Şimdi Ara

xp kurarken sistem 34. dakikada kilitlenip kalıyor... (34. dakika)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mrblar. IBM THINKPAD T20 model laptopa xp sp2 kuraya çalışıyorum ama her dafasında 34. dakikada sistem kilitlenip kalıyor..
    BIOS ayarlarında çoğu donanımı kısıtlayıp tekrar denedim, ram yuvasını diğer yuvaya takıp tekrar tekrar denedim ama yinde de olmadı.. 34 dakikada "aygıtlar yükleniyor" bölümünde takılıyor.
    yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selday_78 -- 1 Kasım 2006; 21:24:01 >

• baska bir cd ile yuklemeyı dene. cd bozuk olmalı. eger baska cd de de aynı hatayı verirse hdd ye fatiha oku
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

baska bir cd ile yuklemeyı dene. cd bozuk olmalı. eger baska cd de de aynı hatayı verirse hdd ye fatiha oku
    hdd ne fdisk at ama bence çok yüksek olasılıkla cd bozuk
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewelfener

hdd ne fdisk at ama bence çok yüksek olasılıkla cd bozuk

Alıntıları Göster
    cd yi yeni oluşturmuştum. harddiske fdisk çekip tekrar denicem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: selday_78

cd yi yeni oluşturmuştum. harddiske fdisk çekip tekrar denicem...

Alıntıları Göster
    fdisk de çekip tekrar denedim farklı cd lerde denedim olmadı.. muhtemel bir donanımın driverini yüklerken takılıyo ama çözemedim...
  • quote:

fdisk de çekip tekrar denedim farklı cd lerde denedim olmadı.. muhtemel bir donanımın driverini yüklerken takılıyo ama çözemedim...

Alıntıları Göster
    bu tür hatalar %95 donanımsal bir arıza oluştuysa meydana gelir peki 34. dakikada açıklama yazıyormu yani ağ ağyarları yapılandırılıyor gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: benbarbaros

bu tür hatalar %95 donanımsal bir arıza oluştuysa meydana gelir peki 34. dakikada açıklama yazıyormu yani ağ ağyarları yapılandırılıyor gibi

Alıntıları Göster
    hiç uyarı falan yok , kurulumda aygıtlar yükleniyor bölümüne geldiğinde bilgisayar kilitleniyor.. win98 yükledim oldu..win2000 denicem bakalım onda sorun olcak mı _?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selday_78 -- 2 Kasım 2006; 13:16:32 >
  • quote:

hiç uyarı falan yok , kurulumda aygıtlar yükleniyor bölümüne geldiğinde bilgisayar kilitleniyor.. win98 yükledim oldu..win2000 denicem bakalım onda sorun olcak mı _?

Alıntıları Göster
    sonunda win2000 kurdum sorun çıkarmadı.. win2000'de bütün sürücüleri tanıttım bir problem yok. herhalde xp yükleme esnasında sürücüleri tanımıyıp sorun çıkartıyor....
  • quote:

sonunda win2000 kurdum sorun çıkarmadı.. win2000'de bütün sürücüleri tanıttım bir problem yok. herhalde xp yükleme esnasında sürücüleri tanımıyıp sorun çıkartıyor....

Alıntıları Göster
    ethernet kablosunu cıkar öyle kur. orada takılmayacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: golevez33

ethernet kablosunu cıkar öyle kur. orada takılmayacaktır

Alıntıları Göster
    Ben ilk cevaptaki gibi sorunun cd de olduğunu düşünüyorum. Başka bir cd ile denerseniz sonuca ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendiss -- 11 Kasım 2006; 1:24:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mendiss

Ben ilk cevaptaki gibi sorunun cd de olduğunu düşünüyorum. Başka bir cd ile denerseniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Hort, gördüm yazmadan edemedim. :)

Ramden kaynaklanıyor bu sorun, başka bir makinada da karşılaşmıştım.
  • quote:

mrblar. IBM THINKPAD T20 model laptopa xp sp2 kuraya çalışıyorum ama her dafasında 34. dakikada sistem kilitlenip kalıyor..
    BIOS ayarlarında çoğu donanımı kısıtlayıp tekrar denedim, ram yuvasını diğer yuvaya takıp tekrar tekrar denedim ama yinde de olmadı.. 34 dakikada "aygıtlar yükleniyor" bölümünde takılıyor.

imkanın varsa biosu bir güncelle. en güncel versiyon ise bir önceki versiyona dönmeyi dene. büyük ihtimalle sorununu gidericektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talking

quote:

mrblar. IBM THINKPAD T20 model laptopa xp sp2 kuraya çalışıyorum ama her dafasında 34. dakikada sistem kilitlenip kalıyor..

imkanın varsa biosu bir güncelle. en güncel versiyon ise bir önceki versiyona dönmeyi dene. büyük ihtimalle sorununu gidericektir.
    Aygıtları yükleme aşamasında takılıyorsa sorun elbetteki donanımla ilgili bir problem. aksi takdirde CD bozuk olsa dosya kopyalama esnasında uyarı vermesi gerekirdi...

