Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.405
Cevap
101
Favori
446.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ha bu arada neden slr makine almak istiyorum kısaca ondan da bahsedeyim.
    Çevremde birkaç kişide slr makine var canon 600d, 650d vb.
    Fotoğraf kaliteleri çok hoşuma gidiyor.
    Çiçek, böcek, kuş, yarış arabası vs. çekmek gibi bir düşüncem yok, en azından şimdilik.
    Mevcut çıtam: çekeceğim aile, çocuk, gezilen yer fotoğraflarının en az bahsettiğim makineler kadar kaliteli olması...
  • @torinspec

Bu iş tamamen keyif meselesi öncelikle...

Misal ben sabit odak seviyorum çünkü o odakla bakış açımı birleştiriyorum...

Nereye bakarsam 35mm olarak bakıyorum yada başka bir açı fark etmez :) Bu bana keyif veriyor :)

Fotoğrafı neden ne için nasıl çektiğiniz önemli... Yani kendini bilmeniz... Kendini bilmeniz de hangi açılarda keyif alıyorsunuz ?

Bu yüzden sabit odaklı lensler daha çok neyi nasıl çekeceğini zaten bilen kişilerin tercihi...

Ha bunu neden tercih ediyorlar aralıklı yani "zoom" lenslerden daha iyi performans veriyorlar... Daha çok ışık alıyorlar... Daha fazla diyafram açıklığı verebiliyorlar...

---------
    --------------

İlk başlarken sabit açı kişiyi pek memnun etmez... Çünkü kafasında bir şey yoktur yeni başlayanın...
    Herşeyi çekmek ister... Hal böyle olunca uzağı yakın etmek , çiçeği böceği yakın etmek ister :)
    Bundan dolayı da yeni başlayan herkes 70-300mm kesinlikle alır 18-55 yetmediği içim :) Aslında yeter bu lens ama kişi hep bir arayıştadır :)
    Alır ve kısa bir süre sonra satar bu lensi/lensleri :D

Yani sabit odaklı lenslerde renkler , keskinlik , çözümleme daha yüksektir. Fakat fotoğraf da ışıktır... Yani dandik diye tabir edebileceğimiz 18-55mm bile
    iyi ışık şartlarında mükemmel fotoğraf kalitesi verebilmektedir.

Burada da konu kişinin gelişimi ile alakalı... Nerede nasıl hangi açı hangi diyafram hangi İSO ve hepsinden önemlisi ışığı ve kompozisyonu nasıl kurduğuyla alakalıdır...
    Kendini bilen eden aralıklı lensle de sabit odaklı lensle de istediği şeyi yakalar..

Zaten yakalayamıyorsa vazgeçmeyi de bilir zorlamaz :)

Zorlamayınca da keyifçi olur :) Yani sabit odakçı :) Bakar ortama kadrajına bakar "ı-ıh olmuyor der" yada bu "açı tam benlik" der çeker :)

--------------------
    ------------------------------------------

Mevcut çitanız aile , çocuk , gezilen yerlerse eğer alacağınız her makine işinizi görecektir.

Hatta Nex 6 fazlasıyla işinizi görür çünkü video kalitesi inanılmaz iyidir ki insan sadece bu tarz çekimlerde fotoğraf çekmek istemez :)

Ama benim gibi keyif pez..vengi adamlar için X serisi fujiler , Leicalar , Tam kare sensörlü aletler daha çekicidir.

Çünkü ben ailemi ve sevdiklerimi fotoğraflamak için makine almıyorum kendi keyfim için makine ve lens alıyorum :)

Neyden keyif alıyorsam ona göre yani :) Makro , Kuş fotoğrafları , Manzara , Sokak vs....

-----------
    ---------------

Aynasızlar aleminde AF hızı yavaş ve zorludur. Bu yüzden sürekli hareket halindeki cisimleri / objeleri çekmek zordur.
    SLR gövdeler bu konuda daha başarılıdır. Ama onun dışında fotoğraf kalitesi olarak aynasız makineler aşağı kalır değildir.

Nex 6 , X-e1 , X-M1 gibi aletler her türlü fotoğraf kalitesi olarak sizi doyuma ulaştırır... Sensör boyutları bahsettiğin SLR gövdeler
    ile aynı yada az daha büyüktür...

Bu ne demek derseniz iki makine türü de 2.0 motor araba kuvvetindedir. İkisininde son hızı 240km'dir :)
    Birisi (Slr) sıfırdan yüz km'ye 6 saniyede çıkar diğeri (Aynasız) 9 saniyede çıkar
    Birisi (slr) 1,500 tondur çok yakar diğeri 700 (aynasız) kilodur az yakıt harcar... Yani yorar :D

• quote:

Orijinalden alıntı: torinspec

Değerli fuji severler, slr dünyasına adım atmaya aday biri olarak kafama bir şey takılıyor.
    Sabit odaklı lenslere neden bu kadar düşkünsünüz?

