Şimdi Ara

XP üzerine NTFS, SORARIM :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • NTFS dosya sistemi, işletim sistemi partitionunda kurulu olması kafi midir? Diğer dataların tutulduğu bölge FAT32 olması durumunda herhangi bir sorun yaşanır mı?

Bu işletim sistemi şunu, o bunu görmez olayından bahsetymiyorum.. Sorduğum sadece veri güvenliği...

Teşekkürler...

• Selam stabil ve güvenli bir sistem istiyorsan NTFS
  • önemli bir sorun cıkacağını düşünmüyorum ama şöyle bişi daha var adamlar her halde boşuna cıkarmamışlardır ntfs dosya sistemini eğer üşenmiyorsan dosya isstemini ntfs yap derim kolay gelsin
  • fat bölümden açman gerektiğinde ntfs bölümü göremezsin.
  • NTFS'in özelliğini diger disk üzerinde kullanamassın.... (güvenlik secenekleri filan..)
    çalışmasında ise herhangi bir problem olmaz.
  • bende isletim sisteminin oldugu partition ntfs.digeri fat32..bir sorun yok yalniz sanki dosya aktarma daha yavasladi.
  • Dostlar o halde NTFS, sadece XP kullanıldığında güvenilirdir..

Hız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XP CD'si nasıl yapılır. ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım aslında bir sorun yaşanmaz ama sen mesala 98 başlanğı disketi ile format atmaya çalışırsan mesala diyelim yedekleri d ye attın c de XP kurulu format c dersin am d ve yedeklerin kaybolur bu husuda dikkatli ol derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Night_Mare
    Arkadaşım aslında bir sorun yaşanmaz ama sen mesala 98 başlanğı disketi ile format atmaya çalışırsan mesala diyelim yedekleri d ye attın c de XP kurulu format c dersin am d ve yedeklerin kaybolur bu husuda dikkatli ol derim

Merhabalar, Tam bunu yazacaktım çünkü en sonda kalan mesajdı.
    Sana tamamen katılıyorum Night_Mare +10

Arkadaşım yukarıdaki yazıyı mümkün olduğu kadar aklında tut.
    Bende tekrar ediyorum. Eğer C:\bölümünü NTFS yaparda, Diğer bölüm veya bölümleri FAT32 olarak bırakırsan, DOS'dan format attığında gider D:\bölümünü formatlar!! Oradaki ne varsa hepsi silinir ve yedeklerinde tabiiki beraber gider!!
    NTFS format güvenlidir deniliyor, FAT32'ye göre evet güvenli olabilir ama ben bunun çok fazla güvenli olduğunu düşünmüyorum. Büyük firma veya şirketlerin bilgisayarları genellikle NTFS üzerinde kurulu ama yinede Hacker'ler duman ediyorlar, bunun neresi güvenli onu merak ediyorum.
    Demek istediğim şudur ki; tek sistemde 2 ayrı sistem formatı biraz uyumsuz oluyor. Bu benim kendi fikrim ve deneyimim.
    Hoşça kalın ve iyi günler. KitapGibi

• Son noktayı koyan arkadaşları seviyorumm :)

İkna oldum..

FAT32 den devam..

• NTFS ve FAT32 aynı anda kullandım hemde aynı hard diskte 2 partitionda, format sırasında FAT32 lik drive sapıttı tüm yedeklerim gitti, ayrıca bad sectorlar oluştu. Yaklaşık 2gbyte kaybettim hard diskte. Nerde çokluk orda bokluk derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebelias -- 1 Aralık 2004, 15:31:44 >
  • Şöyle bir bilgi var, forumlardan...
    Hepimiz yararlanalım babında aynen aktarıyorum..
    Doğrusu yanlışı beraber:

NTFS file system aslinda ev kullanimindan ziyade 'file server'larda kullanimi icin tasarlanmis, data erisim hizi (read/write) Fat32'ye gore daha iyi olan (disk buyuklugu arttikca bu performans farki iyice ortaya cikiyor), ayni anda birden fazla veri akisini iyi yonlendirebilen,yonetilebilirligi kolay , diskteki hatalara karsi toleransi yuksek ve "recovery" opsiyonlari daha genis olan, kullanici kotasi (NTFS-5le geliyor) ve yuksek guvenlik + data compression imkanlari saglayan bir dosya sistemi..handikapi, bazi isletim sistemleri tarafindan gorulememesi/taninamamasi, ozellikle multi-boot sistemlerde sorun cikarmasi (bunun onune powerquest boot magic programi ile gecilebilir. o program degil ntfs partitionlari, ufs gibi solaris partitionlarini falan da goruyor). ornegin boot partition NTFS ise acil bir durumda DOS disketiyle acip mudahale edilemiyordu eskiden (simdi NTFS-DOS diye bir olay var allahtan ).Security manyagi oldugumdan kurulusta sunucularin boot partitionlarini NTFS yaptigim icin amirlerimden az azar, is arkadaslarimdan da az kufur yemedim zamaninda. zaten boot partitiona kayit yapmayacagin icin birak FAT32 kalsin, kayit yapacagin diski NTFS yaparsan biraz daha performans kazanirsin (hele ki disk kapasitesi buyukse)

umarim soru isaretleri biraz azalmistir, yeni soru isaretleri ortaya cikmamistir

selamlar

• şu anda c ntfs,d fat32.Çünkü işletim sistemi göçerse c direk formatlanıyor fakat d ntfs olursa dosda görünmüyor.Bütün yedeklerim d bölümünde olduğu için orayı riske atamıyorum.Ama xp de klasör şifreleme özelliği için ntfs kullanıyorum
  • Ntfs i sistem için fat32 yi ise downloads ve foto albüm...vs için kullanıyorum.herhangi bir problem yaşamadım
  • dikkat et format atman gerekince biçimlendirmek zorunda kalırsın ve mecburiyetten d yi biçimlendirirsin ve bilgilerin gümmmmmmmm olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: seckal

NTFS dosya sistemi, işletim sistemi partitionunda kurulu olması kafi midir? Diğer dataların tutulduğu bölge FAT32 olması durumunda herhangi bir sorun yaşanır mı?

Bu işletim sistemi şunu, o bunu görmez olayından bahsetymiyorum.. Sorduğum sadece veri güvenliği...

Teşekkürler...

5400 rpm li hdd varsa önermem bilgisayarın 15 dk. da açılır 30 dk. da kapanır
  • quote:

Orjinalden alıntı: seberhan1907

dikkat et format atman gerekince biçimlendirmek zorunda kalırsın ve mecburiyetten d yi biçimlendirirsin ve bilgilerin gümmmmmmmm olur

format atmak = biçimlendirmek. Nedir şimdi ben anlayamadım seni ?
  • iki bölümüde ntfs yap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.