Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Yardımlaşma ve Paylaşım Grubu (kullanıcı yorumları) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
847
Cevap
41
Favori
87.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonu ben yeni aldım. Hazır daha hiçbir ayar vs yapmamışken neleri yükleyeyim, trwp recovery ve root atma filan?
  • Seyid Battal Gazi S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Cihaz garanti kapsamındaysa sadece mi hesabi edinin öncelikle.

Değilse twrp recovery olabilir. Full yedek alabilirsiniz. Ama full yedeklerde rom değişimlerinde hata almak olasıdır. Kullanıcı verilerini kaybetme riski hep var. Tabi resim sms telefon rehberi gibi önemli içerikleri harici progmlarla sık sık almakta fayda var.

Yedekleri Google mi cloud da yapıyor. Ama bu ikisine %100 güvenmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgundem -- 26 Temmuz 2020; 21:34:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhabalar.12 Temmuzda aldığım Xiaomi redmi note 9 pro cihazını bir çok hatadan dolayı iade ettim.Daha önce note 8 pro nun çok tutulması beni bu modele yönlendirdi.
    Kesinlikle herhangi bir marka da çalışmıyorum ve hiçbirinin fanboy u değilim.
    Ancak telefonun sunduğu özelliklere aldanıp aldığımız cihaz birçok sorunu ile geldi.SAKIN "TEKNOLOJİ ŞANS İŞİ" demeyin çünkü Milli Piyango Çekilişi ile alınmıyor hiçbir cihaz.

Gelelim sorunlarnına ;

1-Telefon görüşmesi yaparken karşı tarafın sesi ya çok az geliyor yada hiç gelmiyor.
    2-Yine görüşme yaparken ekran sensörü devreye girmiyor veya devreden çıkmıyor.Tuşlara basmam gerekiyor.
    2-Parmak izi okuyucu hızı çok kötü,algılanmadı hatası verip kilit açılıyor,aynı parmağı birkaç kez kaydetmek gerekti.
    3-Yüz tanımanın stabil ve hızlı çalıştığını söyleyemem.
    4-Malzeme kalitesini bilerek aldım ilk olarak kötü durmuyor ama samsung'un kasası soyulan pahalı telefonlarını hatırlattı.
    5-Whatsapp'da ön kameranın anlamsızca güvenlik kamerasına dönüşmesi !!!!!

Umarım bu yazdıklarımın hepsi donanım arızası veya yetersizliği değildir de yazılımsal olarak düzeltilebilir.Ama ben böyle bir cihaza 3050 TL verdikten sonra o telefonu kırmadan kullanamazdım.O yüzden iade ettim.Nasıl olsa satılır diye ya malzemenin en kötüsü kullanıldı yada hazır olmayan test edilmeyen bir cihazla karşı karşıyayız.

Bu yüzden ilk alındığında veya daha hiç tecrübe edilmeden hiç bir ürünü,cihazı övmeyelim arkadaşlar malesef tüketici haklarının çokda korunmadığı günümüzde,pahalı cihazları iade etmek veparamızı geri alabilmek için sürünüyoruz.

Satın alması 2 Dk Geri iadesi bir ömür.

• zakiri_1905 Z kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mgundem

Merhaba hayırlı olsun. Ben yıllardır görseldeki programı kullanıyorum. Ayrıca yedek dosyalarını Google drive de yüklüyorum. Öyleki 4 yıllık smslerim (15 bine yakın) yine son 4 yıllık tüm çağrı kayitlarıma ulasabiliyorum.
    Teşekkürler hocam. SMS için bir backup programı kullandım. Kişileri dışa aktar diyerek Google rehbere attım. Clone it programı ile de diğer dosyalarımı aktardım. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi.

• Arkadaşlar telefonda konum kapalı olmasına rağmen yukarıda açık uyarısı veriyor bunun önüne nasıl geçebilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran görüntüsünü en kolay şekilde nasıl alıyorduk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • talsuv61 T kullanıcısına yanıt
    ekranda 3 parmağı aşağı kaydırın.(güç tusu ve ses kısmaya aynı anda basarsanız da olur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 27 Temmuz 2020; 19:46:5 >
  • quote:

Hayırlı olsun. Cihaz garanti kapsamındaysa sadece mi hesabi edinin öncelikle.

