Şimdi Ara

Xperia Z3 ve Z3 Compact ne zaman gelecek? Fiyat ne olacak? özel röportaj (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
1
Favori
10.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sony alan benim zarar edecek olan benim sanane?
    Z2'ye 2000 lira üzeri veren adam iphone almasını bilmiyormu koyar az daha gider iphone alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeter Ki

quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

Bu jadar uzun sureli batarya surelerini paylasma bence..

Olan var olmayan var,elma armutun fanboylarinin ruyasinda goremeyecegi süreler bunlar.

Helal sana arkadaş

Nick'inde ki adama saygımız büyük ama bu flex 6 fanboyları o adamın bile kemiklerini sızdırıyor

Steve de Sonye hayrandı tüm dünya gibi.. Sayfadaki apple fanboyları Sonynin büyüklüğünü bilse ne bilmese ne.

O adam Steve Jobs olabilirmi acaba. Steve Jones telefon ve teknoloji piyasasına yeni girdiyse o başka

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanxml

quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

Bu jadar uzun sureli batarya surelerini paylasma bence..

Olan var olmayan var,elma armutun fanboylarinin ruyasinda goremeyecegi süreler bunlar.

Sen ne diyorsun :) ekran ışığını kıssam arka plandaki uygulamaları root yapıp kapatsam 3Gyi kapatsam herhalde ekran açık 13-14 saat bile görür bu telefon :) Şimdi aklıma geldi onuda yazayım hareketli arka planda açık :) Eskiden batarya tasarrufu yapacağız diye akıllı telefon akılsız telefona dönüyordu çok şükür Z3 Compactla rahat kavuştum.

IOS 8 guncellenınce bir ara appleciler krize gırmıstı 3G kapanmıyor diye. Eh tabii acık kalınca gunde 4 posta sarj edıyorlar.
    Tabii telefon sadece bataryadan ibaret değil ancak pil de yetmeyince ozelliklerden faydalanamıyorsun. Ferrarin var ama anahtarı yok gibi bir şey bu.
    Tek dileğim Z3C yüzümüzü güldürsün.

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Mesut bey her zaman ki gibi güzel bir röportaj çıkartmışsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamatuma T kullanıcısına yanıt
    Kamerada Z3C daha iyi evet, ses de m8 daha iyi ama çok bir fark yok.Ben Z3C yi öneririm ve merak etme kitkat çabuk gelmişti 6 ayı nerden duymuşsanız iyi sallamışlar.

• Xperia Z3 compact ın ekranının fazla zorlama göstermeden kırıldığına dair yabancı forumlarda bilgiler var. Sony Z3c de tempered glass denilen bir malzeme kullanıyor bu malzeme çizilmeye oldukça dayanıklı ama darbelere karşı aynı oranda güçlü değil ve kolayca çatlayabiliyor. Bu ekran kullanıcı deneyimi olarak bir arkadaşında dediği gibi parmaklar ekran üzerinde yağ gibi akıyor ama işte kolay kırılıyor.
    Ciddi ciddi almayı düşünürken yine kafam karıştı, telefonda ekran filmi ve koruyucu kapak kullanmakta hoşuma gitmiyor boyutları ufak bir telefon alıp kılıfla kalınlaştımanın ve büyütmenin ayrıca ekran koruyucu kullanarak ekran kalitesini düşürmenin manası yok. Diğer alternatifim HTC one M8 imi alsam yoksa daha fazla kullanıcı deneyimi ve drop testleri mi beklesem bilmiyorum
    Telefonunu arka cebine koyan biri ve ön cebinde taşıyan başka birisi telefonlarını cepten çıkardıklarında ekranlarını kırık bulmuşlar hemde herhangi bir darbe almadıkları halde. Bu kişilerin paylaştıkları fotoğraflar ;

http://dl-1.va.us.xda-developers.com/2/9/5/9/9/5/0/2014-10-04_15.39.08_copy.jpg?key=jSN8bJkJxKWnj9XrvRkvpQ&ts=1412923095
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/2926416/IMG_0445.JPG
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/2926416/IMG_0434.JPG

• quote:

Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

N11'de Z1'in fiyatı 1300 tl, çıkış fiyatı 2200'dü evet yanlış duymadınız ükününüküyüz tülü...

Oha anasını satayım ya, ben 1 yıl önce elimdeki telefonu aynı fiyata aldım ve satmaya kalksam 1300'den fazla eder lea.

