1700+, 512rami olan bir bilgisyarda NTFS ile XP kurulu ve tüm updateler yapılmış durumda.Virüs yada spyware falanda yok birçok defa değişik programlarla tarattım çünkü. 1 kaç hafta önce sadece menülerde yavaşlık vardı fakat artık örneğin bir klasörden diğerine kes-yapıştırıda çok çok geç yapıyor(yani özellikle kes dedikten sonra bir süre bekliyor) yada içinde exe olan bir klasörlerde ne biliyim dosyanın simgesini geç gösteriyor yada dosyayı açmaya çalıştığımda bazen baya bir geç açıyor falan.Neyse bu yüzeden ben hdd den şüphelenme başladım, ya NTFS e çevirmede bir yanlışlık oldu(nasıl oluyorsa) yada hdd bozuk. Şuan kullandığım harddisk garantiden gelmişti yani datagate, bad sector olan bir harddiski değiştirip vermişti.Acaba diyorum bir numaramı var bu olayda.
1. ihtimal bed sektör olabilir hdd'de. scandiskle tarattır, az çok belli olur. 2. ihtimal dosyalar çok dağılmış(düşük bir ihtimal). disk şıkıştırma yapmayı dene. 3. ihtimal eğer ntfs'e geçmeden önce bir sorun yoktuysa, ntfs'e geçerken bir hata oluşmuş olabilir. tekrar partition kurmak zorunda kalabilirsin. kolay gelsin.
zehat greenhell seçenekleri yazmış ama bence 1 ve 2 ile uğraşma ihtimalleri çok düşük 3. seçeneği uygularsan daha iyi olabilir.
Bende 3. seçenekten şüpheleniyorum da bu sorun yavaş yavaş ortaya çıkar çünkü bende öyle oldu XP 3 haftadır kurulu adım adım yavaşladı da bilgisayar.