Şimdi Ara

Xiaomi Türkiye [ MIUI 8 Yayınlandı! ] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.711
Cevap
141
Favori
403.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar herhalde internette bi' ankette türk ya da türkiye var o kazanır kuralını bilmiyorlar

gelsin gelsin güzel cihazları var.
  • Takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanaliserdar

Xiaomi'nin telefonları hakkında Türkçe bilgi vermek. Bilmeyen ve merak edenler için.

Burada bir konu açılmış ilk mesaj da bir sayfa belirtilmiş zaten. Bu konu ve açılan sayfanın linki de xiaomi ye iletilmiş. Daha ne diye insanları kendi sayfana yönlendirip adamların ilgileneceği sayfadan alıkoyuyorsun? He buradaki konuyu sen açsaydın milleti sen organize etseydin adamlara kendi sayfanın linkini verseydin eyvallah. Ama şu an yaptığın mantıksız ve zaman kaybı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildigim bir markadir cihazlari guzeldir. gelsede alsak

• quote:

Orijinalden alıntı: xxSpecter

quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

...

Belki de zaten Türkiye'ye geleceklerini o zaman belli etmişlerdi ama biz anlamadık. Kendileri getirirlerse telefonu çok iyi olur. Umarım HTC gibi 600 dolarlık telefonu vergileri bahane ederek 2500 liraya satmazlar.

Kapı gibi duran %18 KDV, %28 ÖTV ve 120 TL IMEI kayıt parasını yok hükmünde addederek, nasıl bahane edebilirsiniz?

Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığından satış izni alabilmek için Türkiye çapında servis açmak veya mevcut servis firmalarından biri ile anlaşmak, bunun bedelini de her telefona eklemek gerekiyor.

Kimsenin birşeyi bahane ettiği yok, koca firmalar çoluk çocuk istiyor diye karşılığını almayacakları milyon dolar'lık yatırım yapamazlar. Heyecanlanmayın, firmanın Türkiye konusunda pazar araştırması yapmasını ve satış stratejisi oluşturmasını bekleyin.

Gionee Elife E7 temelli GMD'yi gördükten sonra profesyonel firmaların Türkiye pazarına girmeye çekinceli bakacağını unutmayınç

• quote:

Hocam copy paste yapmak ne zamandır emek oldu? Aslında konu emek değil, ne zaman açıldığı da değil. Ben sayfaya insanları çekmeye çalışırken bu ayıptır. Forumda bir üye eşine bile beğendirmiş benim sayfayı. Ben demiyorum ki ''ya önce ben açtım o sayfayı sil'' veya ''bak konu benim benim sayfamda paylaşma''. Eğer o arkadaş bana deseydi ki böyle böyle ben onu benim sayfama admin yapardım ordan devam ederdi paylaşımlara.

Burada benim kimseyi aşağılama gibi amacım hiç olmadı ve haddime bile değil. Herkes aklı esince bir sayfa açıp copy paste yapıp ürün özellikleri paylaşırsa işimiz var.

Ayrıca resmi bir fan sayfamız olmadığını bende beyan ettim. Orayı resmi sayfa olarak göstermedim zaten. İnsanlar Xiaomi'nin geleceğini duyunca ne kadar bekleyenin olduğunu göstermek için hem bu konu hem de sayfayı mail attım. Konuyu ve ilk sayfayı zaten sürekli güncelliyorum, 4. sayfada ürün karşılaştırmalarının linkini de atmıştım. Tek bir çerçeve tarafından bakmayalım olaylara.

