Şimdi Ara

--------- XP sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim nedenini anlayamadığım şöyle bir sorunum var ilgilenirseniz sevinirim,

Dün sabah Pc yi açtığımda herşey normal gidiyordu fakat oturum açıldı ve yaklaşık 5 -6 saniye sonra pc kilitlendi ve hiçbir şekilde tepki alamadım sonra bir reset attım fakat tekrar aynı yerde kaldı sonra güvenli kipte başlatıp başlangıçda buna neden olabileceğini düşündüğüm programları kaldırdım fakat yine olmadı sonrasında format atmaya karar verdim ve sinir buhranları burdan itibaren başladı ;

Xp cdsinden hdd ye format attım ve kurulum başladı yine herşey normal gibiydi fakat 'aygıtlar yükleniyor' kısımının ortasında yükleme donuverdi neyse tekrar başlatayım dedim bu seferde orayı geçti 'ağ yükleniyor' ksımında dondu kaldı , sonra dedim heralde cdromda bir sorun var başka bir sürücüyle denedim fakat yine olmadı farklı bir cd denedim 'başlat menüsü bileşenleri yükleniyor' da kaldı başka bir cd de denedim yine farklı bir yerde kaldı ...

Sorunun nerde olduğunu tam olarak anlayamadım HDD demi acaba , yada başka birşeyde mi çözemedim açıkcası , yardım ederseniz sevinirim .

• ...
  • Peki donup kalıyor devam etmiyor , sorunu söylemiyor mu yoksa mouse falan donup kalıyor mu ? Ben yeğene format atarken yarıda hata veriyordu ..
    " sorunla karşılaşıldı ....donanımları kontrol edin...falan filan " meğer işlemci fanı bozukmuş... Bi ihtimal olabilir
  • hdd kablolarını bi kontrl et derim ben..

kolay gelsin...
  • cd yi değiştirip format atmayı deneyin isterseniz belkide cd de sorun olabilir
  • Dostum, cd rom ve cd değiştirdim demişsin.Ama bunlar bozuk olsa donma ihtimal çok düşük.Anca cd den okuyamaz ve size okunamadığını söyler, mouse yi falan hareket ettirebilmeniz lazım.
    Sorun donanımsal.Hddnizi kontrol etmelisiniz, ide ve power kablosunnu da.Mümkünse başka bir hdd takıp deneyiniz.
    Bunun dışında, yüksek ihtimal taşıyan bir de ram sözkonusu.Ram değiştirip denemenizde de fayda olacaktır.
    ilk öncelik ram, sonra hdd.
    yine aynı sorun devam ederse onboard ekran kartınız var ise pci/agp ekran kartını çıkartıp onboard dan kurulum yapmayı deneyin.
    yine olmazsa işlemci, yine olmazsa anakart da sorun vardır.
    başka birşey kaldı mı?
    saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Dostum, cd rom ve cd değiştirdim demişsin.Ama bunlar bozuk olsa donma ihtimal çok düşük.Anca cd den okuyamaz ve size okunamadığını söyler, mouse yi falan hareket ettirebilmeniz lazım.
    Sorun donanımsal.Hddnizi kontrol etmelisiniz, ide ve power kablosunnu da.Mümkünse başka bir hdd takıp deneyiniz.
    Bunun dışında, yüksek ihtimal taşıyan bir de ram sözkonusu.Ram değiştirip denemenizde de fayda olacaktır.
    ilk öncelik ram, sonra hdd.
    yine aynı sorun devam ederse onboard ekran kartınız var ise pci/agp ekran kartını çıkartıp onboard dan kurulum yapmayı deneyin.
    yine olmazsa işlemci, yine olmazsa anakart da sorun vardır.
    başka birşey kaldı mı?
    saygılar

Teşekürler tüm yardım edenlere

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.