Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.405
Cevap
101
Favori
446.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kayas

bence de sokak için 35 biraz dar kalıyor. yeni çıkan 23mm 1.4 ideal ama pahalı ve zaten henüz piyasada yok. ama bunun yanında 14'den daha uygun fiyatlı 18mm var ki bence o da güzel bir açı..

14mm (21mm) ve 18mm (27mm) ikisi de en çok tutan sokak lensleri :)

Özellikle Leica'cı emucalar 21mm açıya bayılırlarmış :)
  • xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

Kimse foto eklemiyor bari ben ekleyem :D

Xe1 + 14mm

• Tatilden döndüm, yorumlarım, sorularım :

Cihazın kapat/aç düğmesi kötü yapılmış, cihaz devamlı kontrol dışı açılıyor, kaç defa baktığımda cihazın açılmış olduğunu farkettim, bu düğme daha sert veya farklı yapılabilirdi. Buna karşı biz çözüm var mı? Sizlerinde başına geliyor mu?

1/40'da titretme uyarısı vermesi ilginç geldi. SONY 1/25'den sonra bu uyarıyı kaldırıyor, 1/15'li resimlerde bile sorun, nesne hareket etmiyor ise olmuyordu. 1/40 gibi değerlerde titretme demesi ilginç geldi. Resimlere detaylı bakmadım baktığım zaman daha net konuşabilirim.

Pil'ini çok saçma buldum. 2. gün halen %100 gösteriyordu, çok iyi diye düşünürken öğlen 3/4 oldu. Yine çok iyi diye düşünürken birde akşam pil boş dedi ve kapandı.

Çanta tavsiyeniz nedir?
    Son olarak bazen ayarları değiştiriyorum ama EVF'de ayarların değişmiş halini göstermiyor, yani daha parlak olması lazım ama karanlık gözüküyor EVF'de , resmi çektiğimde ancak anlıyorum, bu normal mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ybatuhan

Tatilden döndüm, yorumlarım, sorularım :

Cihazın kapat/aç düğmesi kötü yapılmış, cihaz devamlı kontrol dışı açılıyor, kaç defa baktığımda cihazın açılmış olduğunu farkettim, bu düğme daha sert veya farklı yapılabilirdi. Buna karşı biz çözüm var mı? Sizlerinde başına geliyor mu?

1/40'da titretme uyarısı vermesi ilginç geldi. SONY 1/25'den sonra bu uyarıyı kaldırıyor, 1/15'li resimlerde bile sorun, nesne hareket etmiyor ise olmuyordu. 1/40 gibi değerlerde titretme demesi ilginç geldi. Resimlere detaylı bakmadım baktığım zaman daha net konuşabilirim.

Pil'ini çok saçma buldum. 2. gün halen %100 gösteriyordu, çok iyi diye düşünürken öğlen 3/4 oldu. Yine çok iyi diye düşünürken birde akşam pil boş dedi ve kapandı.

Çanta tavsiyeniz nedir?
    Son olarak bazen ayarları değiştiriyorum ama EVF'de ayarların değişmiş halini göstermiyor, yani daha parlak olması lazım ama karanlık gözüküyor EVF'de , resmi çektiğimde ancak anlıyorum, bu normal mi?

Açma kapama tuşu biraz yumuşak evet. Konumu itibarıyle de kazayla açılmaya müsait. Çok sorun yaratmadı benim için. Hiç dikkatimi çekmedi ama Titreme uyarısı kullandığınız lensin odak uzaklığına göre değişmesi gerek. Muhtemelen 35mm de 40-50 gibi verirken 14mm de 25 lerde falan vermesi gerek. Siz hangi lensi kullanıyorsunuz bilmiyorum.
    Pil konusu tam bir fiyasko bence de. Full görünürken bir anda yarıya düşüyor hemen sonra da bitiyor. 2 adet yedek pille bunun sorun olmasının önüne geçtim ben.
    Evf ayarlarını evf'den bakarak yapmanız lazım. Mesela parlaklık ayarını lcd den bakarak yaparsanız sadece lcd yi ayarlıyor. Ama evf den bakarak evf nin parlaklığını ayarlayabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler,
    1850 ve 35 var. 1850'de titreşim engelleme olduğu için uyarı 1/15 altında verir diye düşünmüştüm,

Çektiğim bazı resimlerin orginal halleri burada, hiç oynanmamış, makinenin performansını görebilme amaçlı o şekilde yükledim,

http://www.flickr.com/photos/100816087@N02/sets/72157635661976225/

bir iki soru:,Örneğin iki resme bakalım birinde İstanbul yazısı daha net birinde karışmış, veya banamı öyle geliyor :) 1/500'de titreşim olmaması lazım, bazı resimlerde hafif focus veya titreşim sorunu var gibi

Bu resimde ise f değeri 7, ancal yangın borusunun ucuna odaklanmış, borunun geri kalanı blur, f 7 iken böyle yapmaması gerekmezmiydi, orada 5 cm mesafe ancak vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahves -- 19 Eylül 2013; 23:18:26 >

• @ybatuhan

Öncelikle bu makinayı almayı düsünen insanlar için olusturdugunuz flickr hesabı fikir edinme adına cok faydalı olucaktır, bunun icin size tesekkür ediyorum.