Serdar arkadaşın doğru olduğunu, haklı olduğunu savunmadım. Ben orada sadece alaycı üslubunuzu eleştirdim. Ikinizin de haksız taraflarınızı eleştirdim.
    Copy paste yapmak ta bir emek ister. Copy paste yapılacak şeyleri arayıp bulmak, onları bir araya toplamak ta bir emektir. Kaldıki bu durumda önce kendimizin sayfamızda ne yaptığımıza bakmamız lazım.
    Siz şu an ne paylaşmayı düşünüyorsunuz? İlk etapta yapılacak şeyler elbet copy paste türünden olacak. Yapılan incelemeler paylaşılacak, haberler paylaşılacak, ürünler ve firma hakkında oradan buradan elimize ne geçerse onlar paylaşılacak v.s. Ellerimize imkan geçtikçe kendi paylaşımlarımız, kendi makalelerimiz, incelemelerimiz paylaşılmayacak mı? Rom nasıl yüklenir, cihazlarla ilgili sorunların çözümleri, ipuçları, püf noktaları, faydalı rehberler v.b. paylaşımlar arkasından gelmeyecek mi? Daha ürünler ortada yokken bunları yapmak mümkün mü?
    Serdar arkadaşın yaptığını da elbette tasvip etmiyorum. Ayrı bir konu açıp, orda kendi sayfasının tanıtımını yapması gerekir di. Burada yapması doğru değil.
    Esasen ikinizin de (burda bişeyler yapmaya çalışan sadece ikinizi gördüğüm için ikinizi yazdım) MIUI Turkey ile irtibata geçip, orada paylaşımlarınızı yapmanız, Türkiye'yi kendine yakışır şekilde dünyada temsil etmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Onlarla irtibata geçerek sonuç alamadığınız için böyle yaptınız ise de onu bilmiyoruz.

Eğer güzel birşeyler yapmak istiyorsak, herşeyi bir kenara bırakıp, daha önceki yaşananları duyduğumuz heyecana verip, aklı selim bir şekilde özel mesajla, bu konu üzerinden, telefonla yada bir araya gelerek şu andan itibaren neler yapılabilir, nasıl bir yol izlenir v.s. diye iş bölümü yapmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 25 Nisan 2014; 8:19:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: barisg

quote:

quote:

...

Belki de zaten Türkiye'ye geleceklerini o zaman belli etmişlerdi ama biz anlamadık. Kendileri getirirlerse telefonu çok iyi olur. Umarım HTC gibi 600 dolarlık telefonu vergileri bahane ederek 2500 liraya satmazlar.

Kapı gibi duran %18 KDV, %28 ÖTV ve 120 TL IMEI kayıt parasını yok hükmünde addederek, nasıl bahane edebilirsiniz?

Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığından satış izni alabilmek için Türkiye çapında servis açmak veya mevcut servis firmalarından biri ile anlaşmak, bunun bedelini de her telefona eklemek gerekiyor.

Kimsenin birşeyi bahane ettiği yok, koca firmalar çoluk çocuk istiyor diye karşılığını almayacakları milyon dolar'lık yatırım yapamazlar. Heyecanlanmayın, firmanın Türkiye konusunda pazar araştırması yapmasını ve satış stratejisi oluşturmasını bekleyin.

Gionee Elife E7 temelli GMD'yi gördükten sonra profesyonel firmaların Türkiye pazarına girmeye çekinceli bakacağını unutmayınç

120 TL kayıt parası derken?
    Siz telefonların yurtdışından bireysel olarak getirilip pasaporta mı kaydedileceğini sanıyorsunuz? O zaman vay çift IMEI'ye sahip cihazların haline.
    Yok böyle birşey. Sadece ÖTV ve KDV var. Diğer prosedürler zaten standart prosedürler. Hangi firmanın servisi yada bir servis anlaşması yok ki?

Çoluk çocuk konusu ise apayrı bir konu. Sizi bilmiyorum ama ben 47 yaşındayım. Muhatap olduğumuz yer bu konu olduğu için de bu konudaki kişileri çoluk-çocuk şeklinde nitelemeniz hiç hoş değil. Asıl böyle bir saygısızlığı kastetmek istediğiniz çoluk-çocuklar yapar.

Ayrıca anlamadığınız bir nokta da şu. Xiaomi zaten pazar araştırmasını yapmış, yatırım yapacağı ülkeleri belirlemiş. Olay sadece zamana kalmış. Beklenen bu.
    GMD ile profesyonel firmaların Türkiye'ye bakış açısındaki alakayı da kuramadım. Biraz daha açarsanız neyi unutmayacağımızı daha net biliriz.

