Şimdi Ara

Xiaomi Mi smarter fritöz migros da 799 a düştü !! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
37
Favori
165.919
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim daha iptal olmadı merakla bekleyiş sürüyor:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek şu ki hocam çok beklersin daha 😆

• ardack kullanıcısına yanıt

Köleler karın tokluğuna da yaşasa lüks ve şatafat içinde yaşayan krallarıni ölümüne savunurlar.

Onsuz hayatta kalamayacaklarini düşünürler.

Hiçbir köle ya bu da bizim gibi bir insan bizden farkı ne diye sorgulamaz.

Biat ve itaat kölelerin genlerinde vardır.

Bu olaydan bağımsız aklıma geldi soyledim.

• 2 ayrı siparişte iptal oldu :( tüh beeee.. Elimde sadece gecenin heyecanı kaldıXiaomi Mi smarter fritöz migros da 799 a düştü !! 

• teyit.org sitesinden fiyat doğrumu yanlışmı girmiş diye teyit etmeden alışveriş yapılırsa böyle iptal olur.bundan sonra migros fiyatlarını teyit.org sitesinden teyit edelim.(fiyat uygun ve indirimde yapılabilecek bir indirim.ama fiyat hatalı girilmişsede yapacak bir şey yok diye düşünüyorum.)benim siparişte iptal edildi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benimde siparişim iptal olmuş.

Alışveriş alıcı ve satıcının rızası varsa yapılır der geçerim ...

• Boragungoren kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi ben fritözü almadım. Ama görsem alırım ve bu şekilde bir iptal olsa kesinlikle peşine düşerdim. Neden? diye soracak olanlara görüşümü şu şekilde açıklayayım.

Burada 2 nokta önem taşıyor.

1 - 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 54. maddesinin 2. ve 3. bendi. Burada diyor ki:

(2) Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır.

(3) İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetlerin indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatı, tarife ve fiyat listeleri ile etiketlerinde gösterilir. İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetlerin

indirimden önceki fiyattan daha düşük fiyatla satışa sunulduğunun ispatı satıcı veya sağlayıcıya aittir.

2 - 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 30. maddesinde yer alan, "Sözleşme kurulurken esaslı yanılmaya düşen taraf, sözleşme ile bağlı olmaz." maddesi.

Şimdi bu iki maddeyi tarafsızca konumuzdaki olaya uyarlayalım.

a. Migros fritözün liste fiyatını ve indirimli fiyatını açıkça ilan etti mi? Evet.

b. Açıklanan fiyata konu olan %62 indirim, günümüz enflasyon şartlarında makul karşılanabilecek bir indirim oranı mı? Kesinlikle evet.

Bakın özellikle 6098 sayılı kanunun 30. maddesi çok önemli.

Bundan bir süre önce 6.000 TL'lik bir bilgisayar internette 6 TL'ye satılıyor. Satıcı firma yanlışlık olduğunu söyleyip satışı iptal ediyor. Tüketici ise önce Tüketici Hakem Heyetine başvuruyor ve heyet tüketiciyi haklı buluyor. Firma kararı mahkemeye taşıyor. Mahkeme satıcı firmayı yine haksız buluyor. Sonrasında ise konu yargıtay 3. hukuk dairesine kadar gidiyor. Yargıtay burada firmayı haklı buluyor. Gerekçeli kararında ise şunu belirtiyor:

- 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 30. maddesinde yer alan, "Sözleşme kurulurken esaslı yanılmaya düşen taraf, sözleşme ile bağlı olmaz." Yani 6.000 TL'lik bilgisayarın 6 TL'ye satılması, satıcı tarafın yanılgıya düşmesidir. Ticaretin doğasında böyle bir indirim olamaz. (Kaynak altta)

Peki bizim konusunu ettiğimiz %62'lik indirim ticaretin doğasına uygun mudur? Kesinlikle evet. Burada migros "ben yanılgıya düştüm" diyemez. Daha birkaç hafta önce amazondan bir sürü alışveriş yaptım ve aldığım ürünlerin pek çoğu piyasa satış fiyatının %60-70 altındaydı.

