Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi5s Plus ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ (235. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.953
Cevap
75
Favori
280.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: m.ereneren

Aslında benim kullanım amacım telefondaki mobil veriyi kullanarak görüntüyü televizyona aktarmak.Onun için kablo gerekiyordu. Evdeki internet çok ağır.Tivibu, Digiturk play gibi uygulamaları cepten daha rahat açıyorum.Wifi ile bağlanıyorum onda sıkıntı yok; ama mobil veriyi kullanmam gerekiyor.
    anladığım kadarı ile evinizde kullandığınız wifi dan gelen veri hızı biraz yavaş,telefonu hotspot olarak kullanıp mobil verinizi tv den kullanmayı denedinizmi?
  • ByBlaCk4 kullanıcısına yanıt
    Evet, kullanıyorum.Ancak o şekilde oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByBlaCk4

aramızda android pie kullanan varmı bilmiyorum ama kullanan varsa diye şuraya thermal fix konumu atıyorum,isteyen düzenlediğim thermal ayarı kullanıp keyfine bakar
    ThermalFixLineageOS16
    LineageOS Thermal Fix
    Konumu güncelledim,diğer lineageOS ve türevleri romlardada artık kullanılabir,kimi romlar thermal throttling yazmazken kimisi yapmakta,eğer thermal throttling yapan bir rom kullanıyorsanız bi göz atın derim,stock miui romlarda test edemedim,test edebilen bir arkadaş beni bilgilendirirse sevinirim

• Bir uygulamanın bildirim sesini nasıl değiştirebiliriz arkadaşlar?

Bildirim sesi nasıl ayarlanmışsa tüm bildirimler o şekilde geliyor.

Uygulama bildirimlerinden de değiştiremedim.

Hatta bazı uygulamalarda "uygulama ayarları" görünmüyor.

• Sizin cihazlarda şarjda iken inanılmaz kasıyor mu arkadaşlar ? Ben nedenini hala anlamış değilim bunu yaşayan varsa söylesin orijinal kablo kullanmıyorum acaba ondan mı kaynaklanıyor yoksa başka bilmediğimiz birşey mi var. Bu 5S Plus gerçekten çok kötü yazılım olarak. Daha kötü cihazların kastırmadığı oyunları bu cihaz nasıl kastırıyor anlamıyorum özelikle pubg

• quote:

Orijinalden alıntı: Rezn0v.dll

Sizin cihazlarda şarjda iken inanılmaz kasıyor mu arkadaşlar ? Ben nedenini hala anlamış değilim bunu yaşayan varsa söylesin orijinal kablo kullanmıyorum acaba ondan mı kaynaklanıyor yoksa başka bilmediğimiz birşey mi var. Bu 5S Plus gerçekten çok kötü yazılım olarak. Daha kötü cihazların kastırmadığı oyunları bu cihaz nasıl kastırıyor anlamıyorum özelikle pubg
    yazılım olarak çok kötü sayılmaz aslında,sadece doğru yazılımı bulmak mesele,oyun oynamayı seviyorsanız xda daki konuma bir göz atın derim,bazı yazılımlarda thermal ayardan dolayı kasma olmakta,editlediğim doys o sorunu ve oyunlardaki fps dropları çözmekte
  • Merhaba.

Rom olarak şuan ne kullanıyorsunuz.

@ByBlaCk43

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hârimi -- 3 Eylül 2018; 20:8:3 >
    Maalesef katılamıyorum buna bundan kötü cihazda kasmayan oyun bunda kasıyorsa maalesef iyi optimize edilmeyen birşeyler var demektir. Üstelik bu cihaz 821 tam performans almıyor bile işlemci frekansı kısılmış anlamadığım nedenlerden ötürü.

Yaptığınız modüle gelirsek sadece lineage de test etmişsiniz MIUI 9 da çalışan birşey ise denemek isterim. Sırf bunun için arayüzden mahrum kalmak istemiyorum. Ayrıca bu aosp dan MIUI a tekrar geçmekte sıkıntılı komple biçimlendirme yapmadan geri dönülmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hârimi

Merhaba.

Rom olarak şuan ne kullanıyorsunuz.

@ByBlaCk43
    lineageOS 16 kullanmaktayım
  • quote:

Maalesef katılamıyorum buna bundan kötü cihazda kasmayan oyun bunda kasıyorsa maalesef iyi optimize edilmeyen birşeyler var demektir. Üstelik bu cihaz 821 tam performans almıyor bile işlemci frekansı kısılmış anlamadığım nedenlerden ötürü.

