Şimdi Ara

Xperia NEO 2.3.3 OC & Root | 2.3.4 FW Yükleme | Uygulama & Oyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
4.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bootloader Kilidini Kaldırmak (Overclock ve Custom Rom/Kernel yüklemek için gereklidir)

1.) Öncelikle ;http://www.multiupload.com/RS6367SQMT linkindeki dosyayı indiriniz.

2.)
    Dosyayı masaüstüne çıkartın. drivers.zip ve fastboot_with_Android_USB_file.zip dosyalarını da çıkartın, içerisindeki unlockbootloader.sonyericsson.com linkine tıklayın. Sayfanın en altındaki kutucuğa tıklayıp kutucukları doldurun. Sizden Imei numarasını isteyecek. Telefonunuzun arama kısmına *#06# yazın. Çıkan İmei numarasının son hanesi dışındaki kısmı istenen yere yazın. (14 hane yazacaksiniz Size vereceği kodu bir yere not edin)

3.) Telefon kapalı haldeyken Menü tuşuna basarak Usb kablosunu takın. Telefonun en sagdaki tusuna basarak (Mavi ışık yanacak.)

4.)
    Bilgisayarınızın aygıt yöneticisinden diğer aygıtlar kısmına tıklayıp S1Boot Fastboot yazısına sağ tıklayıp sürücü yazılımını güncelleştir diyoruz. Sürücü yazılımı için bilgisayarı tara kısmından masaüstüne açtığımız driver klasörünü gösteriyorz (alt klasörlerle birlikte kutucuğu işaretlenmiş olsun). Gelen kırmızı renkli uyarıya yinede yükle deyin.

5.) Son işlemimiz Masaüstüne açtığımız fastboot klasörünün içerisine giriyoruz. Shifte basılı tutarak sağ tıklıyoruz (Fare sağ tuşu). Komut penceresini burada aça tıklıyoruz. Çıkan pencereye fastboot.exe -i 0x0fce getvar version komutunu yazıp entere basın. Ardından fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY Komutunu yazıp entere basıyoruz. Ama bu komuttaki KEY yazılı yere 2. adımdaki elde ettiğimiz kodu yazıyoruz. Bootloader kilidi pasif olmuştur.

Xperia Neo 2.3.3 (4.0.A.2.368) Global Romunu Yükleme İşleme

1.http://www.mega upload.com/?d=QS4A5A7F linkinden 2.3.3 (4.0.A.2.368) Global Romunu indirin.

2.)http://www.multiupload.com/7H4JT35B6G Linkinden Flashtoolu indirin.

3.) Rom dosyasını FlashTool içindeki Firmware klasörüne koyun.

4.) Bilgisayarınızın denetim masasından Bölge ve dil kısmındaki ayarları ingilizce bölgeyi ABD olarak değiştirin.

5.) Şimdi FlashTool içindeki X10Flash.exe'ye tıklayın. Flash yazısına tıklayın. Solda rom ismi sağda sin uzantılı dosyalar gözükecek. Eğer sadece simlock.ta yazısını görüyorsanız 4. Adımı yanlış yaptığınızdandır. Ok diyerek bir sonraki adıma geçiyoruz.

6.) Şimdi telefonunuzun geri butonuna basarak kapalı halde bağlamanızı isteyecek telefonu bağlayın. (Yeşil ışık yanacak) 4 dk içinde flash finished diyecek. Kabloyu çekip telefonu açın. Yeni Rom yüklenmiştir.

Xperia Neo Root & OC işlemi

1.) Öncelikle ;http://www.mediafire.com/?f50zeu0cfs0c8w0 dosyasini indiriyoruz.

2.) İlk Aşamada BootLoader kilidi için verdiğim linkteki dosyadaki fastboot_with_Android_USB_file klasörüne giriyoruz ordan fastboot klasörüne girerek yukarıda verdiğim linkteki dosyayi indirip içine kopyaliyoruz.