Bildiğim kadarıyla diğer markalara nispeten fujinin iyi bir zoom lensi (18-55 mm) var ve fiyat olarak bahsettiğiniz 14, 23, 35 mm lenslerin pek de gerisinde sayılmaz, hatta 35 mm den daha pahalı.
    Ama bu lensin esamesi okunmuyor burada.
    Acaba belli bir seviyeyi aşan slr kullanıcıları mı sabit odaklı lenslere yöneliyor? Sabit odaklı lensler bu kadar mı fark ediyor? Bunları kullananların genelde zoom lensi de olur mu?

Kompakt sınıftan aynasız slr dünyasına adım atmayı düşünüyorum
    fujifilm x-e1 + 18-55
    fujifilm x-m1 + 16-50
    sony nex6 + 16-50
    aklımda olan sistemler ve görüleceği üzere hepsi zoom lens, hatta kit lens
    Bu işi bilmeyen biri olarak; zoom özelliği olmayan bir lensi ve zoom lensi olmayan bir slr makineyi düşünemiyorum.
    Lakin siz ve diğer forumlardaki başka kişiler sürekli sabit odaklı lenslerden bahsedince kafam karıştı açıkçası :(

doğru bir tespitte bulunmuşsunuz. genelde belli bir seviyeden sonra sabit odaklı lensleri istemeye başlıyor insan. ya da genelleme yapmayayım en azından benim öyle oldu. hatta başlarda sabit odaklı lens kullananlara gülerdim bile:)
    ama biraz perde eskittikten sonra, sonuçların daha iyi olmasını istemeye başladıktan sonra sabit lenslere ister istemez kaydım.
    herşeyden önce sabit lensler zoom lenslerden daha hızlı (yani diyafram değerleri çok daha düşük, f1.8,f1.4,f1.2 hatta f0.95)
    ikincisi, çok pahalı birkaç seçenek dışında hiç bir zoom, sabit lenslerin verdiği sonuçları veremiyor. bu bir gerçek.
    üçüncüsü zoom lensler ebat olarak çok daha büyük oluyor bu da benim için ayrı bir sorun.

eskiden kullananlara güldüğüm sabit lensleri kullanmak şuan benim için çok büyük bir keyif haline geldi. hatta bazen fotoğraf için çıktığımda yanıma tek lens aldığım oluyor. mesela bugün 35mm günü olsun, 14mm günü olsun gibi. başlarda her işimi gören tak gez lens olsun her önüme geleni çekeyim. manzara da çekeyim, portre denk gelirse onu da çekerim hatta çiçek böcek bile çekeyim derdindeyken artık seçici olduğumu ve tek lens ile belli bir konuya odaklanmanın daha keyifli olduğunu farkettim..

tabi ki bunlar genel geçer kurallar değil. tamamen benim neden sabit lenslere yöneldiğimin sebepleridir. kişiden kişiye elbet farklılık gösterebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: torinspec

Kompakt sınıftan aynasız slr dünyasına adım atmayı düşünüyorum
    fujifilm x-e1 + 18-55
    fujifilm x-m1 + 16-50
    sony nex6 + 16-50
    aklımda olan sistemler ve görüleceği üzere hepsi zoom lens, hatta kit lens
    Bu işi bilmeyen biri olarak; zoom özelliği olmayan bir lensi ve zoom lensi olmayan bir slr makineyi düşünemiyorum.
    Lakin siz ve diğer forumlardaki başka kişiler sürekli sabit odaklı lenslerden bahsedince kafam karıştı açıkçası :(

Önceki mesajlarımda bahsetmiştim ama tekrar edeyim.

1 yıldır nex-6 ve d7000 kullanıyorum. Geçen aylarda X-e1 +18-55 lens aldım ve 6 saat sonra makinayı sattım. Makinayı satmamın en önemli nedeni 18-55 lensti. Öncelikle lens optik başarı anlamında gerçekten söylendiği gibi prime lensler kalitesinde. Keskinlik , bokeh , renk yorumu harika. İş yerinde nex-6 sel50 ile aynı şartlarda çektiğim örneklerde sel50 gibi kaliteli bir prime lensle arasındaki fark çok azdı, tabiki bunda x-e1 sensörü de çok etkili. Peki 6 saat sonra makinayı neden sattım? 18-55 lens gördüğüm en kaliteli gövdeye sahip lensti. Metal lensin ağırlığı facia ve hafif x-e1 gövdesine takılınca makina öne yatıyor. Geniş bir gribe sahip olmayan x-e1 tek alinize alınca ciddi bir ergonomi sorunu oluşturuyordu. Makinayı tek elle kullanmak işkence gibiydi. Üzerine x-e1'in hoşuma gitmeyen gövdesel eksileri eklenince makinadan soğudum.

