Şimdi Ara

[Xperia Z- Stock Rom_TR] -10.1.1.A.1.253 / 10.1.A.1.434 ORJ.Türkiye .FTF dosyası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
7.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet ben tel ikinci el aldım. Root yok dedi ama İş işten geçti tabii. Kilidi kapatma imkanımız var mı? Hazırladığınız rehberi okudum bu arada çok yararlı oldu tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutludurmaz

Evet ben tel ikinci el aldım. Root yok dedi ama İş işten geçti tabii. Kilidi kapatma imkanımız var mı? Hazırladığınız rehberi okudum bu arada çok yararlı oldu tesekkur ederim.

Kilidi kapatmak ancak açmadan önce (el değmemişken yani) TA partisyon yedeğini alınarak yapılıyor. TA partisyon yedeği her telefona has olduğundan sizinki artık açılmış ve geri dönülemez oluyor. Başka telefonun TA partisyonunu kullanmak gibi bişey yaparsanız telefonu bardak altlığı yerine kullanabilirsiniz. (XDA da bir arkadaş yaptı gitti telefon çöpe). :P

Dediğim gibi nibbleArt bildiğim kadarıyla kilidi açmıştı size rom önersin bence. Çünkü nasılsa artık battı balık yan gider güzel bir custom rom yükleyin XDA da çok hoş romlar var. Mis gibi kullanın :D

• Ben de cihazı Sony PC Companion ile fabrika ayarlarına çevirmek zorunda kaldım. Ama yine de her defasında internetten bi dosya indirdi.
  • Gercekten cok üzüldüm. Garanti dışı mı tamamen gercekten? Donanım sorunu çıkarsa mesela yapılmaz mı garanti kapsamında.
    Sabrınızı zorlamak istemem ama ileride kilit kapatılabilir mi?
    Daha önce htc hero ve desire kullandım. Onlarda rootlanmıştı ama garantiye gönderirken hep orjinaline çevirmiştim bir sekilde.
    Çok tesekkur ederim, ilginize ve alakanıza.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertsozuer

Ben de cihazı Sony PC Companion ile fabrika ayarlarına çevirmek zorunda kaldım. Ama yine de her defasında internetten bi dosya indirdi.

Ya benim üzgünlüğüm kilidi ben kırmadım. :-)

• linkler nezaman yenilenecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Dostum senin bootloader kilidin açık. Yani aslında bu garanti dışı demek telefonun. Bootloader kilidin açıkken her tür romu yükleyebiliyorsun ancak Bravia Engine 2'yi kullanamıyosun (bence çok önemli değil) ve bazı özel DRM sertifikları devre dışı kalıyor.

Bootloader kilidini açarsan pc companion filan kullanılamiyor zaten update için diye biliyorum.

Senin bu cihaz ikinci el mi? Senden önceki kişi açmış bunun kilidini anladığım kadarıyla. Sony tarafından garanti kapsamı dışında kalacaktır demek oluyor tekrar belirteyim.

Bootloader kilidini açan arkadaşlar var forumda nibbleArt arkadaşımız açmıştı sanırım. Sana rom önerebilir bence.

o zaman arkadaşa hemen bir rom tavsiye edelim :)

Öncelikle şu anlık cyanogen rom'lara girme daha erken.Biraz daha zamanları var.

-RomAur v4.3

veya

-EXCELSUS Z v2.5.2

ikisi de iyi custom romlar.Benim tavsiyem EXCELSUS olur.Biraz daha akıcı bir rom diğerlerine göre.

• Sayın NibbleArt önerinizi dikkate alacağım :) kalp yangınım gectikten sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: mutludurmaz

Sayın NibbleArt önerinizi dikkate alacağım :) kalp yangınım gectikten sonra

Bu kadar kafaya takmayın ben hiçbir telefonumu rootsuz veya bootloader kilidi kapalı kullanmadım. Ustelik bootloaderı tekrar kilitleseniz bile locked yerine relock ibaresi yer alabilir hyc modellerde ki gibi

• Maalesef TA partisyonu yedeğiniz olmadığından ilk haline döndürmek artık mümkün değil. Nibbleart'ın dediği gibi fazla kafaya takmayın kullanın telefonu yere düşürmemeye dikkat edin ama :)
  • mutludurmaz M kullanıcısına yanıt
    güncelleme ile ftf hazırlanmıştır ana menüden ulaşabilirsiniz link atıcam upload işlemi için bikaç gün geçebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALTAT06

güncelleme ile ftf hazırlanmıştır ana menüden ulaşabilirsiniz link atıcam upload işlemi için bikaç gün geçebilir

Çok teşekkur ederiz, sabırla bekliyoruz

• quote:

Türkiye'de İlk Defa DonanımHaber'de
    Tamamen Bana Aittir - İLKAY ALTAY

Emeği Geçen ;
    DANDİNİ --- Dosya İhtiyacımızı Karşılamıştır teşekkürler.
    ARESMAR --- Bilgileri Ve ilgisinden dolayı teşekkürler.

