Şimdi Ara

Xperia Z3 Suya koydum dokunmatiği çalışmıyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
7.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Z vardı, havuzdayken arkadaşım çantadan çıkarıp havuza fırlattı havuzun derinliği 1.70'ti. Allah'tan yakınıma düştü de hemen dalıp aldım. Sonra baktım telefona bişey olmamış. çıktım havuzdan kontrol ettim sesi kısık geliyodu korktum, arkadaşa çok küfrettim ama 2 saat geçmeden eski haline gelmişti.
    Ondan sonra her havuza gidişimizde telefonu suya sokup fotoğraf çekiliyoduk

Z bile bu şekildeyse Z3'te daha geniş çaplı sertifikalar alındı diye biliyorum. Yani su geçirmezliği Z' ye göre daha iyidir. Sanıyorum ki ne yazık telefonunuz hatalı..
  • Hocam gidip telefonu suya soktum demeyin üstüne su döküldü deyin sonrada dokunmatik panel çalışmadı deyin verin garantiye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olan biteni artısını eksisini bir kağıda yazdım kargoya verdim servisin yolunu tuttu telefon dokunmatiğin bazı kısımları çalışmıyordu bence açıp ufak bir temizlikle olayı çözüp gönderirler çünkü telefon sapa sağlam bu su aldı servis ücret istiyor diyen arkadaşların telefonları su alarak ana kartı yakıyor o yüzden yeni telefon vermeleri gerekiyor serviste tamirine telefonun fiyatına yakın ücret istiyor benim öyle bir durumum yok sadece dokunmatikte bazı yerler çalışmıyor onuda garanti dışı yapacaklarını sanmıyorum bana atarlanıyorsun diyenler ilk önce ne yazdıklarına baksınlar kesin hepsi 10 15 yaşlar arası çoluk çocuk yada hayatında hiç telefon yüzü görmeyen kişiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Tam aksine konuyu açan gayet sakin bile davranmış sen yorumlara baksana bi resmen adamın telefona su girdi diye sevinmiş herkes.

konuya gelen ilk yorum :

2 bin lira verdiğiniz telefonu bile bile hangi akla hizmet suya sokuyorsunuz anlamıyorum ki.

Sıvı temasında garanti dışı kalıyor, geçmiş olsun.

Konu sahibinin verdiği ilk cevap :

Telefonun suda kalma hatta suda müzik oynatma video çekme özelliği olduğunu bilmiyor olamazsınız.
    Sony Z sesirinin sıvı temas garanti dışı olmuyor yanlış bilgilendirme öyle her okuduğun konulara yorum yazma konu hakkında bilgin yoksa.

Dediğin gibi gayet sakin davranmış

• tüm kapakları aç 3 gün pirinç torbasında beklet. umarım düzelir.
  • mz_snr kullanıcısına yanıt
    Pazarlama stratejisi olarak kullanmada sorun yok alıp suya sokunca mı problem var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman çeşmenin altına sokun ne diyeyim. (:

• barissch kullanıcısına yanıt
    Maalesef hayali ayipli urun değil basincli su konusunda bir garanti yok farkindaysaniz sertifikalar sertifikalarinda bile belli bir derinliğe kadar kapsiyor çeşmeden akan su belirli bir basinc olusturdugu için garantiye dahil tamir veya değişim yapilacagini düşünmüyorum durgun suya girmesiyle akan su farklı oluyor maalesef

• sanıyorum ki garantiye sıvı yüzünden en çok giden model xperia z serisi. merak başa bela.
  • Bendede z1 var. Sırf artistik olsun diye adamlar sıvı geçirmezlik garantisi verdi diye telefonumu suya sokacak değilim.. Ama yanlışlıkla suya düşer bişey olur o başka, hakkımıda sonuna kadar ararım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Jancars

quote:

Orijinalden alıntı: mz_snr

2 bin lira verdiğiniz telefonu bile bile hangi akla hizmet suya sokuyorsunuz anlamıyorum ki.

Sıvı temasında garanti dışı kalıyor, geçmiş olsun.

Telefonun suda kalma hatta suda müzik oynatma video çekme özelliği olduğunu bilmiyor olamazsınız.
    Sony Z sesirinin sıvı temas garanti dışı olmuyor yanlış bilgilendirme öyle her okuduğun konulara yorum yazma konu hakkında bilgin yoksa.

garanti dışı olmadığını biliyorsan git garantiye ver konu açarak aksiyon arıyorsan gereken aksiyonuda alırsın hiç millete kızma

• quote:

Orijinalden alıntı: Jancars

Anlamadığım neden sadace dokunmatik bozuluyor geri kalan heryer çalışıyor dokunmatikte arada tuşlar basıyor bazen basmıyor garantiye dokunmatik arızalı diye göndereceğim yapılmazsa kırar atarım iphone 6 plus alırım bir dahada sonye bulaşmam.

Sen Sony kullanma zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Tam aksine konuyu açan gayet sakin bile davranmış sen yorumlara baksana bi resmen adamın telefona su girdi diye sevinmiş herkes.

valla öyle olmuş kardeşim. adamın canı sıkılmış zaten.
  • Direk garantiye yolla, su geçirmez demek adında anlaşılacağı üzere su geçirmez demektir.

Reklamlarında bile suyun altında video çekimi yapılan bir telefon musluk altında su geçiriyorsa bu garanti kapsamına girer. Seve seve olmasa başka türlü girer.

Dokunmatik diye satılan telefonun dokunmatiğinin bozulması neyse, su geçirmez diye satılan telefonun su geçirmeside o dur.

Belirli bir basınca kadar suya dayanıklı olmak zorunda bu telefon.

