Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@jimi sana zahmet olmaz ise exif bilgilerini yazarmısın .. cok güzel fotolar bakış açıları cok beğendim ..

• quote:

Orijinalden alıntı: bari

Elinize saglık .. cok güzel fotolar

@jimi sana zahmet olmaz ise exif bilgilerini yazarmısın .. cok güzel fotolar bakış açıları cok beğendim ..

teşkür ederim :)

Diyafram/Enstantene/İSO/Pozlama/mm değeri

1)f11 - 1/1200 - İSO 250 - 0 - 14mm
    2)f2.8 - 1/25 - İSO 250 - (-2) - 14mm
    3)f4 - 1/58 - İSO 250 - (-0,3) - 14mm
    4)f8 - 1/320 - İSO 250 - (-1,3) - 14mm

Hepsi AV modunda çekildi :)

• Arkadaşlar hiç hesapta olmayan bir nakit ihtiyacı yüzünden henüz 2 aylık setimi geçici olarak satılığa çıkardım. bir süre satılmazsa da ilanı iptal edeceğim.

Gövde de lensler de sıfır niyetine alınabilecek durumdadır.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-2-aylik-garantili-xe-1-ve-ekstralari-139135364/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayas -- 2 Ekim 2013; 12:51:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

Durduk yere X aldıracaksınız adama.. Hele sen Jimi foto moto paylaşma abicim!

Aynasızlar sokak fotoğrafçılığı için biraz yavaş kalıyorlardı ama Fuji sanırım bu işi çözmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu
    quote:

Aynasızlar sokak fotoğrafçılığı için biraz yavaş kalıyorlardı ama Fuji sanırım bu işi çözmüş.

Olympus, Panasonic ve Nikon 1 uzun süredir odaklama hızında DSLR seviyesinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu
    quote:

Olympus, Panasonic ve Nikon 1 uzun süredir odaklama hızında DSLR seviyesinde.

Yahu sokak fotoğraflarında ultra hızda AF 'ye gerek yok ki :)
    Börtü böcük kuş kedi köpek spor vs olmadıkça tüm aynasızlar iş görür :)
    Makine ile anı yakalamıyorsunuz , anın sizin çerçevenize düşmesini bekliyorsunuz :) İşin sırrı bu be ya :D
    Gerçi ben beklemiyorum direk çekip gidiyorum :) AF hızı konusunda hiç garipseme yaşamadım....

Ha sadece bir kere o da D700'ü üç ay sonra elime alıp bir fotoğraf çekeyim dedim kullanamadım ?? ? ? ?
    O kadar hızlı netliyor ki anlayamadım ilk 5 sn :D :D

• AF yine de önemli diyorum Acemiyim bu sokak işlerinde ama bana göre niye önemli derseniz insanların sizi farkedip, o habersiz pozu bozmaları arasında geçen bir süre var.İşte o süre zarfında çektiniz çektiniz çekemediniz yakalandınız poz filan kalmadı ortada.AF burada devreye giriyor,özellikle düşük ışık koşullarında.Tabi heryer İstiklal değil yakalandığınız anda ahiret sorularını cevaplamaya da hazır olun.

@ozturert haklı olabilirsin, o makinalarla pek deneme imkanım olmadı.
  • işi bilmiyosun hacı :D Ben adamın dibine kadar girip çekiyorum :D

1) Geniş açı kullan kadrajına yerleştir başka yeri çekiyormuş gibi yap :)

2) Göbekten çekim :) En sevdiğim çekim şekli :D :D Yıllardır göbekten çekerim artık kadrajı da istediğim gibi tam cuk oturtuyorum :D :D
    Önceden gerekli ayarları hızlıca girip sonra göbeğe alıp kadrajlıyıp çekiyon :)

@tenekekutu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 2 Ekim 2013; 16:55:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

işi bilmiyosun hacı :D Ben adamın dibine kadar girip çekiyorum :D

2) Göbekten çekim :) En sevdiğim çekim şekli :D :D Yıllardır göbekten çekerim artık kadrajı da istediğim gibi tam cuk oturtuyorum :D :D

@tenekekutu

Netliği nasıl yapıyorsun o zaman? Adamı aldın sağ kenara, makine gitti sola netledi? Ya da makinenin en yakın olanı netle mantığını mı kullanıyorsun?
  • Adamı sağa almayı planlamışsam netleme noktasını zaten sağa almışımdır :) Plansız ayarsız göbekten çekim yapmam asla

Kadrajı kafamda canlandırdığım için netleme noktasını ona getiyorum sonra yarım bas çek göbek usulü :)

Yada göz kararı hiper fokal midir nedir onu hesaplayarak bir yerden netlik alıp netlemeyi kilitliyorum çekiyorum :)

Manuel lens kullanıyorsam yine göz hesabı lens üzerinden metre'yi ayarlayıp çekiyorum(Hiper fokal zibili düşünerek karar veriyorum) :)

