Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi5s Plus ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ (236. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.953
Cevap
75
Favori
280.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ByBlaCk4

güncellemelerden kaynaklıdır,ısınma ve kasma cihazın thermal ayarının kötü yapılmış olmasından kaynaklı,şöyle açıklayabilirim,cihaz hafif bi uygulama için küçük çekirdekleri kullanmak yerine ekstra olarak büyük çekirdekte kullanmakta,buda cihazı gereksiz yere belli bir süre sonra ısıtmakta,ısınma düzeyi thermal ayarda düşük tutulmuş,bu yüzden biraz ısınınca cihaz hızını düşürüp çekirdeklerden birini kapatıyor,haliylede uygulama daha çok kasıyor ve cihaz yük altında kaldığı için hem kasmış hem sıcaklamış oluyor,aynı şekilde şarjda iken hep akım almaktaki bu azda olsa pili ısıtır düşüncesindeyim,bunun yanında saçma bir düzende çalışan işlemcileride düşününce ısınması stock romda normal,tabi tüm stock romlarda böyle değil,mesela piyasaya telefon ilk çıktığında üzerinde olan yazılımda bu tarz sorunlar yoktu

Alıntıları Göster
    Hocam dediğiniz gibi termalden kaynaklı sizin dosyayı sistem etc ye attım oyunlarda kasma gitti akıcı çalışıyor cihaz. İşin garip yanı şarj olurken de ısınmıyor artık. Sadece oyun oynarken biraz fazla ısınıyor ve şarj su gibi akıyor. Onun dışında güzel düzenlenmiş aslında biraz daha ayar yapıp ortası bulunabilir. Ben conf. düzenleyici ile açtım o dosyayı ama hangisi neyi düzenliyor tam anlamadım. Bide düzgün kernel olsa çok iyi olur. İşlemci Max frekansı 1.8i geçmiyor 2.2 olması gereken işlemcide

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

default olarak balance ayarda kernel,tabi kendi paylaştığım thermal dosyayıda kullandığım için cihaz performans odaklı çalışmakta,bir aya kalmaz aktif edilmeyen kısımlarda aktif olursa rom tadından yenmez

Alıntıları Göster
    Aynen öyle. Şuana kadar los9 gayet güzel çalışıyor. Çalışmayan özellikler sorun değil eksiklik olarak görülmeli. Temiz kurulum yapıldığı sürece gayet yerinde çalışıyor. Bu arada mi5s için olan kamera modunun forum linkini paylaşır mısınız. Kullanmış olduğunuz.

• Ne oldu global stable oreo ve miui 10???

• quote:

Orijinalden alıntı: Rezn0v.dll

Hocam dediğiniz gibi termalden kaynaklı sizin dosyayı sistem etc ye attım oyunlarda kasma gitti akıcı çalışıyor cihaz. İşin garip yanı şarj olurken de ısınmıyor artık. Sadece oyun oynarken biraz fazla ısınıyor ve şarj su gibi akıyor. Onun dışında güzel düzenlenmiş aslında biraz daha ayar yapıp ortası bulunabilir. Ben conf. düzenleyici ile açtım o dosyayı ama hangisi neyi düzenliyor tam anlamadım. Bide düzgün kernel olsa çok iyi olur. İşlemci Max frekansı 1.8i geçmiyor 2.2 olması gereken işlemcide

Alıntıları Göster
    kernel olarak ne kullanıyorsunuz,ben şuan floppy linaro hmp kullanıyorum,işlemci hızı 2 nin üstünü görmekte

• quote:

Orijinalden alıntı: Hârimi

Aynen öyle. Şuana kadar los9 gayet güzel çalışıyor. Çalışmayan özellikler sorun değil eksiklik olarak görülmeli. Temiz kurulum yapıldığı sürece gayet yerinde çalışıyor. Bu arada mi5s için olan kamera modunun forum linkini paylaşır mısınız. Kullanmış olduğunuz.

