Şimdi Ara

XP ve 7'den vazgeçin 8.1'e geçin ! +Bilgiler eklendi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler şimdi konumda uzunca uğraşlarımdan sonra Win 8.1'e geçebildiğimi ve +'larını ve -'lerini yazacağım.

Öncelikle 8.1'e geçmek için çok uğraştım anakrtım eskiydi DVD bozuk çıktı vs. en son USB ile format atmayı başardım.

W8.1'in aslında kötü zannettiğiniz arayüzü ve oyun performansı sandığınızdan çok daha iyi.

-'leri

Alışması biraz uzun sürebiliyor.
    Arayüzde uygulama bulmak biraz zor.
    Klavyedeki windows tuşu yanlışlıkla basınca herşeyi alta alıyor , oyunlarda dezavtaj.
    Çoğu uygulama eski yerlerinde değil bulması zaman alıyor.

+'ları

Bellek yönetimi çok iyi.
    Oyunlarda FPS artışı var. (son driver'lar ile)
    İstediğiniz kadar alt+tab yapıp gezin kasılma-takılma söz konusu değil.
    Açılma-Kapanma süresi 7 ve XP'ye göre çok hızlı.
    Çoğu Driver'ı kendi bulup yüklüyor.

""Yukarıda da belirtmiştim tekrar üstünden geçiyorum : WİNDOWS 8.1'DE OYUN OYNANMAZ DİYENLERE ALDANMAYIN , OYUNLARDA BELLEK KULLANIMINI VE ATANMAASINI ÇOK İYİ YAPIYOR. FPS ARTIŞI GÖZLEMLEDİM. HEMEN HEMEN HER OYUNDA DESTEĞİ VAR. ESKİ OYUNLARDA UYUMLULUK MODU İLE ÇALIŞIYOR""

Aklıma geldikçe eklerim bunlar 2 günlük izlenimim oldu 2009'dan beri W7 kullanıyordum.

SON OLARAK AKLIMA GELDİ EĞER TABLETİNİZ VEYA TELEFONUNUZDA OYNAYAMADIĞINIZ OYUN VAR İSE 8.1 MAĞAZASI SAYESİNDE BİLGİSAYARA İNDİRİP RAHATÇA OYNAYABİLİRSİNİZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 4 Şubat 2015; 12:54:38 >

• sistem özellikleriniz ne hocam bende 2009da toplamıştım pcyi win 7 yüklü w10 piyasaya çıkınca belki yükleyebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: effect68

sistem özellikleriniz ne hocam bende 2009da toplamıştım pcyi win 7 yüklü w10 piyasaya çıkınca belki yükleyebilirim.

Q8200 , 3gb ram , R7 250 DDR5.
  • Bende gectim ve cok memnunum oldukca performansli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win7 den win 8.1 pro geçmiş biri olarak, ben böyle bişey hayatımda görmedim :D

Arkadaşlar windows 7 kullanırken gta4 grafik ayarını tam yapacağım diye aklım gidiyordu, windows 8.1 pro geçtim, ben böyle bişey görmedim, ekran kartım 512 mb ati hd4650 agpdir,
    bütün herşeyi fulledim sadece gece gölgeleri kapalı bu gördüğünüz ayarda gram kasılma yok nedir bunun hikmeti anlamış değilim, ekran kartımı 4 gb olarak görüyor

• 7 neyse de, XP devri bitti zaten. Ev kullanıcılarında XP kullanan kesim çok az.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev kullanıcıları için 8.1 daha uygun diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 8 in hizli acilmasinin sebebi sistemi tam kapatmiyor uyku modu benzeri bir islem yapiyor ve bu sayde pc hizli aciliyor. Ornegin bir drier kurun pc yi acip kapayin yine bastan baslat die uyari geiyor. Zaten yeniden baslatinca ortalma 7 ve xp ayni surede acilliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: casper.5556

8 in hizli acilmasinin sebebi sistemi tam kapatmiyor uyku modu benzeri bir islem yapiyor ve bu sayde pc hizli aciliyor. Ornegin bir drier kurun pc yi acip kapayin yine bastan baslat die uyari geiyor. Zaten yeniden baslatinca ortalma 7 ve xp ayni surede acilliyor.

Tamamıyla yanlış bir bilgi hocam nereden duydunuz bilmiyorum ama. W8.1 OS olarak , donanım ve UEFİ Bios yolu ile çok daha çabuk iletişime geçtiği için hızlı açılıyor.
  • windows 8.1'in gerek arayüzüyle daha çok tablet türevi cihazlarda kullanışlı olduğunu düşünüyorum. donanım özelliklerim de kötü olduğu için w7!ye devam. :)
  • Hayalci kullanıcısına yanıt
    Kardeş sen nası açtın o oyunu 8.1 de banada bi anlatırmısın ??
    Çünkü ben pcye win 8.1 pro vl yükledim oyun açılmadı yani o oyun açılırken adam resimleri geçiyo ya orada 20 dk bekledim genede açmadı acaba sen nası açtın bi anlatırmısın??