Nex-6 6-50 ile arasında kaldığınız x-e1 18-55 kit fotoğraf kalitesi anlamında çok çok iyi bir makina. Nexin üzerinde gelen 16-50 lens çok vasat. Nex serisinde uygun fiyata kaliteli lens bulmak çok zor. En iyi lensi 600 liralık SEL50. Oss özellikli lens gerçekten harika bir lens ama açısı sadece portre için uygun diyebilirim. Nex serisinde en kaliteli lenslerden biri olan Zeiss 24mm beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Londra'dan 700 pound sayarak aldığım lensi ilk olarak sel50 ile kıyaslamış ama şok olmuştum. 2000 liralık lens 600 liralık lensten çok da farklı değildi. Sel50'nin bir de Oss avantajı vardı. Neyse lafı uzatmayalım nex serisinin ciddi anlamda uygun fiyatlı kaliteli lenslere ihtiyacı var.

Gövde olarak nex-6 seçerdim ama fotoğraf kalitesinde sensör ve lens anlamında X-E1 muhteşem bir makina. Karar sizin ama bütçe zayıfsa bir ay bekleyin nex-6 yurtdışında 700 dolardan satılıyor 2. el sitelerinde 1600 liralara alabilirsiniz. X-e1 fiyatı 2000 liralara gelirse bende 35mm lense şans vermek istiyorum. Hatta X-e1 satan varsa alabilirim.

• @jimi1984
    @kayas
    @madmax50
    Sohbet tadındaki detaylı yorumlarınız için teşekkür ederim, benim için gerçekten yol gösterici oldular, tekrar tekrar okudum.

Dediğiniz gibi aslında her yeni başlayan gibi neyi nasıl çekeceğimi pek bilmiyorum.
    Şu an genel amaçlı olarak alacağım ama bu işe meraklıyım, kim bilir belki de bir hobiye dönüşüverir bu merak.
    İşte o zaman kendimi de tanıdıktan sonra ihtiyacıma göre cihazlar seçebilirim.

Vel hasıl şu an zoom lens almam gerektiğine karar verdim.
    @madmax uyarınız üzerine fuji 18-55 lensin ebatlarına baktım 310 gr ağırlık ve 70 mm uzunluk ile gerçekten biraz aynasız slr ruhuna aykırı.
    Bugüne kadar pek çok defa slr almaya niyetlendim, taşımam kalır gider bir kenarda yazık olur diye düşünerek vaz geçtim.

Sony 16-50 için de vasat demişsiniz, ki bunu benim de tecrübe etme imkanım oldu.
    Slr makine alacaksam vasat bir lensim olmamalı diye düşünüyorum.
    Bu bakış açısıyla şimdi lensleri ve makineleri tekrar inceleyeceğim.
    Başlangıç olarak fuji XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS ile başlıyorum...

• @kayas

quote:

hatta bazen fotoğraf için çıktığımda yanıma tek lens aldığım oluyor. mesela bugün 35mm günü olsun, 14mm günü olsun gibi.

Hehe bende böyle yapıyorum çok uzun zamandır :)

Hatta bugün sabah işe gitmek için çıkarken iki lense de baktım seçim yapamadım makinenin üzerinde hangisi takılıysa onu çıkarayım dedim 35mm çıktı :D

Bakalım dün gördüğüm ışığı / mekanı bugünde görebilirsem çekeceğim :)

@madmax50

Hacı 35mm ile kesinlikle al derim :) Ben bir makineye bu kadar bağlanacağımı hiç düşünmezdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 6 Eylül 2013; 11:52:35 >
  • @jimi1984

Hacım 35mm alacağım da bütçeyi hiç sormuyorsun x-e1 alırsam nex-6 gidecek. X-e1 +35mm+ 60mm macro 3500 maliyet çıkaracak bana. Bakalım yıl sonu güzel kampanyalar bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

@jimi1984

Hacım 35mm alacağım da bütçeyi hiç sormuyorsun x-e1 alırsam nex-6 gidecek. X-e1 +35mm+ 60mm macro 3500 maliyet çıkaracak bana. Bakalım yıl sonu güzel kampanyalar bekliyorum.

Harbiden ya doğru diyorsun...

Böyle baktığı zaman insanın aklına D600 geliyor direkt

Ama işte bu namıssızın yeri ayrı :)

Bence de bekle biraz ABD'de güzel indirimler oluyor yıl sonu kaparsın öyle bir tane :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

@jimi1984

Harbiden ya doğru diyorsun...

Bence de bekle biraz ABD'de güzel indirimler oluyor yıl sonu kaparsın öyle bir tane :)

Alıntıları Göster
    quote:

n...

