Şimdi Ara

xp kuramıyorum mavi ekranda makıne kıtlenıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynı makınede onceden hıc sorunsuz calısıyodu ama artık xp pro ve home edıtıon kuramıyorum ılk kurarken cıkan mavi ekranda makıne kıtlenıyo neden olabılır ????

• ram mhz değerlerini yanlış vermiş olabilirsin biostan
  • buyuk ıhtımal
    xp cd'in bozulmus dostum
  • raminde kaynaklanıyor olabillir
  • RAM

1.timingleri dusur
    2.hizini dusur
    3.baska bir slota tak ram i

• Ram den evet, bios u default ayarlarına getir bakalım olmadı devam ederse ramleri çıkar, farklı banklara tekrar tak .
  • Sotun olarak ne yaziyor cache ile ilgili sorunlarmi. 3 şey olabilir. bios a virus girmiş olabilir 2. anakart çipinde aşırı ısınma sorunu 3. işlemcide aşırı ısınma sorunu başka bir şey olamaz. İşlemciyi sogutarak kurmayi dene. eger daha oncede bilgisayara yuklendigin zaman takılma gibi problemler oluyorsa işemci aşirı ısınıyordur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En Yuksek İhtimal %99.999 Ram Bencede
  • aynen ram,yada yuksek hizda o/c
  • ram yada xp cd bozuk olabilir oc yaptıysan veya ramleri daha yüksek çalıştırıyorsan yapar
  • arkadaslar yardımlarınız ıcın tesekkur ederım ama ram'ı degıstırdım xp cd sını degıstırdım ama sorun yıne aynı ılk basta dll dosyalarını atıyo ılk cıkan mavı ekranda yanı kurmak ıcın entere onarmak ıcın r ye basın dedıgı yerde yıne aynı sekılde kıtlenıyo onceden boyle bı sorun yoktu
    :( ılk olarak xp proda yapmaya basladı home edıtıon kurdum sorun yoktu tekrar formatladım ama bu sefer home da olmadı acaba ıslemcıden kaynaklanıyor olabılırmı veya board da nmı ?
  • bende ram diyorum yada o/c varsa ondan olabilir.
  • Butun Ayarlarını Default Değerlerine Getir Bide Oyle Dene
  • bendede dll dosyasında kalıo reset atıo kendine bana büyük ihtimal hdd yandı dediler ama bilmiyorum

jumper yanmış olabilirmi
  • hdd'nin dosya sisteminin NTFS - FAT olmasıyla ilgili olabilir. eskiden ben hdd'yi NTFS yapmıştım win98'i aynı senin anlattığın gibi kuramıyordum (5 sene önce) tekrar FAT'a çevirdiğimde win98'i kurabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selvir -- 29 Ocak 2005, 16:56:42 >
  • arkadaş sen benim dedigimi bir dene ayni sorunu yaşadim. İşlemcinin ve anakartin isisini kotrol et dicem ama bunu yapamicaksin. İşlemciye soguk hava üfliyerek bu soguk hava veren kurutma makineleri olabilir windows u kurmayi dene sorunun aşiri isinma sorunu.. fan iyi sogutamiyor...ya işlemciyi yada ana karti..
  • remi degişrtir dene sonuç ne olcak?
  • EMİN OLUN RAM DEĞİL BAK DOSTUM 98 BOOT İLE HDD YE FDISK İLE BOLUMLERİ SİL SONRA XP CD SİNİ KOY BOLUMLERİ ONUNLA OLUŞTURARAK DWM ET....ARKADAŞLAR RAM DEİL NERDEN BİLİTORUM WİNXP rAM SORUNLARANI ÖRTÜYO 98 ÇALŞITIRMAYAN RAM xP ÇALIŞŞITIROR COK BAŞIMA GELDİ..
  • hdd sakın sata olmasın.
  • hardiskin bozulmuş büyük ihtimalle ...aynı sorunu bende yaşadım sonrasında harddisk kullanılamaz oldu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.