3.) Burada sol shift tuşuna basılı tutarak mause sağ tıklıyoruz (komut dosyasını burada başlat diye bir seçenek çıkacak onu seçiyoruz)

4.) Telefonu kapatıp sağdaki seçenek tuşuna basılı tutarak pc ye bağlıyoruz (mavi ışık yanacak)

5.) Çıkan komut penceresine fastboot flash boot boot.img yazıp enter a basıyoruz.

6.) Boot işlemi birkaç saniye içinde biter (komut dosyasını kapatıp usb kabloyu çıkardıktan sonra telefonu açıyoruz)

7.) Marketten No frills CPU Control programını indirerek dilediğiniz mhz değerini girebilirsiniz

Bu işlemi yaparak hem rootlu, hem de overclocklu 2.3.3 Neo'muz olmuş oluyor.

NOT: Bu işlemleri yapmadan önce uygulama ayarlarından "bilinmeyen kaynaklar", geliştirme den "usb hata ayıklaması" ve "sahte konumlara izin ver" seçenekleri işaretli olsun. ( Sorumluluk size aittir )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leto' -- 9 Ekim 2011; 14:41:28 >

• Wotan ile Android 2.3.4 - 4.0.1.A.0.283 FW'sini yükleme

Wotan'a kayıt olun.
    http://www.wotanserver.com/en/account/register

WotanClient 3.2.0 ve USB Flash Driver programını indirin, bilgisayarınıza kurun.
    http://www.wotanserver.com/en/sony-ericsson/se/xperia-neo-mt15/debranding-flash

Wotanclient açın, yönergeleri takip edin. Update butonuna basarak kredi alın. Ardından yüklemek istediğiniz yazılımı seçin ve ilerleyin.

4.0.1.A.0.283 derleme numarası 2.3.4 güncellemesidir.

Android 2.3.4 - 4.0.1.A.0.283 Global Romunu yükleme

1.http://www.multiupload.com/DGV8GLT1TP linkinden 4.0.1.A.0.283 Generic Global romunu indirin.

2. Rom dosyasını FlashTool içindeki Firmware klasörüne koyun. Flashtool yukarda verildi

3. Bilgisayarınızın denetim masasından Bölge ve dil kısmındaki ayarları ingilizce bölgeyi ABD olarak değiştirin.

4. Şimdi FlashTool içindeki X10Flash.exe eye tıklayın. Flash yazısına tıklayın. Solda rom ismi sağda sin uzantılı dosyalar gözükecek. Eğer sadece simlock.ta yazısını görüyorsanız 4. Adımı yanlış yaptığınızdandır. Ok diyerek bir sonraki adıma geçiyoruz

5. Şimdi telefonunuzun geri butonuna basarak kapalı halde bağlamanızı isteyecek telefonu bağlayın. 4 dk içinde flash finished diyecek. Kabloyu çekip telefonu açın. Yeni Rom yüklenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leto' -- 8 Ekim 2011; 0:21:27 >

• Gingerbreak ile 2.3.3 Root işlemi

Bootloader kilidini açmanıza gerek yoktur. Sorumluluk size aittir.

1. Hazırlık
    Telefonumuzu yedekleyelim, kişileri, resimleri, müzikleri falan yedekleyin (!!işlem sırasında bütün verileriniz kaybolucaktır!!)
    Telefonumuzun şarjını fullleyelim, ileride sorun çıkmasın. (%70 üzeri olsun her ihtimale karşı)

SonyEricsson'un sitesinden Sony Ericsson Update Service programını bilgisayarımıza yükliyelim yükledikten sonra birkere çalıştırıp kapatalım (programın telefon için gerekli sürücüleri yüklemesini sağladık bu hareketimizle)
    Wotan Client adlı programı indiriyoruz, henüz çalıştırmayalım.
    Wotan'ın sitesine kayıt oluyoruz...
    Şu anda üyelik bedava bence vakit varken kayıt olup bedavaya işimizi halledelim. (Optional yazan kısımları doldurmanıza gerek yok!)
    Telefonumuzun hafıza kartını formatlıyoruz! (Menu > Ayarlar > Depolama > SD Kartın bağlantısını kes > SD Kartı Sil)

2.Uygulama
    Bütün gerekli programları indirip kurduktan sonra ve cihazın yedeğini aldıktan sonra uygulamaya geçebiliriz.