Dolayısıyla ürünü alan arkadaşlar kesinlikle hakkını aramalıdır. Burada hakkını arayan insanlar kesinlikle kan emici değildir. Eğer bu fritöz 800 TL değilde, 80 TL'ye satılmış olsaydı, yukarıda paylaştığım hukuki metinler çerçevesinde hiç bir hak talep etme şansınız olmazdı o ayrı.

Xiaomi Mi smarter fritöz migros da 799 a düştü !!
    Xiaomi Mi smarter fritöz migros da 799 a düştü !!www.aa.com.tr
    Yargıtaydan 6 bin liralık bilgisayarın yanlışlıkla 6 liraya satılmasına 'yanılma' kararı
    https://www.aa.com.tr/tr/gundem/yargitaydan-6-bin-liralik-bilgisayarin-yanlislikla-6-liraya-satilmasina-yanilma-karari/2460300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 4 Ağustos 2022; 14:25:35 >

• Yazılanları tek tek okudum. Migros bu olayda %100 haksız durumda. Eğer sistemsel bir hata olmuş olsaydı 5 dakika içinde hadi onu da geçtim 1 saat içinde fiyat düzeltilirdi fakat ürün saatlerce aynı fiyattan satışta kaldı. Herkes birbirine link at. Migros hesabı olmayanlar bile üyelik açıp alışveriş yaptı gece gece. Uykusundan uyanıp alışveriş yapıp geri yatan yüzlerce kişi var. Sırf insanları gece gece rahatsız etmelerinden dolayı bile haksızlar. Gelelim indirim kısmına. Migros Sanal Market'te aynı saatlerde başka ürünlerde de %50-60 arası indirim vardı. Yani bu ürünün %62 indirime girmesi yadırganacak bir durum değildi. Migros'un, biz ürünü 2099'a muhteşem indirim adı altında satacaktık ama sistemsel hata yüzünden fiyatı yanlış girdik, demesi de ayrı bir facia çünkü zaten piyasa fiyatı 2000-2100 TL. Sen nasıl piyasa fiyatına "muhteşem indirim" sloganı ile ürün satarsın? Bu olay tamamen bilinçli olarak yapılmış ve bu sayede yeni üyeler çekilmiş, sanal market üzerinden satış hacmi yapılmış ve insanlarıb kişisel bilgileri toplanmıştır. Öyle 200 lira alt limitli 50 lira indirim kuponu vermek Migros'un yaptığı bu terbiyesizliğinin üstünü kapatamaz!

• TBK ilgili maddeler:

MADDE 30- Sözleşme kurulurken esaslı yanılmaya düşen taraf, sözleşme ile bağlı

olmaz.

MADDE 31- Özellikle aşağıda sayılan yanılma hâlleri esaslıdır:

...

5. Yanılan, gerçekte üstlenmek istediğinden önemli ölçüde fazla bir edim için veya

gerçekte istediğinden önemli ölçüde az bir karşı edim için iradesini açıklamışsa.

TTK ilgili madde:

MADDE 18- ...

(2) Her tacirin, ticaretine ait bütün faaliyetlerinde basiretli bir iş adamı gibi hareket etmesi gerekir

TKHK ilgili madde:

Tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar

MADDE 5- (1) Haksız şart; tüketiciyle müzakere edilmeden sözleşmeye dâhil edilen

ve tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde dürüstlük kuralına aykırı düşecek

biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartlarıdır.

(2) Tüketiciyle akdedilen sözleşmelerde yer alan haksız şartlar kesin olarak

hükümsüzdür. Sözleşmenin haksız şartlar dışındaki hükümleri geçerliliğini korur. Bu

durumda sözleşmeyi düzenleyen, kesin olarak hükümsüz sayılan şartlar olmasaydı diğer

hükümlerle sözleşmeyi yapmayacak olduğunu ileri süremez.

...

Satıcı Migros Ticaret AŞ'nin genel işlem şartı ve haksız şart niteliğinde mesafeli satış sözleşmesine koşulsuz iptal hakkı koyması TBK'nın ilgili maddeleri ve TKHK 5. maddesine göre hükümsüzdür.

