Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı! (357. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.232
Cevap
145
Favori
333.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yani wan takılı değilken ayarları yapıp wanı sonra takmadım ama ayarları yaptıktan sonra wan çıkarıp taktım. Arada herhangi bir köprüleme cihazı yok fiber GPON'a geliyor ondan direk routera geliyor. Böyle bir bağlantı şeklinde olması etkiler mi?
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt

bence kesinlikle etkiler. bu biraz da yazılımın kabiliyetine bağlı. wan soketinde neler olup bittiğini algılayıp, otomatik bir ayar çekebilir, bunu yapmayabilir de. ben olsam denerdim çünkü; portları denetliyor olmalı.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Araya router mi kurmak gerekli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YNaniSK

Araya router mi kurmak gerekli?

sorununu çözmek adına, bir fark yaratıp yaratmayacağını görmek için her şey deneyebilirsin.

başlangıçta köprü moduna alınmış bir dsl modem ve sonrasına bir openwrt router var diyelim. resetlenmiş ve açılmakta olan bir openwrt router'ın wan portuna hali hazırda var olan bir wan'ın takılı olmasından bahsetmiştim. ya da modemi en son açacak. ya da openwrt'ye ayarları yaptıktan sonra wan'ı vereceksin. ne fark eder ki diyen olabilir. mesela bir mesh sisteminde bu farkı ben gördüm. mesh sistemi wan varken kendisini natsız, dhcp'siz bildiğin doğrudan köprü modunda ayarlamıştı. wan yokken de kendisini yönlendirici yani router olarak bildiğin natlı, dhcp'li modda açıyordu. sonradan köprü modundan yönlendirici veya yönlendirici modundan köprü moduna dönülemez mi? elbette mümkün ama tekrar ayar yapman gerekiyor. aslında nasıl bir fark yaratır? deneyebilirsin. amaç zaten sorunu çözmek. yazılıma müdahale edemiyorsan, donanımla fark yaratıp tespit yapmaya çalışabilirsin. aslına niye uğraşıyorsun, gir yabancı bir foruma doğrudan sorunu sor. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!  biri mutlaka sorunun ne olduğunu ve nasıl çözebileceğin konusunda bir cevap yazar. şu an kullanabiliyor musun? nedir durumun..

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Bu işle ilgilenen bir forum varsa yönlendirirsen orada sorayım. Şuan kullanıyorum hızım 125mbit civarına çıktı bikaç gün evde olamayacağım için wan olayını deneyemedim. Yedek bir router almıştım olmazsa onu da sisteme dahil edeyim bekletiyordum.
  • Aşağıdaki linke benimle birebir aynı sorunu yaşayan birisi konuyu dile getirmiş ancak net bir sonuca varılamamış sanırım.

openwrt forum
    Just installed OpenWrt, everything works fine except my download speed is almost halved
    https://forum.openwrt.org/t/just-installed-openwrt-everything-works-fine-except-my-download-speed-is-almost-halved/110150

Sadece şu yorumu denemek lazım bununla çözüm bulanlar var.

It's a little old this post, but I got an orange pi 5 plus, and install the OpenWRT image, all was works well, but the speed was halved, I have a 1Gb and only got 500Mb, I went to OpenWrt - Interfaces - LuCI 3 network -> interfaces -> Global network options, and check the option "Packet Steering", looks like all the process are heavy for only one CPU and I needed activate "packet steering across all CPUs"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YNaniSK -- 24 Ağustos 2024; 18:30:54 >

• YNaniSK kullanıcısına yanıt

SQM algoritmaları tek çekirdekte çalışıyor. Anormal bir durum yok. Ayrıca SQM ile NAT da çalışmaz. Bu yüzden işlemciye binen yük 2 kat artıyor.

• achfighter kullanıcısına yanıt
    İşlemci performansı yeşilde gözüküyor zorlanıyor gibi durmuyor
  • Arkadaşlar merhaba, kablonet docsis modeme takmalık yeni bir router ihtiyacım var. SQM vs QOS için lazım, Keenetic routerım 5ghz desteklemiyor malesef. Yeni Keeneticlerde çok pahalı. 2. Elde bütçeme uyan openwrt destekli ve gigabit wan portlu 2 tane router var.

1. Xiaomi Mi Router 4A Giga Version (Hangi revizyonu uyumlu olduğu biraz muallak) - SIFIRI BULUNMUYOR (Bir avantajı galiba Openwrt kurmadan da bufferbloatı azaltabiliyor)
    2. Zyxel Multy M1 - TEKLİSİ sahibindende 800’e var

Siz hangisini tavsiye edersiniz?
  • Arkadaşlar bende ki chazın arkası bu şekilde.OpenWrt olur mu buna ?

