Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık olmuşken Xe2 olsun diyorum. Ama xe2'nin çıkması xe1 piyasasında çok ciddi düşüşler sağlayabilir. Geçenlerde forumlardan birinde bir kişi 3000tl'ye xe1+35mm+samyang 8mm + piller vs satmış. Aynı fiyatlar böyle setler olursa xe1 de olabilir tabi. Ancak x100s sensörü ve işlemcisi ile xe2 coşmuştur. Biraz bekleyip kullanıcı yorumlrını okuyayım bari. Bu arada da lenslerden ufak ufak almaya başlayabilirim :)

14mm fotoğraflrı harika bu arada.

xe2 gelirse D700 ile vedalaşacağız demektir. Gözü olan var ise yakında haberleşebiliriz. :)
  • xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

Ergenlik hayalimin ofisini buldum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

İyi bayramlar arkadaşlar.

Siz fujicilere bir soru.

Xe1 mi X-pro1 mi?
    xpro1 'de hibrid vizor hariç bir ekstra var mı?
    Kış geliyor SLR'den aynasıza bir dönüş ve sokak fotoğrafçılığı günlerine dönüş niyetim var. Yorumlarınız benim için önemli.

Uygun fiyatlı xpro1+35mm ve xe1+18-35mm var piyasada.

xpro1 için teknosada baktım. bana sokak fotoğrafçılığı için büyük geldi. Daha önce x100 kullandım. x100s'te göz kırpıyor ama lensin değişmiyor olması benim için hendikap.

Sanırım tercih xe2 olacak artık :)
    http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujifilm_x_e2/

X-E2'ye bak paran çıkışmazsa X-E1 al :)

X-E1'in fiyatı düşerse yanına + bir lens ile X-e1 de tercih edebilirsin :)

Ama almışken 2'yi al yaw :D :D

---------------
    -----------------------------

Fuji X-e1 + 14mm R

Alıntıları Göster
    Jimi 4 ve 5. foto çok güzel gözüne sağlık ... fotolarda lighjtroom varmı ? raw mı cekiyorsun .. 5. fotoda hdr gibi bir işlemmi yaptın keskinlik artısı falan . ölçüm spot mu kullanıyorsun ? AF-S mi AF-C mi yoksa manuel ( zone focus ) mu takılıyorsun ... amma sordum ha ... Sağolasın ...

• ozguradam1 kullanıcısına yanıt
    Peşin fiyatı ve tek çekim fiyatı 1551 TL, kampanyalı kartlara 1599 TL. 200 TL çok fark değil, bugünkü kur ile 100 usd eder. Aras Foto' da stok var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Peşin fiyatı ve tek çekim fiyatı 1551 TL, kampanyalı kartlara 1599 TL. 200 TL çok fark değil, bugünkü kur ile 100 usd eder. Aras Foto' da stok var mı acaba?

sepete ekle çıktığına göre stok vardır diye düşünüyorum.yine de arayıp sormak lazım
  • Selamlar arkadaşlar, belki aynı segment değil ama sizlere bir sorum olacak.
    Geçen hafta Teknosada fujifilm x f1 i gördüm aşık oldum resmen. Fiyat 999 tl idi. Daha önce samsung nx1000 ile nx300 kullandım, profesyonel olarak ilgilenemeyeceğimi anlayınca onları sattım.
    Şimdi ne dersiniz amatör olarak bu makine alınır mı, fotoğraf video kalitesi nasıldır. Elimde htc one var, bu makine bundan çok çok iyidir değil mi.

Cevaplarınız için şimdiden sağ olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman sifil -- 20 Ekim 2013; 15:21:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar xe1 için PDF formatında Türkçe kullanım kılavuzu olan varsa paylaşırsa sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: safirem

Arkadaşlar xe1 için PDF formatında Türkçe kullanım kılavuzu olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Fuji Türkiye ye mail attım. Gelirse ben paylaşayım burada.