Bu Sonyboylar ne yapıyor çok merak ediyorum. Sıfırı düşmüş zaten ikinci el fiyatına, o da yetmiyor sırf markası Sony diye yine değer kaybediyor...
    Bir sene önce aldığınız telefonu 300'den okutuyordunuz anca

Ondan sonra da vay efendim Ayfon pahalı

iphone 5 ne kadar şuan????? ya böyle fanboyları bu forumdan sürmleri lazım. 5 in çıkış fiyatı ile şuanki fiyat farkı z1 inkinden çok. Hele ikinci ellerindeki fark nerdeyse uçurum. Ya git kumda oyna....

sony eleştirecekler ya yok çerçevesi büyükmüş. Haha büyük dedikleri çerçeve kasa ekran oranınında şuan piyasdaki en iyi telefonlar arasında.

ses kalitesi kötüymüş. Daha iyi ses kalitesini idda edebilecek tek firma htc olabilir. Belki biraz iyidir. Hem su geçirmiyecek hemde bu kadar kaliteli ses verecek ama hala eleştirilecek ya diyecek laf yok.

ekranı kolay çatlıyor diyenler olmaya başladı. Yalnız bilmiyenler var heralde bir camcıya sorun temperli cam nedir özellikleri nedir. Siz araştırın ben özetliyim. Daha dayanıklı daha sağlam.

Batarya süresini eleştirenlere zaten anlam veremiyorum. Z3 ün batarya süresini belki 1.ci değilde 2.ci ilan edebilirsiniz. Ancak z3c nin batarya süresi kesinlikle rakipsiz... Kaldıki vay efendim stamina modu kasıyor yok efendim pil tassarufu uygulamaları sıkıntı filan deniyor ancak şunu söylemiyorlar. Bazı firmalar öyle bir tassaruf modu yapmışlarki ekran siyah beyaz oluyor o 2000 tl veya daha fazla verdiğiniz telefon oluyor size nokia 3310 :).

Sony eleştirenlerin genel bilgi seviyesi düşük. Nerde hatası var onu bilmeden kulaktan dolma bilgiler ile yok efendim bi forumda bi konuda böyle denmiş yok bi şirket böyle sonuçlar yapmış. Ya arkadaş koskoca İphone telefonları bükülüyor apple a gelen şikayetler dünya çapında herkesin dilinde. Kalkıp siz onu yalanlıyorsunuz.

Fiyat deseniz htc apple gibi firmaların fiyatlarının yüksek olmasının bi açıklaması yok. Hele şuan bükülebilir bi telefona 2500 tl vermek zaten pahabiçilemez....

Kalkıp bi kaç küçük kusuru olduğunu her markanın böyle kusurları olduğunu bu kusurların şunlar olduğunu söyleyin bilelim. Ama boş laflar yapıp fan boyluk yapmayın. Yada gidip kendi markanızın bölümünde yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akr3p0lis -- 11 Ekim 2014; 7:58:54 >

• Okumayin CSB.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Akr3p0lis
    "ekranı kolay çatlıyor diyenler olmaya başladı. Yalnız bilmiyenler var heralde bir camcıya sorun temperli cam nedir özellikleri nedir. Siz araştırın ben özetliyim. Daha dayanıklı daha sağlam."

Camcıya soralım olur bizim mahallede köşe başında bir camcı var, kaç a kaç sizin banyo penceresi buğulu cammı istersin yoksa xperia serisindeki camdan mı? Burda canımız sıkılıyor hadi sony i karalıyalım diyoruz ve bu sefer camdan girelim en iyisi dedik, ama senin gibi camlar hakkında bilgi ve tecrübe sahibi bir camcının forumda olduğunu bilseydik sony i karalayacak başka bir konu bulurduk.
    Nefy sağolsun araştırmış, şimdi sıra sende(Akr3p0lis) özetle bakalım dinleyelim?
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    Iphone 5 ilk ciktiginda 2300 tl ye almistim 6 ay sonra 1300 tl ye zor sattim kimse savunmasin iphone alinca degeri dusmuyo falan filan diye cunku yalan atmis olurlar.. iphone eskisi gbi degil 2. El piyasasinda bu bir gercek

• Buradaki sonuclar dikkayimi cekti oldukca iyi gorunuyor hatta z3 ü gectigi test bile varhttp://www.fonearena.com/blog/118286/sony-xperia-z3-compact-benchmarks.html

• quote:

Orijinalden alıntı: mavvrick

Iphone 5 ilk ciktiginda 2300 tl ye almistim 6 ay sonra 1300 tl ye zor sattim kimse savunmasin iphone alinca degeri dusmuyo falan filan diye cunku yalan atmis olurlar.. iphone eskisi gbi degil 2. El piyasasinda bu bir gercek

Yahu bırak. Düzgün kullansaydın sende o zaman. çizikli çüzüklü cihazı kim ne yapsın?

