Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Amazon.com : Tamrac 3535 Express 5 Camera Bag -Khaki : Camera Accessory Bags : Camera & Photo
    http://www.amazon.com/Tamrac-3535-Express-Camera-Khaki/dp/B000KEL8C0/ref=pd_sim_sbs_p_8

adı express, bendeki 5 veya 7 galiba şimdi emin değilim. küçük pratik
  • ilk testim gelsin:
    xe2 + 14mm

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

Fujifilm Xe2 + Fuji 14mm F2.8 by yasinkaya, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

arkadaşlar bir süredir fuji ekipmanım için çanta arıyorum.ama nedense bir sonuca varamadım.önce thinktank serilerine baktım.retrospective serisinin çok klas bir yapısı var.her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir seri.düşündüğüm model retrospective 5(pinestone) modeliydi ama içi ne yazık ki ekipmanıma göre dar kalıyor

beğendiğim diğer çanta ise kata dc-443.bu çanta ise biraz kaba ama ekipmanımı alabilecek bir iç alanı var

sizin önerebileceğiniz herhangi bir çanta var mı?
    ekipman:fuji x-pro 1/18-55mm/55-200mm/14mm/35mm

Retrospective 7-10-20.... gibi bircok modeli var ve buyuyerek gidiyor. Bende 5 almayi dusunuyorum. 2-3 lens alsin yeter bana. Cok hosuma gitti acikcasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

ilk testim gelsin:
    xe2 + 14mm

Hayırlı olsun

• Fujifilm 60mm f/2.4 XF Macro Kullancı Testi

Hep merak ettiğim bir lensti. Daha çok çekindiğim :)

Bir kaç günlüğüne kullanma kurcalama fırsatım oldu ve sokaklara iyi vurdurdum :)

Lensi elime aldığımda ilk düşüncem "Hafif" oldu :) Bu güzel dedim içimden :) Malzeme kalitesi klasik fuji X serisi... On numara
    beş yıldız :) Filitre çapı oldukça küçük... Parasoley elime aldım ve "KOCAMAN" dedim :) Dikkat çekmek isteyenler için harika :) Benim için ise
    gereksiz dikkat çekici... Hemen çıkartıp yerine koydum :) Fakat makro çekimlerde oldukça işe yarayacaktır ki makro sezonu kapalı olduğu için
    lensi börtü böcük üzerinde deneyemedim :) Sokaklarda sağa sola vurdum :) Tabi bu sıra da kısa kısa ve bol örneklerle lens hakkında fikirlerimi ve çektiğim
    kareleri paylaşacağım... Tabi bu test tamamen amatör ve gözleme dayalıdır :) Hiç bir şekilde stüdyo ortamı , ölçmek ve biçmek , tektik terimler içermez :)
    Senin benim gibi adamlar için
    Köşeden köşeye de yukarıdan aşağı tam ortada hiç fark etmiyor... Tabiri caizse "bıçak" gibi diyebiliriz :)

Tam boy için
    http://img14.imageshack.us/img14/8144/nle8.jpg

Tam Boy İçin
    http://img836.imageshack.us/img836/4138/o9h1.jpg

Tam Boy İçin
    http://img716.imageshack.us/img716/2276/0b4u.jpg

Gerçi bunda sadece lens değil X Trans sensöründe etkisi fazla... IQ da yüksek olunca bal oluyor bal bal :)

kırpma

kırpmanın boku çıkarılır

Kırpılmış

Aynı zaman bombe gibi bozulmada görmedim hiç.... Gerçi mm değeri yüksek olması zaten saçma olurdu :) Bu konularda oldukça başarılı ve üst düzey performans veriyor :)
    Tek zayıf noktası... Berbat Her güzelin bir kusuru oluyor ya bu lensinde AF performansını beğenmedim. Aslında X-E2 ile çok hızlı fakat eğer ki bir fokus kaçsın makine bir kararsızlığa düşsün :) Bir ileri bir geri gitmesi bayağı bir zaman alıyor :) Fakat bu çok normal neden derseniz bu bir makro lens olduğu için netleme turu oldukça fazla... Direksiyon gibi düşünün bu durumu... Makro olmayan lensler
    spor araba direksiyonu gibi çok hafif hareketlerle tam sağa tam sola gidebiliyorsunuz. Makro lensler ise tır direksiyonu gibi çevir babam çevir çevir babam çevir :D :D Bir türlü sonuna ulaşamıyorsunuz :)
    Çekim alanınız 1-2 metre ile sonsuz arasındaysa anormal hızlı tepki veriyor netleme sırasında... Tabi ters bir ışık koşuluna denk gelirseniz tehlike yine artıyor :) Sonsuz ve 1-2 metre arası çekimlerde netleme hızlı fakat yakın çekimlerde eğer tutturamazsanız kafayı yedirtebilir :)

