Şimdi Ara

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.962
Cevap
26
Favori
207.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony Xperia XZ Premium'da üst kısımda 4.5G yerine VoLTE yazması normal mi, Herkeste böyle mi? hattım Vodafone. ve VoWiFi özelliği XZP'de aktif mi, kullanan var mı? merak ediyorum Şimdiden teşekkür ederim..
  • Sondoron S kullanıcısına yanıt
    VoLTE özelliği 4.5g üzerinden konuşmak içindir. Mobil veriyi açtığınız da zaten 4.5g yazısı çıkar. İkisini ayırt etmek amaçlı farklılar. VoWiFi özelliği cihaz da desteği var ama aktif edilemiyor sanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Reallyy R kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler hocam. Mobil ağ ayarlarında zaten 4.5G(Tercih edilen) seçili fakat üst kısımda 4.5G yazmıyor VoLTE yazıyor o yüzden merak etmiştim.. VoWiFi'yi de biraz araştırdım fakat işe yarar bir bilgi bulamadım maalesef..
    Vowifi, wi fi üzerinden şebeke görüşmesi yapmayı sağlayan bir teknolojidir. Özellikle uçaklar da işe yarar. Operatör olarak Vodafone ve Turkcell destekliyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reallyy -- 23 Ağustos 2019; 23:20:10 >
  • hidod H kullanıcısına yanıt
    Öngörülebilir çekim özelliğinin ayarlar da otomatik olarak seçili olduğundan emin olun. Ayrıca biraz hareketli nesneleri çekerseniz o zaman çalışacaktır. Hiçbir şekil de çalışmıyorsa donanımsal problem olabilir.

Hocam XZ Premium için ayarları nasıl yapıyoruz biliyor musunuz?
  • Bir de XZ Premium %70'den sonra şarjlamayı çok yavaşlatıyor XZ Premium için hızlı şarj alet almayı düşünüyorum. Eski cihazım HTC U11'de yurt dışı cihazı olduğundan sanırım hızlı şarj aleti vardı Türkiye prizlerine uyması için aparatla takıyordum ve çok hızlı şarj ediyordu, XZ Premium'u şarj olurken bir yerden sonra beklemek eziyet oluyor. Yani kısaca hızlı şaj aleti alsam hızlı şarj eder mi cihazı HTC U11 gibi? yoksa aynı mı kalır?
    Vowifi için herhangi bir ayar bulamadım hocam ama resmi olarak destekleniyor.
    support.sonymobile.com
    VoWiFi ile VoIP arasındaki fark nedir? – Sony Xperia XZ Dual SIM destek (Türkiye)
    https://support.sonymobile.com/tr/xperiaxzdualsim/faq/wifi-&-connectivity/80193074017be10b10159e7e9b6c502ea4/#gref

O durum batarya sağlığı için Sony tarafından yapılıyor. Yazılımsal olarak %70 den sonra kademeli olarak yavaşlıyor şarjın dolması. O yüzden şarj aleti bu durumu değiştirmeyecektir.

Peki hocam hızlı şarj edebilme imkanımız yok mu, yurt dışı örneğin Amerika uyumlu bir alet hızlı şarj etmesini sağlar mı? Çünkü kendimden biliyorum ben eski telefonum da dönüştürücü aparat ile prize takıyordum ekranda Hızlı şarj edici bağlandı yazıyordu. Yani kısaca sorayım XZ Premium'u hızlı şarj edemez miyiz? HTC U11 gibi 99-100 dk gibi bir sürede, XZP 157-162 dk arasında şarj oluyor. Bu da bazen can sıkıcı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar chrome renge sahibim. Bu yan taraftaki soyulmalar için bir çözümünüz varmı? Kaplama yaptırmak istiyorum ama nerden nasıl yapabiliriz ?
    Maalesef, %70'e kadar hızlı şekil de şarj edebilirsiniz sadece. Belki root erişimi ile bu durum düzenlenebilir.

• vivianas kullanıcısına yanıt
    Kılıfsız mı kullanıyorsunuz cihazı? Bu soyulma durumunu birkaç kişi de daha duydum özellikle parmak izi okuyucunun etrafından başlıyor. Ben 1 yıldır siyah rengini kullanıyorum kılıflı şekil de, herhangi bir problem yaşamadım. Kaplama olarak papscover var ama xz premium için varmıdır bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reallyy -- 25 Ağustos 2019; 11:40:50 >
    Ben kılıfız kullanıyorum. Kılıfa bi türlü alışamıyorum. Ben ilk çıktığında aldım bu telefonu. Yanlarını Chrome kaplama yaptırmak istiyorum ama hiçbir yer de yok. Dediğiniz yere bir bakarım

• Sanıyorum ki malum(HB, N11, GG) gibi sitelerde satılan XZ Premium'u hızlı şarj edebildiği söylenilen şarj aletleri gerçeği yansıtmıyor. Envai çeşit şarj aleti var renklisinden tut siyahına kadar, Daha fazla araştırmayacağım çünkü @Reallyy dostumun dediğine göre %70'e kadar hızlı şarj oluyor ve %70'den sonra hızlandırmanın hiç bir yolu yokmuş.. Keşke olsaymış çünkü %70'den sonra ki dolum süresi insanı sıkabiliyor maalesef...
    Öyle hocam, çünkü yazılımsal bir engelleme söz konusu. Ne kadar yüksek amperli şarj aleti olursa olsun aynı şekil şarj olacaktır. Ancak root erişimi ile olabilir belki ama oda Sony cihazların da çok zor.

• 1 aydır bir problem çekiyorum. Uzun bir süre boyunca tuş üst ses tuşu problemliydi. Son bir ayda donma ve yeniden başlatma problemleri eklendi. 5-10 defa factory reset denedim. Bir süre güzel sonra yine başlıyor. Çok fazla çözüm denedim.Google app kaldırdım VS vs. Başına benzer duruum gelen var mı. Kaç senedir savunduğum sony den ilk defa soğudum.

NOT.:Son zamanlarda sistem arayüzü cevap vermiyor şeklinde hata ve reset geliyor ardından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa_Zoro59 -- 27 Ağustos 2019; 22:25:0 >
    Demek öyle yazılımsal hmmm.. Peki teşekkürler hocam... Ayrıca sormak istediğim birşey daha var; Watt, Volt, Amper gibi değerlerin yüksek yada düşük olması XZ Premium'un şarj olma süresini kısaltır mı, ya da onlarla bir alakası yok mu?
    Eğer orijinalden daha düşük amperle şarj ederseniz tabii ki şarj süresi uzar. Ama Yüksek le şarj ederseniz en fazla %70'e kadar normale göre daha hızlı olabilir belki. Sonrasın da kademeli olarak düşürüyor amperi. Playden ampere uygulamasını indirip bakabilirsiniz ne kadar amper ile şarj olduğuna.

• Telefon yavaş şarj olmaya başladı bu sorunu yaşayan var mı?? sanırım servise gönderip batarya değişimi olacak

Edit : Ampere 400 450 arası değişiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thiler -- 1 Eylül 2019; 6:59:41 >
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.