• quote:

quote:

Yahu bırak. Düzgün kullansaydın sende o zaman. çizikli çüzüklü cihazı kim ne yapsın?

İyi de adam çizikli çüzüklü olduğu hakkında bir şey dememiş ki. Sen nerden cikardin cuzuklu olduğunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akr3p0lis

quote:

N11'de Z1'in fiyatı 1300 tl, çıkış fiyatı 2200'dü evet yanlış duymadınız ükününüküyüz tülü...

Oha anasını satayım ya, ben 1 yıl önce elimdeki telefonu aynı fiyata aldım ve satmaya kalksam 1300'den fazla eder lea.

Bu Sonyboylar ne yapıyor çok merak ediyorum. Sıfırı düşmüş zaten ikinci el fiyatına, o da yetmiyor sırf markası Sony diye yine değer kaybediyor...
    Bir sene önce aldığınız telefonu 300'den okutuyordunuz anca

Ondan sonra da vay efendim Ayfon pahalı

iphone 5 ne kadar şuan????? ya böyle fanboyları bu forumdan sürmleri lazım. 5 in çıkış fiyatı ile şuanki fiyat farkı z1 inkinden çok. Hele ikinci ellerindeki fark nerdeyse uçurum. Ya git kumda oyna....

sony eleştirecekler ya yok çerçevesi büyükmüş. Haha büyük dedikleri çerçeve kasa ekran oranınında şuan piyasdaki en iyi telefonlar arasında.

ses kalitesi kötüymüş. Daha iyi ses kalitesini idda edebilecek tek firma htc olabilir. Belki biraz iyidir. Hem su geçirmiyecek hemde bu kadar kaliteli ses verecek ama hala eleştirilecek ya diyecek laf yok.

ekranı kolay çatlıyor diyenler olmaya başladı. Yalnız bilmiyenler var heralde bir camcıya sorun temperli cam nedir özellikleri nedir. Siz araştırın ben özetliyim. Daha dayanıklı daha sağlam.

Batarya süresini eleştirenlere zaten anlam veremiyorum. Z3 ün batarya süresini belki 1.ci değilde 2.ci ilan edebilirsiniz. Ancak z3c nin batarya süresi kesinlikle rakipsiz... Kaldıki vay efendim stamina modu kasıyor yok efendim pil tassarufu uygulamaları sıkıntı filan deniyor ancak şunu söylemiyorlar. Bazı firmalar öyle bir tassaruf modu yapmışlarki ekran siyah beyaz oluyor o 2000 tl veya daha fazla verdiğiniz telefon oluyor size nokia 3310 :).

Sony eleştirenlerin genel bilgi seviyesi düşük. Nerde hatası var onu bilmeden kulaktan dolma bilgiler ile yok efendim bi forumda bi konuda böyle denmiş yok bi şirket böyle sonuçlar yapmış. Ya arkadaş koskoca İphone telefonları bükülüyor apple a gelen şikayetler dünya çapında herkesin dilinde. Kalkıp siz onu yalanlıyorsunuz.

Fiyat deseniz htc apple gibi firmaların fiyatlarının yüksek olmasının bi açıklaması yok. Hele şuan bükülebilir bi telefona 2500 tl vermek zaten pahabiçilemez....

