Şimdi Ara

Xiaomi Türkiye [ MIUI 8 Yayınlandı! ] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.711
Cevap
141
Favori
403.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyumu verdim kaliteli ve ucuz telefonları bekliyoruz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefona ihtiyacım vardı, gelsin alırız
    2-3 ay bekleyebilirim en az zaten
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    https://www.facebook.com/xiaomiTurkiye açıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanaliserdar

https://www.facebook.com/xiaomiTurkiye açıldı.

Amaç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Distribütörlük konusunda MAYKO'nun yazdığını görünce hatırladım, Zopo'yu getiren Dgtech'ti Xiaomi'ye yaklaşan. Şöyle anlatılmıştı:

"Dgtech firmasının aslında ilk amacı Xiaomi'nin ürünlerini getirtmekti ve Xiaomi konusu üzerinden bu Xiaomi ürünlerinin getirilse satılıp satılamayacağını kısacası elde kalıp kalmayacağını sordular, bende yapabilirlerse asla elde kalmayacağını vs söyledim ve firma bunun üzerine Xiaomi ile iletişim kurmuş ancak Xiaomi buna yaklaşmamış"

Şu anda ülkemizdeki distribütörlük sistemi Xiaomi'nin sistemine uymuyor.

Benim tahminim Zopo Türkiye'nin şu anda yaptığı sisteme benzeyecek. Sınırlı sayıda ürün için kendi internet siteleri üzerinden ön sipariş toplayacaklar. Bunu da kendi siteleri üzerinden yapacaklar.

Singapur için:

http://www.mi.com/sg/redmi/

Taiwan için:

http://www.mi.com/tw/hongmi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 24 Nisan 2014; 23:10:32 >

• @adanaliserdar, ben zaten sayfa açmıştım. Neden başka bir sayfa ihtiyacı hissettiniz kendinizde? Üstelik deli gibi de link atıyorsunuz. Ayıptır. Burda emek veriyoruz siz emeği çalmaya kalkıyorsunuz. İşte bu yüzden bir b.k sahibi olmayoruz. Bir bakın Tayvan, Rusya sayfalarına. Herkes tek bir sayfada toplanmış neden tekrar sayfa açarsınız ki...

Arkadaşlar rica ediyorum sadece bu sayfayı beğenin. Başka hiçbir sayfayı beğenmeyin. Adamlara hem bu konuyu hem de bu sayfanın linkini verdim maille. Eğer çok bekleyen olduğunu görürlerse 1 ay bile önceden satışlar başlar. Rica ediyorum başka sayfalara prim vermeyin.

FACEBOOK SAYFAMIZ:https://www.facebook.com/pages/Xiaomi-T%C3%BCrkiye/1393502047598703?notif_t=page_new_likes

• quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

Distribütörlük konusunda MAYKO'nun yazdığını görünce hatırladım, Zopo'yu getiren Dgtech'ti Xiaomi'ye yaklaşan. Şöyle anlatılmıştı:

"Dgtech firmasının aslında ilk amacı Xiaomi'nin ürünlerini getirtmekti ve Xiaomi konusu üzerinden bu Xiaomi ürünlerinin getirilse satılıp satılamayacağını kısacası elde kalıp kalmayacağını sordular, bende yapabilirlerse asla elde kalmayacağını vs söyledim ve firma bunun üzerine Xiaomi ile iletişim kurmuş ancak Xiaomi buna yaklaşmamış"

Şu anda ülkemizdeki distribütörlük sistemi Xiaomi'nin sistemine uymuyor.

Benim tahminim Zopo Türkiye'nin şu anda yaptığı sisteme benzeyecek. Sınırlı sayıda ürün için kendi internet siteleri üzerinden ön sipariş toplayacaklar. Bunu da kendi siteleri üzerinden yapacaklar.

Singapur için:

http://www.mi.com/sg/redmi/

Taiwan için:

http://www.mi.com/tw/hongmi/

Belki de zaten Türkiye'ye geleceklerini o zaman belli etmişlerdi ama biz anlamadık. Kendileri getirirlerse telefonu çok iyi olur. Umarım HTC gibi 600 dolarlık telefonu vergileri bahane ederek 2500 liraya satmazlar.

• xxSpecter kullanıcısına yanıt
    2500 gibi bir rakama satılacak olursa telefonlar, kendi ayaklarına kurşun sıkmış olurlar. Kimse telefonun yüzüne bile bakmaz, fanboylar dahil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yen@l

2500 gibi bir rakama satılacak olursa telefonlar, kendi ayaklarına kurşun sıkmış olurlar. Kimse telefonun yüzüne bile bakmaz, fanboylar dahil.