Değilse twrp recovery olabilir. Full yedek alabilirsiniz. Ama full yedeklerde rom değişimlerinde hata almak olasıdır. Kullanıcı verilerini kaybetme riski hep var. Tabi resim sms telefon rehberi gibi önemli içerikleri harici progmlarla sık sık almakta fayda var.

Yedekleri Google mi cloud da yapıyor. Ama bu ikisine %100 güvenmiyorum.
    Teşekkürler. Garanti kapsmında değil. Kilit kaldırma için de 5 gün var hala. İmei de atmadım.

SOn sürüme güncelledim. Başka roma gerek var mı şimdiden sizce?
    Şu an başka roma gerek yok. Yeni cihaz. Son 1 aydır indirimlerle satışlar arttı. Yeni yeni rom çeşitliliği görebiliriz. Bence yeni rom arayışlarına Miui 12 güncellemesi sonrasında baslamak lazım diye düşünüyorum.

• quote:

Şu an başka roma gerek yok. Yeni cihaz. Son 1 aydır indirimlerle satışlar arttı. Yeni yeni rom çeşitliliği görebiliriz. Bence yeni rom arayışlarına Miui 12 güncellemesi sonrasında baslamak lazım diye düşünüyorum.
    Teşekkürler cevap için. Ben genelde yavaşlama vs yaşayınca geçiyırum veya batarya zorlaşınca.

140 saat sonra kilit kalkacak. O zamana kadar bekleyeyim diyorum sonra root, trwp, imei ve diğer tleefondan aktarım yapacağım. Mantıklı mı sizce? çünkü aksi durumda veri kaybetmek istemiyorum
    Anladim ama bu cihazın kolayca yavaslayacagina inanmıyorum. Şimdi memnuniyetimizi belirtmeye de cekiniyoruz. Yanlış yönlendirmek istemiyorum. Yeni güncelleme ile sıfır sorunla yola devam ediyorum.

Şu an tek şu olsun diyeceğim şu eksiği var dediğim husus bildirim simgelerinin renkli olmaması. Onun içinde yorganı yakmaya gerek yok.

Başka cihazdan program ve verilerinin twrp den yuklemeniz hususunda başarılar dilerim. Hatasız zor iş vesselam.

• quote:

Orijinalden alıntı: zakiri_1905

Herkese merhabalar.12 Temmuzda aldığım Xiaomi redmi note 9 pro cihazını bir çok hatadan dolayı iade ettim.Daha önce note 8 pro nun çok tutulması beni bu modele yönlendirdi.
    Kesinlikle herhangi bir marka da çalışmıyorum ve hiçbirinin fanboy u değilim.
    Ancak telefonun sunduğu özelliklere aldanıp aldığımız cihaz birçok sorunu ile geldi.SAKIN "TEKNOLOJİ ŞANS İŞİ" demeyin çünkü Milli Piyango Çekilişi ile alınmıyor hiçbir cihaz.

Gelelim sorunlarnına ;

1-Telefon görüşmesi yaparken karşı tarafın sesi ya çok az geliyor yada hiç gelmiyor.
    2-Yine görüşme yaparken ekran sensörü devreye girmiyor veya devreden çıkmıyor.Tuşlara basmam gerekiyor.
    2-Parmak izi okuyucu hızı çok kötü,algılanmadı hatası verip kilit açılıyor,aynı parmağı birkaç kez kaydetmek gerekti.
    3-Yüz tanımanın stabil ve hızlı çalıştığını söyleyemem.
    4-Malzeme kalitesini bilerek aldım ilk olarak kötü durmuyor ama samsung'un kasası soyulan pahalı telefonlarını hatırlattı.
    5-Whatsapp'da ön kameranın anlamsızca güvenlik kamerasına dönüşmesi !!!!!

Umarım bu yazdıklarımın hepsi donanım arızası veya yetersizliği değildir de yazılımsal olarak düzeltilebilir.Ama ben böyle bir cihaza 3050 TL verdikten sonra o telefonu kırmadan kullanamazdım.O yüzden iade ettim.Nasıl olsa satılır diye ya malzemenin en kötüsü kullanıldı yada hazır olmayan test edilmeyen bir cihazla karşı karşıyayız.

Bu yüzden ilk alındığında veya daha hiç tecrübe edilmeden hiç bir ürünü,cihazı övmeyelim arkadaşlar malesef tüketici haklarının çokda korunmadığı günümüzde,pahalı cihazları iade etmek veparamızı geri alabilmek için sürünüyoruz.

