Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi5s Plus ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ (232. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.953
Cevap
75
Favori
280.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş sen redmi 5 plus kullanıyorsun sanırım. Senin cihazla benim cihaz arasında dağlar kadar fark var. Gece ben kaçta bırakırsam sabah o şarj da alıyorum dün gece %48 di sabah yine %48 değişen birşey yok. Ayrıca miuipro da çin tabanlı rom u kullanır eu rom a göre daha fazla özelleştirme ve ayar içerir. Ben şimdilik oreo sürümünden ve getirdiği yeniliklerden memnunum. Şahsen kendi romum da ballı kaymak. 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_yuxexes -- 18 Temmuz 2018; 20:0:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_yuxexes

Kardeş sen redmi 5 plus kullanıyorsun sanırım. Senin cihazla benim cihaz arasında dağlar kadar fark var. Gece ben kaçta bırakırsam sabah o şarj da alıyorum dün gece %48 di sabah yine %48 değişen birşey yok. Ayrıca miuipro da çin tabanlı rom u kullanır eu rom a göre daha fazla özelleştirme ve ayar içerir. Ben şimdilik oreo sürümünden ve getirdiği yeniliklerden memnunum. Şahsen kendi romum da ballı kaymak. 😁
    Bu markayı cihazların modellerini bilecek kadar uzun süredir kullanıyorum. Cihaz 5s plus 6/128 rom dan memnunsan devam et. Zevkler ve renkler tartışmak yersiz. Bu arada yaş 43 ;-) bende meraklıyım bu işlere. Gerçi şeytan z17 ye doğru itiyor ama şimdilik frenliyorum kendimi. Rom root işi sıkıntı z17 de ama şeytan işte heran uyabilirim. Uzun süredir merak ettiğim bir cihaz kendileri. Bakalım ya nasip...

• Enginesin_55 E kullanıcısına yanıt
    Valla öyle diyorsun-uz da rom link i diye attığınız hm5plus yazıyor. Natrium ya da mi5s Plus yazması gerekir diye düşünüyorum. Ben de bu markanın ürünlerini yakinen biliyorum hatta ailemde 5 farklı modeli de kullanıyoruz. Belki de yanlış link attınız bilemiyorum. İlk msjı da da belirttim zevk ve renk meselesini. yaşınızı da özellikle belirtmeniz ayrıca iyi olmuş.

• Evet link yanlış olmuş doğrusunu atayım

• Sözünü ettiğim versiyon bu şimdilik sıkıntısı yok

★ Xiaomi Mi5s Plus ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★

• quote:

Orijinalden alıntı: Enginesin_55

Sözünü ettiğim versiyon bu şimdilik sıkıntısı yok

Kilit ekranında bildirim gelmeme sorunu var mı?

• Ben haftalık olan eu romları daha buradan takip ediyorum. Hem cihaz isimleri daha anlaşılır yazılıyor hem de hangi haftaya ait ise o klasör içinde oluyor tüm cihazlar.

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-WEEKLY-RELEASES/8.7.12/

Daha önce eu rom da kullandım bu konu da bana göre en iyisi pro rom oldu. Eğer miui tabanlı rom seviyorsanız en fazla detay ve ayara sahip rom dur. Kendisi rootlu gelir (magisk) Extra root yapmaya gerek kalmaz.

Bunun dışında mi.globe vardır o da sitesinden indirme yaparken çeşitli seçenekler sunar. Örneğin bölgeye göre uyarlanmış gps ayarlamaları, root isteyip istememe dolby atmos gibi vs bir kaç ayar imkanı ile rom iner ve kurulum Yaparsınız.

Bir çok rom denedim. İçlerinde miui tabanlı olarak pro rom

Aosp tabanlı olarak da rr (resurrection remix) rom hoşuma gitti. Ne bildirim sorunu ne de miui romlarda ki ekran yansıtma sorunu yok. Örneğin siz galeride iken açtığınız resmin köşesindeki yayınla tuşuna basar basmaz tv ye yansıtıyor mu?

Velhasıl kelam miui 10 daha benim için denemek için erken. Adam akıllı portre modu getirmediler hala ön kameraya gelmiş ancak arka kamera da bir numara yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hârimi

Kilit ekranında bildirim gelmeme sorunu var mı?

