Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.405
Cevap
101
Favori
446.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DRAGci

slm arkadaşlar bende aranıza katılmak üzereyim. şuan seti kurmaya başladım fakat elimde sadece 14mm 2.8 var başka bir şey yok. henüz gövde satın almadığım için çekime başlayamadım :( bu arada pro 1 satan varsa görüşebiliriz

• hocam bilmiyorum ihtiyacinizi tam karsilar mi ama ben X-E1+35mm XF ile asagidaki cantayi kullaniyorum.

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=InUAIcIXeZ]

• @bravoecho

boyut olarak çok güzel tam istediğim gibi fakat tipten kaybediyor :D :D

Gözüme de hoş gelmesi lazım :)

Ama istediğim boyut ve hacim budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

ı-ıh çok büyük :( tasarımı da hoşuma gitmedi :(

şu hoş geldi gözüme :) Ama pahalı :(

Şu da uygun fiyatlı ve boyut olarak oldukça hoşuma gitti :) Çok fazla göz olmayışı da ekstradan güzel :) Derli toplu duruyor :)

Benim de cok hosuma gitmiyor ama laptop/ipad vs de tasimaya yaradigi icin bu aralar bunu cok kullaniyorum.

Bu resimdeki güzel duruyor. Sexy One'a da pek uyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 29 Temmuz 2013; 11:06:09 >

• Titreşim engelleme olmaması günlük çekimlerde sorun çıkarmıyormu? Olympus'un bu işi çok başarılı yaptığı söyleniyor, Fuji'de ki bu eksiklik ne kadar sorun teşkil ediyor :)
    Olympus'un bu yeni cihazı kafa karıştırıyor, ufak hafif, çok başarılı titreşim engelleme
    www.bhphotovideo.com
    Olympus PEN E-P5 Mirrorless Micro Four Thirds Digital Camera with 17mm f/1.8 Lens and VF-4 Viewfinder (Silver)
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/971399-REG/olympus_v204053su000_e_p5_mirrorless_digital_camera.html

Birde ilginç şekilde bu sınıfta en çok satan nex6, yazılımsal çok artıları varmış

• quote:

Orijinalden alıntı: ybatuhan

Titreşim engelleme olmaması günlük çekimlerde sorun çıkarmıyormu? Olympus'un bu işi çok başarılı yaptığı söyleniyor, Fuji'de ki bu eksiklik ne kadar sorun teşkil ediyor :)
    Olympus'un bu yeni cihazı kafa karıştırıyor, ufak hafif, çok başarılı titreşim engelleme
    www.bhphotovideo.com
    Olympus PEN E-P5 Mirrorless Micro Four Thirds Digital Camera with 17mm f/1.8 Lens and VF-4 Viewfinder (Silver)
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/971399-REG/olympus_v204053su000_e_p5_mirrorless_digital_camera.html

Birde ilginç şekilde bu sınıfta en çok satan nex6, yazılımsal çok artıları varmış

Titreşim engelleme olmaması hiç bir sorun çıkartmıyor İSO başarımı yüksek olduğu ve aynasız olmasından titreşim de az :)
    Ele iyi oturması da etken tabi ki...

Oli'nin başarılı olduğu iki konu var. Titreşim engelleme ve AF hızı... Geri kalan herşey de X serisi (X-pro , X-e1 vs) daha iyi sonuçlar verir.

Sensör daha büyük , yeni ve farklı bir teknoloji kullanılmasından dolayı canavar gibi performans veriyor :)

Lens sayısı az m4/3'lere göre fakat öz lensi var ;)

Kötü bir lens yok adamlarda hepsi çok ama çok iyi :)

Yavaş yavaş yeni lenslerde çıkıyor...

BHphoto 'da ki Oli'ye bence 1400 küsür dolar vermek çılgınlık :)

Tabi ki bence :)

Onun yerine TR'de ikinci el OMD gövde alınabilir.

• jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    E-P5 PEN çok seksi geldi de :) Görüntüsü etkiledi :)
    Detaylı cevap için çok teşekkür, titreşim dezavantajını diğer özellikleri kapıyor diyorsunuz,
    peki X-pro1 - X-E1 arasında tercih ne olmalı, birde bu sınıfın en ağırı X-pro1, bu sorun değil mi, SLR kadar ağır gözüküyor, lensleri hafif olduğu için mi DSLR gibi öldürmüyor :)

Ben baktım Xe-1 çok daha mantıklı gibi, Flash bazen gereken durum, harici flash taşı, o zaman DSLR'dan farkı ne?
    Bu Xe-1'in ekranı çok mu kötü, resmi net göremiyormuyuz :) Başka ne dezavantajı var pro'ya göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahves -- 31 Temmuz 2013; 12:37:16 >
  • x-pro'da hibrid vizör var. Yani hem optik hem dijital ikisi birden kullanılabiliyor.

