Şimdi Ara

Xperia 2011 Serisi ICS 4.0.4 - 431 & 587 En Basit Şekilde Root Yapma (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
9
Favori
43.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Şuan telefonda yüklü Olan 587 yazılımının içinden kernel ve loaderi yüklet ilk mesaj nasıl yapıcağınızı anlattım ...

Sağolun hocam ilk önce verdiğiniz linkten 587 kerneli indirdim flashtooldan kernel.sin ve loader.sin olarak telefona yükledim bir yanlışlık var mı acaba birde istediğim uygulamayı sd karta taşıyamıyorum hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkH3R0 -- 2 Nisan 2013; 14:30:52 >
  • Root tamam ise marketten link2sd kur programı açıp uygulama kurulacak dizini SD kart olarak seç
    daha sonra ayarlar-uygulamalardan istediğin uygulamayı sd taşıyabilirsin ayrı ilk yaptığın ayar ile tüm uygulamalar sd kurulur sorun çıkaran olursa o uygulamayı telefon belleğine taşırsın ....
  • quote:

yüklenen mod ve apklardan oluyor aynısı bendede oluyor ;-) sorun yok

dediğinizi aynen uygulşadım root yapmak için usb yi bağladım ekranda bir tuşa basın dedi 2 3 kere aynı olay tekrar etti telefon kapandı tekrar açıldı fakat user gelmedi ve root olmadı sorun ne olabilir acaba ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: aymina_55

quote:

dediğinizi aynen uygulşadım root yapmak için usb yi bağladım ekranda bir tuşa basın dedi 2 3 kere aynı olay tekrar etti telefon kapandı tekrar açıldı fakat user gelmedi ve root olmadı sorun ne olabilir acaba ??

Cihazın Usb Ayarları ilk Mesajdaki gibimi Bunu Kontrol edin ayrıca 562 kerneli yüklenmişmi bunu kontrol edin
    bunlarda sorun yok ise pc de antivurus varsa kaldırıp tekrar deneyin işlemi kendim bir çok cihazda denedim sorunsuz şekilde root yapıyor...
  • slm orochi w810i den beri seni takip ediyorum flash filan hep senden öğğrendik şimdi androite geçtik xperia ray aldım root yapmak istiyorum şu turkcell uygulamaları beni sinir etti ama bu androitler çok karışık sana bi kaç soru sorcam musadenle

1.root atmak için illa bootloader açmaya gerek varmı
    2.benim telin bootloader kısmında yes yazıyo bu açık anlamınamı geliyo
    3.2.3.4 sürümü var başka nelere bakmam gerek illa ıcs güncellemem gereklimi

bunları merak ediyorum daha bir aylık telefon kıyamıyorumda w 810i yi yeni bıraktım inanırmısın ne telefonmuş arkadaş :)
  • mesut abi selam dende mini pro var daroot vardı cihazda fabrika ayarlarını yükledim ancak root check programı ilehalen root gözüküyor yapmam gereken nedir ?baştan root atayım mı yoksa gerek yok mu birde root explorer super user da gözükmüyor o yüzden onay veremiyorum iriyorprograma ancakaşağı yaptığım an kapatıyor kendini
  • quote:

quote:

quote:

Cihazın Usb Ayarları ilk Mesajdaki gibimi Bunu Kontrol edin ayrıca 562 kerneli yüklenmişmi bunu kontrol edin
    bunlarda sorun yok ise pc de antivurus varsa kaldırıp tekrar deneyin işlemi kendim bir çok cihazda denedim sorunsuz şekilde root yapıyor...

flash toolla 562 kerneli yüklüyorum yükleniyor ama telefonu çıkarıyorum bakıyorum hala 587 var...

• quote:

quote:

quote:

hocam bi yardım lütfen kaç keredir denedim olmuyor herşeyi dediğiniz gibi yaptım cihazda 562 kernel gözükmüyor aMA sony pc ye bağladığımda yeni sürüm var diyor 587 i için...uzaktan bağlansanızda şunu bi yapsanız ...

