Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.505
Cevap
151
Favori
351.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 372373374375376
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu videoda openwrt'ye wireguard sunucusu kurulumu anlatılmış. Yasakları aşmak için bu yöntem işe yaramaz. Engelleri aşmak için yurt dışındaki bir sunucuya wireguard kurup ona bağlanmanız lazım.

• mrb lar konuda ont cihazı için arayüz oluşturma vardı bir ara okumuştum aklımda kaldığımla yaptım ,benim amacım ontun arayüzüne girip led kapama bölümü varsa kapamakta? (varsa)

detaylı anlatımı bulamadım konuda.

hatta yaptım tx rx mac oranları gözüküyor gibi ama 192.168.100.2 den girince yine beni router openwrt sayfasına atıyor birşeyini eksik hatalımı yapıyorum acaba?

ont Zyxel PMG1005

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Mart 2025; 22:57:30 >
  • agritux kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam kurulum anlatıldığı gibi 2dk tamamlandı.

önceki openwrt config'leri silmişim çokça ayar gerekecek.

iss ipv6 veriyor, openwrt router'da alıyor fakat client'lara ipv6 dağıtmıyor, çözümü olan var mıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hız4ok -- 1 Nisan 2025; 20:45:36 >
  • Network - LAN - IPv6 sekmesini kontrol edin.

• Görüyorum da AX3000T ve OpenWrt kullanıcıları git gide artıyor. Herkese hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

geçmiş olsun yeni AX3000T yeni modelleri openwrt desteklemiyor donanım değişikliği yapmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorXTR -- 29 Mart 2025; 17:15:37 >
  • RaptorXTR R kullanıcısına yanıt

zaten işlemci bile değişmiş zaten alan aldı artık sonrası şansa.

artık zaten kullanılmış açılmış ürün iadede olmadığı için loto oynanmış olucak Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! 

xiominin sık donanım değişrtirme huyunu sevmiyorum cidden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Mart 2025; 17:22:10 >
  • Konu ile biraz alakasız olacak ama yeni aldığım NanoPi R4S ile ilgili küçük bir konu açtım, bu konuda ilgi duyabilecek arkadaşlar olabileceğini düşünüyorum, beklerim:

https://forum.donanimhaber.com/nanopi-r4s-openwrt-w-gigabit-sqm-zapret--161041294

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 31 Mart 2025; 12:11:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimbom38

Wifi 5 Viva vardı hopper ile mesh yapmıştım, güzel çalışıyordu ama wifi 5 olduğu için kablosuz hız yan oda da düşüktü. Sattım. 1000 mbps fiber kullanıyorum.Wifi 6 ax3000 routerler daha verimli çalışıyor.1 tane daha wifi 6 keenetic alıp mesh yapmayı düşünüyorum. Ama wifi 6 ax3000 keeneticler Xiaomi AX3000T nin 2 katı fiyatına satılıyor.

Xiaomi AX3000T Keenetic firmware yükleyince arayüz keenetic gibi oluyor değilmi?Geri dönüş kolaymıdır? Stabilse deniyeyim.Teşekkürler.

merhaba hocam, Superonline ipv6 'yı ax3000t için şu ayarlar ile sorunsuz dağıtabiliyorum;

winscp ile modeme SCP protokolü ile bağlanıp, etc / config sırası ile dosyalara ulaşabilirsiniz.

dhcp : https://paste.ee/p/Gaszasb8

firewall: https://paste.ee/p/T2u0iADd

network: https://paste.ee/p/7eTBP3vY

Kod

Yığını:
    network kısmında kendi fiber bilgilerinizi girmeniz yeterlidir, router adres: 192.168.90.1

ayarlar için ai kullandım. oyun, gündelik kullanım, iptv testlerini geçti.

sqm qos: pppoe-wan. 200000/20000. cake. Link Ethernet, ppo:34.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hız4ok -- 2 Nisan 2025; 16:41:20 >

1 adet USB port da olaymış tadından yenmezmiş :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RaptorXTR R kullanıcısına yanıt

Cin'e ozel surum oldugu biliniyor RD03v2 model kodlu Qualcomm IPQ5018 temelli komple farkli bir model o.

Resmi yoldan ithal edilmis surum aldiginiz surece sorun yok (en azindan guncel durumda).

RD23 OpenWrt uyumlu

RD03v2 uyumsuz

• agritux kullanıcısına yanıt

Yok hocam maalesef. Her nedense USB portu eklemiyor bu adamlar.

AP olarak kullaninca bir nebze goz ardi edilse bile cihazin en buyuk eksisi bu bence. Keske koysalar 1 tane USB 1-2 dolar maliyeti belki vardir belki yoktur.

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Estagfurullah OpenWrt ortak paydasinda bulustugumuz icin hic alakasiz olmaz hocam. Farkli cihaz gormek aksine memnun eder, ufuk acar. Paylasim icin tesekkurler. Iyi gunlerde kullanin.

• Merhabalar,

Yakın zamanda ikinci el iki adet R4AC (Global 100M V2) satın aldım. Başta hiçbir şey anlamıyordum, oldukça karışık geliyordu ama günlerce uğraştıktan sonra sonunda çözdüm. Bir cihazıma başarıyla OpenWRT kurdum, ancak ilk denememde kullandığım cihaz sanırım hard brick oldu. 😅

TinyPXE ve MiWiFiRepair denedim ama hard brick olan cihazım bağlıyken, TinyPXE’de verdiğim statik IP görünmüyor. Yani tamamen boş bir deneme oluyor. Bu cihazı kurtarmam mümkün mü? Bir yolu var mı?

