Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı! (359. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Destan2k1 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.232
Cevap
145
Favori
333.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yazdığınız bu cümleden prosedürü tam olarak ugulamadığınızı anlıyorum.

Ana modem IP görünüyor demişsiniz, ana modemle vs. işiniz yokki. Yalnızca Xiaomi router herhangi bir Cat kablo ile bilgisayara doğrudan bağlı olacak.

Arada başka herhangi bir cihaz vs. olmayacak.

• WoLeRiNe kullanıcısına yanıt

Teşekkür ediyorum bende çalıştı.

• Selam arkadaşlar,

Sözleşmem bitince Süperonline 500 Mbps hıza geçiş yaptım.

Xiaomi 4A gigabits Routerın ethernet portlarında CAT6 kablo ile yaptığım hız testlerinde her iki portla da 250 Mbps hızları anca görüyorum. 500'lere hiç yaklaşmıyor sebebi ne olabilir fikri olan varmı?

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

Hocam r4a v1 v2 nedir nasil anlayacagiz

• byi kullanıcısına yanıt

selam, superonline'ın modemi ile denedin mi? onda kaç oluyor hız?

• Adabeyi A kullanıcısına yanıt

Selam hocam.

Siz söyleyince test ettim 460-470 Mbps hızlara ethernet portu ile ulaşabiliyor hocam.

• arkadaşlar merhaba ax1800 router kullanıyorum wifi dağıtıcı olarak ama bir sorun var. buna openwrt kuramadım zaten resmi bir yolu yok. Nextdns kurdum ana modeme. kullanmaya başladım ve gördüğüm loglarla şok oldum.

api.miwifi.com a gönderdiği sorgulara bakar mısınız? bu loglar 3-4 günlük. Engelledim api.miwifi.com u ne gönderiyo olabilir bu kadar? donumuza kadar takip ediyorlar diye düşünüyorum açıkcası.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 21 Ekim 2024; 9:31:32 >
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Xiaomi gibi Çin firmalarında bu maalesef "phoning home" bilinen bir durum. Saçma sapan istekler görmeniz pek şaşırtıcı değil. Gizliliğe önem veriyorsanız eğer Xiaomi router'ları stok yazılımla kullanmak yanlış. Ben şahsen kullanmam. Geçmişte konu içinde de konuşulmuştu stock yazılımda bulunan shell script'ler vb. İnternette "xiaomi phoning home" diye kısa bir arama yaparsanız sayısız kaynak bulabilirsiniz.

Daha absürt bir örnek vereyim. Örneğin bir xiaomi robot süpürge ne olduğu bilinmeyen sunuculara ayda 11,5 GB veri upload eder mi? Ya da etmesi için mantıklı kabul edilebilir bir gerekçe var mı? Alt tarafı kıytırık elektriklı gırgır süpürge. Ama ediyor işte. Bu tür cihazları kullanmamak en iyisi ama bu da her zaman mümkün olmuyor. Ayrı bir VLAN ayarlayıp izole etmek şart. Hele cihaz bir IP kamera gibi hassas bir şeyse daha da büyük bir sıkıntı yaşanabilir.

https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/9tgyrg/any_reason_why_my_xiaomi_robot_vacuum_uploads

• Bu gece Xiaomi AX3200 brick oldu. IP almıyor artık. Çözemeyecekmişim gibi Duruyor. Ne yapacağımı bilemedim.

Bu durumda ana router ihtiyacı hasıl oldu. X86 mini pc ile devam etme zamanı geldi herhalde. Seneye gigabit internete geçeceğim muhtemelen.

Ne almalı? Öneriniz var mı? @0ldskool

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 23 Ekim 2024; 5:0:17 >
  • RA67 modeline OpenWrt 19.07-SNAPSHOT sürümünü kurdum ama hiçbir şekilde access point olarak kurulum yapamıyorum internet gelmiyor. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Eski sürümünü de geri yükleyemiyorum kaldım modemsiz.

• Arkadaşlar selamlar, WiFi AC 5GHz ve WiFi 6 AX destekli bir Range Extender'a ihtiyacım var, AX3000T'yi beğendim fakat ürün Router diye geçiyor, bildiğim kadarıyla bir çok Xiaomi Router'da Menzil Genişletme özelliği var.

Benim 2 yan odada modemim var, bilgisayarımdan WiFi adaptör ile modemime bağlanıyorum fakat USB adaptörler çok sağlıklı çalışmıyor, gün içerisinde defalarca full çekmesine rağmen bağlantı kopuyor.

Kullanım senaryosu şu; AX3000T'yi odama koyacağım, modemime kablosuz olarak bağlanacak, masaüstü bilgisayarıma da AX3000T'yi Ethernet kablosu ile bağlayacağım.

Benzer bir kurulumu sanırım yıllar önce Xiaomi 4A'da yapmıştım, bu konuda bilgisi olan var mı?

• fiberde çalışmıyor mu, wifi bir türlü ayarlayamadım, adsl iken sorunsuz kullanabiliyordum,,

• Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Edition üzerine OpenWrt kurdum app olarakta HTTPS DNS Proxy yüklü bunda varsayılan olarak;

Service Instances

Cloudflare (Standard) proxy on port 5053.

Google proxy on port 5054.

geliyor. ben cuad9 ekleyip denemek istiyorum altta HTTPS DNS Proxy - Instances kısmından add dediğimde provider kısmından cuad9 seçiyorum ama sanki sadece ismini ekliyor gibi kutucukları boş bırakıyor bunu kullanan var mı nasıl doldurmak lazım içeriği yada lazım mı?

birde yine HTTPS DNS Proxy de alt kısımda şöyle yazıyor;

HTTPS DNS Proxy - Instances

Please note that HTTP/2 is not supported on this system (more information).

Please note that HTTP/3 (QUIC) is not supported on this system (more information).

burdaki not supported on this system ler sorun mudur çalışmasında?

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 2 Kasım 2024; 19:41:1 >
  • tp-link mr6400'e standart openwrt fw'si yükleyince sim modülü çalışmıyor.

openwrt forumundan birisi eski fw'yi güncelleyip paket oluşturmuş, onu yükledim sim modülü çalışıyor ama güvenlik konusunda tereddütüm var.

mr6400 kullanan var mı buralarda?

• Adabeyi A kullanıcısına yanıt

Muhtemelen lte modulu kullanmak icin bir paket yuklemeniz veya ayar yapmaniz gerekiyordur. Cihazin ToH sayfasina bakip yazilanlari inceleyebilirsiniz.

https://openwrt.org/toh/views/toh_extended_all

• 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Qmi yüklemek gerekiyor. Guidetakilerin yapılmasına rağmen modül çalışmıyor.

• Selamlar
    4a giga ya openwrt kurdum sonra wireguard kurdum ama surfshark vpn i aktifleştiremedim
    Millenicom ile Turktelekom fiber 1000mbps kullanıyorum

Surfsharkın domaini engelli normalde o yüzden mi acaba
  • 
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.