Gerekli Uygulamalar ve İşlemler
    Wotan Client 3.2.0 (Yukarda verildi)
    Wotan'a kayıt olun
    Gingerbreak 1.2
    http://www.mediafire.com/?g7fd5v4sc38zh2f
    SE Update Service

Şimdi uygulamaya geçebiliriz. USB kablomuzu telefona takıyoruz ancak henüz Pc'ye bağlamıyoruz.
    Telefonumuzu kapatıyoruz birkaç saniye bekliyoruz telefon tamamen kapansın diye...
    Wotan Client programını çalıştırıyoruz hemen ardından kapalı olan telefonumuzun geri tuşuna basarak USB kabloyu PC'ye takıyoruz. Program telefonumuzu tanıyor.
    Program otomatik olarak Phone Settings sekmesini açıyor kendi içinde ordan seçmemiz gerekenler;

Language : bu kısımda Turkish i seçelim.
    CDA : [3.0.2.181] Generic Trade United Kingdom (2.3.2) yi seçiyoruz. Program İngiltere yazılımını cihazımıza yüklüyor.
    Seçimlerimizi yaptıktan sonra NEXT butonuna tıklıyoruz. Böylece Settings sekmesine geliyoruz.
    Burada User Settings kısmında Login: yazan yere wotan sitesinde kayıt olduğumuz email adresini yazıyoruz. Password: kısmına kayıt olurken kullandığımız şifreyi yazıyoruz ve hemen yanındaki Update butonuna tıklıyoruz, bedava olan kredimiz ekranda beliriyor. 1 yazar...
    FTP server GLOBAL yazıyor, orda başka bi seçenek yok zaten, Next'e tıklıyoruz ve programımız gerekli dosyaları otamatik olarak bilgisayarımıza indiriyor.
    Biraz uzun sürebilir bu bekleme (300 mb'a yakın bir dosya iniyor) yükleme bittikten sonra FLASHLAMA işlemi başlıyor.
    Burasıda 5-8 dk kadar sürüyor, Flash atma işlemi bitince programın ekranında flash işlemi bitmiştir telefonun PC bağlantısını kesin ve telefonu açın diyor.
    Her şey sorunsuz bir şekilde olduysa telefonumuz 3 dk içinde açılır ve elimizde 2.3.2 Fw li bir Neo'muz olmuş olur ;)

Şimdi sıra Neo'muzu Root etme işlemine geçmekte
    Gingerbreak 1.2 yi kullandım ben birde süperclick diye bi program varmış...
    Gingerbreak ile Root ederken sorun çıkmasın istiyorsanız hafıza kartımızı formatlıyoruz. (Menu > Ayarlar > Depolama > SD Kartın bağlantısını kes > SD Kartı Sil)

Daha sonra telefonu depolama modunda pc ye bağlıyoruz ve gingerbreak1.2.apk dosyasını kartımıza atıyoruz.
    Telefonun bağlantısını kesiyoruz ve markete girip Astro File Manager programını yüklüyoruz.
    Daha sonra astro file manager programını açıyoruz, gingerbreak1.2.apk dosyasını bulup üstüne tıklayarak yüklüyoruz.
    Gingerbreak yüklendikten sonra hemen çalıştırmıyoruz, telefonun dilini ingilizceye çeviriyoruz ve daha sonra telefonu kapatıp tekrar açıyoruz. Zaten cihazın dili İngilizce ise bu işlemi yapmanıza gerek yoktur!
    Telefon açıldıktan sonra Gingerbreak'e tıklıyoruz ve orada ROOT DEVICE yazıyor. Ona tıklıyoruz ve telefonu kendi haline bırakıyoruz.
    10 - 15 dk içinde telefon işini bitirip kendini yeniden başlatıyor ve telefonumuz ROOT'lanmış oluyor. Kontrol etmek için menüde "SuperUser" adında bir simge belirmesi lazım ve Gingerbreak'e girince UNROOT kısmı beyaz ve aktif olmalı. Bunu görmeniz için ALLOW'a basmanız gerekmektedir. (Dikkat edin UNROOT'a tıklamayın yoksa Root unuz silinir!)