Yaptığınız modüle gelirsek sadece lineage de test etmişsiniz MIUI 9 da çalışan birşey ise denemek isterim. Sırf bunun için arayüzden mahrum kalmak istemiyorum. Ayrıca bu aosp dan MIUI a tekrar geçmekte sıkıntılı komple biçimlendirme yapmadan geri dönülmüyor.
    fikrime katılıp katılmamak sizin fikriniz,saygı duyarım,ben yardımcı olmaya çalışmıştım,yaptığım modül miui da test edilmedi,çalışma ihtimali olduğu gibi çalışmama ihtimalide var,ortada böyle bir dosya var,test edip kullanmak tamamen kullanıcıya kalmış,ben saf android ve türevleri yazılımları sevdiğimden,sadeliğin daha iyi olduğunu düşündüğümden telefonuma kendime göre doğru yazılımı kurup kullanıyorum,memnunum

• quote:

fikrime katılıp katılmamak sizin fikriniz,saygı duyarım,ben yardımcı olmaya çalışmıştım,yaptığım modül miui da test edilmedi,çalışma ihtimali olduğu gibi çalışmama ihtimalide var,ortada böyle bir dosya var,test edip kullanmak tamamen kullanıcıya kalmış,ben saf android ve türevleri yazılımları sevdiğimden,sadeliğin daha iyi olduğunu düşündüğümden telefonuma kendime göre doğru yazılımı kurup kullanıyorum,memnunum

Alıntıları Göster
    Bende saf android seviyorum ama orijinali bozmaya gerek yok. Ayrıca katılıp katılmama ayrı birşey stok romu iyi değil bu cihazın, herkes de sizin bizim gibi root rom işlerinden anlamıyor, oyun performansı maalesef vasat kernel iyi optimize edilmemiş. İşlemci bile tam performans çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezn0v.dll -- 4 Eylül 2018; 18:17:22 >

• quote:

Bende saf android seviyorum ama orijinali bozmaya gerek yok. Ayrıca katılıp katılmama ayrı birşey stok romu iyi değil bu cihazın, herkes de sizin bizim gibi root rom işlerinden anlamıyor, oyun performansı maalesef vasat kernel iyi optimize edilmemiş. İşlemci bile tam performans çalışmıyor.

Alıntıları Göster
    haklısınız,yazılım konusunda kimi kullanıcılar fazla bilgili olamayabilmekte,xiaomi bu konuda çözüm bulur umarım bu kullanıcılar için,kullanmak isterseniz xda da bir üye(amir-kia) yazdığım thermal dosyayı stock romda test etmiş ve antutudan 176k almış.(üyenin xda daki mesajı
    quote:

I think mod work on stock 8.8.30 rom . Antutu 7.1.6 score is 176000 by v2 mod and i dont what be stock scores and performance is better .
    Tanx
    )

• quote:

lineageOS 16 kullanmaktayım

Alıntıları Göster
    Merhaba.

Xda'daki konusunda epey bilgi kirliliği var. Birinde stabil çalışan bir özellik bir başkasında tutarlı çalışmıyor gibi yorumlar var. Sizin genel olarak yorumlarınız nedir? Eksik kalan bir özelliği veya geliştirilmesi gereken bir yönü var mı. Ayrıca Google Kamera mod olarak çalışıyor mu. Pil performansı vs. Epey uzun oldu ama genel olarak romu değerlendirirseniz sevinirim

• quote:

Merhaba.

Xda'daki konusunda epey bilgi kirliliği var. Birinde stabil çalışan bir özellik bir başkasında tutarlı çalışmıyor gibi yorumlar var. Sizin genel olarak yorumlarınız nedir? Eksik kalan bir özelliği veya geliştirilmesi gereken bir yönü var mı. Ayrıca Google Kamera mod olarak çalışıyor mu. Pil performansı vs. Epey uzun oldu ama genel olarak romu değerlendirirseniz sevinirim

