Şimdi Ara

Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
40
Favori
95.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

her ay alt markalarıyla beraber 3-4 cihaz piyasaya sürünce amiral gemileri hariç yeterli kaynak ve mühendis gücünü aktaramıyorlar diye düşünüyorum. Üstüne miui gibi ağır modifiye rom olunca yazılımsal sorunlar kaçınılmaz hale geliyor.

Çevremde benden çok cihaz tavsiyesi isteyen olur .Rom ve root işlerine aşina olmayanlara Xiaomi alt markalarından uzak kalmasını söylerim. Sisteme ağır yük bildiren görsel efektler gereksiz kaynak tüketmesine sebep oluyor.

Mesela yazı fontuna kadar değiştiren ağır modifiye temaların nasıl kaynak tükettiğine şayet olmuşsunuzdur illaki. Halbuki çok daha hafif sistemi yormayan onlarca launcher var ama Xiaomi kullandırmasını yasaklıyor. 3. taraf Launcher güvenlik endişesi yaratırmış. Bunu diyende bazı servisleri aracılığıyla çaktırmadan veri sızdıran kendi uygulamalarında bile reklam göstermekten geri durmayan firma.

Başka bir launcher ile miui kullanıldığında daha seri haline geldiği anlaşılmasın ,ücretli temalar yoksa satmaz diyerekten yaptıkları hinlik.

Bunca yıl Xaiomi kullanacısı olarak söylüyorum bunlar. Ciğerlerini bilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 10 Ağustos 2023; 17:19:16 >

• arkadaşlar mıuı 14 de herhangi bir sıkıntı sorun var mı? çok fazla saçma sapan eleştiriliyor bence.

xiaomi 12 kullanıyorum mıuı 14 den hiçbir şikayetim olmadı şimdiye kadar. Cihaz muazzam hızlı ve akıcı. Sizde durum nedir?

• Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

Her markanın kendine has özellikleri var illaki :) arayüz konusunda çok geri kaldılar ve o kadar çok cihaz çıkarıyorlar ki yazılımları bu cihazlara optimize edecek ekiplerinin olduğunu ben de düşünmüyorum. Cihazı çıkaralım yazılım işini kullanıcı sorun bulursa çözeriz kafasındalar.

Android tarafında Huawei arayüzü Kirin işlemcisi ile çok stabildi, şimdi ne durumdadır bilmiyorum. Samsung One UI ile İos kadar başarılı artık. Sadece cihaz fazlalılığından dolayı uygulamaların Android tarafına optimizasyonu sıkıntı yaratıyor.

Normalde Xiaomi, Redmi vs gözüm görmez ama Poco F5 hem tasarım hem de işlemcisi ile beni cezbediyor. S23+ kullandığımı söylemiştim daha önce ve kamera benim için çok önemli değil. Poco F5 alırsam beni üzecek tek şeyin arayüz olacağından şüphem yok ve root atmak rom yüklemek beni aştığından uzak duruyorum. Sanırım uzaktan forumunu takip etmeye devam edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• draqpit42 kullanıcısına yanıt

Son cümleniz o kadar haklı ki resmen benim düşüncelerimi de tam anlamıyla ifade ediyor. Eskiden herkesin gıpta ettiği Miui arayüzü artık çooooook geçmişte kaldığı gibi rakiplerinin de gerisinde kaldı. Ben para verdiğim üründe reklam görmek istemiyorum açıkçası.

• Biraz daha kolay kullanım için eu rom'a geçmek lazım. Bu işlemi yapmak için de, kilidi kaldırma müracaatı yap, ardından rom yükle vs bir sürü iş...

Bu işlem telefonu garanti dışı bırakıyor. Garanti bozulmasın diye, 2 yıl sonra eu rom'a geçmek gerek.

Eu rom'da kişiler ve arama uygulaması, mi 'nin kendi uygulaması olarak çalışmaktadır.

Yani global yazılımlı telefon satın al, arkasından telefonu toparlamaya çalış. Hamallıktan başka bir şey değil...

Çin yazılımlı telefon alınca, bu defa da Türkçe dil seçeneği yok. Zaten çin yazılımlı telefonların yurtiçi yasal imei kayıtlı satışı da yok bilebildiğim kadarıyla...

Bir de redmi serisinin hangi modelini satın alırsanız alın, kamera ve ses kalitesinden taviz vereceğinizi bilin.

Benim nazarımda kamera pek önemli değil ama ses çok önemli... Redmi serisi telefon alıp da, boğuk ses veren telefonu ne yapayım ?

Redmi dışarıda bırakarak mi serisi telefon alsak, mi serisinin fiyatları, neredeyse, iphone ve samsung'la yarışır hale geldi.

Yurtdışı mi serisi telefon satın alıp, imei çaktırma işlemine girişsek, telefonun arka kapağı açılıyor ve direnç değişimi yapılıyor. Sıfır telefonda direnç değişimi yaptırmak demek, telefonu ampute etmek gibi bir şey.  

Ya abicim aklınız mı yok, 10 yıllık telefonlarımızı kullanmaya devam etsek ne kaybederiz ?