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!
  • bu yeni ax3000t nasıl sanırım openwrt kuruluyor aman aman birşey aramıyorum oyunla işim yok evde 6-7 cihaz bağlanıyor zaten yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ağustos 2024; 18:37:16 >
  • dün ve bugün biraz openwrt ile uğraştım. mini pc'ye kurulum yaptım yapmasına ama fi zamanda ne ise bu zamanda da hala o görünüyor. ya iki tane ethernet girişi var. ne wanı ne de lanı algılayıp, otomatik ayar yapabiliyor. neyse kurulum sonrasına bunu kullanıcı yapacak diyenler olacak, buna ben de tamam dedim ama. wan lan'ı, lan da wan portu seçince, bende sigortalar attı. bunu ters değiştirmeye çalıştım ama gına geldi bıraktım. uğraşılmaz bu openwrt ile. bunun arkasına, bugün mikrotik os kurdum mini pc'ye, gayet güzel kuruldu ama lisanssızdı. öyle partition genişletme olayı da olmadı. ne vardı ise hepsini kullandı tek partition ile. valla openwrt yerine bunu öneririm. çok da kolay, sorunsuz kurulum oldu. yalnız lisans olayına bakayım dedim ona da bakamadım çünkü, 12volt adaptör ile çalıştırmaktan pc ağladı. ben de diyordum bu niye bu kadar ısınıyor. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!  openwrt ile uğraşmaktan restart atmaya başlayan pc, mikrotikte de aynı şeyi yaptı. elimde bir ton adaptör vardı. elden çıkardıydım. şimdi de 24v adaptör lazım oldu. şaka gibi. elde tutsan bir türlü, elden çıkarsan başka türlü.. uğraşılmaz ya, eziyet valla. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı! 

• slm ustadlar emimde mi router 3 var onu xwrt ye cevirdim ama orjinal firmware i donduremiyorum bana yardım edermisiniz

• burada 3000 t avrupa sürüm için geçiş aşamaları var ama lehim yapmadan oluyor demiş pinleri üstten lehimlemeden oturtsak çalışırmı cidden?

• Selam arkadaşlar, sol 1000mbps geçtim birkaç ay önce. Zte h267a kullanıyorum, bu alet nedense tüm portlara gigabit veremiyor, bir süre sonra 100'e düşürüyor.

Elimde xiaomi gigabit 4a da var, openwrt yüklü. Bunu sol ile kullanan var mı? 2 portlu olması benim için sıkıntı ve bir diger problem tv+ çalıştırma işi. Yapabilen varsa bana yardımcı olursa cok sevinirim
  • be3600'da SSH erişimi açıldı , vlan id için biraz daha karışık eski swicth config gibi porta atama yapma gerekiyor heralde.

config device 'eth0_dev'

option name 'eth0'

config device 'eth1_dev'

option ipv6 '1'

option name 'eth1'

config interface 'loopback'

option ifname 'lo'

option proto 'static'

option ipaddr '127.0.0.1'

option netmask '255.0.0.0'

config switch 'switch0'

option name 'switch0'

config switch 'switch1'

option name 'switch1'

option enable_vlan '1'

config interface 'lan'

option force_link '1'

option type 'bridge'

option proto 'static'

option ipaddr '192.168.31.1'

option netmask '255.255.255.0'

option multicast_querier '0'

option igmp_snooping '0'

option ip6assign '64'

option macaddr '50:77:11:zx:ed:d8'

option ifname 'eth0.2 eth0.3 eth1'

config alias 'lan_ipv6_alias'

option interface 'lan'

option proto 'static'

option ip6addr 'fd00:6969:6969::1'

config interface

option ifname 'eth0'

option keepup '1'

config interface 'eth1'

option ifname 'eth1'

config interface 'wan_2'

option disabled '1'

option proto 'dhcp'

option ipv6 '0'

option wantype 'eth'

option macaddr '50:16:11:b2:cv:d9'

config interface 'miot'

option ifname 'wl13'

option type 'bridge'

option proto 'static'

option ipaddr '192.168.32.1'

option netmask '255.255.255.0'

config switch_vlan 'vlan1'

option device 'switch1'

option ports '3 5t'

option vlan '1'

option vid '1'

config interface 'eth0_1'

option ifname 'eth0.1'

config switch_vlan 'vlan2'

option device 'switch1'

option ports '2 5t'

option vlan '2'

option vid '2'

config interface 'eth0_2'

option ifname 'eth0.2'

config switch_vlan 'vlan3'

option device 'switch1'

option ports '1 5t'

option vlan '3'

option vid '3'

config interface 'eth0_3'

option ifname 'eth0.3'

config interface 'wan'

option proto 'dhcp'

list dns '9.9.9.10'

list dns '149.112.112.10'

option mtu '1500'

option peerdns '0'

option wantype 'eth'

option macaddr 'cc:d7:13:1c:ccb:76'

option ipv6 '1'

option ifname 'eth0.1'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 12 Eylül 2024; 1:47:10 >

• ax1800 de config interface 'wan' bolumunu düzenleyince oluyordu bende bunda olmuyormuki? laptopda vardı hatta dosyam koyuyım.

config interface 'wan'

option proto 'pppoe'

option mtu '1496'

option special '0'

option username 'xxxxxxxxxxxxx'

option mru '1480'

option password 'xxxxxxxx'

option ifname 'eth4.35'

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

başaran yok henüz,

arka planda 1-2 modifiye yapmışlar gözüken

BE7000'de vb'de yukardaki gibi oluyor fakat onlarda switch SOC içinde.

Be3600 switich SOC içinde değil,

Bir gelişme olursa yazarım.

• Mi router 3 cihazımı brick etmeden window 10 pc de openwrt yüklemek istiyorum.

https://openwrt.org/toh/xiaomi/mir3 openwrt desteği yokmu?FLASHING X - Wrt (Çince OpenWrt çatalı) nasıldır onu yükleyeyimmi?

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 18 Eylül 2024; 12:4:57 >

• 
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.