Ayrıca hesabınızdaki deniz resimleri nereye aittir cok merak ettim gercekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtakeİt -- 20 Eylül 2013; 0:10:15 >
  • quote:

Bu resimde ise f değeri 7, ancal yangın borusunun ucuna odaklanmış, borunun geri kalanı blur, f 7 iken böyle yapmaması gerekmezmiydi, orada 5 cm mesafe ancak vardır

53mm de cekmissiniz. Vapurun tavani cok yuksek degil objeye 2 metre falan olsa mesafe olarak, 30cm civari bir net alan olusmasi lazim ki fotografa bakinca da zaten normal gorunuyor. Pek vakit ayiramadim kullanim klavuzuna, bu arkada bir tekerlek var tam ters yere koymuslar bas parmagi yasladigimiz yere, nasil-ne amacli kullaniyorsunuz genel olarak? Thumb grip yapmis firmalar sagolsunlar metal parcasina 50-100$ istiyorlar evlat acisi gibi ebay'da 5$ a satilanlardan kullanip memnun kalan var mi?

• @ybatuhan

Vapur fotolarında titreşim 1/500'de olsa olabilir. Vizör'den değilde ekran'dan çekim yaparsanız olma olasılığı çok yüksek... Yada siz hareketli bir araçtan çektiysenizde olabilir :) Olabilir de olabilir yani :) Aynasız sistemler küçük olduğu için iyi kavramak ve mümkün mertebe vizör kullanmak gerekir. Vizörden bakarken kafatasımız bir nevi monopod işlevi görür :)

Diğer fotoğrafta ise objeye ne kadar yaklaşırsan net alan o kadar azalır. Bu da doğal bir şey...Misal daha da yakından çekerseniz daha da fazla blur artacaktır. Makro fotoğraflarda Yusufçuk çekerken misal diyaframım 16 civarı ve tepe flaşım olur ama yusufçuğun sadece gözleri net çıkar gerisi fulu olur :)

@skylineGTR_34

Güray baba tekerleği sanırım diyafram halkası olmayan lensler için koymuşlar :) Yani hep öyle düşündüm :)
    Parmak yaslama şeysinin de ucuzundan al gitsin moruk :D

• @İtakeİt

Rica ederim, bende yardımcı olma maksadıyla yaptım. Deniz resimleri nerede çekildi diye soruyorsanız, bir sözü hatırlatırım "bir yerin adı çıkacağına canı çıksın" :D Yaymama şartı ile söylüyorum İzmir-Çeşme-Ilıca plajı, unutmayın yaymama şartı ile :D

skylineGTR_34 , jimi1984
    Teşekkürler, f değerini düşük tuttuğum zaman 7 gibi net alanın çok geniş olacağını düşünüyordum. Testler yaparak lensin F değişimi ile net alanın değişiminin ne olduğunu çıkarmaya çalışırım.

Ben genel itibarı ile resimlere baktığımda makineyi başarılı buldum, sonuçta gayet amatör bas&çek tarzı biriyim, ayar yapmak için çok düşünmem hemen kafama göre yapıp çekerim, makine iyi iş çıkartıyor
  • @ybatuhan

valla önümüzdeki yaz oraya gidebilmek için elimden gelen herseyi yapıcam :) yanımda götürücegim arkdaslarım dısında da kimseye söylemem herhalde :) Gercekten hayran kaldım. Cennet vatan Türkiyem, heryeri ayrı güzel :)
  • İtakeİt kullanıcısına yanıt
    :) Ülke cennette insanlar öküz :D Yani öküzü bol diyelim :)
    Bozcaada'da çok iyi tarihi yapılaşmayı çok güzel korumuşlar, Alaçatının merkezide o şekilde. Buralar dışarıdan göç almayan kendi yerel halkı ve yerel halkın içinde fazlaca gayri-müslim barındıran yerler. Gerçekten doğaya, tarihe, geleneklere çok iyi şekilde sahip çıkmışlar.
    Geri kalan yerlerimizin çoğu vandalizme kurban gitmiş, muhteşem yaylalara 7 katlı beton binalar dikilmiş, sahiller yağmalanmış. Cahillik ve rant yağma kültürü işte,kısa yoldan köşeyi dönme arzusu. Hatırlayın yağmalanan yerlere ilk iş bir cami yapılır ve Türk bayrağı asılırdı. İşte bu şekilde günahlarını affettiriyorlardı kendilerince :D Yağmalayanlar 5-8 çocuk yapıp zengin olunca bir anda yağma kültürü tüm ülkeyi esir aldı malesef.