• hocam mecburiyetten alıyoruz prensibim geregi 1 maaşımdan daha fazlasını 1 telefona vermek istemiyorum hatta alabiliyorsam maaşımdan daha az fiyata işimi görecek bir cihaz alabiliyorsam benden iyisi yok poco f5 aldım bir arkadaşım yurt dışından kutusu jelatinli şekildegetirdi kutuyu kendim açtım cihaz garantili olmadığı için rahat biriyim zaten garanti olsa bile 1-2 ay stock rom takılırım donanımsal sorun yoksa garanti falan dinlemem root rom vs yürürüm" eski bir teknik servis çalışanı olarak direnç işini kendim yapacagım bu arada bende içi açılmış telefon sevmiyorum ama artık mecburiyetten katlanıyoruz rahatsız etmiyor artık zaten işlem agır bir işlem degil altı üstü minicik bir smd direnç ve kronik olarak bir zarar da vermiyor havya 'lehim makinası' yardımıyla yapılabiliyor evde mikroskop olmadan dahi yapabiliyorum bu cihazı ampute etmeye benzemiyor sonuç olarak havyayla iş yapıyoruz sıcak hava tabancasına gerek yok cihazın büyük bir bölümü ısıtılmıyor çok çok küçük devede kulak bile sayılmayan bir smd direnç değişimiyle rsa iptal ediliyor ve cihaz bundan 6-7 yıl önceki çift simli telefonlara yazılım attığımız hale geliyor işin kötü tarafını söyleyim 'kendine usta diyen arkadaşlar cihaza kasaplık yapıyor nfc tersine sarj veya başka sorunlara neden olacak hatalar yapıyorlar düzgün yapıldığı taktirde cihazda ip 68 sertifikası da yoksa bence artık içi açılıyor lafı pek üstünde durulacak birşey degil " xiaomi arayüzde biraz sadeleştirmesi yaparsa lite bir sürüm çıkarırsa çok iyi olacak arayüz fazla dolu grafik ve gereksiz program olarak miui 14 le falan bişiyler düzeliyor git gide iyi hale geliyor sistem şişmiyor ben zaten eu rom da olsa stock arayüz kullanmayı sever biri değilim illa saf android benzeri romlar yüklerim bu duruma düşmemizin sebebi alım gücü chip krizi vergi vsvs

• Merhabalar. Bende 3 gün önce Poco F5 aldım. Ama cihaz cok ısınıyor. Whatsapp görüntülü konuşmada 45 dereceleri gördü. İnstagram kullanımında da ısınıyor bariz bir şekilde. Cihaz mı arızalı yoksa herkesin mi böyle acaba. Teşkkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burhancığım,, cihazın içi açıldığında ip68 sertifikasını kaybetmesi bile, cihazı ampute etmeye yeter.

Düşün bi kere... Cihazında ip68 sertifikası var. Ama sırf direnç işlemi yapacağım diye, su korumasındaki en yüksek sertifika düzeyini ortadan kaldırıyorsun. Yani bu denli hassas üretim süreçlerinden geçmiş bir cihazı ampute ediyorsun. Yaptıran yaptırsın. Bana hiç mantıklı gelmiyor.

• |SteeL| kullanıcısına yanıt

O akşam sipariş vermiştim, biraz önce teslim aldım kılıfı. 10 numara çakma rugged armor yapmışlar. Malzeme kalitesi ve kalıbı beklediğimden çok çok iyi. Telefoncularda 50 liraya satılan doğru düzgün telefona oturmayan kalıbın çapak izleri ele gelen sert ucuz plastik kılıflar gibi değil. Spigen diye satsalar inanırım o derece iyi  

• Murat.92 kullanıcısına yanıt
    Hangi kılıfı aldınız, link var mı?

• Murat.92 kullanıcısına yanıt
    Evet bencede çok güzel kılıf fiyatıda uygun

• idemo kullanıcısına yanıt

Link bu hocam ama stok kalmamış belki başka yerden bulabilirsiniz.

Microcase Xiaomi Poco F5 / Redmi Note 12 Turbo Brushed Carbon Fiber Silikon Kılıf - Siyah AL3332 https://www.amazon.com.tr/dp/B0C7CW1NQ9?ref_=cm_sw_r_apan_dp_PJDAXMJ4JT9QQ56EGSCW

• draqpit42 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Arkadaşlar F5 Pro alma arefesindeyim, Instagram ve Snapchat gibi sosyal medya uygulamalarında kameralar nasıl? Kötü ve kasmalı mı video çekiyor? ( iPhone lar gibi stabilite beklemiyorum tabi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzRocK -- 11 Ağustos 2023; 13:16:22 >
  • Arkadaşlar f5 veya f5 pro da wowifi veya volte açılabiliyormu? Operatörler bu telefonları destekliyor mu acaba? Türkiye' de satışı olmayan tefenlarda volte vs. açılamıyor yada başka yollardan açmak gerekiyor. İnşallah bu telefonları destekliyorlardır. Telefona sahip arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim. Alma niyetim var da bu özellik olmazsa alamam.

• Violet Evergarden kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. poco f5 aldım. 4 gündür kullaniyorum. Whatsapp görüntülü konuşmada telefon 45 derecelere kadar geldi. Ve normal kullanirkende bariz bir sekilde isıniyor. Bu normal mi yoksa benim telefonum mu arizali? Servise göndermek açısından soruyorum. Teşekkür ederim

• mosayhan M kullanıcısına yanıt

Yeni telefonlarda sorun olmaz .

eski telefonlarda bile kullanılırken buna kullanamayacağınızı mı düşündünüz .

operatörden servisi açtıktan sonra kullanırsın yazlımda destek var

• gigabit78 kullanıcısına yanıt
    merhabalar. 4 gündür poco f5 kullanıyorum. Whatsapp görüntülü konuşurken telefon 45 dereceleri görüyor. Güncelleme yaparkende ısınıyor. İnsta da gezerkende bariz bir şekilde ısınıyor. Bu normal mi acaba? Servise gönderme açısından soruyorum. Sizde baska ısınma sorunları oldu mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deselator42 -- 12 Ağustos 2023; 0:37:44 >
  • Deselator42 D kullanıcısına yanıt

Havalar sıcak ama dediğiniz gibi ısınmaya denk gelmedim

İsterseniz sıfırlayıp tekrar deneyin

• Arkadaşlar kılıfları nereden aldınız ? (F5)

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.