FTF - Xperia Z - 10.1.1.A.1.253 Türkiye Orjinal Yazılımı Flash Dosyası

NOT: Linkler Yenilencektir Kusura Bakmayın Arkadaşlar Yeni Sürümde Eklencektir en kısa sürede

FTF - Xperia Z - 10.1.A.1.434 Türkiye Orjinal Yazılımı Flash Dosyası

NOT: Linkler Yenilencektir Kusura Bakmayın Arkadaşlar Yeni Sürümde Eklencektir en kısa sürede

Gerekli Dosyalar;
    Flashtool Programı (son Versiyon)
    Xperia Z - Usb Driver

1-Sony Pc Companion yükleyelim
    2-sonra bilgisayarı yeniden başlatıp Gerekli dosyalarda verdiğim Flash tool indirip yükleyelim
    3-Telefonumuzu kapatıp ses kısma tuşuna basılı tutarak kablomuzla bilgisayara bağlayalım
    4-telefonun fastboot driverları yüklenecektir yükleme bittikden sonra telefonu çıkartalım
    (driver yükleme yapamazsa gerekli dosyalarda driverinide verdim burdan indirip gösterebilirsiniz.)
    5-flash tool programını açmadan önce ilk başta program dışında telefona ait tüm programları kapayalım pc companion sony update gibi sonra indirdiğimiz partlı olan ftf dosyasını rardan çıkartıp tek dosya olarak ftf uzantılı halini c:/flashtool/firmware klasörünün içine atalım sonra programı açalım
    6-şimşek butonuna basalım ve gelen uyarıya dokunmadan ok diyelim
    7-açılan programdaki bize ait olan ftf dosyasını seçelim ve sağda flash yazan butona basalım
    8-bağlantı menüsü gelmesini bekleyelim biraz sonra gelecektir telefonunuzu bağlamanızı isteyecektir resimdeki temsili bir anlatım olduğundan biz tekrar ses kısma tuşuna basılı olarak telefonumuz kapalıyken kablomuzu takalım
    9-yüklemeye geçicektir eğer geçmezse tekrar baştan deneyin geçmesi gerek
    10-finish yazısını gördükden sonra yükleme bitmiş olacaktır ve artık yeni türkiye romunuz yüklenmiştir.

Herkeze İyi Günler Dilerim.

@dandini@aresmar@mrgoxel@afd92@emil175@kaan_9292@minur@grolof@cavit63

selamlar..
    birkaç farklı pc de denememe ragmen saydıgınız asamalardan 3de. 4.asamaya gecemıyorum.. flashtool menusunun ıcınde gereklı drıverlerın yuklu olmadıgı seklınde kırmızı bır uyarı alıyorum.. flashtooldan drıverlerı yuklemeye calıstım olmadı. adbyı denedım olmadı.. versıyonum 253 ve 434 e donup rootlamak ıstıyorum. yardımcı olabılırsenız sevınırım..

• alınan uyarıyı da yazayım
    "19/024/2013 16:24:22 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
    19/024/2013 16:24:22 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool"
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalad28

alınan uyarıyı da yazayım
    "19/024/2013 16:24:22 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
    19/024/2013 16:24:22 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool"

flashtool programının kurulduğu yerde drivers diye klasör var içinde sürücüler için bir program var onu çalıştır. flashmode ve xperia z sürücüsünü seç yükle.
  • quote:

quote:

flashtool programının kurulduğu yerde drivers diye klasör var içinde sürücüler için bir program var onu çalıştır. flashmode ve xperia z sürücüsünü seç yükle.

dediklerinizi yaptım sn aresmar.. tel de sıkıntı vardır diye "hard reset " te attım ama olmadı..
  • quote:

quote:

quote:

dediklerinizi yaptım sn aresmar.. tel de sıkıntı vardır diye "hard reset " te attım ama olmadı..

Telefonda değil ki sorun, bilgisayarında gerekli sürücüler yüklü değil diyor o hata.

• Dogrusun hocam yerse dedım

• merhabalar,
    bu custom rom lar flashlanabiliyor mu?
    sd kart üzerinden mi yüklenmeliii
  • quote:

şimdi ben güncelleme gelmiş

10.1.A.1.434'ten 10.1.1.A.1.253'e güncellememi yapıyorum arkadaşlar ftfyide indirip tekrar upload ederim inşallah birkaç güne :)

Hocam bende de 434 olan var ama 253 güncellemesi gelmedi bana.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.