Sorunun kaynağı komik gelecek ama mousun bile olabiliyor ne yazık ki. birde eğer wireless ın bir düğme veya buton la devreye giriyorsa wireless ın kapalı olduğundan emin ol. anladığım kadarıyla laptopunu rahatça sökebilen birisin. mümkünse fax modem ve wireless kartlarını söküp kurmayı denemelisin.

Eğer sata disk li bir laptopsa sata yı kapatmayı dene. tochpad biostan disable yapılıyorsa onu bile kapatman gerekebilir.

En son ihtimal olarak tekrar windows 2000 veya Milenium kurmanı daha sonrasında ise XP cd sini takarak windows ortamında xp ye yükseltmeni öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: janavar®

Aygıtları yükleme aşamasında takılıyorsa sorun elbetteki donanımla ilgili bir problem. aksi takdirde CD bozuk olsa dosya kopyalama esnasında uyarı vermesi gerekirdi...

Sorunun kaynağı komik gelecek ama mousun bile olabiliyor ne yazık ki. birde eğer wireless ın bir düğme veya buton la devreye giriyorsa wireless ın kapalı olduğundan emin ol. anladığım kadarıyla laptopunu rahatça sökebilen birisin. mümkünse fax modem ve wireless kartlarını söküp kurmayı denemelisin.

Eğer sata disk li bir laptopsa sata yı kapatmayı dene. tochpad biostan disable yapılıyorsa onu bile kapatman gerekebilir.

En son ihtimal olarak tekrar windows 2000 veya Milenium kurmanı daha sonrasında ise XP cd sini takarak windows ortamında xp ye yükseltmeni öneririm.

Alıntıları Göster
    başka bir sistem kurmayı denedinmi? senin kurmaya çalıştığın sistemde de sorun olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: cnr22

başka bir sistem kurmayı denedinmi? senin kurmaya çalıştığın sistemde de sorun olabilir?

Alıntıları Göster
    kardeş çok olmuş sorrı ama ben yeni gördüm sorun nedeni donanımlar. Eğer imkanın varsa HDD'ye başka makinada kur ona tak bu senin sorunun giderir. dahja önce başka bir arkadaşa yardımcı olmuştum o şekilde hallettik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexhasan

kardeş çok olmuş sorrı ama ben yeni gördüm sorun nedeni donanımlar. Eğer imkanın varsa HDD'ye başka makinada kur ona tak bu senin sorunun giderir. dahja önce başka bir arkadaşa yardımcı olmuştum o şekilde hallettik..

Kendi pc ne takınca windows açılmayacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeWeLoNe

quote:

Orijinalden alıntı: alexhasan

Kendi pc ne takınca windows açılmayacaktır

Alıntıları Göster
    Başka bir ekran kartı takıp kurulum yapın yada ekran kartınızı direk çıkarıp onboard ekran kartınız ile kurulum yapın.Sistem kurulumundan sonra ekran kartınızı takın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluecry

Başka bir ekran kartı takıp kurulum yapın yada ekran kartınızı direk çıkarıp onboard ekran kartınız ile kurulum yapın.Sistem kurulumundan sonra ekran kartınızı takın.

Alıntıları Göster
    Aynı durum çok eskiden başıma gelmişti ramlerden birini çıkartıp denediğimde kurulum devam etmişti denemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperV

Aynı durum çok eskiden başıma gelmişti ramlerden birini çıkartıp denediğimde kurulum devam etmişti denemenizi tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Bıos dan Onboard LAN seçeneğini Disable yap ondan sonra kuruluma devam edebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdelisi41

Bıos dan Onboard LAN seçeneğini Disable yap ondan sonra kuruluma devam edebilirsin...

Alıntıları Göster
    Konuyu açan arkadaş başlığı görürse muhakkak tebessüm edecektir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.