Telefonu tekrar türkçe yapabiliriz.
    Şimdi telefondaki hiçbir şeye dokunmadan direk Wifi'ye bağlayıp Ayarlar (settings) > Telefon hakkında (about phone) > Yazılım güncelleme (software update) > Şimdi güncelle (update now)'a tıklıyoruz.
    Daha sonra ok ok diyerek update dosyasını indiriyoruz, telefon bundan sonrasını kendi hallediyor. 3-4 kere telefon kendini yeniden başlatıyor, zatem ekranda kutu simgesi, telefon simgesi falan çıkıyor.
    Update işlemi bittikten ve cihaz açıldıktan sonra artık elimizde ROOT'lanmış Xperia Neo 2.3.3 telefonumuz kalıyor.
    Root olup olmadığını kontrol etmek için menüdeki SuperUser simgesi duruyormu diye bakabilirsiniz. Birde ROOT gerektiren bi program yüklerseniz program ilk açılırken SuperUser araya giriyor ve Root hakkı verilsin mi diye soruyor. Orada ALLOW a basınca programa Root haklarını veriyorsunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

Umarım Yardımcı olabilmişimdir...
    Herkese iyi ROOT LAR =) ayrıca tekrar ediyorum Telefonuna gelebilecek herhangi bir arıza veya hasardan ben sorumlu değilim... bu anlatımı kullanmak sizin elinizde....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leto' -- 8 Ekim 2011; 17:22:23 >

• Rezerve

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leto' -- 8 Ekim 2011; 17:00:40 >
  • Güncellendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leto' -- 13 Ekim 2011; 14:30:56 >
  • Hocam eline saglık. Telefon rootlu sadece oc islemi için hangi adım uygulanmalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leto'

1.http://www.multiupload.com/DGV8GLT1TP linkinden 4.0.1.A.0.283 Generic Global romunu indirin.

2. Rom dosyasını FlashTool içindeki Firmware klasörüne koyun. Flashtool yukarda verildi

3. Bilgisayarınızın denetim masasından Bölge ve dil kısmındaki ayarları ingilizce bölgeyi ABD olarak değiştirin.

4. Şimdi FlashTool içindeki X10Flash.exe eye tıklayın. Flash yazısına tıklayın. Solda rom ismi sağda sin uzantılı dosyalar gözükecek. Eğer sadece simlock.ta yazısını görüyorsanız 4. Adımı yanlış yaptığınızdandır. Ok diyerek bir sonraki adıma geçiyoruz

5. Şimdi telefonunuzun geri butonuna basarak kapalı halde bağlamanızı isteyecek telefonu bağlayın. 4 dk içinde flash finished diyecek. Kabloyu çekip telefonu açın. Yeni Rom yüklenmiştir.

MT15i_4.0.1.A.0.283_Global.ftf

md5 degerlerini verirmisiniz orjnal oynanmamis rom demi bu islem garanti disi birakirmi root yapmiyacam sonra urasiriz sadece 2.3.4 guncelesek. yoksa yayinlanmasinimi beklesek daha tr de yayinlanmadi gitti butun ulkelerde ayni anda yayinlasalar ne olursanki samsung gsII de 2.3.5 cikmis sanirim bize nezaman cikar.

guzel anlatim tesekkurler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mardini

Hocam eline saglık. Telefon rootlu sadece oc islemi için hangi adım uygulanmalı?