• Fuji 55-200 netfotomarket stoklarına gelmiş, benim tahminim diğer lenslerin Türkiye pazarına girmesi yaklaşık lansman tarihinden itibaren 6 ay sürecek gibi. Yurtdışı TL fiyatı ile sadece 200 TL fark var, umarım bütün lenslerde bu fiyat politikasını devam ettirirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Fuji 55-200 netfotomarket stoklarına gelmiş, benim tahminim diğer lenslerin Türkiye pazarına girmesi yaklaşık lansman tarihinden itibaren 6 ay sürecek gibi. Yurtdışı TL fiyatı ile sadece 200 TL fark var, umarım bütün lenslerde bu fiyat politikasını devam ettirirler.

eski üyelere 70 tl daha indirim yapıyor.fiyat 1529 a geliyor

bu arada geçenki kampanyada avrupa fiyatlarıyla aynıydı fiyatlar.hatta birçok arakadaş o ara ikinci elde sıfır ya da sıfıra yakın çok daha ucuza lens almışlardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguradam1 -- 23 Ekim 2013; 15:09:56 >
  • ozguradam1 kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz Fuji Outlet diye bir mağazaydı diye hatırlıyorum, sahibinden.com da satış yapmışlardı, 950 TL ye 35 f:1.4 satıldı, 1000 TL ye 14 mm f:2.8 falan vardı, ara ara mağazalarını kontrol etmekte fayda var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bari

Jimi 4 ve 5. foto çok güzel gözüne sağlık ... fotolarda lighjtroom varmı ? raw mı cekiyorsun .. 5. fotoda hdr gibi bir işlemmi yaptın keskinlik artısı falan . ölçüm spot mu kullanıyorsun ? AF-S mi AF-C mi yoksa manuel ( zone focus ) mu takılıyorsun ... amma sordum ha ... Sağolasın ...

Fotoğraflarda Ligtroom yok :) Jpeg çekiyorum , 5.fotoğrafın püf noktası parçalı bulutlu / temiz bir hava ve güçlü güneş :) Biraz kontrast tamamdır :)

Ölçüm modu "Alan" yani heryerden fakat sağ el baş parmak sürekli pozometre tuşunda ;) İstediğim etkiyi almak için pozlamayı bir yere kadar makine hesaplıyor sonrasına ben karar veriyorum.

AF modu süreklide değil normal de :)

14mm 2.8 + X-E1 :)

• Arkadaşlar öncelikle selamlar ve sohbet tadındaki yorumlarınızı üşenmeden okudum.. Benim sorum size 3 yıl önce cok severek nikon d90 almıs ve zevkle kullanmıstım. Ve sonra satmak zorunda kalmıştım şimdi yine onun tadında ve birazda tasınabilir bir cihaz almak istiyprum ve öne çıkan cihaz xe1 işimi görür mü ve memnunmusunuz diye sprucaktım? Amatör olarak cekim yapıyorum ve sürekli seyahat halinde birinin ihtiyaclarını karsılarmı :)) su anda Londra'dayım body sadece 800 sterlin Türkiye'deki fiyatı bilmiyorum, selamlar herkze

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhn3 -- 29 Ekim 2013; 18:40:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhn3

Arkadaşlar öncelikle selamlar ve sohbet tadındaki yorumlarınızı üşenmeden okudum.. Benim sorum size 3 yıl önce cok severek nikon d90 almıs ve zevkle kullanmıstım. Ve sonra satmak zorunda kalmıştım şimdi yine onun tadında ve birazda tasınabilir bir cihaz almak istiyprum ve öne çıkan cihaz xe1 işimi görür mü ve memnunmusunuz diye sprucaktım? Amatör olarak cekim yapıyorum ve sürekli seyahat halinde birinin ihtiyaclarını karsılarmı :)) su anda Londra'dayım body sadece 800 sterlin Türkiye'deki fiyatı bilmiyorum, selamlar herkze

kayTaşıma ve sürekli kullanım adına Fuji X-E1 çok mantıklı...

Fakat sizin beklentiniz yüksek netleme hızı gerektiren çekimlerse tavsiye etmem.Günlük sokak çekimleri için oldukça yeterli bir netleme
    hızı sunuyor. Yanlış netleme yapmıyor gibi bir şey.Fakat havada parende atan bir kuşu , hızlı geçen araçları , spor müsabakaları vs.. yani
    hız gerektirecek konularda size zorluk çıkartır. Çünkü doğasında bunlar yok :)

D90'a göre

+ kazanacaklarınız ;

Çok daha yüksek imaj kalitesi ,
    İSO performansı ,
    Hafiflik ve Boyutlar ,
    Dikkat çekmemesi ,

- kaybedecekleriniz ;

AF hızı,
    Nikon Lens Yelpazesi,

Bu makineyi kullananların %95'i aşık oluyor alete elinden bırakmak istemiyor :)
    %5 ise çok daha yüksek beklenti içinde olduğu için (AF hızı isteme , Daha fazla lens vs...) :)

