Şimdi Ara

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.962
Cevap
26
Favori
207.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu arada "Yanlış modem tanımlı" derken, bunu nerede gördünüz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NuKe_MaNia N kullanıcısına yanıt
    Evet! Benimkinde Operator Code : 28601 Subscriber ID : 28601xxxx şeklinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: kanun.ist

Evet! Benimkinde Operator Code : 28601 Subscriber ID : 28601xxxx şeklinde.
    telefonun algılamaması için bir neden yok ama başka operatörken cihazı yazılımı değişmeden operatör değiştirdiyseniz telefon belki yeni hat gibi algılamadan eskisi zanederek standart modem ayarını tutmuş olabilir.
    telefonu sıfırlama şansınız ve yedek alabilirsanız birde öyle deneyin
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Veri kaybı oluyor mu bu işlemi yapınca??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Valla üstad, bu sorun oreodayken başladı. 2 defa simkart değiştim. Android 9'a güncellerken de turkcell takılıydı. 9'u yükledikten sonra pc'den onarım yaptım. Bu olay sıfırdan yüklemek gibi değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kanun.ist

Valla üstad, bu sorun oreodayken başladı. 2 defa simkart değiştim. Android 9'a güncellerken de turkcell takılıydı. 9'u yükledikten sonra pc'den onarım yaptım. Bu olay sıfırdan yüklemek gibi değil mi?

Onarım sıfırdan yükleme demek o zaman çok farklı bir durum var şebeke kaynaklı da olabilir ama telefonun algılamaması için bir sebep yok bana kalırsa şebeke kaynaklı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    İşte ben de aynı kanaatteyim. Gel de bunu Turkcell'e anlat. Vodafone hattı takıp denedim; cayır cayır çalışıyor. Kendi turkcell hattım dışında başka bir turkcell hattı taktım, yine çalışmıyor. Buradan sorunun Turkcell'de olduğu aşikar bence.

• sadece twrp yükleyince kayıp olmaz ama tek başına onu yüklemenin de anlamı yok üstüne herhangi birşey kuramazsanız cihaz twrp den çıkmaz . Reboot yapsanız bile tekrardan twrp ye girer.

@kaygisiz maalesef yok hocam bilgisayar şart.
  • Arka ışık uyarısını nasıl hallederim? Habire uyarı veriyor. Güncelleme den sonra.

• Güncelleme geldi Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü

• ouzqan kullanıcısına yanıt
    TWRP yüklemek için bootloader kilidini açmak lazım. Bootloader kilidini açmak için usb debuging modunu aktif edip flash mode girmek lazım. Sony mobile flasher programını kullanıyorum. Bunun için telefon kapalıyken ses kısma tuşuna basılı tutup usb kablosunu takıyorum. USB debuging modu telefonda açık olduğu halde Device connected with debuging mode off diyor neden usb hata ayıklama modu kapalı algılıyor cıhaz anlamadım. Ekranda ustte yeşil ışık yanıyor ama hiç bir görüntü gelmiyor. Bootloaderı açamadığım için TWRP yükleme moduna geçemiyorum. TWRP yüklemeyediğim için telefonu TWRP ile açamıyorum açamadığım için ROOT yapamıyorum. Root yapamayınca Room yükleyemiyorum. Customized DE Android 9 Pie versiyonuda çıkmıyor otomatik yüklensin.

Birisi rica ediyorum bana yardım etsin adım adım nasıl root yaparım Xperia XZ Premium cihazıma anlatsın.
  • smsmart kullanıcısına yanıt
    Yapılan yazılım aynı olduğu halde neden telefonun satın alındığı ülkeye göre yazılım verirler hıç anlamam. Türkiyeden alınan cihaz için 2 adet güncelleme çıktı. Fakat Almanya dan alınma XZ Premium için Ekim güncelleştirmesinden sonra hiç yazılım gelmedi. Nedir bu soninin ülkeye göre yazılım dağıtmasının sebebi hemde yazılımlar bire bir aynı iken.
  • kaygisiz K kullanıcısına yanıt
    Bana bunu neden attınız bilmiyorum ama twrp yükleme amacınız tam olarak nedir? Ona göre hareket edelim.