Kalkıp bi kaç küçük kusuru olduğunu her markanın böyle kusurları olduğunu bu kusurların şunlar olduğunu söyleyin bilelim. Ama boş laflar yapıp fan boyluk yapmayın. Yada gidip kendi markanızın bölümünde yapın

2 yıllık iphone 5 32 gb.. 1200-1300 tl arası gidiyor ki bir kac ay içinde bende satıcam... 1,5 yıl önce cıkan xperia z yi satmaya kalksan kaca satarsın... Hadi bakalım... Satana kadar z5 cıkar zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiprens -- 11 Ekim 2014; 15:14:31 >

• OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    Bu kadar bilmeden nasıl cevap vermıssın fanboy.. Klıfla kullandım sıfırdan farksızdı .. 1700 den koydum ilanı 1300e satabıldım 2 hafta surdu eskiden olsa koydugum gunun ertesı gunu satardım simdi artık ole bsey yok millet iphonunun kral olmadıgını cok daha uygun fıyatlı telefonla bıle ayfon kadar performans alınabıldıgını gordu artık.. Ben 32 gb g2 yı tam bır sene once 1500e aldım sımdı 800e satarım 700tl zararım olur sen iphone 6aiırsın 2500 e saneye 1500e alıcı bulursan satarsın .. Artık bı fark yok anla bunu

• quote:

Bu kadar bilmeden nasıl cevap vermıssın fanboy.. Klıfla kullandım sıfırdan farksızdı .. 1700 den koydum ilanı 1300e satabıldım 2 hafta surdu eskiden olsa koydugum gunun ertesı gunu satardım simdi artık ole bsey yok millet iphonunun kral olmadıgını cok daha uygun fıyatlı telefonla bıle ayfon kadar performans alınabıldıgını gordu artık.. Ben 32 gb g2 yı tam bır sene once 1500e aldım sımdı 800e satarım 700tl zararım olur sen iphone 6aiırsın 2500 e saneye 1500e alıcı bulursan satarsın .. Artık bı fark yok anla bunu

Ya sen bırak ya nerden baksan facia yazılarının. Adamlar ne zaman Iphone çıkarsa satış oranları hep artıyor ama siz "Iphone bitti yeaağğ" demekten bıkmıyorsunuz. Git en basitinden sadece Iphone 5s kaç satmış bir bak bir de Z'den Z3'e kadar ki tüm Sony'in fason mallarının satışını topla bakalım Iphone 5S kadar satabilmişler mi? 3 gram İngilizce bilmesek ayak üstü 40 yalana mahkum olacaz demek ki. İyi ki Iphone'u 1300'e kaptırmışsın iyi olmuş zaten senin gibi 6 ayda bir telefon değiştirenler hiç Iphone almasın. Elin ayağın titremiş 2 hafta beklemişsin, Apple adına ben özür diliyorum. Apple'ı ararız bir dahakine senin kapında kuyruk olurlar Iphone'un için.

• ben ne kadar sattığından vs. bahsetmiyorum.. ikinci el pazarından bahsediyorum .. iphone 2 ve 4 ümü 2 gün içinde satmıştım ama ip5 öyle olmadı bi yerim titremedi 2 hafta sürdü diye ..aradaki ilgi farkını anlatıyorum sana anlayamıyorsan yapacağım bir şey yok ..

bence daha fazla tartışmanın bir anlamı yok kim ne isterse alsın ne kadar zarar etmek isterse etsin..
    buraya laf sokmaya gelmişsin belli ki o yuzden kalabalık yapma kendi elma bahçende yorum yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nefy

hocam nedir bu aşırı savunma anlayamadım. "ekranı kolay çatlıyor diyenler olmaya başlamış.." ne demektir ya. yalan mı söylüyor millet. gir oku, az araştır. bir sürü şikayet var işte kullanan insanlarda..

https://dl.dropboxusercontent.com/u/2926416/IMG_0445.JPG
    http://talk.sonymobile.com/t5/image/serverpage/image-id/19205i21A31E17E7C497DA/image-size/original?v=mpbl-1&px=-1
    http://talk.sonymobile.com/t5/image/serverpage/image-id/19071i49EC0DE9E4AC3EF5/image-size/original?v=mpbl-1&px=-1
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/4767772/pics/Z3-crack.jpg

forumlar, konular..

