Şimdi Ara

Xiaomi Mi TV Stick 1080p [ANA KONU] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.682
Cevap
184
Favori
496.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shad0w

ben de aldım trendyoldan bugün elime ulaştı ama kumandanin mouse gibi kullanilmamasi şok etti beni. sene olmuş 2020 hala sol sağ aşağı yukarıyla kumanda kullanıcaz. onun dışında şimdilik iyi gibi herşey.
    Bu uygulama MiBox S te çalışıyor.
    play.google.com
    Android Box Remote - Air mouse - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=zank.remote&showAllReviews=true

• quote:

Orijinalden alıntı: BATE41

Ne bir tarayıcı yükleyebildim ne bir arama motoruna girebildim ne tel.de bğendiğim slçuksport, connectplay gibi uygulamaları gibi apkları yükleyebildim.
    Hatta yansıtmayı bile yapamadım. Sözde çok övülen chromecast var. Hiçbir şekilde telefonumdan yansıtmada arayınca bulamıyor aleti. Az biraz izledim birşeyler, reklam geliyor kapatamıyorsun. Bluetoothla bir dosya atamıyorsun internet arama zaten yukarıda bahsettiğim gibi işlev dışı.

İlk defa Xiomiden aldığım bir aletten bu kadar mutsuzum. Çok kısıtlı bir alet. Kullanımı Bu derece zor olmamalıydı. Şuanda kadar aldığım için pişmanım. Youtube ve netflix hariç (ikisini de tvde izlemek için almadım) bir işe yarayacağını düşünmüyorum.
    Acemilik te, cihazı kişiselleştirmek te zor bir süreç. Biraz sabırlı olup, aşama aşama gitmek gerekiyor.

Bir Klavye/fare uygulaması ya da bir BT kumanda bu işi kolaylaştırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahoretti

İlk önce bu alete bir BLUETOOTH klavye/mouse lazım. Ne için lazım derseniz, Netflix Prime video veya youtube için değil de sonradan yüklenen bazı programlar için lazım. İçinde reklamlar çıkıyor programlarda onları kapatmak için mesela... Yada bazı programlar mobil için yapılıyor TV için değil ama android uzayında buraya da yüklenebildiğinden bazı seçimler kumandadan değil de mouse ile olmalı. Genel sorun bu yoksa siz dışardan bişey yüklemeseniz mouse/klavye ihtiyacınız yok. Ama androidin olayıda bu özgürlük...

Ben mi Box s kullanıyorum. Arkadaşıma da Stick modelini aldık. Bende bluetooth lu klavye vardı. Arkadaşıma da 50 TL lik wireless ufak klavyelerden aldık ama çalıştıramadık çünkü klavye bluetooth değil usb ile çalışması gereken yere takılması gerekiyormuş sonradan farkettik. Değiştirdik kendi aramzda sorun çözüldü. Stick ile bluetooth klavye sorunsuz bağlandı. Ben de usb aparatı miBox a taktım, sıkıntı yok.

Google Drive içine bir klasör oluşturdum önceden gerekli yükleme apk dosyaları için.
    Arkadaşıma bu programları yüklemem gerekti İlk olarak "x-plore file manager" yükledim google play den. Bu program ile google drive hesabına erişebiliyorsunuz ve oradaki dosyaları rahatlıkla sisteminize kuruyorsunuz. Mibox ta usb ile çözüyorduk bu işleri bunda mecburen bu şekilde...

Android TV Remote Control uygulaması yine google Play de var ve mouse şeklinde olmasa da kumandasız olarak telefonunuzda cihaza müdahale edebiliyorsunuz.
    Şuna bir vurgu yapalım. BT klavye/mouse ya da Kumanda usb dongle sız olmalı.
    BT klavye/mouse un markası nedir.

Evet android in en temel özelliği özgürlük.
    MiBoX S gibi bir stream cihazına PLEX yüklüyorlar, DVD seyrediyorlar.
    Limitlerini zorlayıp, cihazın donanımının elverdiği ölçüde saf androidle yapılan hemen hemen herşey yapılabiliyor.