Alıntıları Göster
    Geliyor sıkıntı yok

• quote:

Ben haftalık olan eu romları daha buradan takip ediyorum. Hem cihaz isimleri daha anlaşılır yazılıyor hem de hangi haftaya ait ise o klasör içinde oluyor tüm cihazlar.

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-WEEKLY-RELEASES/8.7.12/

Daha önce eu rom da kullandım bu konu da bana göre en iyisi pro rom oldu. Eğer miui tabanlı rom seviyorsanız en fazla detay ve ayara sahip rom dur. Kendisi rootlu gelir (magisk) Extra root yapmaya gerek kalmaz.

Bunun dışında mi.globe vardır o da sitesinden indirme yaparken çeşitli seçenekler sunar. Örneğin bölgeye göre uyarlanmış gps ayarlamaları, root isteyip istememe dolby atmos gibi vs bir kaç ayar imkanı ile rom iner ve kurulum Yaparsınız.

Bir çok rom denedim. İçlerinde miui tabanlı olarak pro rom

Aosp tabanlı olarak da rr (resurrection remix) rom hoşuma gitti. Ne bildirim sorunu ne de miui romlarda ki ekran yansıtma sorunu yok. Örneğin siz galeride iken açtığınız resmin köşesindeki yayınla tuşuna basar basmaz tv ye yansıtıyor mu?

Velhasıl kelam miui 10 daha benim için denemek için erken. Adam akıllı portre modu getirmediler hala ön kameraya gelmiş ancak arka kamera da bir numara yok.
    Peki bu RR yada mi pro da oyun ve sarj durumu nasıl, asıl merak ettiğim oyunda 4 çekirdeği de açıyor mu. Mesela pubg de hangi grafik ayarını veriyor ve kasma donma varmı madem kullandınız aydınlatın bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enginesin_55 -- 19 Temmuz 2018; 20:40:34 >

Türkçe karakter sorunu var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hârimi

Türkçe karakter sorunu var mı?
    Ayarlarda bazı yerlerde İngilizce olması durumundan harici full tr mesaj yazmayı kast ettiyseniz eğer ben gboard kullanıyorum sıkıntı yok.

Rr rom da zaten çekirdek kapama gibi bir durum yok 4 çekirdek de aktif. Miuipro da da eu rom da nasıl performans alıyorsanız aynısını alırsınız Çin beta tabanını kullandığı için. Pro sadece çok çok fazla ayar içerir performans bakımından iyidir. Pro rom da pubg yüklü iken donma kasma yapmadan oynuyordum şuan rr rom da yüklü değil ancak sanmıyorum ki donsun kassın. Ayrıca bu işlere merakınız varsa xda, 4pda gibi siteleri takip edin hangi rom da hangi özellikler var hangi rom performansa dayalı vs gibi bir çok kullanıcı yorumu mevcut.

Şuan şarj durumum bu telefonum 1 yıllık.

• quote:

Rr rom da zaten çekirdek kapama gibi bir durum yok 4 çekirdek de aktif. Miuipro da da eu rom da nasıl performans alıyorsanız aynısını alırsınız Çin beta tabanını kullandığı için. Pro sadece çok çok fazla ayar içerir performans bakımından iyidir. Pro rom da pubg yüklü iken donma kasma yapmadan oynuyordum şuan rr rom da yüklü değil ancak sanmıyorum ki donsun kassın. Ayrıca bu işlere merakınız varsa xda, 4pda gibi siteleri takip edin hangi rom da hangi özellikler var hangi rom performansa dayalı vs gibi bir çok kullanıcı yorumu mevcut.

Şuan şarj durumum bu telefonum 1 yıllık.

Gayet güzelmiş ekran süresi bu romun link i varmı sizde bi yedek alıp deneyeyim bakalım

• Buyrun link

https://sourceforge.net/projects/resurrectionremix-oreo/files/natrium/RR-O-v6.1.0-20180711-natrium-Official.zip/download

Rom u kurduktan sonra root yapmak için de bunu kullanın

Google Play app leri için open gapps sitesinden arm64 ü seçin Android 8.1 olan versiyonlardan Micro ya da nano u indirin.

opengapps.org
    The Open GApps Project
    https://opengapps.org

Romun orjinal sitesi

www.resurrectionremix.com
    Resurrection Remix OS | Get Resurrected
    http://www.resurrectionremix.com

Aosp tabanlı rom kutmadıysanız daha önce sırası ile twrp den wipe cache dalvik art data yı seçip formatlıyoruz. İnstall kısmından önce rom dosyasını ardından gapps dosyasını en son magisk dosyasını flashlayıp. Sistemi yeniden başlatıp açılmasını bekliyoruz.