Optik olanda paralaks hatası var deniyordu. Kolay kolay kimse istediği kadrajı tutturamıyormuş

Bu yüzden dijital vizör'ü kullanmak daha mantıklı oluyor.

Ama o zaman da X-e1'den farkı kalmıyor

X-e1 daha küçük , X-pro daha yakışıklı :)

Boyut olarak X-pro 1 büyük olması kimisi için avantaj kimisi için dezavantaj... Bir de fiyatı daha tuzlu ne gerek var X-e1 varken :)
  • Arti X-Pro1'de flash yok.
    Ama tek artisi bana göre cizilmeye daha dayanikli olan boyasi.
    X-E1'deki boya X-Pro1'deki gibi ek bir islemden gecmis degil ve daha kolay cizilebilir.

Bu özel boyayi X100 Black (special edition) modelinde de görmüstük.
  • jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    Ben hiç vizör kullanmam ki :D Anlamıyorum bu vizör saplantısını,
    eski DSLR makineler vizör dışı göstermezdi ve bununla övünürlerdi ama ne oldu? Artık hepsi ana ekranda gösteriyor
    Ancak x-e1'in ekran çok kötü deniliyor, bu doğrumu, ekranları arasında çok fark var mı, çektiğim resmi adam gibi göremiyormuyuz
    Hayyam da ikinci el Sony alan bir yer varmı, Sony'leri verip Xe-1'e geçelim bari :)
  • XE-1 in ekran çözünürlüğü daha düşük, ancak bence böyle olması daha iyi, LCD' de ne görüyorsam bilgisayarda da karşıma aynısı çıkıyor, daha naturel bir ekranı var yani. XE-1 in vizörü X Pro 1' e göre daha yüksek çözünürlüğe sahip. Sony' e Hayyam' da çok fazla para vermezler, sahibinden.com ya da buradan forum üzerinden satmaya çalışın bence, çok ölü fiyat alırsınız dükkana satış yaptığınızda.
  • Vizör kullanmıyorsan şuna bak ;)

www.bhphotovideo.com
    FUJIFILM X-M1 Mirrorless Digital Camera (Body Only, Brown)
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/984423-REG/fujifilm_x_m1_mirrorless_digital_camera.html

Ayrıca Vizör son derece yararlıdır. Güneşli ve parlak yerlerde ekrandan hiç bir şey göremezsin. Vizörden bakınca cillop gibi her yeri görürsün ;)

Ayrıca kadrajı daha dikkatli kurarsın vizör ile ;)

Ben vizörsüz yapamıyorum. Ekranı da kullanırım fakat vizör olmazsa olmaz :)

@ybatuhan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 31 Temmuz 2013; 17:13:08 >

• xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

X-e1 + 35 + 14 karışık :)

• 3. fotoğrafta azraili gördüm sandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi First_Person -- 1 Ağustos 2013; 0:36:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @First_Person

----------

Fazla keskinlik detay ile oynamışım :(

Fuji X-e1 + 35mm 1.4
  • Xe-1 almaya karar verdim elimdeki ekipmanları satıyorum. Ancak 1850 kit lensli x-e1 ler 20 Ağustos'tan itibaren TÜrkiyede olacakmış, Fujiin bayramı ıskalaması saçma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, XE-1 in bayramdan sonra geleceği bilgisini nerden aldınız acaba?Benim de o kontağa sormak istediğim çok soru var :) Fujifilm' in sırf Türkiye değil Dünya çapında ciddi tedarik sorunları var, ya adamlar talebe yetişemiyor ya da tedarikçileri ile sıkıntılar var. 55-200 çıkalı 3 ay oldu ama Amerika' da bile dükkan stoklarında düzenli olarak bulunamıyor. Türkiye' ye de ürünler çok geç geliyor, 55-200 halen daha gelmedi mesela, ne zaman geleceği de belli değil.
  • Fotografium'u aradım, Temmuz ayında gelecekmiş sevkiyat gecikmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

X-e1 + 35mm 1.4f Fujifilm

• jimi güzel fotoğaflar

bu arada xf 55-200 türkiyeye geldi mi,bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.