Migros Ticaret AŞ'nin tacir olduğu gözetildiğinde bütün faaliyetlerinde TTK m. 18'e göre basiretli bir iş adamı gibi hareket etmesi gerekir. Bunun gereği olarak da tacir olmayan insanların yapacağı hataları yapmaması, aslında 2099 TL'ye satacağı ürünü fiyat hatası yaptım (yanıldım) diyerek iptal edememesi, TBK'nın 30, 31/1-5. maddelerinden faydalanamaması gerekir. Ayrıca olayda satışa sunulan fiyat, piyasa şartları gözetildiğinde tüketicilerde indirim olgusu oluşturabilecek bir fiyat olup 209,99 TL gibi bir bakışta fiyat hatası yapıldığı anlaşılamamaktadır. Günümüzde online ticaret sektöründe de anlık %60-70 gibi indirimler olağan olarak uygulanmakta iken olayda tüketiciler de yanılma halinin mevcut olup olmadığını anlayabilecek konumda değillerdir. Migros'un malı stokta olmadığından iptal etme sebebine dayanması halinde ise, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği m. 16/4 son cümlesine göre; malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması olarak kabul edilmez.

Hukuken yorumum bu şekilde işin etik kısmına ise girmiyorum.

• SİPARİŞLERİNİZ İPTAL EDİLMEYE BASLADİ HAYİRLİ OLSUN.

• Acı haber geldi, sipariş iptal edildi.

• Burada migros' u savunanlar şunu anlamıyor MUHTEŞEM kampanya adı altında satılan bir ürün. 3 Tane ürün koymuşlar o sayfaya, o zaman muhteşem indirim diye milleti kazıklama peşindeler çünkü indirim yok. O zaman migros 'un AHLKAINI yine savunacaklar mı merak ediyorum.

Normal bir günde fritöz diye listeleyip çıkan sayfada indirim mindirim olmadan 500'e satılsa ve bunu alıp nerede benim fritözüm dese adam. Sonuna kadar haklı olur burada yazanlar, çünkü o hatalı fiyattır. Yanlış girilmiştir anormal bir indirim üstelik kampanya da yok.

Ama muhteşem indirim diyorsun, muhteşem indirim yapıyorsun, sonra da aslında o kadar da muhteşem yapmayacaktık ya normal piyasa fiyatına satıp milleti düdükleyecektik hata oldu diyorsun. Sırf bu ahlaksızlık için bile inadına peşine düşülür bu durumun. Kaldı ki dediğim gibi indirimli bir ürün, kardan ıvırdan zıvırdan bahsedilmez. Adam fırsat maliyet yapmıştır ve bunun muhasebesini yapıp indirmiştir bu fiyata satıyorum der, kar gütmeden satıştır.

Vallahi dediğim gibi, geçmişte ben de çok kızardım ve halen kızarım gerçekten göz göre göre hatalı girilmiş bir fiyat varsa ve inadına alıp çek, kupon alırız diyenlere. Ama bu durum farklı, anormal bir fiyatta yok ortada, kampanyalı diye satılacak derecede bir fiyat. Koyarsın 50 tane stok satarsın 800'e anormal olan nedir ?

• Sabahtan beri migrosa giden/evde bekleyen 1 kişi bile alamadı zaten bu saatten sonra bekleyen kalmamış olması lazım

• SİMDİ SİZE NE OLACAGİNİ TEK TEK AÇIKLIYORUM.

Migros evimin altinda,
    bugün hemen oraya koştum.
    adamlarin ellerinde 20 tane stok var.
    sistemsel hatadan dolayi adamlara 10bin sipariş düşmüş...

yani adamalrin elinde tas catlasa 100 tane ürün yok ama 10bin siparis var.

ya hepsi iptal edilecek yada stoklari kadari teslim edecekler..

geriye kalan bütün siparişler iptal...

• Benim siparişim iptal olmadı. Saat 19:00'da mağazadan teslim alma seçeneğini işaretlemiştim. Sanırım gitsem de vermezler değil mi ? Boşuna yorulmayalım maksat.

• Xiaomi Mi smarter fritöz migros da 799 a düştü !!
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    1.799 yerine 799 yazılmış hepsi bu. Nesini anlayamadın?!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tonny Stark kullanıcısına yanıt

Sanırım sende anlayamamışsın. Onların reklam yaptığı fiyat 2100 TL idi. 1799 TL değil.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.