• telefonda görünmese bile sony yeni sürüm var diyorsa kernel değişmiş demektir... ben root yaparken de aynısı oldu.. telefonda .587 görünüyordu ama root ettim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yk_190522

telefonda görünmese bile sony yeni sürüm var diyorsa kernel değişmiş demektir... ben root yaparken de aynısı oldu.. telefonda .587 görünüyordu ama root ettim..

evet haklısınız hocam şu an super user geldi telefona galiba root oldu diğer adımları yapmaya çalışacam şimdi..teşekkürler..
  • orochi hocam root yaptım teşekkür ederim..root yaptıktan sonra sadece whatshupı taşıyabildim bide golf uygulaması vardı onu sildim..rootun bana kazandıracağı artı bir uygulama varmı yada şarj yüzdesi gibi bişeyler koyabiliryormuyuz root yapmanın en güzel özelliği nedir?bi yardımcı olursanız sevinirim..birde googlede araştırdım rootlu uygulamalar diye bişey bulamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: humatun_55

slm orochi w810i den beri seni takip ediyorum flash filan hep senden öğğrendik şimdi androite geçtik xperia ray aldım root yapmak istiyorum şu turkcell uygulamaları beni sinir etti ama bu androitler çok karışık sana bi kaç soru sorcam musadenle

bunları merak ediyorum daha bir aylık telefon kıyamıyorumda w 810i yi yeni bıraktım inanırmısın ne telefonmuş arkadaş :)

A.s Eyvallah Sağolasın Elimden geldiği kadar Yardım etmeye çalışıyorum

1. Root için BL klidini Açmaya Gerek yoktur
    2. Yes İbaresi kilidin Açılabilir Olduğunu gösterir No Yazsaydı Asla açılmazdı ...
    3. GB 2.3.4 ICS göre Daha hızlıdır Hız istiyorsan GB de Kal Ama Görsellik ve Yeni özellikler istiyorum dersen ICS geçmeni önerrim

GB Rootlayacaksan Bu konudaki işlem uymaz Tüm Xperia Serisi başlıklı Konumun 2. mesajında işlemi yapıcaksın
    Turkcellin gereksiz uygulamalarından Kurtulmanın 2 yolu var 1. Root yapıp temizlemek 2. ise Turkcell yerine generic veya turkiyenin Orj Romunu Flashtooldan Yüklemek

quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

mesut abi selam dende mini pro var daroot vardı cihazda fabrika ayarlarını yükledim ancak root check programı ilehalen root gözüküyor yapmam gereken nedir ?baştan root atayım mı yoksa gerek yok mu birde root explorer super user da gözükmüyor o yüzden onay veremiyorum iriyorprograma ancakaşağı yaptığım an kapatıyor kendini

A.s Oğuzhan
    Root işlemini Baştan yap Uygulamalar Kalkmış Ancak System/Xbin deki Su ve Sh Dosyaları silinmediği için Root var olarak gözüküyor
    menude Superuser yoksa Root Erişimini Kontrol edemezsin
    Rootu tekrar yaptığından sorun çözülür :)

quote:

quote:

quote:

quote:

flash toolla 562 kerneli yüklüyorum yükleniyor ama telefonu çıkarıyorum bakıyorum hala 587 var...

kernel Yükleyince Ayalar-Telefon hakkındaki bölümdeki Bilgiler değişmez
    o Bölüm System deki build.prop dosyasının içinde yazan metindir
    562 Kerneli Yükletme amacımız Kerneldeki Korumayı Kaldırıp Root yapmaktır root işleminden sonra 587 Kernelini Atarız bunuda atmamızın Sebebi 587 yazılımı ile 562 kernelin uyumlu çalışmadığı için Hataları önlemek içindir...
    örnek : benim cihazıma Ray in 562 kernelini atınca cihaz ekrana görüntü vermiyor Root işlemini o şekilde yapıp 587 kernelini atıyorum

quote:

orochi hocam root yaptım teşekkür ederim..root yaptıktan sonra sadece whatshupı taşıyabildim bide golf uygulaması vardı onu sildim..rootun bana kazandıracağı artı bir uygulama varmı yada şarj yüzdesi gibi bişeyler koyabiliryormuyuz root yapmanın en güzel özelliği nedir?bi yardımcı olursanız sevinirim..birde googlede araştırdım rootlu uygulamalar diye bişey bulamadım...