Alıntıları Göster
    bence günlük kullanım için yeterli bi rom,diğer aosp ve türevleri romlarla kıyaslarsam aynı düzeyde stabil çalışmakta,pil olarak 5-6 saat ekran süresi alıyorum,oyun oynar müzik dinler internette takılırım,eksikten öte pie yeni bir sürüm olduğundan ayarlarda bazı bölümler çalışmıyor,tuş ışığını kapatmak gibi,ama genel kullanımda fark bile edilmeyen şeyler,google kamera bende çalışmakta,mi5s için olan google kamerayı kullanıyorum,hdr iyi iş yapıyor,ben lineageos un yanında floppy kernelin linaro hmp sürümünü kullanıyorum,birde kendi thermal modumu,şuan memnunum ve uzun bi süre kullanmayı düşünüyorum telefonu bu şekilde,tavsiye ederim,xda da sorun yaşayanlara gelirsek çoğunu farkettiyseniz temiz kurulum yapmadıkları için sorunla karşılaşmışlar,temiz kurulum yaparsanız pek bi sorunlar karşılaşmazsınız

• magisk modül listesinde yer almayan faydalı magisk modülleri arıyorum. Bulabileceğim/araştırabileceğim yerli yabancı siteler var mı? şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EsEsLee_

magisk modül listesinde yer almayan faydalı magisk modülleri arıyorum. Bulabileceğim/araştırabileceğim yerli yabancı siteler var mı? şimdiden teşekkürler.
    yabancı olarak xda ya bakmanızı öneririm
  • quote:

haklısınız,yazılım konusunda kimi kullanıcılar fazla bilgili olamayabilmekte,xiaomi bu konuda çözüm bulur umarım bu kullanıcılar için,kullanmak isterseniz xda da bir üye(amir-kia) yazdığım thermal dosyayı stock romda test etmiş ve antutudan 176k almış.(üyenin xda daki mesajı
    quote:

I think mod work on stock 8.8.30 rom . Antutu 7.1.6 score is 176000 by v2 mod and i dont what be stock scores and performance is better .
    Tanx
    )

Alıntıları Göster
    Deneyeceğim hocam o zaman teşekkürler. Peki bu şarjda inanılmaz ısınması ve kasması neden kaynaklanıyor olabilir. Telefonu ilk aldığımda bu sorun yoktu. Yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum.

Dünden beri pie ile floppy kernel kullanıyorum. Dediğiniz gibi henüz yeni olduğundan ayarlarda aktif edilemeyen kısımlar mevcut ama en kısa sürede aktif edilecektir.

Genel kullanım olarak kullanılabilir bir rom. Şarj olarak da ideal.

Kernel ayarlarınız nasıldır bu arada. Performans odaklı mi kullanıyorsunuz?

• quote:

Dünden beri pie ile floppy kernel kullanıyorum. Dediğiniz gibi henüz yeni olduğundan ayarlarda aktif edilemeyen kısımlar mevcut ama en kısa sürede aktif edilecektir.

Genel kullanım olarak kullanılabilir bir rom. Şarj olarak da ideal.

Kernel ayarlarınız nasıldır bu arada. Performans odaklı mi kullanıyorsunuz?
    default olarak balance ayarda kernel,tabi kendi paylaştığım thermal dosyayıda kullandığım için cihaz performans odaklı çalışmakta,bir aya kalmaz aktif edilmeyen kısımlarda aktif olursa rom tadından yenmez
  • quote:

Deneyeceğim hocam o zaman teşekkürler. Peki bu şarjda inanılmaz ısınması ve kasması neden kaynaklanıyor olabilir. Telefonu ilk aldığımda bu sorun yoktu. Yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    güncellemelerden kaynaklıdır,ısınma ve kasma cihazın thermal ayarının kötü yapılmış olmasından kaynaklı,şöyle açıklayabilirim,cihaz hafif bi uygulama için küçük çekirdekleri kullanmak yerine ekstra olarak büyük çekirdekte kullanmakta,buda cihazı gereksiz yere belli bir süre sonra ısıtmakta,ısınma düzeyi thermal ayarda düşük tutulmuş,bu yüzden biraz ısınınca cihaz hızını düşürüp çekirdeklerden birini kapatıyor,haliylede uygulama daha çok kasıyor ve cihaz yük altında kaldığı için hem kasmış hem sıcaklamış oluyor,aynı şekilde şarjda iken hep akım almaktaki bu azda olsa pili ısıtır düşüncesindeyim,bunun yanında saçma bir düzende çalışan işlemcileride düşününce ısınması stock romda normal,tabi tüm stock romlarda böyle değil,mesela piyasaya telefon ilk çıktığında üzerinde olan yazılımda bu tarz sorunlar yoktu

• 
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.