Tahminim Mi3 900-1200 arasında girer piyasaya. (16 GB)
  • thunderstruck7 kullanıcısına yanıt
    Xiaomi'nin telefonları hakkında Türkçe bilgi vermek. Bilmeyen ve merak edenler için.
    Bana göre en fazla;
    16 GB : 1000 TL.
    64 GB : 1200 TL. olmalı. Bu rakamlardan girerlerse piyasaya, bence yer yerinden oynar.
    Birincisi ben senden önce açmışım sayfayı, dolayısıyla

"Burda emek veriyoruz siz emeği çalmaya kalkıyorsunuz."

cümleyi aynen iade ederim. Ayrıca hangi emekten bahsediyorsun yahu. Altı üstü bir tane resim koymuş. Adamlar o halini görse gelecekleri varsa da gelmez.

Ayrıca arkadaşlar Türkiye'de doğru düzgün bir Xiaomi platformunun olmadığı cevabını vermişler zaten. Neyin hesabını yapılyorsun.

Bir benim alan adıma bak, bir de seninkine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAYKO

quote:

Orijinalden alıntı: xxSpecter

quote:

Orijinalden alıntı: acer_sahibi77

Hocam piyasaya direk Xiaomi diye girerler herhalde. Distribütörlüğü kime verecekler acaba. Bu işleri bilen bayağı bir firma talip olur.

İnşallah tüketicilerin hayrına olacak bir firma olur ya da daha da güzeli gelip kendileri bir firma kursunlar.

Büyük ihtimal kendileri getirecek gibi duruyor. Kendileri getirirse vay Samsung'un HTC'nin haline..

kendileri girecekler bazı arkadaşlar zamanında disbiritörlük almak için yoğun çaba sarfetmişti ama firma pazara kendi adıyla kendisinin gireceğini söylemişti sonunda geliyorlar. farkıdnaysanız açıklanan ülkelerin hepsi yeni gelişen yada teknoloji konusunda aç ülkeler. bu ülkelerde iphone satışları önceki yıla göre yüzde ellilerin üzerinde arttı. Bakalım iphone katili olabilecek mi D:

Valla servis konusunda TELPA ile anlaşmasınlar da gerisi önemli değil. Yoksa cihazları alırken garantisiz gözüyle bakmam gerekecek ve onca parayı sokağa atarken 2 kere düşüneceğim.

• quote:

cümleyi aynen iade ederim. Ayrıca hangi emekten bahsediyorsun yahu. Altı üstü bir tane resim koymuş. Adamlar o halini görse gelecekleri varsa da gelmez.

Ayrıca arkadaşlar Türkiye'de doğru düzgün bir Xiaomi platformunun olmadığı cevabını vermişler zaten. Neyin hesabını yapılyorsun.

Alan adını aldığınıza göre sizi CEO yaparlar artık. Sizin iki tane resim eklemiş demeniz Ender Yıldız'ın ''İki tane kutucuk'' demesi gibi birşey.

Xiaomi'nin Türkiye'ye geleceğini açıklamasından bu yana neler yaptığımı konuyu takip eden arkadaşlar biliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rigsby

quote:

Orijinalden alıntı: inexo

aslında bunda apple in da payı var türkiye kimsenin aklına gelmezken apple ülkemize gelince bir şekilde tanınmış olduk

Ne alakasi var bunun apple ile o mantikla dusunursek ilk nokia ve samsung getirdi turkiyeye telefonlari ilk onlar ornek oldu daha sonra apple htc gibi firmalar gelmrye basladi

Ne Samsung'u? O kısa pantolonla gezerken, millet Siemens, Motorola, Ericsson'larla konuşuyordu. O daha dünkü çocuk.

Elbetteki dünkü çocuğun bugün bu durumda olmasını da yabana atmayacağız. Orası ayrı bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxSpecter

quote:

Alan adını aldığınıza göre sizi CEO yaparlar artık. Sizin iki tane resim eklemiş demeniz Ender Yıldız'ın ''İki tane kutucuk'' demesi gibi birşey.

Xiaomi'nin Türkiye'ye geleceğini açıklamasından bu yana neler yaptığımı konuyu takip eden arkadaşlar biliyor.

Alaycı üslubunuz hiç hoş değil. ayrıca eğer burada bir emekten bahsediyorsak serdar arkadaşımız çok daha fazla emek harcamış. Siz daha imza için photoshop bilen birisini aramaya devam ederken, sayfayi birsürü bilgi ile doldurmuş. yani en azından ortada bir çaba var. Biz ise burada sadece geyik muhabbeti yapıyoruz.

Bir başka husus, eğer önce açmak önemliyse, 2013'te açılmışhttps://m.facebook.com/miuiturkey sayfası varken, kimse önce ben açtım demesin. Bu konuda ikiniz de haksızsınız.

MIUI Turkey bloğu da çok atıl kalmış. Bişey yapılacak ise, o bloğun yeniden ayağa kaldırılıp, diğer ülkelerin fan siteleri gibi olmasına çalışılması gerekir. Ha amaç "ben, benim, ben yaptım" v.s. ise orası ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 25 Nisan 2014; 0:28:01 >

• Açık söylemek gerekirse ben hiç beklemiyordum Xiaomi'nin gelmesini. Önce güneydoğu Asya, Hindistan, Rusya olur diye düşünüyordum. Bunlara geldi, ama bize de geldi.

