Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.405
Cevap
101
Favori
446.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika'da indrim sezonu acildi xe-1 900$

link
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Amerika'da indrim sezonu acildi xe-1 900$

link

Bziim özgüre haber ver hacı :D
  • quote:

Amerika'da indrim sezonu acildi xe-1 900$

link

Çok güzel fiyat Aralık ayında B&H photo inanılmaz indirimler yapıyor geçen yıl Nikon d600 24-85 ile birlikte 1800 dolardan satılmış. Bu yıl için beklemedeyim bakalım D600 yine düşecekmi.
  • Seytan durtukluyor alacam bir tane ama Nex 6 ile arasinda karar veremiyorum cok sukur. Black Friday'de cok dusuyor fiyatlar soyle 500$ civari bir nex 6 denk gelse super olabilir.
  • quote:

Seytan durtukluyor alacam bir tane ama Nex 6 ile arasinda karar veremiyorum cok sukur. Black Friday'de cok dusuyor fiyatlar soyle 500$ civari bir nex 6 denk gelse super olabilir.

Moruk Nex 6 tam bir teknoloji bombası... hızlı AF , seri çekim , video performansı vs çok iyi.... Kullanırken büyük keyif aldım :)

Fakat taki X-e1 ile tanışana kadar :D :D

X-e1 Nex 6 kadar seri ve hızlı değil ama fotoğraf yorumu çok ilerde Nex 6 'ya göre :)

Üzerinde gelen objektifleri de çok ama çok iyi...

Tam keyifçi işi yani X-e1 :)

35mm 1.4f ile çok keyif alırsın söylüyem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Moruk Nex 6 tam bir teknoloji bombası... hızlı AF , seri çekim , video performansı vs çok iyi.... Kullanırken büyük keyif aldım :)

Fakat taki X-e1 ile tanışana kadar :D :D

X-e1 Nex 6 kadar seri ve hızlı değil ama fotoğraf yorumu çok ilerde Nex 6 'ya göre :)

Üzerinde gelen objektifleri de çok ama çok iyi...

Tam keyifçi işi yani X-e1 :)

35mm 1.4f ile çok keyif alırsın söylüyem :)

Gunahi @jimi1984'un boynuna dedim aldim bir tane bakalim, evdeki makina sayisi giderek artiyor
  • Hangi objektif ile aldın :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18-55mm ile satiliyordu 900$ a oyle aldim. 35mm ile degisirim biraz kullanip zaten istikrari saglayamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

18-55mm ile satiliyordu 900$ a oyle aldim. 35mm ile degisirim biraz kullanip zaten istikrari saglayamiyorum

Kit lensi çok kaliteli... İyi de para ediyor ikinci elde namıssız :D :D
  • Herkese selamlar.
    Ben de XE-1(silver) + 35mm + 14mm ile aranızdayım..yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve şu ana kadar son derece memnunum. özellikle gövdenin tasarımı beni benden alıyor. bazen alime alıp sadece izliyorum, baktıkça bakasım geliyor :)

Yalnız lensler, özellikle 35mm, netleme esnasında çok ses çıkarıyor. şu an başka lens deneme şansım olmadığı için hep mi aynı yoksa benim lenslerde mi problem var anlayamıyorum tabi. sadece geçenlerde bir 18-55 denedim ve lens hiç ses çıkarmıyor neredeyse. ondan sonra şüphelenmeye başladım. sizlerde nasıl ses durumları?
  • @kayas
    Hocam öncelikle makinanız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Bu makinaya ilgi duyduğum için hemen flickr hesabınızı inceledim. Yalnız x-e1'in ünlü keskinliğinin aksine sizin resimleriniz oldukca yumuşak bir odağa sahip gibi geldi bana. Tabi bunu genel olarak söylüyorum. Yoksa keskinliği yerinde olan resimlerde var. Acaba bunla alakalı sizin bir müdaheleniz var mı diye sormak istedim? Hayırlı günler.

@jimi1984

Hocam bir diger sorum da size. Malum bu cihaz sokak fotografcılığı için biçilmiş kaftan. Ancak lens yelpazesinden pek haberdar degilim. Yani 85mm gibi sokak fotografcılığı için avantaj saglayan bir lensi varmı bilmiyorum. Çünkü çoğu zaman konuya yaklaşmadan ve doğallığı bozmadan anı yakalamak istiyor insan. Sahibinden.com da bunla alakalı birsey bulamadım. Lens yelpazesinden bahsederek yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: İtakeİt

@kayas
    Hocam öncelikle makinanız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Bu makinaya ilgi duyduğum için hemen flickr hesabınızı inceledim. Yalnız x-e1'in ünlü keskinliğinin aksine sizin resimleriniz oldukca yumuşak bir odağa sahip gibi geldi bana. Tabi bunu genel olarak söylüyorum. Yoksa keskinliği yerinde olan resimlerde var. Acaba bunla alakalı sizin bir müdaheleniz var mı diye sormak istedim? Hayırlı günler.

@jimi1984

Hocam bir diger sorum da size. Malum bu cihaz sokak fotografcılığı için biçilmiş kaftan. Ancak lens yelpazesinden pek haberdar degilim. Yani 85mm gibi sokak fotografcılığı için avantaj saglayan bir lensi varmı bilmiyorum. Çünkü çoğu zaman konuya yaklaşmadan ve doğallığı bozmadan anı yakalamak istiyor insan. Sahibinden.com da bunla alakalı birsey bulamadım. Lens yelpazesinden bahsederek yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olsun :)

flicker hesabımda henüz xe-1 ile çekilmiş fotoğrafım yok, ya da en son eklediğim bir tane olabilir. gerisi nex7 ağırlıklı fotoğraflar..