Manuel netleme ise yine sıkıntı çevir babam çevir sendromu var :)

Tabi netleme konusunda zayıf olmasının sebebi makro lens olması... Gönül isterdi ki keşke üzerinde bir "Limit" tuşu olsaydı... Yani lensin yakınlaştırma oranını kısaltabilseydik. (Örn: Sigma 70mm makro lensinde olduğu gibi)...İstediğim zaman Makro canavarına dönüşse istediğim zaman da Makro'luktan çıksaydı sokakların asi çocuğu olsa :)

Kırpık

-----------------------------------------------------------------------------------------

Kırpık

-----------------------------------------------------------------------------------------

Kırpılmış

Bokeh

Bu konuda çok ama çok başarılı... Bokeh karakteri hakikaten mükemmel kremalı kaymaklı sütlü nuriye tadında :) Geçişler çok yumuşak aniden sertleşmediği için boyut hissi iyi veriyor.
    Portre'de de iyi sonuçlar vereceğinden adım kadar eminim :)

Özetle :
    Otomatik netlemede kimi zaman kullanıcısını sıkabilsede kesinlikle keskinlik , bokeh karakteri ve çok iyi renkler süzmesinden dolayı üstün optik kullanmanın keyfi size af kusurlarını unutturuyor... Yada
    görmemezliğe vurmanızı sağlıyor :)

Kırpık

Kırpık

Kırpık

X-E2'yi kurcalarken hazır filitrelerden Tilt Shift filitresini denedim sonuçları çok hoşuma gittiği için paylaşmak istedim :)

NOT: Çekim yaptığım gün hava oldukça sisli puslu olduğundan dolayı lensin iyi ışıktaki performansını hayal edemiyorum :)
    NOT 2 : Fotoğraflar Jpeg formatında çekildi Photoshop ile müdahale edilmedi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 13 Ocak 2014; 0:55:15 >

• Abi bunlar nedir böyle, muhteşem bir lens. Yanımda m3 24-70 kullanan arkadaşım var ona gösterdim inanamadı küçücük aletin böyle sonuçlar çıkaracağına :) 14mm yanına almak istediğim bir lens 60mm.

Ellerine sağlık...
  • Çok iyi bir test olmuş. eline sağlık.
    AF yavaşlığı aslında tüm makro lenslerde var senin de belirttiğin gibi. Ve bu lenste diğer makro lenslerde olan limit işlemi yok. Ama bu lenste diğer lenslerde olmayan firmware güncelleme özelliği var. Bence yazılımla AF limitleme getirilebilir. Makine makro moduna alınmadığında AF'yi limitleyerek daha hızlı AF yapabilir. Bunların Fuji mühendislerine iletilmesi lazım.

Bende XE2'de gördüğüm Wifi özelliğinin geliştirilmesini dört gözle bekliyorum. Özellikle Camera Control türünden bir mode eklense ve canlı kamera kontrolüne izin verse harika olur.
  • Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_kaya -- 10 Ocak 2014; 9:08:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

ilk testim gelsin:
    xe2 + 14mm

Hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    Gerçekten bende çok beğendim. kafam iyice karıştı şimdi. elimde 18-55 ve 35 mm var. 56 yı beklemeliyim diyorum bir taraftan ama bu lensin başarısını görünce macro olayını da katınca ne yapacağımı bilemedim. galiba biz fuji hangi lensi çıkarırsa almak zorunda kalacağız :). hepside kaliteli lensler.
    14mm, 35mm, 56 yada 60 mm, en azından sahip olunması gereken 3 lens diye düşünüyorum.

