Şimdi Ara

Xigmatek 650w PSU vs Rx570 ekran kartı yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Xigmatek nrp-mc651 650w 80+ silver PSU ım var
    Yeni ekran kartı aldım, Sapphire Pulse RX570 4gb 12266-04
    Eski GPU 6 pin power isteyen HD7770 idi, bu yeni kart 8 pin power istiyor. PSU nun kabloları Tak-Çıkar model olduğu için kullanmadığım extra kablolar kutusunda.
    GPU için 6+2 pin olan PSU dan direkt çıkan kabloyla bağladım fakat ekrana görüntü alamadım. Acaba power yetmeme gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?
    Takılabilen kablolar arasında PCI-E olarak 2 tane daha 6 pin kablom ayrıca 1 adet 8 pin 12V kablom mevcut.
    8 pin i denedim ama ekran kartına uymadı nedense

Arkadaşa sordum, 6 pin i 8 pine çoklayıcı alırsam işim çözülür dedi. Başka önerebileceğiniz bir yol var mı ?
    Not : dönüştürücü ile DVI girişini kullanıyorum, monitörüm Analog VGA. (Dönüştürücü yü yeni aldım ordan henüz şüphelenmiyorum)

Sistem çok güç harcamıyor bildiğim kadarıyla, kalan bileşenler ;

Asus P5NT WS Anakart
    Core2 QuadCore Q6600 3.0 ghz O.C
    2x SSD 2x 7200 rpm HDD 1x DVD Rom
    4x2gb RAM

Not 2 : Darboğazdan haberim var, param olunca Ryzen e geçeceğim komple...

Teşekkürler

• 8 pin olan işlemci için olduğundan ekran kartlarına girmez zaten, uçları farklıdır. O Psu nun ekran kartınıza çok rahat yeter ancak belki psu nun 6+2 sinde sıkıntı veya toz kir vb olabilir. Siz diğer 6+2 leri de bir deneyin bence.
  • 6+2 olarak sadece PSU dan çıkan var, 2 tane ek modüler kablo düz 6 pin sadece, zaten PSU üzerinde de PCI-E yazıyor, ama dediğim gibi o kabloların girişi de 6 pin, çıkışı da 6 pin.
    Benim şüphelendiğim, Anakart ve işlemci PSU dan direkt çıkan kabloya bağlı, belki başka girişten sadece ekran kartını desteklemek gerekiyor olabilir belki?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 28 Mayıs 2019; 23:52:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

.
    Merhaba Hocam,

Cevabınız için öncelikle teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi 12V x4 olarak 4 kanaldan dağıtıyor toplam 650watt ı, normalde zaten PSU da 2 tane kırmızı olarak gösterilen PCI-E çıkışı var, muhtemelen SLI için konulmuş ama dediğim gibi 6 pin girişe sahip, o kırmızı çıkışlar 6 pin de olsa amperi 18 den yüksek olduğunu düşünüyorum.

2. Durum, PSU komple modüler değil, yani direkt içine bağlı temel kabloları var, 24 pin anakarta takılan, 4 pin işlemciye, 5 pin sata ve normal power çıkışları ayrıca sadece 1 adet 6+2 pin üzerinde PCI-E yazan eski kartımda kullandığım power kablosu. Ya üstteki arkadaşın dediği gibi uzun süre kullanılmayınca son 2 pin tozlandı birşey oldu, ya da, o PCI-E kablosu da, işlemci yada anakartı besleyen aynı akımı çektiği için PSU kastı.

Yani power yetmiyor sıkıntısı dediğim şundan ötürü, eski kartla Güç tuşuna bastığımda, sistem açılıp fanlar dönüp, 1-2 saniye sonra DIT sesi ile sistem açılıp monitöre görüntü geliyordu.

Bu kartta sistemin kararlı açılması yaklaşık 10-15 saniye sürüyor olup, işlemci fanı max a ayarlı olmasına rağmen, yükselip düşüp, sanki gücü toplayıp, bir süre bekledikten sonra stabil oluyor, sonunda DIT deyip açılışa geçiyor. Windows açılma sesini duyuyorum, ama görüntü yok hiç bir şekilde.

• Sorunu video da daha iyi anlatabilmişimdir umarım

• Kartın üzerindeki DVI-D portundan, Analoğ görüntü sinyali alabilmek için Aktif dönüştürücü kullanman gerekiyor. dönüştürücü hakkında bilgi vermemişsin. sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    650w 80+ psu önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: unconc3rn3d

Kartın üzerindeki DVI-D portundan, Analoğ görüntü sinyali alabilmek için Aktif dönüştürücü kullanman gerekiyor. dönüştürücü hakkında bilgi vermemişsin. sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.
    Dönüştürücü aldım zaten, en son ondan şüpheleniyorum şu anlık, sistem kasmadan düz açılsaydı, o zaman dönüştürücü sorunu derdim ama, zaten nornalde yaklaşık 10 saniyede açılan sistem, 30- 40 saniye de açılıyor, görüntü gelmiyor (windows sesinden tahminim o yönde)

Edit :

Şuna benzer bir dönüştürücü kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kobarsterm -- 27 Ocak 2019; 10:24:52 >

• Kobarsterm kullanıcısına yanıt
    (aktif ve pasif ) iki çeşit dönüştürücü mevcut pasif olandan aldıysan görüntü bu yüzden gelmiyordur. marka modeli varmı? veya linki.
    Geç açılmasına birşey diyemem arıza v.s olmadığı sürece Psu yetmemesi gibi bir durum ancak bilgisayar yük altına girdiğinde olur.
    Pasif dönüştürücüden dolayı görüntü gelmiyor.