hayırlı Olsun
    Root yaptıktan Sonra Cihaza CWM = Clock Work Mod yükleyerek Zipli Modifiye Paketlerini + BL kapalı Yüklenen Stock Rom Modlarını Yükleyebilirsin
    yüzdelik Şarj İkonu istiyorsan SystemUI.apk değiştirmen gerekir
    Root yapınca Cihazın Romu üzerinde Yazma ve Okuma izinlerinin tamamına sahip Olursunuz
    Wifi ve Mobil şebekenin DNS değiştirebilir Sistem Uygulamalarını verileri ile yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz
    Rootlu uygulamalar diye ararsanız bi şey çıkmaz Uygulamaların özelliklerine göre Root erişimi olur mesala Rootexplorer programı Romdaki dosyaları
    değiştirmek ve düzenlemek içindir Lİnk2SD uygulamaları SD karta taşımak içindir
    TitaniumBackup Cihazdaki Tüm uygulamaları Sd karta tel belleğine + Roma entegre eder Sistem Yedeği Alır Geri Yükler + Nandroid CWM yedeğini ayıklar vs vs
    Root erişimini kazandıktan sonra Yapıcaklarınız Size bağlıdır

Bu tarz düzenlemeler yapıcaksanız Xda.developer sitesinden cihazının Themes And Apps Yazan bölümündeki Konuları inceleyin ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 9 Nisan 2013; 1:40:59 >

• Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

a

dostum ben de bu yüöntemle rootlayayım dedim ama root işlemini yaptıktan sonra superuser gelmedi menuye. ve com.android.phone has stopped hatası almaya başladım. kişilerimi göremiyorum hiç bir şekilde. telefonun keypad'ini de açamıyorum. yardımcı ol lütfen telefon xperia arc işlemleri doğru uyguladığıma da eminim.
  • quote:

quote:

slm orochi w810i den beri seni takip ediyorum flash filan hep senden öğğrendik şimdi androite geçtik xperia ray aldım root yapmak istiyorum şu turkcell uygulamaları beni sinir etti ama bu androitler çok karışık sana bi kaç soru sorcam musadenle

A.s Eyvallah Sağolasın Elimden geldiği kadar Yardım etmeye çalışıyorum

1. Root için BL klidini Açmaya Gerek yoktur
    2. Yes İbaresi kilidin Açılabilir Olduğunu gösterir No Yazsaydı Asla açılmazdı ...
    3. GB 2.3.4 ICS göre Daha hızlıdır Hız istiyorsan GB de Kal Ama Görsellik ve Yeni özellikler istiyorum dersen ICS geçmeni önerrim

GB Rootlayacaksan Bu konudaki işlem uymaz Tüm Xperia Serisi başlıklı Konumun 2. mesajında işlemi yapıcaksın
    Turkcellin gereksiz uygulamalarından Kurtulmanın 2 yolu var 1. Root yapıp temizlemek 2. ise Turkcell yerine generic veya turkiyenin Orj Romunu Flashtooldan Yüklemek

quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

mesut abi selam dende mini pro var daroot vardı cihazda fabrika ayarlarını yükledim ancak root check programı ilehalen root gözüküyor yapmam gereken nedir ?baştan root atayım mı yoksa gerek yok mu birde root explorer super user da gözükmüyor o yüzden onay veremiyorum iriyorprograma ancakaşağı yaptığım an kapatıyor kendini

A.s Oğuzhan
    Root işlemini Baştan yap Uygulamalar Kalkmış Ancak System/Xbin deki Su ve Sh Dosyaları silinmediği için Root var olarak gözüküyor
    menude Superuser yoksa Root Erişimini Kontrol edemezsin
    Rootu tekrar yaptığından sorun çözülür :)

quote:

quote:

quote:

quote:

kernel Yükleyince Ayalar-Telefon hakkındaki bölümdeki Bilgiler değişmez
    o Bölüm System deki build.prop dosyasının içinde yazan metindir
    562 Kerneli Yükletme amacımız Kerneldeki Korumayı Kaldırıp Root yapmaktır root işleminden sonra 587 Kernelini Atarız bunuda atmamızın Sebebi 587 yazılımı ile 562 kernelin uyumlu çalışmadığı için Hataları önlemek içindir...
    örnek : benim cihazıma Ray in 562 kernelini atınca cihaz ekrana görüntü vermiyor Root işlemini o şekilde yapıp 587 kernelini atıyorum

quote:

orochi hocam root yaptım teşekkür ederim..root yaptıktan sonra sadece whatshupı taşıyabildim bide golf uygulaması vardı onu sildim..rootun bana kazandıracağı artı bir uygulama varmı yada şarj yüzdesi gibi bişeyler koyabiliryormuyuz root yapmanın en güzel özelliği nedir?bi yardımcı olursanız sevinirim..birde googlede araştırdım rootlu uygulamalar diye bişey bulamadım...