• Ben 8.1 e geçicem geçmesinede bazı düşünceler var aklımda bunları cevaplarsanız svinirim.
    Şimdi bu işletim sisteminde bir sürü eski oyunda (örnek:gta 4 vs.) uyumsuzluk sorunu çıkartıyormuş ve bu sorunuda uyumluluk ayarlarından yapabiliyomuşuz.VE ben nasıl yapıldığını öğrendim ve denedim fakat sorun düzelmedi .Acaba yanlış mı yaptım bi tarif edermisiniz nasıl yapıldığını?

2-Ben normal bir ev kullanıcısıyım kısacası eğer win 8.1 e geçersem win 8.1 pro vl yeterlimidir ??

3-hani win 8.1 de uygulamalar indirebiliyoruzya oraalarda öğrencilerin (lise) işine yarayacak uygulamalar varmı ???

Eğer bu sorularımı cevaplarsanız ve olumlu cevap alırsam (3. pek önemli değil) size de güvenerek 8.1 e geçicem .
  • quote:

Orijinalden alıntı: q_-MesuTJR-_p

Ben 8.1 e geçicem geçmesinede bazı düşünceler var aklımda bunları cevaplarsanız svinirim.
    Şimdi bu işletim sisteminde bir sürü eski oyunda (örnek:gta 4 vs.) uyumsuzluk sorunu çıkartıyormuş ve bu sorunuda uyumluluk ayarlarından yapabiliyomuşuz.VE ben nasıl yapıldığını öğrendim ve denedim fakat sorun düzelmedi .Acaba yanlış mı yaptım bi tarif edermisiniz nasıl yapıldığını?

2-Ben normal bir ev kullanıcısıyım kısacası eğer win 8.1 e geçersem win 8.1 pro vl yeterlimidir ??

3-hani win 8.1 de uygulamalar indirebiliyoruzya oraalarda öğrencilerin (lise) işine yarayacak uygulamalar varmı ???

Eğer bu sorularımı cevaplarsanız ve olumlu cevap alırsam (3. pek önemli değil) size de güvenerek 8.1 e geçicem .

Merhaba kardeş. kullandığım windows 8.1 pro :D

Gta 4 steam hesabından orjinal alındığı için hiçbir problem çıkarmadan oynayabiliyorum

Resimdede gördüğün gibi ekrandaki bütün oyunları ve daha fazlasını windows 7 den çok daha performanslı şekilde oynayabiliyorum, ev kullanıcısıyım

Windows 8 mağazasından istemediğin kadar uygulama var, hepside ücretsiz

Windows 8.1 de asphalt 8 i full grafikte kadar güzeli yok

Tavsiyem hemen geçmeni önerirm, orjinal almak istersen yardım ederim, 35 tl Türkçe windows 8.1 pro

Orjinal windows için pm at :D

Sistemimi merak edenlere
    amd 5200+ 2.7 ghz
    2gb ddr2 800
    ati hd 4650 agp 512 mb
    120 gb ssd sata3 + 500 gb sata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 4 Şubat 2015; 8:52:04 >

• 1 gb ramli pc me windows 8.1 yukledim iyiki de yuklemisim

• Bilgisayarım biraz eski şuan Win7 kullanıyorum donanımdan kaynaklı bir sorun olacak diye geçmiyorum Win8.1 e
  • quote:

Çünkü ben pcye win 8.1 pro vl yükledim oyun açılmadı yani o oyun açılırken adam resimleri geçiyo ya orada 20 dk bekledim genede açmadı acaba sen nası açtın bi anlatırmısın??

Acaba orijinal kullanmadığın için olabilir mi ? Eğer orijinal değilse sormak istiyorum : Utanmıyor musun 10 liralık oyunu bile çalıp çırpmaya ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ComeGO

Bilgisayarım biraz eski şuan Win7 kullanıyorum donanımdan kaynaklı bir sorun olacak diye geçmiyorum Win8.1 e

Hiç bir sorun olmaz. P4'e bile desteği var W8.1'in. Eğer 1 GB ram varsa 32 bir sürümlerden birine geçin mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesgs35

quote:

Acaba orijinal kullanmadığın için olabilir mi ? Eğer orijinal değilse sormak istiyorum : Utanmıyor musun 10 liralık oyunu bile çalıp çırpmaya ?

Arkadaşı bu kadar aşağılama kardeş. Bende zamanında korsan gta4 oynadım.2 yıl önce steamde bütün gta serilerini yılbaşı indirimi diye 19 tl satın aldım sizede tavsiye ederim tabi indirimi bekleyin. Steamde tek gta yok

• 8.1 ilk çıkğından 2-3 ay sonra kurdum ilk izlenimim hızlı olmasıydı 7 ye göre, sonra zamanla ara yüzleri kullanışsız gelmeye başladı ve iyice sıkmaya başladım, 4-5 ay kullandım sonra tekrar 7 ye döndüm ve şimdi 10 u bekliyorum.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abraxsas -- 4 Şubat 2015; 13:17:04 >
  • Hayalci kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeş ilgilendiğin için teşekkür ederim .
    Bana öyle bir anlattın ki 8.1 i,kurdum pcye (zaten elimde vardı 8.1 pro vl hazırdan kurdum)ve çok memnunum .
    Gerçektende mağaza çok hoşuma gitti .

Keşke daha önceden geçseymişim.Ben 8.1 e :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.