Gerçekten, şuan elimdekileri satsam, üzerine biraz ilave ile 6d+güzel bir lens alırım, çok da canım çekiyor ama diğer yandan da hiç gözüm yemiyor koca gövdeyi. bu alet iyiden iyiye sardı beni :) imkan olsa da bunu elden çıkarmadan FF bir DSLR alsam diyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kayas

quote:

n...

Gerçekten, şuan elimdekileri satsam, üzerine biraz ilave ile 6d+güzel bir lens alırım, çok da canım çekiyor ama diğer yandan da hiç gözüm yemiyor koca gövdeyi. bu alet iyiden iyiye sardı beni :) imkan olsa da bunu elden çıkarmadan FF bir DSLR alsam diyorum :)

Hatuna D700 + 50mm 1.8D verdim :) D700 + 50mm bıngıldak lens ağırlığı X-e1 + tüm lenslerinden daha ağır :D :D :D :D :D :D

Ki D700 ile iyi bir iki lens alınca kilo ikiye üçe katlanıyor...

• Adam iyi mi islemis, makine mi cok iyi, fotolar ufak ondan mi, ya da ben ac gozluyum hem ff setimi hem fuji'yi istiyorum isin icinden cikamadim Fotograflar cok iyi bir inceleyin Link

Bu arada benim makine daha gelmedi ucuz etin yahnisi misali Gumus kalmamis siyah verelim bir de hafiza karti fisekliyelim ses etmeyin dediler, "ben beklerim gardas" dedim bekliyorum

• @skylineGTR_34

Güray baba fotoğraflar pek iyi değil :) Makineden daha iyi ürünler alırsın merak etme
    Gerçi iş yerindeki Laptop ekranı bayağı dandik ondan da öyle diyor olabilirim :) Eve gidince elemanın fotoğraflarına tekrar bakacağım :)
  • Valla ben ne Canon ne de Nikon 70-300mm ile bu kadar basarili sonuc alamadim ( sorun bende biliyorum ) Fuji'nin x lensleri cok iyi demek ki diye dusunuyorum ( Basarisiz fotografcinin cozum arayisi ).

35mm de cok ovuluyor, ama ben FF'de zaten prime kullaniyorum Fuji'yi gunluk yanimda gezdireyim point-shoot gibi lens esnek olsun diye almak istiyorum. Hem iki lensli aynasiz, hem de 24mm den 300mm ye kadar FF set sahibi olmak da cok ac gozluluk gibi geliyor. Zengin bir insan da degilim ama alsam da sikintiya girmem hazir Amerika'dayken keyfime mi bakayim napayim

@jimi1984

• quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Adam iyi mi islemis, makine mi cok iyi, fotolar ufak ondan mi, ya da ben ac gozluyum hem ff setimi hem fuji'yi istiyorum isin icinden cikamadim Fotograflar cok iyi bir inceleyin Link

Bu arada benim makine daha gelmedi ucuz etin yahnisi misali Gumus kalmamis siyah verelim bir de hafiza karti fisekliyelim ses etmeyin dediler, "ben beklerim gardas" dedim bekliyorum

Adam iyi işlemiş.
    Hem tam kare hem Fuji istemek normal hocam üzülme

• skylineGTR_34 kullanıcısına yanıt
    Fuji XF 55-200 gayet başarılı ve de keskin bir lens, ancak fotoğrafçı aşırı derecede USM müdahalesinde bulunmuş, şahsen o kadar işlenmiş kareleri sevemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Fuji XF 55-200 gayet başarılı ve de keskin bir lens, ancak fotoğrafçı aşırı derecede USM müdahalesinde bulunmuş, şahsen o kadar işlenmiş kareleri sevemiyorum.

USM nedir bilmiyorum ama bildiğin sulu boya gibi geldi bana... Gerçi iş laptop'u yüzünden de olabilir ekranı çok dandik :)
  • quote:

xf 55-200 ile ilgili bir gelişme yok mu?
  • ozguradam1 kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki yok, halen 14, 18, 35, 18-55 ve 60 mm var piyasada, bir de Dünya genelinde 55-200' de ciddi tedarik sorunu var, koskoca Amazon bile 10 tane stok tutuyor, ürün bitince teslim süresi 3 ile 6 hafta.
  • quote:

Ne yazık ki yok, halen 14, 18, 35, 18-55 ve 60 mm var piyasada, bir de Dünya genelinde 55-200' de ciddi tedarik sorunu var, koskoca Amazon bile 10 tane stok tutuyor, ürün bitince teslim süresi 3 ile 6 hafta.

teşekkürler.biraz daha bekleyelim.hani fotoğraf çektiğim de yok ama ekipman bağımlılığı sanırım :)

• 14mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 10 Eylül 2013; 19:24:51 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.