Şimdi Ara

xp kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    AMD Athlon64 3500+ (2000MHz), 640Kb Cache
    64Bit, 2000MHz FSB, Socket 939
    Anakart:
    Sapphire PE-A9RS482M Socket 939 Yapı,
    2000MHz FSB, Seri ATA ve USB2.0 Desteği,
    Entegre VGA ve Ses, 10/100Mbps Ethernet
    bellek:
    512MB 400MHz DDR
    Ekran Kartı:
    Onboard ATI Radeon X300

ATI Radeon pro X1300
    Hard Disk Sürücü:
    160GB Seri-ATA 8MB Cache, 7200rpm

Optik Sürücü:
    16X DVD+-RW Dual Layer Siyah

Bellek Kartı Okuyucu:
    All in One

Disket Sürücü:
    3.5" Siyah

Kasa:
    ASUS TA5A1 350W Siyah

makinaya yeni aldım bios son güncelemesini yaptım arkadaştan aldığım ekran kartı ATI Radeon pro X1600 taktım...xp yi yeniden kurdum BİLGİSAYARI KAPAT dediğimde xp kapaniyor yeniden başladıktan sonra tekrar kapat dediğimde kapanıyor,,,, sorunu çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganay76 -- 20 Ekim 2006; 13:18:13 >

• Bilgisayar Otomatik Kapanmıyor

windows XP den çıkarken bazen bilgisayarın otomatik kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit den HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına ulaşın ve PowerOffActive DWORD değerini bulup değerini 1 olarak değiştirin.

* Windows XP yi Hızlı Kapatma

Regedit HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına gidin ve AutoEndTask DWORD değerini 1 yapın.

* Cevap Vermeyen Uygulamayı Daha hızlı Kapatmak

bunu için Regedit de HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına ulaşıyoruz. Bu anahtar altındaki HungAppTimeout değerini 500 yapın.

* XP'nin hızlı kapatılması=Başlat-Çalıştır-Aç satırına regedit yaz sonra:

HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control anahtarına ulaş.Pencerini sağındaki alanda "WaitToKillServiceTimeout" sağ tıkla ve değiştir
    değeri 20000'den 200 yap.

**alıntı** bunların hiç birini yemedi

• OTOMATİK KAPANMIYOR:XP'den çıkarken
    bazen bilgisayarın otomatik olarak kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit'e girip "HKEY_CUR-RENT_USER\Control Panel\Desktop" anahtanna gidin, burada "PovverOffActive" DWORD değerini bulun, ve değerini "l" olarak değiştirin.

HIZLI KAPATMA: Regedit'e giriyoruz, burada "HKEY_CURRENT_ USER\Control Panel\Desktop" anahtarına gidin, ve "AutoEnd-Task" DWORD değerinin değerini "l" yapın

DAHA HIZLI KAPANSIN:XP kapanırken
    yapılanları kaydeder, Windows XP kapanırken biraz zamandan kazanmak istiyorsanız, Regedit'e girip "HKEY_CUR-RENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies \Explorer" anahtarına gidin, burada "NoSaveSettings" değerim bulun. Eğer çıkışta kayıt yapılmasını istemiyorsanız değeri "l" yapın, kayıt yapılmasını istiyorsanız "O" yapmanız yeterli.

DAHADA HIZLANSIN DİYORSANIZ: Windows XP'de NTFS dosya sistemi her dosya ve klasör için son erişim ve son güncelleme bilgilerim tutar. Bu özellik kullanışlı olsa da normal bir kullanıcı için çoğu zaman pek bir anlam ifade etmiyor. Bu özelliği kapatmak için Regedit'e girip "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\FileSystem" anahtarına gidip "NtfsDisableLastAccessUpdate" değerini bulun ve değerini "l" yapın.

işe yaramadı,,!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.