• kaygisiz K kullanıcısına yanıt
    Bu sony e özgü birşey değil ki tüm markalarda durum aynı. Hee ülkenin kendine göre özelleştirmeleri oluyor. Mesela xioami Çin cihazlarına global rom yükleyemiyoruz artık. Veya samsung da iş daha zor olan denilen uygulama flashtool A göre çok daha zor ve yazılım yüklemek sony kadar kolay değil.

• redemption5 kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl ekran süresi ya, ben 6 görünüyorum en iyi.

Bu arada bende de 4.5 çekiyorken volte geliyordu ama şimdi gelmiyor nedense.

Sebebi ne olabilir?

Açık ama gelmiyor yani.
    Gerçi geride yazılmış saçma sapan iş.
    Güncelleme mi yaptı bunu yoksa hat değişimi yaptım ondan mı oldu anlamadım bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 1 Aralık 2018; 22:14:30 >
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Hocam 10 saate kadar giderdi aslında. Sınavlara çalıştığımdan 98de stamina moda alıp kullandım 2 saat kadar staminadan çıkardım. Bu sürede 2 saat kadar film izleme ve 1 saat civarı Spotify ve ek olarak 1 saat civarı YouTube olması lazım fakat orada göstermiyor. Kütüphane herkes powerbank ile gezerken hiçbirseye gerek duymadim. Sağolsun z3 compacttan sonra bataryası hiç üzmedi.

Hocam telefonu yurtdışı da yaşadığım için hatsiz kullanıyorum. Uçak modun da bu süreninde etkisi büyüktür bu konuda. Volte ile ilgili pek bir fikrim yok hocam. 6 saat süre bence çok iyi bir süre güle güle kullanın.

• redemption5 kullanıcısına yanıt
    Sizin kullanıma göre normal o zaman, hat takılma olayı şarjı çok götürür.

Bir de stamina performansı törpülemiyor mu?

• BU TALİMATLARI YAPIP TELEFONUNUZA ROOM YÜKLEDİĞİNİZ ZAMAN OLUŞABİLİCEK HİÇ BİR HASARDAN (YAZILIM VE DONANIM) BENİ MESUL DEĞİLİM.

ALTTA ANLATICAĞIM YÖNTEM SONY XPERIA XZ PREMIUM CİHAZIMDA ANDROID 9 PIE GÜNCELEMESİNDE DENENİP BAŞARILI OLUNMUŞTUR.

İlk olarak Alttaki linkteki dosyaları indirin
    Newflasher:
    XperiaFirm:
    XperiaFirm ve Newflasher programlarını aynı klasöre açın.

1) XperiaFirm programı üstünden linkteki sayfada anlatıldığı talimatları izleyerek Sony telefonunuz için sistem yazılımı indirin. Link:
    Android Format
    Sony Xperia XperiFirm Rom İndirme
    http://www.cepreset.net/2015/09/sony-xperia-xperifirm-rom-indirme.html

2) İndirdiğiniz yazılımı alttaki ekran görüntüsünde sadece seçili olan dosyaları kopyalayarak Newflasheri çıkarttığınız klasörle aynı klasöre kopyalayın. (Kopyalanmayacak dosyalar .ta uzantılı ve bazı .sin uzantılı dosyalar)

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü

Neden kopyalanmadığına gelince:

• .ta uzantılı dosyalar sim kart kilidiyle ve başka kilitle ilgili dosyalar sorun çıkarabilir.
    • Kopyalamadığımız .sin uzantılı dosyalarda sistemi sıfır fabrika ayarları gibi temiz kurulum yapacağından kişisel veri ve kurulu programları değiştirmemek adına kopyalamıyoruz.

3) Yüklemeye geçmek için telefonumuzu kapatıyoruz. USB kablo ile telefon bağlantısını kesiyoruz.