HTC konusunda şöyle bir durum var. Avrupa fiyatları Amerika fiyatlarından daha pahalı. Almanya, Fransa gibi ülkelerde 16GB modeli 679 euro ile piyasaya giriş yaptı. Şu anda biraz düşmüş.

Şöyle bir hesap yapsak... Almanya'daki KDV oranı %19. 679 euroluk fiyattan bunu düşünce 570 euro yapıyor. Bunu Türkiye için baz alalım.

%25 ÖTV oranı var. Bunu hesaplayınca 713 euro yapıyor.

%18 KDV var. Verginin vergisi alınıyor deniyor. Onu koyunca 842 euro yapıyor. 2.95TL kurdan 2482TL yapıyor. Bizim ÖTV farkı kadar bir fiyat farkı var.

Xiaomi'ye gelince...

Adamlar Türkiye'de atıyorum 30.000 tane Redmi Note, 10.000 tane Mi3s için önce rezervasyon açacaklar. Bunun için bir ücret ödenmeyecek. Diyecek ki mesela, Türkiye'de 1 milyon kişi Xiaomi için rezervasyon yaptı. Sonra bir ön sipariş tarihi ilan edilecek. Diyelim ki 30 Temmuz... 30 Temmuz'da ön siparişi açacak. Daha önce rezervasyon yaptıranlar önsipariş verebilecek. Birkaç saat içerisinde bu rakamlara ulaşılıp ön siparişi kapatacaklar. Ondan sonra onlar üretilip Türkiye'ye gönderilecek ve Türkiye'deki merkez depolarından ön sipariş verenlere kargo edilecek.

Orada siz veya ben bireysel olarak önsipariş verip düşük fiyatlardan alabileceğiz. Aynı zamanda mesela dükkan sahipleri de bu telefonları bu düşük fiyatlardan alıp üstüne kar ekleyerek dükkanlarında satabilecek. İnternetten alamayanlar, yakalayamayanlar piyasadan daha pahalıya almak durumunda kalacak.

Daha sonra bir parti daha böyle satacak. Sonra bir parti daha.

Adam bir nevi "fabrikadan halka" satış yapıyor

Gidip bir dükkandan almak istersen piyasa fiyatı olacak, ama olanağı olan, becerebilen, yakalayabilen internetten kapacak.

Mi3'ü ele alalım. 16GB olanın Çin fiyatı 1999 yuan aşağı yukarı 320$. 64GB olanın fiyatı 2499 yuan aşağı yukarı 400$. Çin'deki vergi oranı da %17. İhraç ederken bu vergi olmayacağı için onu düşmek lazım. 16GB için 274$, 64GB için 342$.

Bizdeki %25 ÖTV'yi ekleyince 16GB modeli 341$, 64GB modeli 428$ yapıyor.

Üstüne %18 KDV'yi ekleyince 16GB modeli 402$, 64GB modeli 505$ yapıyor.

Bugünkü kurla 16GB modeli 860TL, 64GB modeli 1080TL yapar.

Çok düşük gözüküyor değil mi? Şöyle düşünelim Çin fiyatı 2699 yuan olan Gionee E7 16GB modeline burada General Mobile tarafından 999TL etiket kondu. Arada General Mobile var kendi payını alıyor. Perakendeci var kendi karını alıyor. Xiaomi aracıları ortadan kaldırarak internetten direk satış yapıyor zaten.

General Mobile'dan daha iyi fiyatları Xiaomi veremez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 25 Nisan 2014; 1:59:59 >

• Hocam copy paste yapmak ne zamandır emek oldu? Aslında konu emek değil, ne zaman açıldığı da değil. Ben sayfaya insanları çekmeye çalışırken bu ayıptır. Forumda bir üye eşine bile beğendirmiş benim sayfayı. Ben demiyorum ki ''ya önce ben açtım o sayfayı sil'' veya ''bak konu benim benim sayfamda paylaşma''. Eğer o arkadaş bana deseydi ki böyle böyle ben onu benim sayfama admin yapardım ordan devam ederdi paylaşımlara.

Burada benim kimseyi aşağılama gibi amacım hiç olmadı ve haddime bile değil. Herkes aklı esince bir sayfa açıp copy paste yapıp ürün özellikleri paylaşırsa işimiz var.

Ayrıca resmi bir fan sayfamız olmadığını bende beyan ettim. Orayı resmi sayfa olarak göstermedim zaten. İnsanlar Xiaomi'nin geleceğini duyunca ne kadar bekleyenin olduğunu göstermek için hem bu konu hem de sayfayı mail attım. Konuyu ve ilk sayfayı zaten sürekli güncelliyorum, 4. sayfada ürün karşılaştırmalarının linkini de atmıştım. Tek bir çerçeve tarafından bakmayalım olaylara.

• Tegra gelirse kullanışlı olmaz, gelirsede snapdragon gelsin:D
  • Şöyle yazılar yüzüne heyecandan ders çalışamıyorum. Yarın konuya girmemek en iyisi.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.