• @İtakeİt

Şuan 14mm 2.8 , 18mm 2f , 35mm 1.4f , 60mm 2.4f Makro ve 18-55mm bulabilirsiniz. 85mm'ye tekabül eden sabit odaklı bir objektifi yok henüz. 2014 yılında çıkacak olan 56mm 1.2f lens var (tam kare de 85mm'ye denk geliyor) fakat onun fiyatı "1.2"den dolayı
    uçuk olabilir :( Çok kaliteli olacağına eminim :) diğer yandan 55-200mm'lik lensi piyasaya henüz yayılmış değil. En iyi çözüm 60mm 2.4f'lik Makro objektifi yarı tele olarak kullanmak... Zaten daha üstüne çıkmak pekte mantıklı gelmiyor aynasızlar :)

@kayas

Valla aynı seti kullanıp aynı duyguları taşıyorum Güzel günlerde kullanın :) Fakat 35mm'de netleme yaparken garip bir ses duymadım hiç ? ? ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 31 Ağustos 2013; 23:59:30 >

• quote:

@İtakeİt

Şuan 14mm 2.8 , 18mm 2f , 35mm 1.4f , 60mm 2.4f Makro ve 18-55mm bulabilirsiniz. 85mm'ye tekabül eden sabit odaklı bir objektifi yok henüz. 2014 yılında çıkacak olan 56mm 1.2f lens var (tam kare de 85mm'ye denk geliyor) fakat onun fiyatı "1.2"den dolayı
    uçuk olabilir :( Çok kaliteli olacağına eminim :) diğer yandan 55-200mm'lik lensi piyasaya henüz yayılmış değil. En iyi çözüm 60mm 2.4f'lik Makro objektifi yarı tele olarak kullanmak... Zaten daha üstüne çıkmak pekte mantıklı gelmiyor aynasızlar :)

@kayas

Valla aynı seti kullanıp aynı duyguları taşıyorum Güzel günlerde kullanın :) Fakat 35mm'de netleme yaparken garip bir ses duymadım hiç ? ? ?

teşekkür ederim Jimi1984 :)

nasıl yani 35mm de netleme yaparken vızzt vızzt netleme motorunun sesi duyulmuyor mu?

• abi sen onu bi telefonla video sunu kaydedip youtube ye yükle bakalım :)

eskiden pentax kullandığım için objektiften gelen seslere karşı duyum işiğimi yitirdim :D :D
  • @jimi1984
    Anladım hocam teşekkürler. Lens yelpazesinin bu kadar dar olduğunu bilmiyordum ancak ihtiyaclarını bilen için yeterli olucaktır elbet. Zaten kaliteleri de tartışılmaz. Bol bol fotograf paylaşın ki bizde x-e1'e olan hayranlığımızı yitirmeyelim :)

@kayas

Kusura bakmayın hocam ilk fotografın exifine bakmıstım x-e1'i görünce diger fotograflarda bakmadım. Yeni yüklediğiniz fotograflara da baktım x-e1 hemen farkını belli ediyor. Hayırlı günlerde kullanın.
  • İtakeİt kullanıcısına yanıt
    Bir lens eksik yazılmış, aynı zaman listeye yeni lansmanı yapılan ve de yurtdışında satışı başlanmış olan 27 mm f:2.8 pancake lensi de ekleyebiliriz. Fuji' nin önümüzdeki dönemlerde lansmanını yapacağı lensler:

23 mm f:1.4
    10-24 f:4 OSS
    56 mm f:1.2

Toplam ürün gamına baktığınızda 10 mm den 200 mm ye kadar aralık kapanabiliyor ki sokak fotoğrafçılığı için gayet yeterli, şahsen orta vadede benim hedefim:

10-24
    35
    55-200
    60 mm makro

lensleri almak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Bir lens eksik yazılmış, aynı zaman listeye yeni lansmanı yapılan ve de yurtdışında satışı başlanmış olan 27 mm f:2.8 pancake lensi de ekleyebiliriz. Fuji' nin önümüzdeki dönemlerde lansmanını yapacağı lensler:

Toplam ürün gamına baktığınızda 10 mm den 200 mm ye kadar aralık kapanabiliyor ki sokak fotoğrafçılığı için gayet yeterli, şahsen orta vadede benim hedefim:

10-24
    35
    55-200
    60 mm makro

lensleri almak.

14 , 23 , 56 süper set olur :(

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

14 ve 35mm kullanıldı :)
    x-e1

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

10-24
    35
    55-200
    60 mm makro

lensleri almak.

14 , 23 , 56 süper set olur :(

14 ve 35mm kullanıldı :)
    x-e1

Hocam sizin fotolar neden hep siyah beyaz

Şaka bir yana renkli portre fotoğraf koyma şansınız var mı acaba.şöyle arkası flu olanlardan.siyah beyaz var üstte bir tane ama renkli olanlarıda merak ediyorum...

• @ax

Bilmem :) Siyah beyaz'ı çok seviyorum :)

Renkli portreler de vardır illaki eklerim akşam eve gidince ;)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.