Şimdi Ara

XPG SPECTRİX S40G 500 GB M2 SSD 86 DERECE'Yİ GÖRDÜ KORKUDAN OYUN OYNAYAMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese mutlu huzurlu günler söyle bir sorunum var bende xpg spectrix s40g 500 gb m2 ssd var warzone oynarken 86 dereceyi gördü bende korkudan kapattım anakarta zarar gelir diye ssd kendi rgb sogutmasını cıkarıp anakartınkini taktım ama sonuclar aynı rgbsini kapattım sonuclar aynı söylede ilginç bişey var mesela ekran kartım ile ilgili bişey yaparken ekran kartı ısınınca ssd onla birlikte ısınıyor m2 ssd ekran kartının yukarısında anakartım msı mag b550 bazooka ne yapsam etsem ssdyi sogutamadım napacam arkadaşlar vallahi anakarta zarar gelir diye korkup oyun felan oynayamıyorum boşta 46 50 arası ama ekran kartı ısınınca ssd boşta olsa bile 60 70'e cıkıyor kendisini %10 %15 kullansam 85 leri görüyorum %100de ne olur kim bilir bi kaç yazı gördüm aynı ssd var patladı sıcaklıktan felan diye korkudan bişey yapamaz hale geldim bilgili biri yardımcı olabilirmi yeni ssd almak cok pahalı alsamda aynı sorunu yasarım diye korkuyorum acaba anakarttamı sorun var

• Kasanızın ön kısmı maalesef hava sirkülasyonu için kötü sadece yanlardan hava alabiliyor görsel olarak güzel olsada maalesef bu tip ön kısmı kapalı kasaların genel sorunu hava sirkülasyonu kötü olması tavsiyem kasanın ön paneli çıkarıp ve üst kısma taktığınız 2 fan ile sıcaklıkları tekrar kontrol edin.

• kullandığın sorunlu bir model sıcaklık konusunda ama sıkıntı bu değil.bende s50 var 1 seneyi geçmiş olması lazım boşta 50 derece oluyor han gibi kasada ama pcie4.0 olduğu için normal.yanında pcie3.0 wd black de var ki black olunca çok ısınır 45 derece.yüke girince değil de ekran kartın hamam ediyor anladığım kadarıyla kasanı demek ki kasan küçük ve havalandırması iyi değil.ya büyük kasa alıp her yerini fan yapacaksın ya da ekran kartını değiştirip referans kart alacaksın sıcak havayı dışarı atan tek fanlı.oyunda 60 65 normal de 85 falan çok tabi işte ekran kartı yüzünden.birinden birini yap başka alsan da aynı şey olur.

• Kasanıza fan ekleyip kasa içi havalandırmanızı düzgün yaparsanız sorununuz büyük oranda çözülür . Bu arada kasanızın ön kısmı mesh yapıda değilse eğer ön kısmı çıkarıp deneyebilirsiniz eğer ön kısmını çıkartamıyorsanız klasik yöntem olarak yan kapağı çıkartıp kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 15 Haziran 2021; 22:41:26 >
  • teşekkürler arkadaşlar 2 tane fan aldım kasanın yukarısına takacam bakalım fayda olcakmı olmassa giden paraya üzülürüm valla tek çare o kaldı gelip takınca bilgisini veririm

• -Gardiyan- kullanıcısına yanıt

kasanın tepesinde hiç fan yok 2 tane fan aldım oraya eger oda işe yaramazsa sorun anakarttamıdır

• teşekkürler yanıt için kasam küçük zaten anakartta matx ama yukarıda 2 tane fan takma aparatı var 2 tane fan aldım onları takacam işe yararmı acaba yoksa illa büyük kasamı şart abi masraf cıkmasın ya :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Mojdescz

kasanın tepesinde hiç fan yok 2 tane fan aldım oraya eger oda işe yaramazsa sorun anakarttamıdır

Sorun anakartta değil kasa içi havalandırmada. Aldığınız 2 adet fanı sıcak havayı dışarı atacak şekilde takın. Bu arada kasanızın modeli nedir ? Ön kısmı nasıl mesh mi yoksa akrilik mi ?