Reklamlarında çamura düşen telefonu musluğun altında yıkıyor adam.

Madem muslukta yıkanmayacak neden reklamında gösterilsin.

O zaman htc de gösterir samsung da apple da.

Su geçirdiği zaman banane sokmasaydın diyeceklerse dünyadaki tüm elektronik ürünler su geçirmezdir o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: forro

Direk garantiye yolla, su geçirmez demek adında anlaşılacağı üzere su geçirmez demektir.

Reklamlarında bile suyun altında video çekimi yapılan bir telefon musluk altında su geçiriyorsa bu garanti kapsamına girer. Seve seve olmasa başka türlü girer.

Dokunmatik diye satılan telefonun dokunmatiğinin bozulması neyse, su geçirmez diye satılan telefonun su geçirmeside o dur.

Belirli bir basınca kadar suya dayanıklı olmak zorunda bu telefon.

Reklamlarında çamura düşen telefonu musluğun altında yıkıyor adam.

Madem muslukta yıkanmayacak neden reklamında gösterilsin.

O zaman htc de gösterir samsung da apple da.

Su geçirdiği zaman banane sokmasaydın diyeceklerse dünyadaki tüm elektronik ürünler su geçirmezdir o zaman

Arkadaş haklı. Sonuçta reklamlarda gösterilen bir durum. Sony maalesef bu konuda çok sıkıntılı. Başıma gelirse, hakkımı sonuna kadar ararım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Soğuk su iç :D
  • Su geçirmez telefon ya illa suya sokucaz onu bakalım geçiriyor mu geçirmiyor mu diye öyle bön bön bakıcaz telefona.

Kendi düşen ağlamaz geçmiş olsun.

• Arkadaşlar aynı probleme benzer birşey bende yaşadım,akvaryumun yüzeyinden 45 sn lik bi video cektim telefonun yarısını soktum arkasından çağrı geldi telefonuma elimle kuruladım konuştum ses de parazit vardı çağrıyı sonlandırdım peçeteyle iyice kuruladım telefonun kurutma makinesiylada uzaktan biraz kuruttum ne olur ne olmaz diye iki dk sonra dokunmatiği çalışmadı bi süre mause takıp kullandım düzelir diye bekledim bi iki gün yine düzelmeyince teleservice e götürdüm garanti belgesi ile şuan hala serviste bekliyorum...Durumu anlattım onlara da düzeltebilirsek düzeltiriz olmazsa yenisi ile değişim yaparız dendi aldığım sonny merkeziyle görüştüm bir kaç kişinin daha başına benzer olay gelmiş değişim yapmışlar dendi.alalı bir buçuk ay olmuştu bir ayı geçmeseydi aldığım yerden direk değişim yaptırtabiliyordum..bekliyorum bende sonucu ne olacak yapılmazsa dava açacağım araştırdım onu da tüketici haklarını ihlale giriyor reklam ve satış prosedürleri gereği tüketiciye sunduğu ürünlerde her hangi bir şekilde satışta özellik olarak sunduğu ve garanti verdiği durumlardan meydana gelecek bir arızada direk sorumlu tutuluyor firma..

• Xperia z kullandığım dönem defalarca musluk altında yıkamıştım hiçbir şey olmuyordu. Şimdi z3 kullanıyorum ama bu işin esprisi yanlışlıkla insanlar wc ye telefonlarını düşürdüler haşat oldu onu engellemek, kalabalık mekanda üzerine biri bir şey döker kafana takmazsın çünkü önlemdir bu. Bu olayı önlem olarak kullanın. Ne bileyim yazın denizde suyun üstünde rahatça fotoğraf çekin anlık suya düşürseniz bile bir şey olmaz. Ama alıp da suyun içine daldırmak saçma geliyor bana. Ben bu özelliği sadece önlem olarak kullanırm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vethekahmet

Arkadaşlar aynı probleme benzer birşey bende yaşadım,akvaryumun yüzeyinden 45 sn lik bi video cektim telefonun yarısını soktum arkasından çağrı geldi telefonuma elimle kuruladım konuştum ses de parazit vardı çağrıyı sonlandırdım peçeteyle iyice kuruladım telefonun kurutma makinesiylada uzaktan biraz kuruttum ne olur ne olmaz diye iki dk sonra dokunmatiği çalışmadı bi süre mause takıp kullandım düzelir diye bekledim bi iki gün yine düzelmeyince teleservice e götürdüm garanti belgesi ile şuan hala serviste bekliyorum...Durumu anlattım onlara da düzeltebilirsek düzeltiriz olmazsa yenisi ile değişim yaparız dendi aldığım sonny merkeziyle görüştüm bir kaç kişinin daha başına benzer olay gelmiş değişim yapmışlar dendi.alalı bir buçuk ay olmuştu bir ayı geçmeseydi aldığım yerden direk değişim yaptırtabiliyordum..bekliyorum bende sonucu ne olacak yapılmazsa dava açacağım araştırdım onu da tüketici haklarını ihlale giriyor reklam ve satış prosedürleri gereği tüketiciye sunduğu ürünlerde her hangi bir şekilde satışta özellik olarak sunduğu ve garanti verdiği durumlardan meydana gelecek bir arızada direk sorumlu tutuluyor firma..

İşin peşine düş ve kesinlikle değişim iste. Zaten hakem heyetine gidersen sen haklı çıkarsın. Telefonun içini de açarlarsa basınç testi falan istemek zorundasın garanti vermeleri lazım telefon suya dayanıklıdır diye. Ama bence sony yi devreye sok ve kesinlikle kutulu değişim iste.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.