Karar verin araştırın örnek fotoğraflar inceleyin en sonunda elinize alın biraz kurcalayın :)
    Sonrası size kalmış zaten :)

• Arkadaşlar takrardan merhaba,

İstanbul dan nacizane bir kare daha beğeneceğinizi umuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrolifer -- 30 Ekim 2013; 9:52:42 >
  • XE1 Türkçe kullanma kılavuzunu fuji Türkiye'den istedim. Sağolsunlar kargo ile gönderdiler. Kendilerine ilgileri için buradan teşekkür ederim. Bu arada ben de 18-55 ve 60 macro ile aranızdayım. Herkese selamlar.

• quote:

quote:

Arkadaşlar öncelikle selamlar ve sohbet tadındaki yorumlarınızı üşenmeden okudum.. Benim sorum size 3 yıl önce cok severek nikon d90 almıs ve zevkle kullanmıstım. Ve sonra satmak zorunda kalmıştım şimdi yine onun tadında ve birazda tasınabilir bir cihaz almak istiyprum ve öne çıkan cihaz xe1 işimi görür mü ve memnunmusunuz diye sprucaktım? Amatör olarak cekim yapıyorum ve sürekli seyahat halinde birinin ihtiyaclarını karsılarmı :)) su anda Londra'dayım body sadece 800 sterlin Türkiye'deki fiyatı bilmiyorum, selamlar herkze

Fakat sizin beklentiniz yüksek netleme hızı gerektiren çekimlerse tavsiye etmem.Günlük sokak çekimleri için oldukça yeterli bir netleme
    hızı sunuyor. Yanlış netleme yapmıyor gibi bir şey.Fakat havada parende atan bir kuşu , hızlı geçen araçları , spor müsabakaları vs.. yani

D90'a göre

+ kazanacaklarınız ;

İSO performansı ,
    Hafiflik ve Boyutlar ,
    Dikkat çekmemesi ,

- kaybedecekleriniz ;

AF hızı,
    Nikon Lens Yelpazesi,

%5 ise çok daha yüksek beklenti içinde olduğu için (AF hızı isteme , Daha fazla lens vs...) :)

Karar verin araştırın örnek fotoğraflar inceleyin en sonunda elinize alın biraz kurcalayın :)

Cok sagol hocam yorumun için muhtemelen alıcam 1 hafta içinde 35mm ile fiyatı 1000 sterline denk geliyor TL olarak 3100 falan burdan daha uygun mu yoksa Türkiyeden mi daha uygun olur ? birde hocam 14 mm ile 35 mm arasında nasıl bir fark vardı?r profesynl olarak bir acıklama yapma hocam pls :))) hani sokak cekiminde uygundur falandır:) umarım anlatabildim şimdiden cok sagol:)

• Vatan computerda x-e1+35mm 3.000 tl ye gördüm diye hatırlıyorum. Ama yanlıs bilgi olmasın. Siz bi araştırın.

@ilhn3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtakeİt -- 30 Ekim 2013; 20:53:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İtakeİt

Vatan computerda x-e1+35mm 3.000 tl ye gördüm diye hatırlıyorum. Ama yanlıs bilgi olmasın. Siz bi araştırın.

@ilhn3

Cok sagol dostum hemen en kısa zamanda bakıcam
  • quote:

quote:

quote:

D90'a göre

+ kazanacaklarınız ;

İSO performansı ,
    Hafiflik ve Boyutlar ,
    Dikkat çekmemesi ,

- kaybedecekleriniz ;

AF hızı,
    Nikon Lens Yelpazesi,

Cok sagol hocam yorumun için muhtemelen alıcam 1 hafta içinde 35mm ile fiyatı 1000 sterline denk geliyor TL olarak 3100 falan burdan daha uygun mu yoksa Türkiyeden mi daha uygun olur ? birde hocam 14 mm ile 35 mm arasında nasıl bir fark vardı?r profesynl olarak bir acıklama yapma hocam pls :))) hani sokak cekiminde uygundur falandır:) umarım anlatabildim şimdiden cok sagol:)

Sokak çekimi için bence 14 mm daha uygun, ben şahsen 35 mm f:1.4 sahibiyim ancak oldukça dar kalıyor, o yüzden en kötü 14 mm şart.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.