Cihaza güç verdiğimde mavi ışık yaklaşık 1 saniye yanıp sönüyor, onun dışında hiçbir tepki vermiyor.

@0ldskool hocam, tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puzuvela -- 2 Nisan 2025; 18:30:50 >

anladım umarım öyledir cidden can sıkıcı bir durum olur yoksa bir daha almam bilen biliyordur esp32 çiplerinden telefonlarına modemlerine kadar çin ürünlerine arka kapı koyma olayları var her yerde bu olaylar konuşuluyor

• Adguard home başkaymış gerçekten pi-hole dan daha iyi bence de. Cihazda yer varsa mutlaka deneyin derim. Güncel sürümde şurdaki method ile kolayca yükleyebilirsiniz.

Pein7youtube
    Cài Adguard Home trên Router Openwrt Thiết bị: Xiaomi Mi Router CR6606 OpenWrt 24.10 Lệnh cài cho SSH: opkg update opkg install adguardhome Web test quảng cáo: https://iblockads.net/test
    https://www.youtube.com/watch?v=6lNLtzuZAP0
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

Adguard home başkaymış gerçekten pi-hole dan daha iyi bence de. Cihazda yer varsa mutlaka deneyin derim. Güncel sürümde şurdaki method ile kolayca yükleyebilirsiniz.

Pein7youtube
    Cài Adguard Home trên Router Openwrt Thiết bị: Xiaomi Mi Router CR6606 OpenWrt 24.10 Lệnh cài cho SSH: opkg update opkg install adguardhome Web test quảng cáo: https://iblockads.net/test
    https://www.youtube.com/watch?v=6lNLtzuZAP0

En başından beri Adguard Home kullanıyorum. Çok karşılaştırma okudum. Pi-hole diyenlerin neden dediklerini de henüz çözemedim. Bir tane mantıklı açıklama göremedim. Bu yüzden çok araştırmama rağmen Pi-hole hiç denemedim. Adguard Home o kadar performanslı ki ihtiyaç da duymadım. Yalnız Pi-hole biraz daha az donanım kullanıyormuş ama bu seçilmesine neden olmalı mı bilmiyorum. Adguard'ın geliştirmek için anonim kısmi veri toplaması da hiç önemli değil benim için.

256 mb ram altı router ile de kesinlikle önermem yalnız. 256 mb ramli cihazlar için bile nokta atışı listeler bulmanız lazım. Yoksa donanım kullanımı %100'ü görür ve OpenWRT'nin çalışmasını da engeller. Sıfırlamak zorunda kalırsınız.

x86 pc ile beraber Proxmox'ta filtre ekledikçe ekledim. https://filterlists.com adresinden filtreleri bulabiliyorsunuz zaten. Bildiğinizi varsayıyorum hepinizin. İzin listeleri ile beraber 7 milyon kurala çıktım son haftalarda. Adguard Home kurulu LXC container 1.1gb hdd alanına çıktı. 790 mb da ram kullanıyor anlık. Filtreleri güncelleme sırasında 2.6-2.7 gb ram kullanıma kadar çıktığı için 3 gb rame arttırdım. Sonu yok bu işin. Sürekli eklemek istiyor insan. Ekledikçe false positive ihtimali de artıyor. Deneme yapıp seçiyor, gerekirse çözüm olarak whitelist ekliyorsunuz. Evde kullananların en az reklam kadar zararlı ve yanıltıcı sitelere girmesine de engel olmaya çalışıyorum zira. Bu da sürekli arayışa girmeye zorluyor.

Donanımınız yetiyorsa önbellek boyutunu arttırın ve optimistic caching açın. DNS sorguları cache üzerinden getirilirken sitelerin açılması da bir hayli hızlanıyor. Hatta Unbound kullananlar da önbellek boyutunu uygun olan bir miktara arttırsın mutlaka.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!

• puzuvela P kullanıcısına yanıt

iki tane varsa, sağlam olanın nand'ını okutup brick olana yazdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: puzuvela

Merhabalar,

Yakın zamanda ikinci el iki adet R4AC (Global 100M V2) satın aldım. Başta hiçbir şey anlamıyordum, oldukça karışık geliyordu ama günlerce uğraştıktan sonra sonunda çözdüm. Bir cihazıma başarıyla OpenWRT kurdum, ancak ilk denememde kullandığım cihaz sanırım hard brick oldu. 😅

TinyPXE ve MiWiFiRepair denedim ama hard brick olan cihazım bağlıyken, TinyPXE’de verdiğim statik IP görünmüyor. Yani tamamen boş bir deneme oluyor. Bu cihazı kurtarmam mümkün mü? Bir yolu var mı?

Cihaza güç verdiğimde mavi ışık yaklaşık 1 saniye yanıp sönüyor, onun dışında hiçbir tepki vermiyor.

@0ldskool hocam, tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Merhaba,

Oncelikle gecmis olsun. Hard brickten kastiniz nedir? Flash uzerinde uboot duruyorsa her zaman geri donus var. uboot da gittiyse ancak programlayici ile geri donus olur.

• 
Sayfa: önceki 372373374375376
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.