Mi Cihazları için X-plore file manager olmaz sa olmaz. Hepsine yüklenilmeli. Google Drive da büyük kolaylık.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasimboo

Arkadaşlar sıkıntısın wifiye girdiğim cihaz ne yaparsam yapayım %100 doğru olan şifremi hatalı diye kabul etmiyor ve nete giremiyorum

Ne modemin ne de başka birşeyin ayarını değiştirmemiştim. Ne yaptıysam yapayım şifremi kabul etmiyor .

Başına gelen var mıdır?
    Yerel saat dilimini seçin ve bu ayarı aktif hale getirin.

Sorun bu şekilde çözülmez ise fabrika ayarlarına dönün.
    Yüklenen herşey silinir. Tekrar yüklemek gerekir.
  • Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. bu cihazda reklamsız youtube izlemek için önerebileceğiniz app var mıdır? bir de IP Tv kurmamı önerir misiniz? film izlemek amaçlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shad0w S kullanıcısına yanıt
    Youtube VANCED, New Pipe ve S. Smart Youtube ile mümkün.

VANCED orjinal arayzünde ve pro versiyonu özellikleri var.

Ayrıntılar Android program ve uygulamaları topiğinde var.
    ya da bu linkte
    https://forum.donanimhaber.com/youtube-vanced-arka-planda-oynatir-reklam-oynatmaz-kurulum-kilavuzu-ve-sikca-sorulan-sorular--143265843

Android programlar fazla yer kaplamaz beğendiğiniz IP Tv uygulamalarını kurun.
    Hoşunuza gitmeyenleri silersiniz.
    çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için.

BT klavye logitech marka "Y-x5a77" modeli ama eski baya. Yenileri de vardır. Bluetooth olmayan cihazlar için bir usb dongle var ama mibox için gerekmedi. Mi box ve stick ile bluetooth üzerinden çok kolay eşleşti.
  • Sevgili dostlar, youtube vanced uygulamasını Mi TV Stick'e kurabiliyor muyuz? Deneyen oldu mu hiç aranızda?
    Tarih aklıma gelmişti denesim olmadı fabrika ayarlarını deneyelim bir de teşekkürler

• bugün biraz uğraşıp Mi Stick'i adam ettim.

Smart Youtube (reklamsız YT için, apk olarak indirdim)
    Aptoide Tv (uygulamalar indirmek icin, apk olarak indirdim)
    Send Files To Tv (apk'leri Mi Stick'e atmak için, cep telden TV'ye yolluyoruz)
    Seyirturk (Aptoid'den indirdim,Netflixte olmayan filmleri izlemek icin)
    Firefox (Aptoid'den indirdim, MiStick icin kaliteli browser)

not: öğrendiğim kadariyla Youtube Vanced mobil cihazlar için tasarlandigi icin Tv boxlara uyumsuzmuş. Smart Youtube tam uyumluymuş.

not 2: nette bunlari yuklemeyi anlatan Türkçe veya İng kaynak bulamadım, Hintçe bi video buldum dili anlaşılmasa da videodakilerin aynısını yapınca çok kolay:https://www.youtube.com/watch?v=AYrktbBnuG8&feature=youtu.be

• shad0w S kullanıcısına yanıt
    Hocam çok ama çok teşekkür ederim. Akşam eve geçer geçmez hemen deniyorum.
  • yasimboo Y kullanıcısına yanıt
    otomatik tarih almayı değil de manuel tarih girerek sistemi çalıştırın. Muhtemelen wifi sıkıntısından dolayı sistem tarih saatini alamıyor cihaz ilk açılışta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoretti

BT klavye logitech marka "Y-x5a77" modeli ama eski baya. Yenileri de vardır. Bluetooth olmayan cihazlar için bir usb dongle var ama mibox için gerekmedi. Mi box ve stick ile bluetooth üzerinden çok kolay eşleşti.
    Bu "Y-x5a77" modelinde usb dongle yok mu. Logitech K400 Plus kullanıyorum dongle ı var.
    BT ile bağlanan dongle sız klavye ve kumandaların fiyatları yüksek.
    Fiyatı düşük olanların da performansı düşüktür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shad0w

bugün biraz uğraşıp Mi Stick'i adam ettim.