Çevirici olarak şunu kullanabilirsin.
    www.hepsiburada.com
    Dark Display Port to Analog VGA Aktif Dönüştürücü Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/dark-display-port-to-analog-vga-aktif-donusturucu-dk-hd-adpxvga-pm-bs130177

• quote:

Orijinalden alıntı: unconc3rn3d

Pasif dönüştürücüden dolayı görüntü gelmiyor.

Çevirici olarak şunu kullanabilirsin.
    www.hepsiburada.com
    Dark Display Port to Analog VGA Aktif Dönüştürücü Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/dark-display-port-to-analog-vga-aktif-donusturucu-dk-hd-adpxvga-pm-bs130177
    Cevap için teşekkürler, bunu biliyorum VGA to HDMI çevirici. Bana ses iletmesine gerek yok, o yüzden VGA to DVI çevirici aldım, pasif dediğiniz sanırım, önceki kartımı da DVI üzerinden kullanıyordum sorun olmuyordu. Öncelikli olarak power konusundan emin olayım, olmadı HDMI ile TV ye bağlar öyle denerim dediğiniz gibi.

• Update : PSU 4 kanaldan 12V 18amper olarak veriyormuş, yani bağladığım kanaldan ekran kartına 18 amper güç gittiği için yetersiz kalıyor (kart 30 amper istiyormuş)

Sorum şu ki, 2 tane 6 pin çıkışı olan 12V 18 Amper ve 12V 18 Amper çıkışları 12 pin kabloyla birleştirip, 8 pin çıkış verecek bir çevirici var mı ? 24V 36 amper elde etmiş olunacak olup, bu şekilde kart beslenir mi, yoksa kart yanar mı ?

Şu durumda bana 12V tek kanaldan 50 amper üzeri çıkış veren yeni PSU yolları görünüyor gibi... :/
    Hocam bu sorunu size daha oncede soylemistim, cok kanalli psularda 18A kanal basina demek, zayif bir psu demek... Zamaninda cok tartisildi bu, cok kanallilar daha guvenli vs, tek kanallilar moda ve satis stratejisi dendi ama bunun oyle olmadigini simdilerde daha net gorebiliyoruz. kanal basina 25-30A alti bu tip ekrankartlariyla sorun cikarir, önerilmez. Sizin düsündügünüz sekilde de yine yapilmaz, bu psu zayif diyip gecerek, yeni bir ürün icin bütce belirlemek en sagliklisi... Aktif dönüstürücüyü de temin ederseniz baska bir sorun kalmayacagini düsünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kobarsterm

Cevap için teşekkürler, bunu biliyorum VGA to HDMI çevirici. Bana ses iletmesine gerek yok, o yüzden VGA to DVI çevirici aldım, pasif dediğiniz sanırım, önceki kartımı da DVI üzerinden kullanıyordum sorun olmuyordu. Öncelikli olarak power konusundan emin olayım, olmadı HDMI ile TV ye bağlar öyle denerim dediğiniz gibi.

Alıntıları Göster
    Sorunun power değil analog çevirici.. Rx570 580 1050 1050ti 1060 1070 vga goruntü vermez 124790 kere dedik slink vga hdmı aktif çevirici şart yada bu

www.hepsiburada.com
    Alfais 4578 Dvi - D VGA Aktif Dönüştürücü Kablo 24+1 Active Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/alfais-4578-dvi-d-vga-aktif-donusturucu-kablo-24-1-active-p-hbv000004dxjs

Hdmıdan tvye bagla anında goruntu alıcaksın.
    Bu sorunu çok kişi yaşadı çözdük.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Hocam bu sorunu size daha oncede soylemistim, cok kanalli psularda 18A kanal basina demek, zayif bir psu demek... Zamaninda cok tartisildi bu, cok kanallilar daha guvenli vs, tek kanallilar moda ve satis stratejisi dendi ama bunun oyle olmadigini simdilerde daha net gorebiliyoruz. kanal basina 25-30A alti bu tip ekrankartlariyla sorun cikarir, önerilmez. Sizin düsündügünüz sekilde de yine yapilmaz, bu psu zayif diyip gecerek, yeni bir ürün icin bütce belirlemek en sagliklisi... Aktif dönüstürücüyü de temin ederseniz baska bir sorun kalmayacagini düsünüyorum.
    multi singla dan iyidir diyenni alnını metrelerim..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.