Merhabalar, xpg gammix s50 2tb nvme gen4 ssd ilk başlarda 5000/4500 gibi bir skor verirken yazma hızı çok düşmeye başladı. Hemen hemen 3 aydır kullanıyorum. Hız ve Sıcaklık değerleri resimdeki gibi. Anakart üzerindeki ilk m2 yuvasına takılı. Sizce bu sorun neyden kaynaklanıyor yardımcı olabilirseniz sevinirim. Anakartım, Asus Rog Strix x570-E Gaming < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wiseeman -- 24 Ocak 2021; 18:20:17 > |
Xpg Gammix S50 PCle 4.0 Nvme SSD Yazma Hızı Düşmesi
-
-
-
aynı sürücü var benim de başıma geldi yazılımsal bir sorun.amd çipset sürücüsünü kur, kuruluysa sil driver booster ile kur sonuçta pcie driver yüzünden oluyor.hiç olmadı format atarsın ben düzeltmiştim sonra yine bozuldu mu diye de bakmadım.sayfayı aşağı indirip baktım sorun yok tabi biraz kötü çıktı her şeyi kapatmadan yapınca.
bi ikincisi çok doldurmuşsun diski.ben windowsta kullanmak için 200gb ayırdım diğer bölümde oyun var hatta oyun için gen3 wd black 1tb de var.x570 anakartlarda iki m2 sıkıntı olmazken x470 anakartlı sistemimde iki m2 takınca diskler yarı hızında çalışmıştı.
konuda bahsi geçen sorun donanımsal olsa ben çözemezdim ve sorun yaşadığım durum kaç windows önceydi.bu windowsta mesela aman düzgün olsun diye hiç uğraşmadım amd çipset sürücüsünü kurdum geçtim ama driver booster gibi programlar kullanıyorsan bunun sürücüsünü bozuyor olabilir.
-
Format attım, 980 pro var 1tb sistemi ona kurdum, şuan düzeldi eski haline geldi tekrar -
Unsafe shutdowns ( korumasız kapanma) değeri yüksek. Elektirik çok mu kesiliyor. Bu ssdler için sorun oluyormuş. Kendi programını kurup smart verileri kontrol edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 9 Şubat 2021; 7:39:2 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Birkaç kez kapandı elektrik, teşekkürler uyarınız için
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X