Kasanızın hava akışı alttaki görseldeki gibi yapmaya çalışın.

XPG SPECTRİX S40G 500 GB M2 SSD 86 DERECE'Yİ GÖRDÜ KORKUDAN OYUN OYNAYAMIYORUM

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasa üstüne takılan fanlar 3 5 derece oynatır max.

Kasanın önünden hava almıyor sanırım. Yan kapağı açıp öyle bir deneme yapın fan almadan önce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

msı mpg sekira 100r işlemci artic 34 duo e sports gerisi hepsi aynı dediginiz gibi tepe fanları dışarıya üfleyecek şekilde ayarlıcam bakalım ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojdescz -- 16 Haziran 2021; 0:53:28 >
  • acura07 kullanıcısına yanıt

denedim başta serinlio ama aradan zaman geçtikten sonra tekrar aynı ısıya ulasıyor ama geç ulasıyor hatta sevinmiştim fan alana kadar idare derim 3-5 ay diye ama sonuç yine hüsran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojdescz -- 16 Haziran 2021; 0:56:58 >
  • quote:

msı mpg sekira 100r işlemci artic 34 duo e sports gerisi hepsi aynı dediginiz gibi tepe fanları dışarıya üfleyecek şekilde ayarlıcam bakalım ne olacak

Kasanızın ön kısmı maalesef hava sirkülasyonu için kötü sadece yanlardan hava alabiliyor görsel olarak güzel olsada maalesef bu tip ön kısmı kapalı kasaların genel sorunu hava sirkülasyonu kötü olması tavsiyem kasanın ön paneli çıkarıp ve üst kısma taktığınız 2 fan ile sıcaklıkları tekrar kontrol edin.

• Cok teşekkür ederim bilseydim almazdım görüntü felan önemli degil sorunsuz pc kullanayım yeter sorun suki herhangi bir vida felan görmedim cıkaracak acaba ceksem gelirmi

teşekkürler denicem inş sorun düzelir

• hocam anakartın sys fanları full dolu baska nereye takabilirim ya valla sorun bitmek bilmiyor coklayıcımı almak lazım 3 pinli fan girişi var 2sininde

• o kasa hava sirkülasyonu anlamında berbat msi bu kasayı tasarlarken ne düşündü acaba

• Ssd nin üstüne soğutucu alın. Kasa içi hava akışını iyileştirin. 86 dereceye çıkmaz ama yine 75 leri görürsünüz. Nvme ler ciddi manada ısınıyor.

• Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

bileydim alırmıydım :(

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

hocam çözüm olarak şunları denicem bi arkadaşın yardımıyla 2 tane fan aldım üste takacam kasanın ön panelini cıkarıcam ama ön panalde power tusu usb portu felan var haliyle kabloyla baglı tam olarak cıkaramıcam ama yine iş görür inşallah

• quote:

hocam çözüm olarak şunları denicem bi arkadaşın yardımıyla 2 tane fan aldım üste takacam kasanın ön panelini cıkarıcam ama ön panalde power tusu usb portu felan var haliyle kabloyla baglı tam olarak cıkaramıcam ama yine iş görür inşallah

Kasanın kapağını çıkarıp denediyse sıcaklıklarda düşmediyse fan filan kâr etmez. Düzgün bir soğutucu takarsan ssd ye biraz sıcaklıklar düşer. Ama bazı ssdlerin ısınma problemi var.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

kasanın cam kapagını cıkardıgımda sıcaklık 10 derece düşüyor ama aradan zaman geçtikten sonra sıcaklık yükseliyor ön paneli cıkarıp denemedim daha fanı takınca denicem fan çoklayıcı bekliyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.