Smart Youtube (reklamsız YT için, apk olarak indirdim)
    Aptoide Tv (uygulamalar indirmek icin, apk olarak indirdim)
    Send Files To Tv (apk'leri Mi Stick'e atmak için, cep telden TV'ye yolluyoruz)
    Seyirturk (Aptoid'den indirdim,Netflixte olmayan filmleri izlemek icin)
    Firefox (Aptoid'den indirdim, MiStick icin kaliteli browser)

not: öğrendiğim kadariyla Youtube Vanced mobil cihazlar için tasarlandigi icin Tv boxlara uyumsuzmuş. Smart Youtube tam uyumluymuş.

not 2: nette bunlari yuklemeyi anlatan Türkçe veya İng kaynak bulamadım, Hintçe bi video buldum dili anlaşılmasa da videodakilerin aynısını yapınca çok kolay:https://www.youtube.com/watch?v=AYrktbBnuG8&feature=youtu.be
    Bazı programlarda biraz fark olabilir, MiBox S ile MiStick in arayüzü aynı.
    miki üstad bu konuyu işlemişti.

• Arkadaşlar selamlar, bu cihazdan almayı düşünüyorum. Öncelikle ana kullanım hedefim beinconnect uygulamasını yükleyip maç izleyebilmek. Anladığım kadarıyla bein uygulamasının doğrudan bir desteği yok. Apk ile yükleniyor. Bu şekilde kullanan arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim. Yayın stabil oluyor mu ? Görüntü kalitesinde Herhangi bir problem oluyor ? Teşekkürler
  • tothecore kullanıcısına yanıt
    Hocam bein connectin android tv uygulamasi cikti ama 4 ekran uyeliginiz yoksa bir anlami yok. Dolayisiyla onu google playden indirip yuklemenizin bir ankami yok. Bein connectin android (cep) uygulamasinin apksini indirip yuklemeniz lazim. Arayuz dokunmatik ekran dusunulerek olusturuldugu icin kumanda yetersiz kaliyor. Android Box Remote uygulamasiyla cep telefonunuzu mouse gibi kullanip maclari izleyebilirsiniz. Gayet stabil calisiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tothecore kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, bein connect cihazla uyumlu bir uygulama değil. Cihazla uyumlu uygulamaların cinsine bir ad veriliyor normalde ama şu anda hatırlamıyorum. Yani uygulamayı biz bir şekilde cihazla uyumlu hale getiriyoruz. 100% oluyor mu hayır. İdare ediyor mu evet.
    Cep telefonuna bir uygulama indiriyorsunuz. %50 bu uygulama %50 cihazın kumandası ile birlikte kontrolü sağlıyorsunuz.
    Bazen bein connect takılıyor. Hesaptan çıkıp tekrar giriyorum. Normale dönüyor.

• Arkadaşlar ilk sayfayı okudum ama bir rehber göremedim. Mi tv stick için olmazsa olmaz kurmam gereken programlar nelerdir? Netflix ve Prime yanında sürekli kullandığım Stremio kuracağım, telefondan remote programı önerilmiş onu kuracağım. Başka neler önerirsiniz? Sanırım bazı programların apklarını bulmam için bir browser kurmam gerek.

Stremio
    Remote
    Browser
    ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 1 Ekim 2020; 23:17:14 >
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Hocam bence mi TV stick: ben sadece Turkcell TV+, youtube, Netflix ve amazon prime kullanacağım başka bir uygulamaya gerek duymuyorum diyenler için efsane. Yoksa mi box s.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.