Şimdi Ara

XP kurarken hard diski tanımıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • xp cd sini taktıktan sonra enter dedikten sonra 'bilgisayarınızda hiçbir sabit disk tanınmamıştır' diyor. C sürücüsü tanınmıyor. Ama normalde diskleri kullanbiliyorum. C sürücüsü NTFS, D sürücüsü FAT 32
    Ne yapmalıyım?

• hocam bi ekran görüntüsünü koyarsan daha iyi olur. ama dosya ayırma birimi problemi gibi görünüo ama sen yinede bi koy bakalım görelim
  • Kardes hdd satamı yoksa ide mi bunu yazarsan bide 98 cd ile acıp fdisk cekmeni tavsiye ediyorum eger herhangi fiziksel bi baglantı sorunun yoksa
  • kayzen haklı
    98 cd si ile açıp fdisk yapman büyük bir ihtimal sorunu çözecektir.
  • Evet kayzen çok haklı benimde aynı olmuştu hatta ramleri suçlamıştım ve teknolojix in elemanları bile konuyu çözemeyip anakartı suçlamışlardı. Ama nedense onlar başka bir hdd ile de deneyip muvaffak olamamışlardı. Sanırım onların taktığın hdd te kullanılmış idi. Şu an ismini hatırlamadığım bir hdd düzenleyici programla fdisk gibi işlemleri yaptıktan sonra yükliyebilmiştim XP pro servis pack 2 yi
  • Arkadaslar yanlıs bilgi veriyorsunuz sanırım HDD sata ise bazı anakartlar direk göremiyor xp destek vermiyor o yüzden girişte f6 ya basıp kurulum diksetinden sata yı kuracaksın yada , bios ta öle bir özellik varsa sata = raid ve ide yazar sen ide ye getir öle kur kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: LiNuX

Arkadaslar yanlıs bilgi veriyorsunuz sanırım HDD sata ise bazı anakartlar direk göremiyor xp destek vermiyor o yüzden girişte f6 ya basıp kurulum diksetinden sata yı kuracaksın yada , bios ta öle bir özellik varsa sata = raid ve ide yazar sen ide ye getir öle kur kolay gelsin...

Arkadaşım ben yaşadığım olayı ve bulduğum çözümü anlattım sadece. Ayrıca benim HDD ide sata değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA DİSKE XP KURULUMU
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pardon sen son msj yazarken bende sana cvp yazıyordum o yüzden ikimiz birden bribirimizin o an ne yazdıgımızı görmediğimizden yapacak bişe yok yani sanırım anlatabildim...
  • ekran görüntüsü koymasına filan gerek yok hdd sata anakart cdindeki sata klasörünü diskete at f6 yla sata raid sürücünü yükle linux e katılıyorum ... başkada dicek bişi yok
  • raid driver ını yükle
  • kesin senin hardisk satadir sata driverini anakart üreticisinin sitesinden indir veya anakart cd nin icinde vardır o dosayayı bir diskte at xp yukleme ekranında f6 ya bas karsina secenekler gelir disketi pc yer yerlestir S=ek aygıt yükle ordan winxp secenegini sec enter devam et tusuna bas
  • tşk ederim arkadaşlar sizin dediğiniz gibi yapacam, evet hard disk sata
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.