Bu rom dan geri miui tabanlı roma dönmek istersek de 4 seçenek ile formatlamak yetmiyor ne yazık ki internal storage (dahili hafıza) da biçimlendirmek gerekli. Oreo dan nougat a düşürme işlemi olduğu için. O yüzden geri dönerken bilgisayara full yedek almanızı tavsiye ederim.

Rom kurulunca arayüz değişik gelebilir. İlk etapta ısınma olabilir daha sonra kendi kendine geçiyor normale dönüyor.

• arkadaslar mi 5s plus cihazımı elimden düşürdüm ve ekranı kırıldı. en uygun fiyata nerede yeni ekran taktırabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackks66

arkadaslar mi 5s plus cihazımı elimden düşürdüm ve ekranı kırıldı. en uygun fiyata nerede yeni ekran taktırabilirim?
    Tahtakale de bir yer var oraya güvenebilirsin

• quote:

arkadaslar mi 5s plus cihazımı elimden düşürdüm ve ekranı kırıldı. en uygun fiyata nerede yeni ekran taktırabilirim?
    Burası

• quote:

Orijinalden alıntı: Enginesin_55

Burası

Alıntıları Göster
    simdi baktım hocam 320 liraya yapıyorlarmıs, tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackks66 -- 22 Temmuz 2018; 9:26:29 >

• quote:

simdi baktım hocam 320 liraya yapıyorlarmıs, tesekkurler

Alıntıları Göster
    Yardım ci olabildiysem ne mutlu

• Çoğu kişi xiaomi mi5s ve xiaomi mi5s plusda,daha doğrusu snapdragon 820 ve 821 kullanan cihazlarda pubg ve türevi ağır sayılabilecek oyunlarda düşük performans ve fps sorunu yaşadığını belirtmiş,bu konuyu araştırdım çünkü ben bu sorunu yaşamadım ve neden diye düşünmeye başladım,farklı yazılımlarda farklı performans görüldüğüne kanaat getirdim,bunun sebebi ise cihaz ısınınca belirli config dosyaları yüzünden işlemcinin performansının kısıtlanması ve thermal throttling yaşanması,bazı yazılımlar(bizim cihazda aosp ve benzeri yazılımların nerdeyse hepsi) bu thermal ayarı iyi yapıp cihazın oyunlarda iyi performans göstermesini sağlamakta iken,bazı yazılımlar(düzgün çalışmayan bazı miui romları) cihazı en dibe çekip kasmaktan beter etmekte,şimdi bunun iki çözümü var,ilk olarak ya düzgün yazılım kurcaz,yada ikinci olarak cihazı rootlayıp "system/etc" dizininden "thermal-engine-8996-high.conf" "thermal-engine-8996-map.conf" "thermal-engine-8996.conf" dosyalarını silicez,tabi bu dosyaları silmek yerine düzenleyipde kullanadabilirsiniz ama silmek daha kolayıma geldiğinden ben silip test etmeyi tercih ettim,xiaomi mi5s plus miui10 8.7.12 yazılımı üzerinde testler yaptım,bu işlemleri yapmadan önce antutudan 110k civarı puan almakta iken,işlemlerden sonra 170k civarı puan almaya başladı,pubg de fps gözlemlemek için gltools kullandım,grafik ayarlarını yükseltmek için gltools ile gpu yu adreno 540 olarak gösterdim,oyunda hdr aşırı yüksek ayarlarda sabit 40 fps oynadım(5-10 dakika değil,1 saat civarı oynayıp test ettim),size tavsiyem eğer ısınmayı(işlemlerden sonra gözle görülür bir ısınma olmakta) dert etmezseniz ve pilin normale göre biraz hızlı bitmesi pek umrunuzda değil ise yapmanızı tavsiye ederim,ama tabikide birinci önceliğin stabil bi yazılım kullanmaktan yana★ Xiaomi Mi5s Plus ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★

• 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.