Bu arada Jimmy inceleme için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanrua -- 10 Ocak 2014; 9:25:21 >

• Ben de 60mm macro kullanıyorum. Jimi gayet güzel özetlemiş. Hakikaten muhteşem bir lens. Az işıkli ortamda bazen ileri geri yaptığı oluyordu. Bu son lens güncellemesinden sonra daha bir azaldı sanki. Onun dışında iyi ışıkta AF sıkıntısı hiç yaşamadım diyebilirim. Ama dediğiniz limit yazılımla gelirse çok iyi olur tabi. Bir de ben xe1 için yazılımla tilt shift yapmalarını istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tane de çanta önerisi yapayım.

www.n11.com
    Fotoğraf Makinesi Çantası - n11.com
    http://www.n11.com/lowepro-event-messenger-100-P18260825

retrospective 5(pinestone) Modeli tasarım ve kullanım olarak çok hoşuma gitti ama Türkiye şartlarında çok pahalı. Bu nedenle lowepronun modeli daha cep dostu.

• Murat eline sağlık. Elindeki makie ve lensleri kullanmakla kalmayıp çok güzel incelemeler yapıyorsun.
    Bu lesin makro performansını da merak ediyorum.

Fujinin aynasız makineleri gerçekten çok başarılı. Sokak fotoğafçılığında kısa sürede lider konuma geçeceklerini düşünüyorum. Ben doğa severim ve doğada ağır makine iyi oluyor yoksa ben bile düşünebilirdim
  • xe2 ve 35mm işbirliği, doğal ışık yukarıdaki 14mm ile aynı koşullar. onda -2 ev vardı. Bunda -1ev var.

Fujifilm Xe2 + 35mm F1.4 by yasinkaya, on Flickr

• merhaba akadaşlar. belki biliyorsunuzdur ama ben bir hatırlatayım dedim

fujifilm'in X magazine adında bir internet dergisi var güzel ipucları profesyonellerin anlatımları felan var.
    fotoğraflar bana çok güzel geldi isterseniz bakın.
    iyi geceler saygılar.

http://www.fujifilm.eu/uk/products/digital-cameras/fujifilm-x-magazine/
  • Çocuklar her zaman masumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrolifer -- 12 Ocak 2014; 23:52:01 >
  • ozguradam1 kullanıcısına yanıt
    İlk çantaya denk geldim ve inceleme fırsatım oldu. İçi çok güzel ve kaliteli, astığın zaman görüntüsü de güzel ama onun daha büyük boyu var onu tercih etmek daha iyi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanrua

quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

arkadaşlar bir süredir fuji ekipmanım için çanta arıyorum.ama nedense bir sonuca varamadım.önce thinktank serilerine baktım.retrospective serisinin çok klas bir yapısı var.her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir seri.düşündüğüm model retrospective 5(pinestone) modeliydi ama içi ne yazık ki ekipmanıma göre dar kalıyor

beğendiğim diğer çanta ise kata dc-443.bu çanta ise biraz kaba ama ekipmanımı alabilecek bir iç alanı var

sizin önerebileceğiniz herhangi bir çanta var mı?
    ekipman:fuji x-pro 1/18-55mm/55-200mm/14mm/35mm

Retrospective 7-10-20.... gibi bircok modeli var ve buyuyerek gidiyor. Bende 5 almayi dusunuyorum. 2-3 lens alsin yeter bana. Cok hosuma gitti acikcasi.

İlk çantaya denk geldim ve inceleme fırsatım oldu, içi çok güzel, kaliteli ve astığın zaman görüntüsü de güzel ama onun daha büyük boyu var onu tercih etmek daha iyi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrolifer -- 13 Ocak 2014; 8:27:45 >

• Fujifilm X-PRO1 ve iki 14mm karenin küçük bir panaroması...
  • Fujifilm X-PRO1 & 35MM LENS İLE 3 DİKEY KARE NİN PS İLE BİRLEŞTİRİLMESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGUZHANILK -- 13 Ocak 2014; 11:03:11 >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.