Satın alması 2 Dk Geri iadesi bir ömür.
    hakkınızda hayırlısı olsun hocam saydığınız sorunların hiç biri bende yok.

• quote:

Anladim ama bu cihazın kolayca yavaslayacagina inanmıyorum. Şimdi memnuniyetimizi belirtmeye de cekiniyoruz. Yanlış yönlendirmek istemiyorum. Yeni güncelleme ile sıfır sorunla yola devam ediyorum.

Şu an tek şu olsun diyeceğim şu eksiği var dediğim husus bildirim simgelerinin renkli olmaması. Onun içinde yorganı yakmaya gerek yok.

Başka cihazdan program ve verilerinin twrp den yuklemeniz hususunda başarılar dilerim. Hatasız zor iş vesselam.
    hocam benim tek şikayetim rehber kısmı, true phone yükledim fakat yine de rahat edemedim. var mi alternatif apk önerebilecek?
  • mgundem kullanıcısına yanıt
    bildirim simgeleri için eu rom falan kurmak lazım..hele masik rom cikarsa tadindan yenmez,pil dostu romlarin başında gelir..ama henüz doğru dürüst çalışan twrp bile çıkmadı..2 aydır rootsuz kullanıyorum, benim için rekor sayılır, normalde kilit açılır açılmaz dalardim bu işlere..reklam engelleme ve font için root lazim oluyor bana.. hâlbuki hindistan romlarinda font desteği var temalarda,bu pilavcilar niye boyle ayırım yapıyor anlamadım gitti..cihaz kullanıcı sayısı arttıkça custom desteği geç de olsa gelecek diye umuyorum.. inş.cok beklemeyiz..

• Johnny Quid kullanıcısına yanıt
    Evet isimleri falan bulmak zor geliyor. Ama gelen mesaj ve aramaları kolayca spamlamak çok hoşuma gidiyor. Miui 12 romu beklemek lazım. Belki bir güzellik yaparlar.

rehberle ilgili şikayetiniz nedir? benim cok önemli olmadığından pek umursamıyorum ama mutlaka uygun bir apk bulunur bunun için de..mesela SMS benim için önemli, PULSE SMS kullanıyorum,stok olani pek aramadim..google kısıtlaması nedeniyle kendi uygulamalarini koymamis pilavcilar sanırım, hiç hoş olmamış..ya deneyerek ise yarar baska bir apk bulacaksınız ya da az sabredip stabil çalışan custom rom kuracaksınız..eu en iyisidir bu açıdan..

• sub182 S kullanıcısına yanıt
    Mi 9se rootlu twrpli Bl kilidi açık ama sıfır teslim edilince 1 hafta içinde rom işlerine girmiştim. Bozulan mi Max 3 yerine servis göndermişti. Çakallar mi max3 ün IMEI lerini cakmışlar. Uğraşmadım.

Eu rom kullandım uzun süre. Masik romda kullandım 1 ay. Ama benim için çok önemli bir kaç program uyumsuz çıkınca bu cihazı alana kadar eu Miui 12 android 10 rom kullandım. Çocuğum sorunsuz kullanıyor.

Yakında rom çalışmaları artar zannımca. Çünkü indirimler sadece Türkiye'de değil. Satışlarını artırmış gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgundem -- 27 Temmuz 2020; 21:57:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sub182

rehberle ilgili şikayetiniz nedir? benim cok önemli olmadığından pek umursamıyorum ama mutlaka uygun bir apk bulunur bunun için de..mesela SMS benim için önemli, PULSE SMS kullanıyorum,stok olani pek aramadim..google kısıtlaması nedeniyle kendi uygulamalarini koymamis pilavcilar sanırım, hiç hoş olmamış..ya deneyerek ise yarar baska bir apk bulacaksınız ya da az sabredip stabil çalışan custom rom kuracaksınız..eu en iyisidir bu açıdan..
    google rehber hiç kullanışlı gelmiyor bana hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnny Quid -- 27 Temmuz 2020; 21:56:22 >
    arkadaşlarıma bir danışayım,denk gelirse burada tavsiye ederim ise yarar bir uygulama..arsivim iyidir aslinda ama telefon ve rehber ile ilgili uygulamalar pek ilgimi çekmediği için üstüne düşmedim şimdiye kadar..

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.