Bootloader kilidini acman lazım öncelikle. en bastaki anlatım, sonra oc. islemindeki anlatımı uygularsan overclock yapabilirsin. Zaten o islemde root mevcut. superuser icinde.
  • Kamera için sıkıştırma oranını ayarlayabileceğimiz uygulama var mı? 8mp fotoğraf nasıl 1.5mb olur anlamıyorum sıkıştırmadan fotolarda noise ve keskinlik kaybı oluyor. Lense bak yazılıma bak. Bir işide tam yapsa şu firmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

Kamera için sıkıştırma oranını ayarlayabileceğimiz uygulama var mı? 8mp fotoğraf nasıl 1.5mb olur anlamıyorum sıkıştırmadan fotolarda noise ve keskinlik kaybı oluyor. Lense bak yazılıma bak. Bir işide tam yapsa şu firmalar.

Yok Fırat, yazalım istersen bi program
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

quote:

Kamera için sıkıştırma oranını ayarlayabileceğimiz uygulama var mı? 8mp fotoğraf nasıl 1.5mb olur anlamıyorum sıkıştırmadan fotolarda noise ve keskinlik kaybı oluyor. Lense bak yazılıma bak. Bir işide tam yapsa şu firmalar.

Tamam. Yolla programları yazayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

quote:

Orijinalden alıntı: Leto'

MT15i_4.0.1.A.0.283_Global.ftf

md5 degerlerini verirmisiniz orjnal oynanmamis rom demi bu islem garanti disi birakirmi root yapmiyacam sonra urasiriz sadece 2.3.4 guncelesek. yoksa yayinlanmasinimi beklesek daha tr de yayinlanmadi gitti butun ulkelerde ayni anda yayinlasalar ne olursanki samsung gsII de 2.3.5 cikmis sanirim bize nezaman cikar.

guzel anlatim tesekkurler

Evet orijinal global rom. İşlemleri sırasıyla yaparsan sorunsuzca halledebilirsin. (1.Bootloader, 2.Rom yükleme, 3.Root)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

quote:

Tamam. Yolla programları yazayım.

Aynısından bende istiyorum

1 mb. nedir ya. Güzelim karelerin içine ediyor

• quote:

Ben de bu soruna karşı bir çare ararken "Camera360 Free"ye denk geldim, fotoğrafları fazla sıkıştırmadan normaline yakın bir boyutla kaydediyor. Üstelik titreşim önleme gibi oldukça etkili özellikleri de mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Ben de bu soruna karşı bir çare ararken "Camera360 Free"ye denk geldim, fotoğrafları fazla sıkıştırmadan normaline yakın bir boyutla kaydediyor. Üstelik titreşim önleme gibi oldukça etkili özellikleri de mevcut.

Bende de var o program. Pozlama değerini ayarlayamıyorum o yüzden kendi kamera uygulamasını kullanıyorum. Böyle bir özellik var mı Camera360'de ? Ben bulamadım
  • Benim kullandığım ücretsiz sürümünde böyle bir özelliği bulamadım ancak ücretli sürümünde olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

quote:

Bende ultimate var. fotoğraf kalitesi %100 da değişe bir şey yok. Mevcut uygulamaların çogunu denedim. Ayrıca bu program hdr de batırıyor adeta.
    Ben bir düze çıkayım c901 le neoya el atacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frt-_-ctn -- 9 Ekim 2011; 17:46:27 >

• Diğer başlıkta sordum kimse yanıtlamadı. 2.3.2 Generic Trade Baltic veya Nordic yükleyip rootlasak sonra 2.3.4'e update etsek sorun çıkar mı?
  • Hocam eline sağlık. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiLGEC

Diğer başlıkta sordum kimse yanıtlamadı. 2.3.2 Generic Trade Baltic veya Nordic yükleyip rootlasak sonra 2.3.4'e update etsek sorun çıkar mı?

Sakın 2.3.2 Baltıc veya Nordic romunu yükleme. Batarya %0 diye sorun oluyor. Gingerbreak ile olan yolu dene.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.