Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı! (358. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Destan2k1 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.232
Cevap
145
Favori
333.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cimbom38

Mi router 3 cihazımı brick etmeden window 10 pc de openwrt yüklemek istiyorum.

https://openwrt.org/toh/xiaomi/mir3 openwrt desteği yokmu?FLASHING X - Wrt (Çince OpenWrt çatalı) nasıldır onu yükleyeyimmi?

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!

doğrudan desteği yok görünüyor. üçüncü parti yazılım yüklemen gerekiyor diyor ve uzun bir sayfa... uğraştığına değmeyecek. kendi yazılımını kullan daha iyi bence. yüklesen bile geri dönmek isteyeceksin muhtemelen.  

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Haklısınız uğraştıracak ,bir arkadaşda geri dönememiş.Yazılımı güncelledim .Google çeviri ile kullanıyorum.

Sistem sürümü

Güncel sürüm 2.27.120 , sürümünüz en son sürümdür, yükseltme yapmanıza gerek yoktur.

Aşağıdaki yazılımı yüklesem dil ingilizce olurmu?İngilizce yazılımı yükleyince wifi sorunları yaşayanlar olmuş. Yazılım benim cihazın yazılımı mı emin olamadım.

https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-router-3-padavan-kurulumu--125033605-8

https://drive.google.com/drive/folders/1Btbldkxm-z2IQoWCiaUfPu3qLcJRXIdQ

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 18 Eylül 2024; 16:36:12 >

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

yani mb flash bellek ve 128ram mir3'e ait ise openwrt çalıştırır görünüyor. senin verdiğim sürüm numarası nedir bilmiyorum. openWrt’nin en güncel kararlı sürümü "22.03". ne yüklediğin konusunda hiç bir fikrim yok.  

belki de 23,05 bilemiyorum artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 18 Eylül 2024; 17:11:37 >

Benim verdiği sürüm numarası orjinal yazılımın.

Xiamio giga router gibi openwrt desteği olsaydı, onun gibide kolay yüklense deniyecektim. Openwrt ile cihaz daha kullanılır hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 18 Eylül 2024; 17:25:49 >
  • Üstad, wifi7 olan openwnrt uyumlu bi cihaz var mı? Ben bulamadım da. Belkin rt3200 kullanıyorum ama wifiden bir türlü gigabit hızın tamamını alamadım. 15 kadar cihaz bağlı aynı anda ondan da şüpheleniyorum. Uygulayabileceğim bir çözüm veya şu cihaza geçin diye bi öneriniz var mı? Şuan mesela 440 megabit alabiliyorum wifiden.

cc: @0ldskool ve diğer üstadlar :)

• noel-dayi kullanıcısına yanıt

Bende de benzer bir durum var. Yeterli şartlar sağlandığında kullandığım mesh sistem ile wifi üzerinden bazı cihazlardan 900 mbit civarında hız alabiliyorum. Ancak bu hızı evin her noktasına dağıtmaya gelince beklediğim hızları alamıyorum. Bu da wifi teknolojilerinin kısıtlamaları ile ilgili.

Bu yüzden Wifi 7 konusunu ben de araştırıyorum. Pratikte Wifi 7 destekleyen bir cihazınız yoksa pek bir avantajı yok. Ama mesh sistem kullanılacaksa o zaman MLO işleri değiştirebiliyor. MLO ile mesh cihazlar birbirlerine birden fazla band üzerinden bağlanabildikleri için performans bir o kadar artıyor. Bence Wifi 7'nin getirdiği en önemli özellik de bu.

Bununla beraber gördüğüm kadarıyla Wifi 7 için openwrt çok erken. Yine de doğrudan openwrt tarafından desteklenmese de aşağıda linkini paylaştığım geliştirme cihazı var. Bu cihaza ek olarak ayrıca Wifi 7 modülü var. Cihaz doğrudan Wifi desteklemiyor, yanında Wifi 7 için modül almak gerekiyor.

wiki.banana-pi.org
    Banana Pi BPI-R4 - Banana Pi Wiki
    https://wiki.banana-pi.org/Banana_Pi_BPI-R4

• sahindirek S kullanıcısına yanıt

Bunu gordum ama cok mantikli gelmedi. Wifi7 destekli iphone var suan elimizde sadece cikicna macbookta da olur buyuk ihtimal ama cihaz sayisiyla alakali heralde benim problemim ne dersiniz? Tek router 15 cihaz 😅

• OpenWRT One cihazlar test için bazı geliştiricilere gönderilmeye hazırlanmış. Ayrıca fiyatlar da belli olmuş

- Sadece PCB için 65$

- Metal kasa içinde monte edilmiş cihaz için 85$

Ben bir ara bayağı bir niyetlenmiştim almak için. Hatta 2 tane alıp mesh yapacaktım. Ama Openwrt tarafında Wifi 7 ile ilgili birçok özellik için henüz destek yok. O yüzden vazgeçmiştim.

Bende şu anda ASUS ET12 mesh sistemi var ve oldukça memnumum. Arkasında da X86 Openwrt çalışıyor. Salonda kablosuz olarak gigabit hızları alabiliyorum. Diğer odalara geçince 500 mbit civarlarına düşüyor. O da kablosuz mesh sistemlerin bir handikabı. Kablolu olsa belki daha iyi olabilir.