• Çinlilerin zaten Türkiye'ye girmesi lazımdı. Şimdi gireceği söylenen bir çok telefon üreticisi var. Eğer hepsi girerse rekabet artar fiyat düşer. İlk başlarda Samsung Apple gibi üreticileri etkilemez. Ama herkes çevresindeki telefon alıcaklara tavsiye ederse etkiler. Hem fanboy ların yararına olur hem bizim çünkü az da olsa fiyat düşer.

• o Altın sarısı Mİ3S'ten 1 tane istiyorum ya
  • quote:

quote:

quote:

...

http://forum.donanimhaber.com/m_90439660/f_//tm.htm#90439660

örnek hesaplamam var buradan fikir edinebilirsin senin hesabındaki %28 ötv için sınır 120 liradır hocam 1000 liralık telefonun ötv si 280 lira olmuyor imei kayıt parasınıda hiç duymadım

• adamlar bu konuya bakmı noluyokı neden yazmoyalar demiş

• İmzalar Geldi. Tamamlanması için MAYKO ve expo-9009 arkadaşa teşekkür ederim.

Xiaomi Türkiye [ MIUI 8 Yayınlandı! ]

Xiaomi Türkiye

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_90933579/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/29/02/cb/2902cbaafe06c6e7d3d676bb5a380799.png[/image][/link] 

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_90933579/tm.htm][color=#CC3300][b]Xiaomi [color=gray]Türkiye[/b][/color][/link][/center]

Xiaomi Türkiye

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_90933579/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/f3/81/9a/f3819a916152cbac62b0bbc1003e9ebc.jpg[/image][/link] 

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_90933579/tm.htm][color=#CC3300][b]Xiaomi [color=gray]Türkiye[/b][/color][/link][/center]

Xiaomi Türkiye

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_90933579/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/11/96/98/119698df3c83429a6422c6dbc2be45d5.jpg[/image][/link] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxSpecter -- 25 Nisan 2014; 15:35:09 >

• Mİ3'ün 2gb ram olmasına rağmen donanım haber videosunu izleyin, erdi 1241241 tane foto çekiyor aynı ios gibi:D
  • Mi2s ve Mi3 süper telefonlar elimde Nexus4 var suanda bile Mi3 ariyorum hani bulursam direk almayi planliyorum olaganustu bir cihaz ;)
  • Gelmesini en cok istedigim markaydi.

• quote:

120TL IMEI bedeli diye bir şey yok. 120TL minimum ÖTV bedeli.

480TL'ye kadar telefonlardan 120TL minimum ÖTV bedeli alınır.

20TL'lik basit bir cep telefonu ithal ettiniz ÖTV'si 120TL'dir.

150TL'lik giriş seviyesi bir akıllı telefon ettiniz ÖTV'si 120TL'dir.

480TL'lik orta seviye bir akıllı telefon ithal ettiniz ÖTV'si 120TL'dir.

600TL'lik bir akıllı telefon ithal ettiniz ÖTV'si 150TL olur.

1000TL'lik bir akıllı telefon ithal ettiniz ÖTV'si 250TL olur.

Yanlış biliyorsunuz. IMEI kayıt kuruşla ölçülüyor. Bireysel olarak yurtdışından telefon getirenlerin durumu ayrı. Bireysel getirilen telefonlara kısıtlama getirmek için 125TL IMEI kayıt bedeli var. Normal ithalatta öyle bir şey yok.

• Bilmeyenler sallıyor. İmei kaydı için ithalatçı firmalar imei başı 50 kuruş veriyor bildiğim kadarıyla. Bu telefonlarda çift sim kartlı olduğundan 1 lira imei kayıt vergileri var.

• telefon almaktan vazgeçtim xiaomi yi beklicem en fazla yazın sonuna kadar bekleriz yılın 2. yarısında mi3s tanıtımı yapıldıktan sonra gelir
  • Ciktigı an g2 yi satıp alıcam kısmetse :) tabi g3 de görmek lazım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabırsızlıkla bekliyoruz

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.