Alıntıları Göster
    Arnova8G2 nin Google kamera PortuBuyrun link

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Ne oldu global stable oreo ve miui 10???
    xiaomi ye sormak lazım
  • quote:

kernel olarak ne kullanıyorsunuz,ben şuan floppy linaro hmp kullanıyorum,işlemci hızı 2 nin üstünü görmekte

Alıntıları Göster
    Stock kernel hocam. MIUI 10 da çalışan kernel varsa alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezn0v.dll -- 7 Eylül 2018; 17:11:0 >
  • Arkadaşlar selam,telefonun kilit desenini unuttuğum için sadece parmak izi ile açabiliyorum ve şifreyi unuttuğum için yenileyemiyorum. Sorunum eğer olurda telefon kapanırsa pin kodundan sonra desen kodu istiyeceği için açamayacağım,desen kodunu kaldırmanın bir yolu var mıdır? android device managerdan denedim ama kilitle kısmı çıkmadı sadece ses çal var. Telefonda root yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inciwetrust35

Arkadaşlar selam,telefonun kilit desenini unuttuğum için sadece parmak izi ile açabiliyorum ve şifreyi unuttuğum için yenileyemiyorum. Sorunum eğer olurda telefon kapanırsa pin kodundan sonra desen kodu istiyeceği için açamayacağım,desen kodunu kaldırmanın bir yolu var mıdır? android device managerdan denedim ama kilitle kısmı çıkmadı sadece ses çal var. Telefonda root yok.
    Linkteki konuya bir göz atın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByBlaCk4 -- 7 Eylül 2018; 18:17:40 >

• ByBlaCk4 kullanıcısına yanıt
    şuan bilgisayarım yakında olmadığı için root atmam zor hocam başka bir yolda yok galiba ama,telefonu kapatmadan kullanıcam root atana kadar sanırım
  • quote:

Stock kernel hocam. MIUI 10 da çalışan kernel varsa alabilirim

Alıntıları Göster
    kernelin nougat miui olan sürümlerinden hmp olanı kurmanızı tavsiye ederim

• quote:

kernelin nougat miui olan sürümlerinden hmp olanı kurmanızı tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    Hocam ilaç gibi geldi ilaç şarj süresi değişti ısınma gitti sanki 4.4 sen 5.0 geçmiş gibi oldu cihaz, biliyorsunuz o dönem devrim gibi olmuştu. Bu arada o HMP olanın Linaro olanını kurmak gerekiyor Google olanında Wifi çalışmıyor kuracak olanlara referans olsun

Bu arada büyük çekirdekteki kapalı olan 2.4 frekansı açılmış
    ★ Xiaomi Mi5s Plus ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezn0v.dll -- 8 Eylül 2018; 16:13:26 >

• quote:

Hocam ilaç gibi geldi ilaç şarj süresi değişti ısınma gitti sanki 4.4 sen 5.0 geçmiş gibi oldu cihaz, biliyorsunuz o dönem devrim gibi olmuştu. Bu arada o HMP olanın Linaro olanını kurmak gerekiyor Google olanında Wifi çalışmıyor kuracak olanlara referans olsun

Bu arada büyük çekirdekteki kapalı olan 2.4 frekansı açılmış

Alıntıları Göster
    linaro yazmayı unutmuşum,herkese linaro öneriyodum kendimde kullanıyorum o sürümüeğer xiaomi kullanıcıların ürettiği bu çözümleri görüp gelecek güncellemelerde üzerine ekleyip sunarsa cihaz mükemmel olacaktır,sizin adınıza kernelin istediğinizi vermesine sevindim

• quote:

linaro yazmayı unutmuşum,herkese linaro öneriyodum kendimde kullanıyorum o sürümüeğer xiaomi kullanıcıların ürettiği bu çözümleri görüp gelecek güncellemelerde üzerine ekleyip sunarsa cihaz mükemmel olacaktır,sizin adınıza kernelin istediğinizi vermesine sevindim

Alıntıları Göster
    Valla fazla fazla verdi desem yeridir pubg de kasmıyor bu kernelde ısınma ise olması gerektiği gibi

Hocam bu arada güncel Google kamera var mı elinizde eski sürümleri var hep çalışıyor ama ön kamerada portre felan yapmıyor yüz güzelliği felanda çalışmıyor bendekinin onlarda çalışsa kendi kamerasını sileceğim valla.

• quote:

Valla fazla fazla verdi desem yeridir pubg de kasmıyor bu kernelde ısınma ise olması gerektiği gibi

Hocam bu arada güncel Google kamera var mı elinizde eski sürümleri var hep çalışıyor ama ön kamerada portre felan yapmıyor yüz güzelliği felanda çalışmıyor bendekinin onlarda çalışsa kendi kamerasını sileceğim valla.