Bakın helikopter ile çekilmiş plaj görüntüleri,
    bir adet çöp veya görüntüyü bozan nesne yapı varmı,

http://blog.jelanieshop.com/photography/gray-malin-photography-a-la-plage-a-la-piscine/

Not: Aslında şimdi git :D yazın çok kalabalık olur şimdi tam zamanı, okullar kapandığı hafta fiyatlar çok düşüyor ve boş oluyor yazın inanılmaz kalabalık olur zevk alamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahves -- 21 Eylül 2013; 20:03:40 >

• Birde ben bu dynamic range özelliğini anlamadım. Tam olarak nedir ve kullandığınız hoşunuza giden başka özellikler varmı? :)
  • quote:

Birde ben bu dynamic range özelliğini anlamadım. Tam olarak nedir ve kullandığınız hoşunuza giden başka özellikler varmı? :)

Dinamik aralıgi arttırmak demek ; gölge alanlar ile aşırı ışık alan yerler arasındaki yumuşak geçişler arttırmak. Yani gölgede kalıp detay kaybolmasını yada tam tersini yani aşırı ışıktan dolayı kaybolan detayları göstermek :)

Dinamik aralık ne kadar geniş ise en aydınlık alan ile en karanlık alan arasında daha fazla detay olur :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ybatuhan

Haklısınız; cumhuriyet sonrası hakimiyeti eline alan her hükümet kendini ve ahalisini zenginleştirme peşine gitti. Neyse burası siyaset konusulcak bir konu degil :)

Bozcaada ile alakalı tespitinize katılabilirim nitekim yazlarımı Canakkale/Tavaklı İskelesi'ndeki yazlıgımızda geciririz. Bundan dolayı Bozcaadayı cokca ziyaret ettim ve her seferinde hayran kalarak geri döndüm. Ancak sehir dısında okuyan bir ögrenci olarak su anda İzmir'e gidebilmem mümkün degil :) Ben resimlerinize bakarak her daim sakin biyer oldugu izlenimine kapıldım ama olsun kendi arkadaslarımla gittikten sonra kalabalık pek de önemli olmaz :) Verdiginiz bilgiler için tekrar teşekkürler :)
  • www.bhphotovideo.com
    ZEISS Touit 50mm f/2.8M Macro Lens for FUJIFILM X
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/970841-REG/zeiss_2030_681_touit_50mm_f_2_8_macro.html

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

www.bhphotovideo.com
    ZEISS Touit 50mm f/2.8M Macro Lens for FUJIFILM X
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/970841-REG/zeiss_2030_681_touit_50mm_f_2_8_macro.html

hmmm...

• Boş ver abi bizim 60mm daha iyidir

@kayas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 24 Eylül 2013; 21:01:31 >
  • Sonunda kullanabildim makineyi. Iso 6400 jpegleri cok iyi sasirdim. Olcum yaparken modu duzgun secmek lazim bazen iso 300, iso 2500den kotu oluyor. Multi modu genelde basarili ama spot modu dslr gibi saglikli degil sanirim.

Okul acildi diye sevinip parti yapiyoruz universitecek

Iso 6400

Merak edenler icin Cathedral of Learning iso 200 (tripod)

Kampuste cuma geceleri...

• Ekran koruyucu tecrubemi aktarayim. Ilk olarak Kenko marka film tarzi olandan denedim 2.8" icin guya ebat olarak. Sonuc olarak hem ekrandan ufak hem de kendiliginden lekleli geldi ayrildik 11$ idi. Sonra acmaxx diye sert plastik bisey denedim yine 2.8" icindi 25$ civari da fiyati var. Hem yapiskani adi iz birakti, hem ic kismi lekeli geldi, hem okadar yapiskan bir yuzeyi var ki temizlemek imkansiz, hem de ekrani yansitiyor kendine degisik biseyler yapiyor neyse onla da ayrildik. Son olarak guvenilir eski dostum GGS markasinin 3" olanindan aldim ve super sonuc. Kendilerini gelistirmisler yapistirici yok ekrana tutunuyor cuk diye. 3" 4:3 olani uyuyor kenarlari plastik kisima sigiyor tavsiye ederim.

Bu gun panaroma olayini denedim guzel fena degil. Yanliz birsey farkettim jpeglerde gokyuzu rengi biraz mora kacik. Raw fotolar daha guzel renk olarak. Raw fotolar daha guzel ama iste burada FF sensor farkini koyuyor malesef. D600 ile sikca kullandigim camera rawdaki golge aydinlatma ayarini kullaninca fazla noise yapiyor.

Parkimiz yeni acildi 2 yildan fazladir park yapiyor adamlar.

Kuvette ordek olayina farkli bir bakis acisi getirmisler :)

• xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.