bir ayar. Onu da yaptığımda hız problemi yaşıyorum. Bir yerde bir detay olduğunu düşünüyorum. Çözebilirsek çok güzel olacak.

video linkini paylaşır mısın..

Mustafa Yucelyoutube
    OpenWrt Nedir, Nasıl Kullanılır ve Yapılması Gerekenler
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=TBbjGHgK2OI

• ax3200 openwrt ile calisirken kapandi bir daha da acilmadi. sadece sari isik yaniyor. tftp yontemi de ise yaramadi. seriden baglaninca hicbir sey gelmiyor ya da o aptal vialar lehim tutmadigi icin temassizlik oldu bilmiyorum. cihaz oldu resmen. icini actigim icin garanti de gitti. cope atmak disinda cozum var mi?

şu sayfayı bir incele.

https://nodogsplashdocs.readthedocs.io/en/stable/traffic.html

bu arada denk geldi, altta ifade edildiği gibi. port yapılandırmasında işler karışıyor olabilir mi. bu konu üzerine kontrol yapmak faydalı olabilir belki.

"Örneğin, birlikte köprülenmiş bir wlan0 ve eth0.1'iniz varsa bir sorununuz var. çünkü hem wlan0 hem de eth0.1'in üzerinde SQM'ye ihtiyaç vardır (br-lan'ın kendisi sıraya girmez). Burada aslında bir veth0/veth1 çifti koyabilir, veth1'i köprüye yerleştirebilir ve ardından trafiği br-lan yerine veth0'a yönlendirebilirsiniz, ardından SQM'yi veth0'a koyarsınız, bu, tüm trafiği iki yere dallandırmak yerine tek bir yerden geçirmenizi sağlar."

videoyu izledim, güzel bir çalışma yapılmış. kütüphanede olması gereken bir video bence de. bir de şuna baktım ama göremedim. mevcut bant genişliği değerlerini gösterir bir komut seti yok mudur? biraz bakındım ama sıkıldım. anca yukarıdaki link dikkatimi çekti. bir de wan tarafını ayarlarken, wan bağlantısını hazır bulundurmak gerekiyor olabilir. belki de ayarlar bittikten sonra wan'ı bağlamak gerekiyor olabilir. iki türlü de denenebilir. son olarak aklıma gelen şey ise wan tarafı ile ilgili eklentileri, kurulu olsa bile yeniden yükleme ihtiyacının olabileceği.

• Openwrt kurarken cihaz briick oldu.Bende ki giga version.Unbrick yaparken gigabit olanla aynı işlemleri yapsam olur mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.