Alıntıları Göster
    güncel kamera elimde yok pek kamera ile uğraşmadığım içinama internette arayıp bulamayacağınız şey yok,biraz araştırma biraz deneme ile bulursunuz diye umuyorum

• Android Pie 9.0
    XDA Developers
    [ROM][OFFICIAL][natrium][9] LineageOS 16.0
    https://forum.xda-developers.com/mi-5s-plus/development/rom-lineageos-16-0-t3828614

• Merhabalar. Telefonumu yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum. Telefon biraz kasmaya başlayınca fabrika ayarlarına geri döndürdüm. Pil acayip hızlı tükenmeye başladı. Isınmalar başladı. Pil kaynaklı sanırım diye düşünerek n11 den yeni pil sipariş ettim. Gelen pil ilk başlarda çalıştı fakat aynı sorunlar devam etti. Pil çok hızlı tükeniyordu. Yaklaşık bir hafta kullandım. Daha sonra pil şarj olmamaya başladı. Şarj cihazım ve kablom orjinal. Değişik şarj cihazları ve kablolarıyla denedim. Sonuç aynı. Telefon şarj olmadı. Şu hatayı veriyor: telefon sıcaklığı çok düşük. Telefon her an kapanabilir. Allahtan eski pili atmamıştım. Eski pili taktım. Telefon düzeldi. Artık şarj oluyordu. Fakat eski sorunlar devam ediyordu. Şarjın çabuk bitmesi ve ısınma. Şöyle ki akşam %100 şarj ediyorum bırakıyorum sabah şarj %70 e düşüyor. Aliexpres ten en çok satan ve en iyi yorum alan pilden sipariş ettim. Geldi taktım. Fakat yine şarj olmuyor. Aynı hata : telefon sıcaklığı çok düşük. İki ayrı pilin de hatalı olma olasılığı çok düşük. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizlerden yardım bekliyorum. Sorun yazılımsal olabilir mi? Şimdi orijinal pili taktım şarj oluyor ama %100 şarj yarım gün gidiyor. Oyun oynamadığım halde.
    Yazılım bilgileri : miu global 9 6 2 android sürümü : 7.0 nrd 90m
    Güvenlik yama sürümü: 2018/05/01
    Çekirdek sürümü: 3.18.31-perf-g2cdefb0
    Ana bant sürümü: TH20c1.9-0612_1723_9fe7ce8

• Şu kasma olayı bende de mevcut nasıl hızlandırabiliriz? Çabuk şişti bence

• Noldu bu miui 10 bi bize gelmedi heralde?

• quote:

Orijinalden alıntı: pprc

Merhabalar. Telefonumu yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum. Telefon biraz kasmaya başlayınca fabrika ayarlarına geri döndürdüm. Pil acayip hızlı tükenmeye başladı. Isınmalar başladı. Pil kaynaklı sanırım diye düşünerek n11 den yeni pil sipariş ettim. Gelen pil ilk başlarda çalıştı fakat aynı sorunlar devam etti. Pil çok hızlı tükeniyordu. Yaklaşık bir hafta kullandım. Daha sonra pil şarj olmamaya başladı. Şarj cihazım ve kablom orjinal. Değişik şarj cihazları ve kablolarıyla denedim. Sonuç aynı. Telefon şarj olmadı. Şu hatayı veriyor: telefon sıcaklığı çok düşük. Telefon her an kapanabilir. Allahtan eski pili atmamıştım. Eski pili taktım. Telefon düzeldi. Artık şarj oluyordu. Fakat eski sorunlar devam ediyordu. Şarjın çabuk bitmesi ve ısınma. Şöyle ki akşam %100 şarj ediyorum bırakıyorum sabah şarj %70 e düşüyor. Aliexpres ten en çok satan ve en iyi yorum alan pilden sipariş ettim. Geldi taktım. Fakat yine şarj olmuyor. Aynı hata : telefon sıcaklığı çok düşük. İki ayrı pilin de hatalı olma olasılığı çok düşük. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizlerden yardım bekliyorum. Sorun yazılımsal olabilir mi? Şimdi orijinal pili taktım şarj oluyor ama %100 şarj yarım gün gidiyor. Oyun oynamadığım halde.
    Yazılım bilgileri : miu global 9 6 2 android sürümü : 7.0 nrd 90m
    Güvenlik yama sürümü: 2018/05/01
    Çekirdek sürümü: 3.18.31-perf-g2cdefb0
    Ana bant sürümü: TH20c1.9-0612_1723_9fe7ce8
    Tüm bunları yapmadan önce sıfırdan bir yazılım atmayı denemiş miydiniz?

• 
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.