Püf nokta diyafram değeri yüksek olacak... 5.6'nın altında çekmeyeceksin.
    Kullandığın açı geniş olacak... 35mm maksimum uzunluk olmalı ki zordur.. Açı genişledikçe rahatlarsın... Tabi önce lense alışman gerek... Açıyı iyice bellemek lazım ki göbekten çekerken süpriz olmasın :)
    Gerçi kimi zaman süpriz de olmuyor değil :D :D Hoş da oluyor :)

Konuya ne kadar yakınsan o kadar keyifli kareler çıkıyor :) Şimdi ki favori açım 14mm ( 21mm tekabül ):)

@BLoWeR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 2 Ekim 2013; 19:08:05 >

• Fujirumors.com sitesinin iddialarına göre 18 Ekim' de Fuji XE-2 ve XQ1 adında 2 yeni kamera tanıtacakmış. XE-2 içerisinde X100s' te kullanılan sensör ve de işlemci kullanılacakmış, ilave olarak Wifi desteği ve daha iyi bir LCD ekran olacağı söyleniyor. XQ1 ise X20 nin sensörünü kullanan XF1 boyutlarında ufak tefek bir kompakt makina olacakmış.

Bence şu anda XE-1 gerek imaj kalitesi, gerekse de AF hızı olarak özellikle son güncellemeler sonrasında gayet yeterli. İleri de belki yedek makina olarak XM-1 ya da XA-1 düşünülebilir.
  • Ciksinda body degiselim, yeni makine yeni heyecan Bu arada x100s de sensor degisti mi ki insanlar gaza gelmis x100s sensoru konacak diyor?
  • X-e1'i bence X-e2 ile değiştirmeye hiç gerek yok... LCD ekran yeterli ve son derece dürüst :)
    Dürüst derken LCD ekran aşırı kaliteli olduğu vakit çekilen fotoğraf çok daha iyi ve kusursuz gözüküyor kullanıcı "Oww güzel olmuş , tamamdır o zaman" diye düşünüp geçiyor eve gelince " bu muymuş laaaaaan" diye dumur oluyor :)

Bizdeki LCD dürüst güzelse güzel kötüyse kötü gösteriyor :D

Ayrıca sensör'den sıkıntısı olan hiç duymadım :) Daha iyisine gerek var mı ? Yada hakikaten yeni sensör daha mı kaliteli ? ? ?
    En fazla biraz modifiyelenmiştir :) Gerek yok :)

İşlemci'nin hızlı olması iyi olmuştur ama bunun içinde makine değiştirilmez :)

Yeni lens almak daha faydalı

• beyler biraz şöyle keskin keskin resimler ekleyin de canımız çeksin satıp f3 ümüzü x-e1 e geçelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Ciksinda body degiselim, yeni makine yeni heyecan Bu arada x100s de sensor degisti mi ki insanlar gaza gelmis x100s sensoru konacak diyor?

X100' de Bayer teknolojiye dayalı APS-C vardı, XE-1 ve X Pro 1, X Trans kullanıyor, X100s' e ise X Trans 2 sensörü kullandılar, ayrıca yeni bir işlemci kullanıldı.
  • jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum, XE-1 gövdeyi ileride yapılabilecek olan "X Pro " güncellemesine kadar kullanabilirim, o zamana kadar ihtiyacım olan lensleri aldıktan sonra sırtımız yere gelmez, Fuji inşallah lens geliştirme işini 56 mm f:1.2 den sonra bitirmez, sabit odaklı zoom lens ya da açık diyaframlı prime tele lensler de isteriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

işi bilmiyosun hacı :D Ben adamın dibine kadar girip çekiyorum :D

@tenekekutu

Göbekten çekim tekniği

• quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Ciksinda body degiselim, yeni makine yeni heyecan Bu arada x100s de sensor degisti mi ki insanlar gaza gelmis x100s sensoru konacak diyor?

X100' de Bayer teknolojiye dayalı APS-C vardı, XE-1 ve X Pro 1, X Trans kullanıyor, X100s' e ise X Trans 2 sensörü kullandılar, ayrıca yeni bir işlemci kullanıldı.

X-Trans 2 var yani, o zaman kacari yok degisir x-e1. Ayin 18'inde duyuru olacak haberi dogru olabilir bu durumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skylineGTR_34 kullanıcısına yanıt
    dpreview.com sitesindeki X100s incelemesinden alıntı:

"The X100S sees Fujifilm revisiting the concept, but while the external design is essentially unchanged, it's a very different camera inside. It uses a 16.3MP X-Trans CMOS sensor similar to that seen in the interchangeable lens X-Pro1 and X-E1 models, but now with on-chip phase detection promising much-improved autofocus speed. This is supported by a new processor, the 'EXR Processor II', which includes a new 'Lens Modulation Optimizer' function. According to Fujifilm this 'overcomes' lens aberrations such as diffraction and peripheral aberrations, and should give improved image quality at the largest and smallest apertures."
  • hmmm intristing... okey bat wat dı du mien artikıl ?

Hacı bir ingilizce bilsem :D

Kısa özet geçebilen var mı :D :D

Çok utanıyorum ingilizce bilmediğim için :( :( Hep de boynumda makine beni turist sanıyorlar ingilizce sorular soruyorlar geriliyom ya la :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 4 Ekim 2013; 10:01:41 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.