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=55904325&postcount=7
    http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=55861158&postcount=34
    http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=55861934&postcount=36
    http://forum.xda-developers.com/z3-compact/general/glass-cracking-t2899480
    http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z3-Compact/Probable-PRODUCTION-FAULT-glass-broke-from-2cm-drop-add-your/m-p/846827/highlight/true#M525
    http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z3-Compact/Cracked-screen/m-p/843849#U843849

not: linkler ekşi sözlükteki "yeni hayat" adlı kullanıcıdan alınmıştır.

linklerdeki konuda sadece attığın linkleri okuduğum için söylüyorum. Orda bir istatistik vermiş % 0,6 diye. Temperli cam aşırı ısı ve soğutulmaya maruz kaldığı için kolay kırılmaz. Fabrika hatası olabilir. Çünkü hepsi darbe almadığını çok dikkatli kullandığı halde böyle olduğunu söylüyor. Eğer böyle bir durum var ise yani satılan telefonlardan %0,6 sında cam sorunu gerçekten büyük bir sorun. Ancak ülkemize geldiğinde zaten kısa sürede bir miktar telefon satacağı için garanti veya servisin verdiği cevaplar çok önemli. Eğer böyle bir sorun var ise (kaldı ki telefon şuan o kadar çok sattı ki attığınız linklere bakarsanız yada bir çok forumu araştırırsanız cam yüzünden şikayet sayısı vardır ancak oldukça az bir sayıda. Yani %0,6 bile bence yüksek bir istatistik olur. Ancak çatlama erken düzeyde yani ilk 1 ay gibi bir sürede gerçekleşir çünkü tamamen fabrikasyon hatasıdır ve darbe vs gibi şeylere maruz kalmadan telefonu kullanarak gerçekleştiği için ilk 1-2 aylık sürede gösterirler kendilerini. Hani ilerde bu çatlaklar artar şimdi %0,6 ilerde %6 olur dersiniz diye söylüyorum.) kesinlikle değişimi olmalı diye düşünüyor ilerleyen zamanlarda durumun nerelere geleceğini bekleyip görelim diyorum.

Dediğim gibi her firmanın kendine has %0,001 gibi oranlarda hatalı cihazları olabilir. Eğer bunu fabrika hatası olarak kabul edip değişimi gerçekleştiriyorlar ise bunu ilerleyen zamanlarda bekleyip göreceğiz. Kabul edilemez bir şey yok demektir. Ha eğer %0,6 gibi bir orada telefon camı bozuk yada hatalı çıkıyor 1-2 haftada çatlıyor ve garanti ülkemizde cihazın fiyatı yüksek olduğundan tamiri için uçuk fiyatlar isterse bende eleştirir bende size katılırım. Ancak ne sony tarafında ne de garanti ye gidip cihazın onarımı ile ilgili pek bir bilgi yok. İlerde garantiler ne diyor bakalım.

quote:

quote:

Ya sen bırak ya nerden baksan facia yazılarının. Adamlar ne zaman Iphone çıkarsa satış oranları hep artıyor ama siz "Iphone bitti yeaağğ" demekten bıkmıyorsunuz. Git en basitinden sadece Iphone 5s kaç satmış bir bak bir de Z'den Z3'e kadar ki tüm Sony'in fason mallarının satışını topla bakalım Iphone 5S kadar satabilmişler mi? 3 gram İngilizce bilmesek ayak üstü 40 yalana mahkum olacaz demek ki. İyi ki Iphone'u 1300'e kaptırmışsın iyi olmuş zaten senin gibi 6 ayda bir telefon değiştirenler hiç Iphone almasın. Elin ayağın titremiş 2 hafta beklemişsin, Apple adına ben özür diliyorum. Apple'ı ararız bir dahakine senin kapında kuyruk olurlar Iphone'un için.

cahil arkadaşım. Dikkatlı oku ne kadar sattığını tartışmadık tartışmayız. Ortada bir gerçek var apple iyi satıyor. Bir gerçek daha var önce biraz araştır o ingilizcen ile 5 ile 6 arasında 1 jenerasyon telefon var. Sony de ise 2 jenerasyon. Ancak iphone 5 16 gb ilk çıktığında alan biri şuan o cihazı satmaya kalksa bir çok ilan var araştır bak ne kadar veriyorlar. Buraya gelip laf ebeliği yapma. Sony z ile kıyaslamışsın ancak sony Z den daha yüksek di fiyatı. 2.ci eli daha yüksek olacak. Sen aradaki farka bak.

Şunu kabullenin artık. Ne apple NE sony NE de diğer markalar bu hızda gelişen telefon teknolojisinde bu denli fiyat farkını inkar edemez. Her telefonun fiyatı 1-2 yıl içinde düşmeye yarı yarıya kadar inmeye mahkum. Beğenmiyorsan almıyacaksın. 2 sene bekleyip o zamanın amiral gemisni yarı fiyata al o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akr3p0lis -- 11 Ekim 2014; 18:38:57 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.