Wifi 7 mesh sistemlerinin bu sorunu MLO ile çözeceği düşünüyorum. Tabii denemek lazım. İşin enteresan tarafı nedense bu konuya değinen pek bir inceleme göremedim. Ama henüz erken. Bu yıl yeni cihazlar gelsin daha çok incelem görürürüz.

RT3200'de sanırım 160 mhz desteği var. Bence bir de öyle bir test edin. Benim evde de aktif çalışan 10+ wifi cihazı var. Fazla cihaz bağlanıyor diye şimdiye kadar bir kapasite düşüşü yaşamadım. Ama tabii cihazdan cihaza değişebilir.

Gigabit internet varsa bu işin hakkını vermek için iyi bir cihaza hatta duruma göre cihazlara ihtiyaç var. Eskiden 200 mbit bağlantım vardı böyle dertlerim yoktu. Ne güzel Xiaomi Mi 4A ile mutluydum. :)

• sahindirek S kullanıcısına yanıt

Tesekkurler hocam evet gigabitin var derdin var 😂 160mhz’yi eve gidince bi kontrol edeyim

• bu 3000t nasıl donanımı fena değil gibi ayrıca eu sürümdede openwrt kurlumunu aşmışlar gibi.

Selam hocam,

OpenWrt'li Wi-Fi 6E destekli bir Acer model vardi sanki ama Wi-Fi 7 cihaz hic hatirlayamadim. Sn. @sahindirek 'in dedigi gibi 160 MHz destegi varsa etkinlestirmeniz faydali olabilir. Onun disinda 2x2 80 MHz ile alinacak hiz asagi yukari dediginiz gibi cikar zaten.

Domüş yapan var mi acaba

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

Destek geldi mi hocam? Ben bu ürünü almak istiyorum da

• AC Kiriklar kullanıcısına yanıt

Su an son surum OpenWrt destegi olan cihazlar bunlar. Eger alacaginiz model bu listede yoksa desteklenmiyordur. Veya iyi ihtimalle gelistirilme asamasindadir.

Xiaomi AIoT Router AC2350

Xiaomi AX3000T

Xiaomi AX3200

Xiaomi AX6S

Xiaomi AX9000

Xiaomi Mi AIoT Router AX3600

Xiaomi Mi Router 3 Pro

Xiaomi Mi Router 4A (MIR4A) 100M China

Xiaomi Mi Router 4A (MIR4A) Gigabit Edition v2

Xiaomi Mi Router 4A (MIR4A) Gigabit Edition v1

Xiaomi Mi Router 4A (R4AC) 100M (International)

Xiaomi Mi Router 4C

Xiaomi Mi Router 4Q

Xiaomi Mi Router AC2100

Xiaomi Mi Router CR6606

Xiaomi Mi Router CR6608

Xiaomi Mi Router CR6609

Xiaomi Mi WiFi Mini v1

Xiaomi Mi WiFi Range Extender AC1200 RA75

Xiaomi MiWifi 3C

Xiaomi MiWiFi 3G v1

Xiaomi MiWiFi 3G v2

Xiaomi MiWiFi Nano

Xiaomi MiWiFi R4 v1

Xiaomi Redmi AX6

Xiaomi Redmi AX6000

Xiaomi Redmi Router AC2100

Xiaomi WR30U China Unicom

• Open wrt atması kolay
  • arkadaşlar, openwrt4a yüklü giga router dün son çıkan güncellemeyi 23.05.04 yapayım derken elektrik kesildi, sonrasında cihaz hep sabit sarı yanıyor, resetler fişten çekmeler nafile, oldskool arkadaşımızın anlattığı tinypxe unbrick yöntemi olmuyor, çünkü cihazı lan kablosu ile bağlasam bile gözükmüyor, haliyle arayüze de ulaşamıyorum, cihaz çöp mü oldu??

• ladex kullanıcısına yanıt

TinyPXE ile olmayan nedir?

LAN kablosu ile bağlantı ile görünmüyor demişsiniz. Brick olan cihazın görünmemesi gayet normal.

Uyguladığınız prosedür zaten ulaşılamayan cihazın kurtarılmasını sağlıyor.

Bahsedilen prosedürü uygularken TinyPXE tarafında cihazın erişimini görmeniz gerekir.

Eğer bir hareket yoksa bile birkaç kez deneme ile sonuca ulaşabilirsiniz.

Son ihtimalle cihazı açıp doğrudan uart ile kurtarma ihtimali olabilir..

• Turkforce T kullanıcısına yanıt

evet hocam görünmüyor dememden kastım atadığım statik ip 192.168.1.2, tinypxe tarafında gözükmediği için unbrick yapamıyorum (ana modem ip gözüküyor), antivirus firewall falan kapalı ama anlamadım, evvelden olmamıştı hiç,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladex -- 12 Ekim 2024; 18:57:39 >
  • Selam arkadaşlar 4a gigabit olmayan cihazın full bin yedeği lazım elinde olan kullanan varsa sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.