4) Telefon kapandıktan sonra ses kısma tuşuna basılı tutarken USB kablosunu telefona takıyoruz.

5) Elimizi ses kısma tuşunda üstte yeşil bir ışık yanana kadar tutuyoruz.

6) Şimdi telefon Flash Moduna geçti.

7) DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN ŞEY newflasher İLE YÜKLENECEK SİSTEM YAZILIM DOSYALARININ AYNI KLASÖRDE OLMASI GEREKLİ MUTLAKA. YOKSA YAZILIM AKTARMA BAŞARISIZ OLUR.

8) Newflash programı olan açtığımız dizindeki Newflasher.exe dosyasını tıklayıp açıyoruz. Karşınıza siyah bir komut ekranı açılacak

9) Gelen komut ekranında ilk sorulan soruya n yazıp entere basıyoruz. Karşımıza gelen ikinci soruya da n yazıp entere basıyoruz.

10) Yazılım atılmaya başlayacak. YAZILIM ATILMA ESNASINDA BİLGİSAYARINIZ HİÇ BİR ŞEKİLDE KAPATMAYIN ELEKTRİĞİNİ KESMEYİN TELEFONUN BİLGİSAYAR İLE OLAN KABLO BAĞLANTISINI KESMEYİN YOKSA YAZILIM ATMA YARIDA KALACAK VE TELEFONUNUZ BİR DAHA YAZILIM ATMADAN AÇILMAYACAKTIR.

11) Yazılım yüklemesi bitince şimdi USB kablonuzu programı kapattıktan sonra çıkarabilirsiniz yazısı çıkana kadar bekleyin. Yazı çıkınca enter a basın program kapanacak. USB kablonuzu çıkarabilirsiniz.

12) Artık güç tuşuna basarak telefonunuzu açabilirsiniz. İlk açılış her zamankinden uzun sürebilir telaşlanmayın. Cihaz açılana kadar bekleyin.

TELEFONUNUZ ARTIK HANGİ ÜLKE ROMUNU YÜKLEDİYSENİZ O ÜLKE YE YENİ YAZILIM GELDİĞİNDE OTOMATİK GÜNCELLEMEYLE YAZILIM GELECEKTİR.

YAZILIM YÜKLEME İŞLEMİ BİTTİ TELEFONUNUZ KULLANMAYA BAŞLAYABİLİRSİNİZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaygisiz -- 2 Aralık 2018; 3:42:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

telefonun algılamaması için bir neden yok ama başka operatörken cihazı yazılımı değişmeden operatör değiştirdiyseniz telefon belki yeni hat gibi algılamadan eskisi zanederek standart modem ayarını tutmuş olabilir.
    telefonu sıfırlama şansınız ve yedek alabilirsanız birde öyle deneyin

Alıntıları Göster
    Volte problemi bende de var ve software info kısmındaki modem config turkcell olmaması dışında sim tool değerleri aynı.

Ben güncellemeyi yaptıktan sonra volte vardı galiba.

Sonra hattımı tt ye taşıdım volte gitti, onda da araştırdım kontörlü kullanıcılara kapalı olduğunu görüp Turkcell'e geri dönecem zaten deyip umursamadım.

Turkcell'e geçip denediğimde ise yine volte gelmediğini gördüm ve başka turkcell hat denedim onda da çalışmadı.

Bana bu sorun biraz telefon kaynaklı geldi, güncelleme sonrası oldu çünkü.

Ama arkadaşlara bakınca da hat sorunu gibi duruyor.

Acayip de sinir bozucu hale geldi.

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Hattım Türkcell. Telefonum Xperia XZ premium Türkiye Customized.TR Android 9 Pie güncelleme room unu bu akşam flashladım. Bulunduğum yer izmir. VOLTE yi ayarlardan açtım. Hattı 3G den 4.5G ye getirdim şebeke ayarlarından (Şarj uzun gitsin diye 3G kullanıyorum). Hiç bir sorun yok VOLTE sorunsuz çalışıyor. Simgeside görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.