hayırlı Olsun
    Root yaptıktan Sonra Cihaza CWM = Clock Work Mod yükleyerek Zipli Modifiye Paketlerini + BL kapalı Yüklenen Stock Rom Modlarını Yükleyebilirsin
    yüzdelik Şarj İkonu istiyorsan SystemUI.apk değiştirmen gerekir
    Root yapınca Cihazın Romu üzerinde Yazma ve Okuma izinlerinin tamamına sahip Olursunuz
    Wifi ve Mobil şebekenin DNS değiştirebilir Sistem Uygulamalarını verileri ile yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz
    Rootlu uygulamalar diye ararsanız bi şey çıkmaz Uygulamaların özelliklerine göre Root erişimi olur mesala Rootexplorer programı Romdaki dosyaları
    değiştirmek ve düzenlemek içindir Lİnk2SD uygulamaları SD karta taşımak içindir
    TitaniumBackup Cihazdaki Tüm uygulamaları Sd karta tel belleğine + Roma entegre eder Sistem Yedeği Alır Geri Yükler + Nandroid CWM yedeğini ayıklar vs vs
    Root erişimini kazandıktan sonra Yapıcaklarınız Size bağlıdır

Bu tarz düzenlemeler yapıcaksanız Xda.developer sitesinden cihazının Themes And Apps Yazan bölümündeki Konuları inceleyin ...

tamam sağol mesut abi baştan yaparım

• quote:

Orijinalden alıntı: egemenpamukcu
    dostum ben de bu yüöntemle rootlayayım dedim ama root işlemini yaptıktan sonra superuser gelmedi menuye. ve com.android.phone has stopped hatası almaya başladım. kişilerimi göremiyorum hiç bir şekilde. telefonun keypad'ini de açamıyorum. yardımcı ol lütfen telefon xperia arc işlemleri doğru uyguladığıma da eminim.

Root yaptıktan sonra
    Arc kendi kernelini yükledinmi ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 11 Nisan 2013; 15:17:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Root yaptıktan sonra

yüklememiştim yükledim oldu teşekkürler. bir şey daha soracağım, telefon hafızasındaki uygulamaları nasıl atacağım sd karta. ayarlardan application kısmında hala aktif değil SD karta at kısmı bazı uygulamalarda. ekstra bir şey yapmak mı gerekiyor acaba?

• quote:

quote:

quote:

Root yaptıktan sonra

yüklememiştim yükledim oldu teşekkürler. bir şey daha soracağım, telefon hafızasındaki uygulamaları nasıl atacağım sd karta. ayarlardan application kısmında hala aktif değil SD karta at kısmı bazı uygulamalarda. ekstra bir şey yapmak mı gerekiyor acaba?

Titanium Backup programı ile taşınmayan uygulamaları rahatlıkla taşıyabilirsin kardeşim. Buna benzer birçok uygulama mevcut.

• quote:

quote:

quote:

Root yaptıktan sonra

titanium backup ile uygulama taşımanızı tavsiye etmem XPERİA Home da menu düzeni bozuluyor
    uygulamaları taşımak için Marketten LİNK2SD Programını kurup link2sd ayarlarından uygulama kurulum yerini otomatik yerine SD karta alın bu işlemden sonra tüm uygulamalar otomatik olarak sd kurulur widgeti olan uygulamalarda widget ana ekranda gözükmez ise uygulamayı tel belleğine alın
    uygulamaları tel belleğine almak veya link2sd den önce kurduklarınızı sd taşımak için Menu/Ayarlar/Uygulamalar bölümünden taşıyabilirsiniz ...

• DooMLoRD_v1_Xperia-2011-ICS-ROOT-emu-busybox-su.zip linkleri Güncellendi....
  • HALA BECEREMEDİM YARDIM EDECEK ARK VARMI XPERİA MİNİ PRO SK17İ
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.