Şimdi Ara

Xp yi Win7 ye yükseltme ile ilgili ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ms windows xp olan işletim sistemimi ms windows 7 professional'e yükselttim. fakat disk bölümlemesi falan yapmadım, direkt C: sürücüsüne yükledim.

bu durumda eski işletim sistemim olan xp, hard disk'ten tamamen silinmemiş mi oldu? çünkü windows dosyaları, program files ve belgelerim'e bakıyorum, hepsinin toplamı halinde bile diskte fazladan bir 9 gb doluluk görünüyor.

düşündüğüm gibiyse eski işletim sistemini diskten silmek mümkün mü? mümkünse nasıl?

yardımlarınızı bekliyorum. saygılar.

• iki windows klasörü varmı bak .belgeleriö klasöründe eski dosyaların varmı yoksa içi boşmu onada bir bak.eski sistemden bir eser kalmaması lazım.eğer xp yi silmeden
    kurduysa açılırken xp ile win 7 arasında seçim yapman gerekir. böyle birşey yoksa. xp silinmiştir
  • yok ya onları windows.old diye yapıyor öyle yer kaplıyor ben de 32 bitin üstüne 64 bit kurunca olmuştu gir bak orda document and settings bile vardır sil onları elle.
  • windowsu hangi hardisk bölümüne kurduysan oraya gir windows old dosyası olması lazım eski dosyaların orda olması lazım benimde pc çökmüşdü bikere format atmışdım biçimlendirmeden windows old da bulmuşdum dosyaları zaten format ataraken söylüyor eski dosyalarınızın windows old da saklanacağını kolay gelsin
  • Dostum eğer tekrar format atmak gibi bir şansın varsa formatta sürücü ekranına gelince C'yi seç alt kısımda seçeneklere tıkla oradan biçimlendire tıkla öyle kur daha sağlam olur. Çünkü eski sistemden her zaman kalıntılar kalır.
  • tavsiyeleriniz ve verdiğiniz bilgiler doğrultusunda, windows 7'yi kurmuş olduğum "C:" sürücüsünde "windows.old" isimli klasörü el ile (shift+delete) sildim (belgelerim klasöründe eski sisteme ait hiçbir kalıntı yok). fakat disk'te herhangi bir boşalma olmadı. hala 9 gb fazlalık var.

sistem açılırken windows 7 yüklensin diye seçiyorum. söylediklerinize göre windows xp silinmemiş. formata gerek kalmadan çözülebilirse çok iyi olacak benim için. formatı son çare olarak düşünüyorum.

başka ne önerirsiniz?

edit: görsel eklendi.

edit: sistem özelliklerinde windows xp'nin halen yüklü olduğunu gösteriyor.

http://imageshack.us/photo/my-images/15/adszzizf.png/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jesse_james -- 11 Ekim 2011; 12:49:12 >

• Bilgisayara sağtıkla
    Özelliklere tıkla
    solda gelişmiş ayarlar var ona tıkla
    Açılan ufak pencerede başlangıç ve kurtarma kısmında başlagıç bölümünde işletim seçeneklerinin başlatılaması ile ilgili seçenekler var.
    Orada açılışta seçenekleri göster gibi bi kısm var ordan windows 7 yi seçersen direkt win 7 açılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sistem açılışında sorup sormaması mühim değil ki, ben komple sistemden kaldırmak istiyorum xp'yi.
  • normalde win7 kurduktan sonra xp için herhangi bir dosya farklı bir yerde kalmaz. kaç gb gözüküyor win7 klasörü?
  • windows 7 klasörü "10,8 GB" görünüyor.
  • ekstra program kurmadıysanız eğer normal bir rakam. 10 gb yeni kurulmuş win7 için normal gibi. bendeki 12 gb ama ekstra programlar falan var. eğer imkanınınz varsa temiz bir yükleme deneyin. win7 ile yapamıyorsanız xp ile formatlayıp win7 kurun.
  • diski bölümleyerek yüklesem xp silinir mi peki? eğer öyleyse şimdi format atacağım.
  • Benim demek istediğim xp cd si varsa onunla boot edip formatlayın veya win7 ile diski seçerken alttaki seçeneklerden formatlamayı da ekleyerek yükleyin. yada bölün farketmez.
  • kardeş birdaha format at ama bu sefer daha dikkatli ol .Yani win7'ye yüklerken hdd yi biçimlendirerek fomat at
  • tamam o halde formata başlıyorum. yardımlarınız için teşekkürler. formattan sonra son durumu belirtirim.

edit: format attım ve xp silindi tamamen. fakat hala 4-5 gb'lık bir fazlalık var. anlamadım ama neyse.

yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jesse_james -- 11 Ekim 2011; 20:53:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.