Şimdi Ara

XP Pro'da DVD izleyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimdeki sistem bir DVD filmi hiç bir sorun olmadan izleyecek kadar güçlü (PIV 2.4ghz, 512mb ddr-ram, 7200rpm IDE HDD, 16x Pioneer DVD-Rom vs.) . İşletim sistemim de Windows XP Professional Türkçe.

Şimdi sistemime WinDVD kurdum, program VCD'leri sorunsuz bir biçimde oynatıyor. Ancak bir DVD koyduğumda başlangıçtaki uyarıları gösteriyor ve ana menü tam açılırken film duruyor ve program geçersiz işlem yürüttü ve kapatılacak hatası verip programı kapatıyor. Elimdeki DVD'de sorun yok, ondandır diye başka bir DVD daha denedim, yine olmadı aynı hatayı verdi. WinDVD'nin 2000 versiyonunu kurayım dedim, onda da aynı şey oldu. Belki bölge kodu sorunundan kaynaklanıyor diye düşündüm (çünkü denediğim dvd'ler amerika bölge kodlu, işletim sistemim ise türkçe) ve DVD region Free programı ile denedim gene aynı sonucu aldım.

Amacım yanlızca DVD seyretmek, eğer bir çöümü varsa onu yoksa xp pro türkçede dvd oynatacak bir dvd software önerin. İlginize teşekkürler...

• xp pro da bende dvd genie + power dvd 4.0 türkçe olarak problemsiz çalışıyor
  • Ok Power DVD denerim . Peki DVD Genie nedir? O da mı bi player yoksa başka bir aplikasyon mu?
  • hayır dvd dekı bolge kodunu kaldırıyor....
    baya gereklı bı yazılım tavsıye ederım...
  • normalde işletim sistemine ilk attığın dvd yi sorunsuz okuması lazım sana 5 hak tanır daha sonra okumaz . mesela at bitane 1.bölge sonra 2.bölgeyi attığın zaman uyarı verir bu 5.izlemende hangi bölgeyi izlediysen orda kalır bende böyle olmuştu ama xp bilemiyorum.
  • bendede aynı sorun oldu bende birde cd-writer vardı.onla çakışıyordu bende hardiskten cd-witera giriş yaptım normal kabloda direk dvdroma gidiyor.sonra düzeldi.ama sende başka sürücü varmı bilmem bende bu yüzden olmuştu.Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.