Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.405
Cevap
100
Favori
445.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende akşam 19:00'dan sonra anca bakabilirim.

Fakat arkadaşım yüklemiş kendi makinesine ve dediğine göre

quote:

olum güncellemeleri yükledim alet uçuyo kit kendini 35 sanıyor

demiş :D :D

Bakalım bende merak ettim ne kadar hızlandı diye :)

Ama hızlanması önemli değil de hızlanırken doğru netlemesini hacamat etmesinler yeter :)
  • jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    fujirumors.com adresindeki yorumlar da aynı şekilde. Hatta bir kullanıcı demiş ki "o kadar hızlı netledi ki acaba netlik motorunda bir sorun mu oldu diye düşündüm" :D

Netleme hızının ötesinde ayrıca daha doğru netlediği de birçok kullanıcı tarafından belirtilmiş.

"Upgraded X-Pro1, 35mm, and 18-55mm all to v.3.0

Focus peaking: rocks.

35mm and 18-55mm: snappier and more ACCURATE focus, especially in dim light. I tested before and after with the dining room dimmer set to about half, (metered about ISO 1600, 1/52 sec at f/1.4) Both lenses are faster and less “hunty”. Focusing on less contrasty subjects and surfaces is better too.

The 35mm seems to have more “umph” now, like the lens motor is slightly noisier and actually being driven harder. Kinda the same feeling I use to get switching a Nikon AF-S lens from my D7000 to my D3. The D3 would just drive the lens harder/faster. This feels similar. (hope this makes sense…)

I did a quick and dirty comparison in the same dim light, and the AF on the X-pro1 blows the live view AF on the D7000 out of the water now. This used to be a closer race of turtles. Now the X-pro1 is a little closer to DSLR speeds.

Thank you Fuji for essentially abolishing buyer’s remorse for your customers."

• ben de 3 lensi(14mm+35mm+18-55mm) ve aleti(x-pro 1) güncelledim.özellikle 18-55 gerçekten çok hızlanmış gibi gözüküyor.hemen gökyüzüne,bulutlara netleme yaptım ve sonuç gayet iyiydi.tabi daha farklı hava koşullarında da denemek lazım
  • ıııhhhhh dayanamıyorum hemen eve gidip güncelleyesim var :D
  • gerçi böyle durumlarda insan psikolojik olarak ta hızlanmış gibi hissediyor,zaman içinde daha iyi anlarız
  • Ama şu bir gerçek

Makinenin ilk çıktığı haliyle şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var.

Bu yüzden Fuji'yi çok taktir ediyorum. Adamlar resmen makineyi sürekli geliştirdiler :)

Ve hala devam ediyorlar :D
  • Ben şimdi güncellemeleri indiriganzi eyliyorum.

Gövdenin güncellemesi ve 35mm'nin ki :)

NOT : Ciddi bir hızlanma mevcut. Nex 6'dan bir farkı kalmamış 35mm ile :)
    Hatta az daha hızlı bile olabilir :) 50mm Oss vs 35mm Fuji :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 23 Temmuz 2013; 22:22:11 >
  • Bu sabah güncellemeleri yaptım, MF yi çok kullanmadığım için focus peaking çok ilgimi çekmiyordu ancak alt yön tuşuna netlik nokta değiştirme özelliği konması süper olmuş, DSLR de en büyük kolaylık netlik noktasını hızlıca değiştirebilmekti, artık bu özellik de olduğuna göre başka da birşey özlemem :)

Özellikle 18-55 in netlik hızı adeta uçmuş gitmiş, ara değerlerde hiç ses yapmadan netliyor, dedim kendi kendime acaba bozuldu mu :) 35 mm de hakettiği yeri bu şekilde buldu bence.

Fuji firma olarak "Kaizen" i yalayıp yutmuş bir firma, o yüzden "hep destek tam destek" modundalar, ellerine sağlık Fuji :)

Benim merak ettiğim neden 55-200 için güncelleme çıkarmadılar?
  • Bu topici çok sevdim... muazzam bilgiler var yaw :)
  • Yükledim gövdeye'de 18mm, 35mm ve 60mm'ye.
    Artik tatile hazirim. Cumartesini iple cekiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

Yükledim gövdeye'de 18mm, 35mm ve 60mm'ye.
    Artik tatile hazirim. Cumartesini iple cekiyorum.

Ben yarın yanımda işe getirecem :)

Akşam çıkışı çeke çeke giderim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Fujifilm' in gelecekteki lens yol haritası güncellenmiş, ve yeni lanse edilen XM-1 gövde için çıkartılan XC serisi lenslere bir yenisi daha eklenmiş. Fuji XC50-230mm F4.5-6.7 OIS lens üzerinde çalıştığını duyurmuş, lensi tahmini piyasaya çıkış zamanı 2013 son çeyrek. Benim tahminim yakın zamanda XC serisinden daha çok lens göreceğiz. Ekim-Kasım gibi esas bombalar geliyor:

XF 23 mm f:1.4 R
    XF 10-24 f:4 OIS

Önümüzdeki senenin flaşı ise XF 56 mm f:1.2R

Hepsi benim canlarım, hepsi benim bebeklerim :)
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

çok para harcamamak lazım

35 1.4 alsammı diyordum,23 1.4 gözüktü.. açı olarak tercih ederim ama 35 1.4 fiyatına yaklaşmaz herhalde tr fiyatı
    10-24 te açı olarak fena değilmiş ama 14 aldık artık ,

• Eğer ki 56mm 1.2 çıkar ve onu alırsam 35mm yi de satıp 23mm almayı planlıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Sicaktan ise tasimaya üseniyorum.
    Ama yarin Türkiye'ye gelirken yanimda kücük canta.
  • quote:

quote:

Bende küçük bir çanta istiyorum.

Varlığı yokluğu hissedilmesin.

Gövde iki lens bir de cüzdanım sığsın yeter. :(

5 yıldır kendime çanta beğenemiyorum ters geliyor hep :(
  • Aynı zaman da güzel bir makine kılıfı + güzel bir de askı istiyorum
  • quote:

quote:

quote:

Bende küçük bir çanta istiyorum.

Varlığı yokluğu hissedilmesin.

Gövde iki lens bir de cüzdanım sığsın yeter. :(

5 yıldır kendime çanta beğenemiyorum ters geliyor hep :(

Sunlara bir bak istersen.
    http://www.amazon.de/Manfrotto-Kollektion-Schultertasche-zusätzliches-Blitzgerät/dp/B004PYCYY2/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1374868992&sr=8-4&keywords=manfrotto+bag

Bunun VII modelini aldim en son Amerika'ya gittigimde ama inch - cm farkindan kafam karistigindan.
    Bendeki buna göre cok büyük ama bu boy fena degil

• ı-ıh çok büyük :( tasarımı da hoşuma gitmedi :(

şu hoş geldi gözüme :) Ama pahalı :(

Şu da uygun fiyatlı ve boyut olarak oldukça hoşuma gitti :) Çok fazla göz olmayışı da ekstradan güzel :) Derli toplu duruyor :)

• Arkadaşlar fw 3.01 çıktı bilginize, bazı filmci arkadaşlar video modunda sorun yaşamış Fuji hemen müdahale etmiş
  • slm arkadaşlar bende aranıza katılmak üzereyim. şuan seti kurmaya başladım fakat elimde sadece 14mm 2.8 var başka bir şey yok. henüz gövde satın almadığım için çekime başlayamadım :( bu arada pro 1 satan varsa görüşebiliriz
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.